Ambient on/off

Join the new world

 

Mindenünk a bónusz?

Day 1,786, 08:30 Published in Hungary Hungary by WisitenkrafÜdv mindenkinek!

Már egyszer nekifutottam ennek a cikknek cirka egy hónapja, mondjuk már kész is volt, de mégsem publikáltam. Sokszor halljuk, hogy a bónuszban gazdag lét jótékony hatással van a csatákra, azaz egy gazdaságilag erős ország ezt átültetheti a harcokba is. A végtelenségig leegyszerűsítve: akinek sok bónusza van az erős, vagy legalább is relatíve erős, akinek nincs annyi... hát az nem. Ha ez így van, akkor ennek meg kell látszania a számokban is.

Úgyhogy nekiestem a témának. Azonban -és amiért anno nem is adtam ki ezt a cikket- olyan dolgok jöttek ki a számítások során, amik eléggé furcsák. Azóta sem jöttem rá, mi ennek az oka. Viszont ma megint futottam egy kört, és az újabb adatok (eGov4you ide vonatkozó részei) alapján megint összeállítottam egy táblázatot.

Sokféleképp neki lehet kezdeni a dolognak. Mivel engem az érdekelt, hogy neked, vagy nekem tényleg hatással van a harci potenciálunkra a bónuszok száma, innen fogtam meg a dolgot. Röviden: adott minden ország bónuszrátája. Továbbá, hogy egy-egy országban hány ember harcol, és hányszor ütöttek. Igen, ez változó lehet, az eGov csak egy napot mutat, de úgy gondolom, nagyon nagy különbségek nincsenek. És mivel ahogy említettem, már másodszorra is megtréfálnak az eredmények, nem hiszem, hogy a probléma ebből eredeztethető. Ezeket az adatokat felhasználva jutottam el a számomra fontos információhoz. Az ütésszámból és a harcosok számából megkapjuk, hogy egy ember átlagosan mennyit ütött aznap (Hit/Fighter később). Így a lakosságszámból eredő eltérések némileg korrigálva is vannak.


A kezdeti kiindulás szerint magától értetődő lenne: Ahol sok bónusz van, ott ez a ütésszám/fő arány magas, ahol kevés bónusz, ott alacsonyabb.

Persze 0 bónusszal is termelünk, és tudunk ütni is, de ez mindenhol így van, így ez nem fontos adalék szerintem. És ugyanígy figyelembe kell venni a háborúkat: ha valahol nagy csaták vannak, ott “túlteljesítünk” akár tartalékokból, vagy osztások miatt stb.

Összesen 36 országot néztem meg, a 10/10-es bónuszúaktól az összesen 3 bónusszal rendelkezőkig. Ugyanígy nekik a harci statisztikájukat. És akkor a lényeg: bár pár magyarázatom nekem is van, de ezek csak részlegesek, nem általánosak. Így a cikk célja inkább felétek intézett kérdésem: mik az ötletek, magyarázatok?

És akkor lássuk a táblázatot (a hit/fighter már említett arányszám alapján rendezve):A várakozások szerint a sort a 10/10-es országok nyitnák, és haladnánk lefelé a bónusztalan országok felé. De ti is láthatjátok ez nem így van. Minden egyes országra nem térnék ki, de jónéhány iskolapéldát láthatunk.

Egyből kitűnik az első helyezett India, aki csak 5 bónusszal bír, de bőven ráver a mezőnyre. De Írország vagy Hollandia is kiugró. Kicsit fordítva a dolgokon a sor végén található a 8 bónusszal bíró Taiwan, Görögország, vagy épp mi. De hasonlóan a 9 bónuszú Spanyolország is. Bár eddig a kivételek/furcsaságok szerepeltek, de ugyanígy több ország a papírformát hozza. A sokbónuszúak közül Argentína, az USA, tán még Brazília is egy várhatóbb képet mutat. Hasonlóan a gyengébb országok közül Dél-Afrika, Szlovákia vagy Cyprus. A középmezőnyben is több olyan példa van, ami várhatóbb volt, de ugyanígy sok meglepetés. Az azért megfigyelhető, hogy a kalsszikus erős országok bónusztól függetlenül is tartják magukat, ilyen Románia, Macedónia, Törökország.

Tényleg a legfurcsább az egészben az, hogy magától értetődne a dolog, evidens. Ha többet termelek, akkor ez “támogatja” a harci lehetőségeimet. És mégis legalább annyi ellenpéldát találunk ez alapján, mint erősítő példát. Szóval a kérdésem még mindig áll: mi a magyarázat szerintetek?

Üdv,
wisitenkraf
 

Comments

AntiPlato
AntiPlato Day 1,786, 08:39

vote + sub

Csongrad
Csongrad Day 1,786, 08:49

Azért vagyunk a sor végén, mert kapzsik vagyunk sajnos.
Nem egyszer láttam osztáson,hogy toltuk a q7 fegyvert viszont amikor ütni kellett akkor nem használta. Illetve olyan is volt, hogy megkapta (q5 volt a legerősebb) a fegyvert és kb. 5 perc múlva már kint is volt a piacon.

És ez csak 2 példa volt.

CyberPRP
CyberPRP Day 1,786, 08:57

véleményem szerint két ok is van, ami nagyban befolyásolja a számokat:
1: nincs mindenkinek pulse, így nincsenek egov adatai sem.
2: függ, hogy egy ország népe mennyire van ösztönözve.

Pl.: most nekünk van bónusz dögivel, de nincsenek olyan nagyon fontos csatáink, így nem is ütünk annyit. Én pl így vagyok vele. Ha lenne fontos csata, amin mondjuk az eltörlésünk múlik, ütnék egész nap.

Wisitenkraf
Wisitenkraf Day 1,786, 09:31

Az eGov ide kiszed minden adatot (amit használtam). Szóval az nem annyira. Amiről legutóbb még dumáltunk, hogy mi alapján listáz embereket az lehet (főleg a nagy bónuszú országoknál és ha ÁP alapján listáz). A 2. pontod tök okés. De szerintem mindenki egy átlagos mennyiséget szokott harcolni. Mindig leüti a lehető legtöbb wellnessét max nem hazai csatában. De még így is vannak sötét foltok : )

655321
655321 Day 1,786, 09:59

Jelenleg a napi 2400 wellness költsége kb. 20 forint, ami alacsonyabb, mint a napi bér. Ez az összefüggés már régóta fennáll, harcolni lehetne orrvérzésig. A bónuszok igazából azokat érdeklik, akiknek nagy gyáraik vannak, és a letermelt fegyvereiket a századtársaik alacsony bónuszú országokban adják el.

Érdekes lenne megnézni, hogy mennyire szoros a kapcsolat a harcolók átlagos életkora, és a napi harcmennyiség között. Vagy az 1-2 divízióba tartozók száma, és a napi harcok között, sat.

Peterbond
Peterbond Day 1,786, 10:01

A statisztikát befolyásolj az is hogy a friss lakossággal rendelkező országok aktívabbak álltalában mint az elöregedőek ( pl szintlépés miatti viszatöltés de alapvetően is a fiatalabbak általában aktívabbak kivétel az igazi veterán kockákat akik napi 2400 wellnest ütnek el )

Illetve bónusz és bónusz között is van különbség. A kaja bónusz most sokkal kevesebbett ér mint a vas.

3 vas bónusszal jobban jársz mint 5 kaja és 2 vas bónusszal.

kinagbo
kinagbo Day 1,786, 10:29

Szerintem az is szerepet játszik, hogy nincsenek magyar csaták, vagy olyanok mint a román ping-pong idején, hogy mindenkit érdekelnének. A másik talán, hogy most a gazdaság helyzete miatt mindenki gyűjtöget nálunk. Illetve az AlterPulse megjelenése óta egovra tudtommal nem küldi a statot, ami szintén eléggé beleszól az eredménybe. Na meg fentebb is említették, hogy máshol lehet többen használnak pulset arányaiban mint mi.
Én spec a div3ba kerülés késleltetése miatt csak a do-t ütöm meg...

Levi Kay
Levi Kay Day 1,786, 10:51

Jelenlegi kajaarak mellett mindenki meg tudja venni/termelni maganak a napi utesre valo wellneszt, igy az utesek szamat nem folyasolja be a bonuszok szama. Ami lenyeges lehet, hogy tobb fegyo bonusznal alacsonyabba a fegyver ara, igy tobben engedhetik meg maguknak a fegyver, vagy a magasabb szintu fegyver hasznalatat.

Levi Kay
Levi Kay Day 1,786, 10:53

kinagbo, az utobbi idoben a francia hadjarat alatt volt a legnagyobb az aktivitas. Az uj AlterPulse pedig tudtommal mind a ket szerverre elkuldi az adatokat.

Hgmg
Hgmg Day 1,786, 11:04

Nem zárja ki a csatát a bónusz, csak MPP-n keresztül kellene harcolnunk..

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,786, 11:29

nem rossz kezdeményezés, de össze kéne vetni, az országok mppivel, népességi adatokkal, erőátlagokkal, árakkal etc... de nagyon jó kezdeményezés. vote

CyberPRP
CyberPRP Day 1,786, 12:28

655321
a kaja igaz baromi olcsó, de arra a 2400 wellnessre a fegyver pont az ellenkezője. A napi munkabérböl 1,5Q7 kijön. szvsz, ha tudna valaki ütni, de nem érzi, h szükség van rá, minek menne mínuszba még jobban, mikor a DO-t se üti meg a napi munkabérből.
Század melónál kicsit jobb a helyzet, de az elv sztem ugyanúgy játszik mindenhol.

Wisitenkraf
Wisitenkraf Day 1,786, 13:47

Huha, nagyon sok jó kiegészítést kaptam tőletek, köszönöm! Sajnos van amit nehéz lenne beleépíteni, de pl ezt a vas bónusz > kaja bónusz dolgot könnyebb. Azt látni lebontva.

Clarence Harvey
Clarence Harvey Day 1,786, 14:52

Itt már súrolták páran a témát.
Nemrégiben próbáltam üres kézzel ütni, kicsit spóroljak de sajnos szerintem hibás a képletük, mert néha 300-500 wellnesst elüt az ember egy q7-es ellenfél ellen (a wikis képlet szerint nem így kéne legyen de függőben hagyták a ticketem, nem számoltak utána vagy nemtudom)
A lényeg, hogy aki nagyon csóró az sokkal többet kell üssön a DO-hoz.

Az meg, hogy mennyien csinálják a DO-t az országonként valamennyire változó lehet, politikától, háborúktól függően.

galuska007
galuska007 Day 1,787, 02:23

vote+sub! szép!

Mikrobi
Mikrobi Day 1,787, 03:53

Arra találtál-e adatot, hogy milyen fegyverrel teljesítik azt a szép ütésszámot a sokat ütő országok katonái? Mert aki sokat tud termelni, az több q7 fegyvert is tud venni! Illetve arra, hogy a bezzegországok (főleg a kisebbek) polgárai mekkora arányban regisztráltak az egovra?

Flying Cangaroo
Flying Cangaroo Day 1,787, 04:42

Wisitenkraf nem teljesen jo amit mersz.

Mert ahogy azt mar többen ejleztek a bonusz nem azt befolyasolja, hogy mennyit, hanem azt hogy milyen fegyverrel ütsz.

Wisitenkraf
Wisitenkraf Day 1,787, 10:35

Na az még tényleg érdekes lehet, hogy milyen fegyverrel. Mert az eGov úgy számolja az ütéseket, mintha csak Q=-tel ütne az ember.


Viszont azzal nem teljesen értek egyet, hogy nincs csatánk. Mert nem csak nálunk van ez a jelenség. Most nem néztem meg, de sztem a Hollandoknál sincs nagyobb direkt harcimozgás.

És akkor egy nagy kérdés: én úgy tudom, hogy a Pulse valóban csak azokról küld adatoot, akik felteszik (de ez egy kiegészítő csak. És róluk is annyi extra infót, h hol ütöttek...

Wisitenkraf
Wisitenkraf Day 1,787, 10:37

és mikor). Az eGov (maga a szerver9 viszont mindenkiről kinyeri azt az adatot, hogy az nap mennyit ütött összesen (kvázi API-ként szolgál korlátozott infókról). Tehát lényegtelen hogy nekem fent van-e a Pulse, regisztráltam-e eGovra, azt rögzíti h mennyit ütöttem tegnap. Azt nem rögzíti, hogy hova és mikor. Ti máshogy tudjátok?

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.