Ambient on/off

Join the new world

 

Lúdas Matyi 10.

Day 1,903, 07:28 Published in Hungary Hungary by bklein
Összefoglalás: Miközben a nagyságos urat jól elnáspángolta Matyi, hű serege gyűjti a gyógyfüvet. Bepillantást kaphatunk a kor gyógyászati ismereteibe a gyógynövények szempontjából.

Csak azt tudnám, hogy hogyan különböztetik meg a lámpás fényében a növényeket a sötétben éjnek évadján? Sebaj! A parancsot végre kell hajtani! Miután Matyi kékre-zöldre verte Döbrögit, kiszabadítja a falu lúdjait a kastélyból. Itt is van szerepe az igazság kiderítésének.

Ebben a fejezetben is a kiderülő igazság mezsgyéjén haladunk tovább tehát, miközben a második részlet dolgában eljárunk.

Rétet föltúrni, átvizsgálni! Gyógyfüvet mind előállítani! – A félrevezetett sereg kutat.

Szagosmüge…macskagyökér, lisztmamonya…tyúkvakarék… mindegyikből tíz marék… - Minőség és mennyiség.

Indulás haza, lóhalálában! – Sebtiben, hogy a seb gyógyuljon! A kor szavajárása szerint. A ló, mint közlekedési eszköz a sebesség mennyiségének mértékegysége volt fogalmi síkon.

Jelentem alássan, megvónánk! – Alázat, vasakarat és szorgalom gyümölcse az eredmény.

Itt az ideje, hogy kiszabaduljanak a falu lúdjai. – Eközben Matyi újabb turpisságon töri a fejét, miközben az igazság kiderül. Utalás ez itt Döbrögi ágyjelenetére is.

Most pedig szökjünk mi is cimbora. – Innen jobb továbbállni…

Jelentem alássan, letaroltuk a rétet: minden gyógyfű…közte van…-Hiánytalan a teljesítés. Ezt igazolják is.

Uram irgalmazz! Már másodszor! – Megdöbbenve veszik tudomásul, hogy ismét félrevezették őket.

Matyi olyan jelet hagy hátra, mint az igazi hősök. Akár Zorró, akár Pókember, akár a fantasztikus négyes tagjai, akár a reszkessetek betörők 1-2 vizes, enyves rablói. Na jó, ők azért nem hősök. Matyi szimbóluma a lúdtoll. Erről lehet megismerni tevékenységét, és hogy ahol Ő járt, az Matyi keze nyoma. Ezzel a jelképpel lezárul az első két csapás.
 

Comments

Nolmut
Nolmut Day 1,903, 08:19

vote mint mindig:D

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.