Mala ptica nebeska…

Day 4,863, 13:16 Published in Croatia Croatia by Argrob

Nedjelja je prekrasan dan. Sve što poželiš uspiješ nekako uklopiti u zgusnuti 24 satni raspored.

Kao prvo nedjeljom se duže spava. To je dobar odmor za sive stanice, a i smanji se dnevno zračenje od monitora. Ustanemo odmorni i čili, spremni za jedan lijepi espresso i dobru domaću travaricu. Uz to fino ide i malo duhanskog dima (pravog, a ne od pušilice), a kako se tijelo ne bi previše naprezalo, sve se to obavi na ležaljki u dvorištu. Iako je sunce ranim proljećem još slabo, dovoljno je za početak super nedjelje.

Nakon lavice, laganom šetnjom odlazak na plac (ili pazar, tržnicu.. kako kome paše). Idealno bi bilo nabaviti nekakav lijepi komad mesa (osobno preferiram junetinu), ali ako nema toga zadovoljan sam i sa dobrom i friškom ribom. Sve što će se fino posložiti na one rešetke koje neki zovu roštilj ili gradele odgovara. Ne treba pretjerivati sa povrćem, teško je za nositi sa placa, ali ponešto gljiva, neka paprika ili tikvica su ok.

Povratak doma, studiozno pripremanje žara i ostalih potrebnih manje važnih dodataka, lagano cvrčanje uz pivicu i vatricu, taman za potrošiti vrijeme do ručka.

Tada slijedi ručak, a broj sljedova i nije toliko važan, dovoljno ga je prikazati kao prvi mesni tanjur, pa drugi mesni tanjur, nastavno na treći mesni tanjur…. tko stigne dalje svaka mu čast. Nikad mi neće biti jasno kako nekima uz povrće paše pivo ili vino… meni nekako ne ide, a teško mi se odreći malo alkohola za bolju probavu. U idealnoj nedjelji samo ćemo vikati kako je povrće baš bilo odlično i zdravo… dok točimo slijedeću čašu vina.

Nakon laganog mesnog ručka, ponekad paše i nekakav kolačič, makar u obliku štrudle, ali to i nije presudno. I previše fruktoze može narušiti zdravlje, možda je bolje nastaviti sa vinom gdje je sav šečer božanskom rukom postao alkohol.

Nikako nije dozvoljeno ručkom nakupljenu energiju potrošiti sada nekakvim ispraznim fizičkim aktivnostima… jedino je ispravno sjesti u fotelju ispred TV-a i praviti se da uživamo u nekom romantičnom filmu. Važna napomena: kapci moraju biti zatvoreni, a hrkanje svedeno na minimum.

Seks je opravdan samo za one mlađe od 35, oni imaju još vremena da dosegnu nirvanu nedjeljnog poslijepodneva.

Hmmm, izgubio sam misao…


tu ide slika, koju ne znam staviti
Danas je padala kiša…

Jedino što mi je preostalo je gledati u monitor i dizati air rank. I eto, umjesto idealne nedjelje, tako je stari tenk od 70 tona, u jednu kišovitu nedjelju, u eRepu postao „mala ptica nebeska“ iliti „Group Captain“.

Dragi moji Erepovci, zz do slijedećeg tipkanja i čuvajte se.

Argrob, za prijatelje Dida

For my Lioness…

PS. baš mi je drago da Romper ima toliko familije u eRepu