Ambient on/off

Join the new world

 

Levélküldő akció – Segíts Te is!

Day 1,823, 07:16 Published in Hungary Hungary by Sir Moke Shag

Meggyőződésem, hogy indokolatlanul igazságtalan a kongresszusi választások résztvevőinek számát ötre korlátozni. Nem hiszem, hogy a játék erőforrásait túlzottan igénybe venné, és megvalósítása bonyolult programozói munkát igényelne, de sokunk játékélményén nagyot dobna, ha havonta egyszer a saját pártunkra szavazhatnánk. Sok ország esetében mondható el, hogy több mint 5 közösség található meg politikai térképen. A jelenlegi rendszer diszkriminatív azokkal szemben, akik nem az öt legnépesebb pártnak tagjai.

Idealizált esetben azt mondhatnánk, hogy a kongresszusi indulásért folytatott harc egy izgalmas része a játéknak, ami felpezsdíti a politikai életet, de tudjuk már nagyon jól, hogy ez a rivalizálás nem feltétlenül eredményez korrekt taktikákat. A pártok manapság inkább működnek rég kialakult baráti társaságként, mint igazi érdekképviseletekként. Ez megnehezíti a toborzást, főleg olyan országokban, ahol naponta kevés új játékos érkezik. Ellenben kiváló motivációt szolgáltat a politikai fékeléshez.

Már egy ideje rendszeresen küldök ticketeket az adminoknak, amiben kérem, hogy többi párt is részt vehessen a kongresszusi választásokon, de a szokásos sablonválaszon kívül mást nem kapok vissza. Ezért gondoltam, hogy talán több reményünk lenne, ha mások is részt vennének ebben az akcióban. Talán ha 100 különböző embertől kapnák ugyanazt a kérést, lehet, hogy felfigyelnének a problémára. Egy próbát megér.

Megírtam az elküldendő szöveget angolul. Ha valaki hozzátenne vagy módosítana rajta valamit, akkor nyugodtan tegye meg:

Hello,

Please, consider my following idea: allow all parties, not just the 5 largest one, to participate in the congress elections. There are many people in smaller parties, who would like to vote once a month, for the community they chose to be members of. Unfortunately, at this moment, they cannot do so. This is very unfair, but could be solved by a fairly simple modification! Increasing the number of participants would also decrease the incentives for some groups to create fake accounts, in order to keep their parties in the top 5. Please make the necessary modifications as soon as possible. Thanks in advance!

Best regards,
Citizen <a neved>


A ticketet ezen az oldalon lehet elküldeni: http://tickets.erepublik.com/index.php?_m=tickets&_a=submit

A kiválasztandó opciók a „Game Support”, majd a „Game Mechanics”

Köszönöm mindenkinek aki részt vesz ezen az akción, különösen azoknak, akiknek nem közvetlenül érdeke ez a szabály módosítás!
 

Comments

Covfefe
Covfefe Day 1,823, 07:18

nincs benne csöcs

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,823, 07:26

Szerintem nem annyira gáz ez a szabály. Arra sarkall, hogy interakció legyen kis pártok és top 5 pártok között. Ez mindig is a játék része volt, és kis párt tagjaként is élveztük az együttműködést, a tárgyalásokat, az átlépéseket, az alkukat. Ha mindenki indulhatna, akkor ez a modul is csak egy gombnyomás lenne (a mostani 2 helyett).
A fékelés meg gondolom akkor sem lenne kisebb mértékű, mint most.

vasmegye
vasmegye Day 1,823, 07:34

Weimari Németország.

Sir Moke Shag
Sir Moke Shag Day 1,823, 07:39

@Rajk

Milyen meglepő hogy pont ez a véleményed...

Wisitenkraf
Wisitenkraf Day 1,823, 07:49

@Sir Moke Shag

Milyen meglepő, hogy pont ez a véleményed...

Btw, akkor mi sarkallaná a kisebb pártokat befolyásuk növelésére, ha nem épp bizonyos privilégiumok elnyerése. A sportban sem kap érmet a 10. helyezett. Nem véletlenül. Viszont lehet mit faragni a választásokon. Akár a TOP párt x mennyiségű mandátumot átruházhatna más kisebb kooperáló pártokra. Akik aztán saját színükben indíthatnak jelöltet így. Ezzel mégsem járna alanyi jogon a kisebb pártoknak a lehetőség de mégis lenne esélyük

Wisitenkraf
Wisitenkraf Day 1,823, 07:50

... hogy saját pártjukra szavazzanak, ahogy te írod. Az más, hogy a jelen választási rendszerben ez nem kivitelezhető így első ránézésre. Persze lehet valahogy megoldható.

Wisitenkraf
Wisitenkraf Day 1,823, 07:53

Az meg csak plusz poén, hogy a cikkben az érdekképviselet hiányát emlegeted, de Rajk kommentje mégsem tetszik neked : )

Sir Moke Shag
Sir Moke Shag Day 1,823, 08:36

@Wisitenkraf
Ne légy már ennyire ál-naiv! Te is tisztában vagy azzal, hogy tisztséges versennyel top5-be kerülni és ott maradni már szinte lehetetlen. A jelenlegi erőviszonyok eléggé megkövesedtek, nagyon kevés lehetőség van a mozgásra. Persze, ez nektek nagyon megfelel. Nekünk nem. Ezért írtam a cikket.

Sir Moke Shag
Sir Moke Shag Day 1,823, 08:38

Nem értem, hogy milyen poént vélsz itt látni. Lehet hogy nem voltam teljesen világos, de itt a baj az, hogy a pártok kizárólag csak egy-egy baráti kör érdekeit képviselik, és nem elveket vagy játékszemléleti irányvonalakat, amelyekre hivatkozva esetleg lehetne toborozni. Rajk és te is pont ez bizonyítjátok. Nem érdekel titeket a felvetésem elvi jogossága, csak az hogy a ti érdekeitekkel ellentétes-e vagy sem.

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,823, 08:48

Te a helyzetedből adódó érdekedet elvi jogosságnak tartod, az én helyzetemből ugyanúgy megindokolt érvelésemtől ezt elvitatod? Nem értem, hogy egy közösségi játékban miért akarod a kommunikációs kényszerhelyzeteket kiiktatni. A jelenlegi rendszerben a túl nagyra nőtt és magas inaktivitásba fulladt top5 pártok és a kicsi de aktív közösségek kölcsönösen segíteni tudnak egymásnak, ha kommunikálnak. Ez egyfelől a játék üzenete is, nem megkövesedett mondatokat kell szajkózni a pálya mellől, hanem

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,823, 08:50

kompromisszumra, kölcsönös megértésre kellene fektetni a hangsúlyt. Az a baj, hogy egyes közösségek ezt nem vállalják vagy eljátszottak már minden bizalmat.

Egyébként ha valaki Boskoból elnököt tud csinálni, az be tud jutni a kongába is.

Wisitenkraf
Wisitenkraf Day 1,823, 09:04

De akkor Sir Moke nem a top5 privilégiumával legyen már bajod, hanem a mozgási lehetőségek korlátozásával : D A kettő teljesen más. És így az utóbbihoz kéne inkább változást eszközölni. Amúgy meg az elvek és játékszemléletbeli irányvonalakhoz: nézd végig a TOP 10 vagy 15 pártot és próbáld meg egy-egy mondattal jellemezni a politikájukat. Utána érdemes elgondolkodni, hogy miért tudsz max 2-3 pártot így bemutatni, melyek azok és vajon miért pont ők azok? : )

Sir Moke Shag
Sir Moke Shag Day 1,823, 09:15

@Rajk

Nem vitatom el a jogodat, hogy a saját érdekeid mentén érvelj, hiszen én is azt teszem. De úgy gondolom, hogy mi aránytalanul többet nyernék ezzel a módosítással, mint amennyit ti veszítenétek. Az összhaszon növekedne. A kommunikációs kényszerhelyzet is egyértelműen a nagyobb pártoknak kedvez. A lényeg az, hogy top5 helyért folyó verseny nem igazságos, nem az aktuális vezetők kreativitásán, ügyességén múlik, hogy a következő hónapban is indulhatnak-e vagy sem.

Sir Moke Shag
Sir Moke Shag Day 1,823, 09:31

@Wisitenkraf
Igen, a mozgáshiány az első számú probléma, de a jelenlegi rendszer csak ront a helyzeten, mert egyértelműen pozitívan diszkriminálja a már jó helyzetben lévő pártokat. Mikor volt utoljára, hogy egy párt valami jó kampány segítségével a nulláról az első helyek egyikére ugrott? Egyáltalán mivel lehetne itt kampányolni? Osztással? Sajnos nincs lehetőség egy egészséges politikai versenyre. Ezért nem igazságos a „győzteseket” extra jutalommal illetni.

CyberPRP
CyberPRP Day 1,823, 09:41

Először is köszi a leveled, hogy felhívtad a figyelmet a cikkre.
A politikai modulra valóban ráférne egy erős ráncfelvarrás, viszont osztanom kell rajk és wisit aspektusát ebben a felvetésben.

Jelenleg a kis pártok számára pont ez az egyetlen húzó erő.

CyberPRP
CyberPRP Day 1,823, 09:42

Hisz milyen vonalakat, politikai irányokat is lehetne képviselni egy olyan játékban, ahol már nincs politika, nincs gazdaság, nincs tőzsde csak a harc. Nem nagyon van olyan cél, amiért ki lehet állni, maximum pont az, amit írsz hogy létezik, 'baráti társaságok' kialakítása.
Sajnos ide jutottunk, a mi pártunk jelenleg is ezen dolgozik, hogy ebben a monoton játékban, legyen legalább egy kis színfolt, kis csapatmunka, kis szórakozás.

CyberPRP
CyberPRP Day 1,823, 09:43

Na most akkor válaszd ketté mi a gondod 😃 Azt hiszem minden nagy párt esélyt ad a kisebbeknek is, hogy részesei legyenek a kongresszusnak és nem csak a 'győztesek' részesülnek 'extra' jutalomban.

CyberPRP
CyberPRP Day 1,823, 09:46

Teljes rekonstrukció kell és nem csak politikai téren.

Wisitenkraf
Wisitenkraf Day 1,823, 09:51

Na igen Sir Moke, de így csak toldozzuk foltozzuk a dolgot. Pl: ha abból indulunk ki, hogy a nagy pártok azért nagyok mert valaki beregel 200 féket, akkor őt mi tartja vissza, hogy szavazáskor beregelje ezt a 200-at. És akkor hiába tud indulni a kis párt, ugyanott tart, csak azért nincs kongája mert a 200 fékkel szemben alulmaradt (igen ez egy elnagyolt példa, csak szemléltetésre szánom). Ergo a fék kérdést kell kezelni. Itt volt a minapi újítás. Na ott pl megragadhattátok volna ezt a hangot...

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,823, 09:52

Sir moke: " lényeg az, hogy top5 helyért folyó verseny nem igazságos, nem az aktuális vezetők kreativitásán, ügyességén múlik, hogy a következő hónapban is indulhatnak-e vagy sem."

Így okés. Ezt teljesen el tudom fogadni. Vote. : )

Wisitenkraf
Wisitenkraf Day 1,823, 09:54

mégsem tettétek, pedig a Magyar Gazda is írt róla. Továbbá megerősödtek azok a hangok, hogy a kicsik így minek maradnának. Loxa leírta a Komm.Közlöny alatt, hogy mi volt mikor ő regelt. Mikor én regeltem nekem nem 3 nap volt a szavazatképes kor, sokkal több. És itt visszakanyarodhatunk a fentebbi érvelésedre: a közösség összességében nyer vagy veszít a fék szabályozásokkal? Mert bizony lehetne ezt nagyon jól csinálni, egy MU kommander is tudja ki aktív, ki fék ki inaktív a századában.

Wisitenkraf
Wisitenkraf Day 1,823, 10:01

Nem tudom, emlékeztek arra az elágazódó rajzra, amit valamelyik menüben lehetett megnézni. Ami mutatta, hogy milyen "képességeket" szabadítottál föl. A végén asszem az elnöki indulás volt. Hát nem mondom mennyi idő volt, míg oda eljutottam. Nem cégeztem, naponta 5x üthettem (ha volt kórházas csata). Nem volt fegyverem. Nem voltak küldik és nem járta csetre rengeteg ideig. Sokszor kajára sem volt pénzem a fizumból. Mégis rohadtul élveztem és mindig vártam, mikor tudok valami újat csinálni.

Sir Moke Shag
Sir Moke Shag Day 1,823, 10:04

A valós életben sincs top5 szabály és jó okkal. Nem a világ legtermészetesebb dolga, hogy egy kisebb pártnak lehajtott fejjel kell kikunyerálnia a részvételi lehetőséget egy nagyobbtól. Legfeljebb szavazat híján nem jutnak be a kongresszusba. De legalább a saját zászlajuk alatt indulhatnak. Ez az első számú elvi szempont.
Ettől még nem veszne el a pártok közötti egyezkedés, hiszen erre való az elnökválasztási kampány.

CyberPRP
CyberPRP Day 1,823, 10:04

Nekem egyébként lenne ötletem, hogyan lehetne egy új pártot a TOP közelébe juttatni, igaz nem 2 hét alatt, de lehetőség van rá. És persze célzott fékelés nélkül.

Wisitenkraf
Wisitenkraf Day 1,823, 10:05

Sir Moke: kopogtatócédula ismerős? : )

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,823, 10:06

Esetleg lehetnének 3-4 hónapos periódusok a játékban, amikor valamilyen szinten nullázódnak a pártok, és újra kell építeni az egészet. Vagy nem tudom, de inkább ilyen irányban gondolkodnék. Más játékoknál ez működik.

CyberPRP
CyberPRP Day 1,823, 10:10

Kicsit belegondoltam.
Az ötletben az lenne a jó, hogy így nem lenne semmilyen mocskolódás, mutogatás, hogy miért is nem jutottak konga helyhez, vagy épp ellenkezőleg.
Fel lehetne vele mérni, hogy egy pártnak mennyi a valós támogatottsága, mennyire népszerű a játékosok szemében.
Nem azért kellene kampányolniuk, hogy a TOP5-be jussanak, hanem, hogy elnyerjék a nép bizalmát/szavazatát, de itt rögtön vissza is térünk a kampányhoz és azok céljaihoz.
Amolyan 22-es csapdája.

Sir Moke Shag
Sir Moke Shag Day 1,823, 10:11

A fékek kérdését ez valóban nem oldaná meg teljesen, bár az is biztos, hogy regisztráltak már féket erre a konkrét célra. Hogy mit lehetne tenni? Fogalmam sincs. A hatáskörüket helyenként meg lehet nyirbálni, de a probléma valószínűleg sohasem fog eltűnni. Főleg hogy manapság sokkal enyhébben büntetik.

Cimbalar
Cimbalar Day 1,823, 11:00

Köszi a levelet szörmók. Szerintem nyugodtan indulhatna minden olyan párt a top5-ön kívül amely 50 taggal rendelkezik. Viszont magamból és más pártok esetéből kiindulva nem értek egyet azzal hogy nem számít a top5 pártok vezetősége. Az SZKSZ felépítésében tevékenyen részt vettem, ha mindegy lenne a tagoknak ki a pártelnök nem nyerném folyamatosan meggyőző fölénnyel a választásokat. Emellett a Magyar Légió pártja is megtalálta azt a lehetőséget hogy jusson a csúcsra szinte a semmiből.

Cimbalar
Cimbalar Day 1,823, 11:04

A Civilek is rengeteg embert toboroztak. Vagy még a jövőben a MOVE is sikeres lehet. Viszont ehhez baromi sok munkára lesz nekik szükségük. Nálatok Kisgazdáknál az a gond, hogy nem olyan pártelnököket választotok akik meghatározzák a pártéletet. Amíg a régi kongaindulásos rendszer volt rengetegszer jött hozzám úgy az aktuális pártelnökötök hogy fogalma sem volt a játéktechnikai szabályokkal. Ennek ismeretében pedig nem lehet eredményesen tárgyalni.

Cimbalar
Cimbalar Day 1,823, 11:06

Ezért indulok Én minden hónapban az SZKSZ elnökségéért, mert ha lesz 1-szer egy alkalmas jelölt programmal és tesz is annyit a többi tagért mint Én (ezt a Flottás tagokra értem) akkor meg fogja nyerni a választást és boldogan támogatom.

Cimbalar
Cimbalar Day 1,823, 11:09

És ne gondolja senki sem hogy ez önfényezés. Keményen megharcoltam fiatal erepes koromban azért hogy most ne legyen gondom a pártelnökin. Magam köré építettem egy olyan csapatot akikkel öröm együtt dolgozni. És mivel a Magyar Flottának is legritkább esetben vagyok commandere, ez így lenne az SZKSZ-nél is ha megtalálnám a helyettesem.

Bikkin
Bikkin Day 1,823, 11:19

Your ticket has been submitted to our department successfully. One of our support personnel will get back to you with more information shortly.

Sir Moke Shag
Sir Moke Shag Day 1,823, 12:14

@Cimbalar
Nem állítottam hogy a pártok vezetősége teljesen mellékes lenne. De mint te is írtad, egyeseknek „baromi sok munkára” van szűkségük, hogy a jövőben odakerüljenek az elsők közé, miközben másoknak automatikusan növekedik a létszámuk, pusztán a top5-ben tartózkodásuknak köszönhetően. Ráadásul egy kis fékeléssel is lehet manipulálni a rangsort, ami nyilván ront a verseny tisztaságán.

Sir Moke Shag
Sir Moke Shag Day 1,823, 12:15

A Magyar Légió példája is érdekes. Ők ügyesen kihasználtak egy lehetőséget, amit egy adott pillanatban a játék kínált. Bravó nekik, az élelmeseké a világ! Viszont az ők útjuk az élre nem a hagyományos politikai módon történt. Az emberek nem azért csatlakoztak hozzájuk mert a párt egy olyan ideológiát képviselt, amivel rokonszenvezni tudtak. Más pártok meg csak úgy tudnak növekedni, hogy folyamatosan osztanak, tehát kvázi megvásárolják tagjaik lojalitását.

Sir Moke Shag
Sir Moke Shag Day 1,823, 12:18

A lényeg azonban a következő: semmi sem indokolja, hogy a kongresszusi választásokon mindössze 5 párt indulhasson.

Daakoo
Daakoo Day 1,824, 06:08

Sir Moke Shag +

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,826, 23:27

Soha tobbet kisgazdat a kongresszusba!!!!!!111111

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.