Kolme Pikku Miestä part 3

Day 942, 05:55 Published in Finland Estonia by Kansantehtaat

Kolme pikku miestä lumessa tallustaa... Näin alkaa erään vasemmistokappaleen sanat ja olemmekin nyt esittelemässä teille puolueenjäseniä kolme kerrallaan. Jokainen vastasi pieneen kysymyslistaan jonka laadimme. Jäsentemme haastattelut on tarkoitettu teidän ulkopuolisten tietoon jotta ymmärrätte minkälaista ideologiaa puolueemme ajaa ja keitä meidän yksittäiset jäsenemme ovat. Tässä artikkelissa tulemme haastattelemaan seuraavia henkilöitä: Kammo XXIII, Kertsi ja Kenturio.

Yleistä:
Miksi liityit peliin (jos muistat)?
Kammo XXIII: Jo eRen peluun lopettanut RL-ystäväni Moerriz mainitsi joskus ohimennen löytäneensä "melko tylsän nettipelin, nimeltä eRepublik". Muutamalla lauseella hän peliä taisi kuvailla ja omasta mielestäni se kuulosti ihan mielenkiintoiselta. Unohdin koko jutun, mutta muutamaa viikkoa myöhemmin näin runepoli.orgissa listan erilaisista selainpeleistä. Listalta sitten bongasin tutun nimen ja siitä se ajatus sitten lähti.
Kertsi: Sotavasara.net foorumilla ollut eRepublikkia koskenut topic herätti mielenkiintoni.
Kenturio: Muistaakseni olin niihin aikoihin haaveillut jonkinlaisesta yhteiskuntasimulaattorista (en seksuaalisesti)ja huomasin Coolbasic-foorumeilla keskustelun erestä.

Mikä on pelin tavoite mielestäsi?
Kammo XXIII: Tjaa-ah... luultavasti vain pelaajan viihdyttäminen. Ei tässä eRessä mitään kovin syvällistä tavoitetta taida olla, tai jos onkin, se ei minulle vielä ole valjennut.
Kertsi: Tavoitetta ei sinänsä ole, mutta pelaaja voi tavoitella miljardööriksi pääsemistä, pressan paikkaa taikka sotasankaruutta.
Kenturio: Peli itsessään pyrkii simuloimaan yhteiskuntaa, admin haluaa tehdä sillä rahaa ja pelaajat pyrkivät viihtymään. Viimeisenä mainittuun on useita keinoja, itse pyrin parempaan yhteiskuntaan yhdessä tovereideni kanssa.

Kuinka kokenut mielestäsi olet ja koetko olevasi aktiivinen?
Kammo XXIII: Hyvin kokenut ja hyvin aktiivinen. Peliä olen pelannut vuoden 2009 tammikuusta asti ja tämän puolentoista vuoden aikana olen ehtinyt kokea hyvin paljon erilaisia asioita käytännössä kaikilta pelin osa-alueilta. Vaikka viime aikoina on jo ehditty epäillä minun eKuolleen, voin myös sanoa olevani aktiivinen.
Kertsi: Hyvin kokenut ja aktiivinen.
Kenturio: Mielestäni olen kohtalaisen kokenut ja tyydyttävän aktiivinen.

Ideologia:
Mitä mieltä olet sosialismista, entä kommunismista?
Kammo XXIII: Ovathan nuo ihan OK aatteita.
Kertsi: Kivoja aatteitahan nuo. (Y)
Kenturio: Hienoja aatteita molemmat. Oma henkilökohtainen ePoliittinen eLämänkatsomukseni, kenturismi on mielestäni jonkinlainen sosialismin ja kommunismin välimuoto.

Mikä on suhtautumisesi kapitalismiin, entä imperialismiin?
Kammo XXIII: En kommentoi.
Kertsi: Murrr... (N)
Kenturio: Kapitalismi on aivan kamala aate, enkä erityisemmin pidä imperialismistakaan.

Miten suhtaudut suoraan demokratiaan ja sen toteuttamiseen?
Kammo XXIII: Hankala toteuttaa. En kommentoi enempää.
Kertsi: Hyvä asia, kansan mielipide saadaan kuuluviin, toteutus taasen hankalampaa.
Kenturio: Suora demokratia voisi lisätä peli-iloa kovastikin ja toisi vallan niille joille se kuuluu. Sen toteuttaminen olisi vaivalloista (varsinkin kun oikeisto niin ahkerasti vastustaa) mutta täysin mahdollista.

Puolue:
Mitä mieltä olet Punaisesta Yhteisrintamasta nykytilasta?
Kammo XXIII: Kohtalainen. Tehtaiden pyörittäminen on lähtenyt ymmärtääkseni hyvin käyntiin ja EK-vaaleissakin puolue onnistui jopa hieman paremmin kuin odotin.
Kertsi: Ihan OK. EKssa tasaisesti noin. 10 paikkaa ja tehtaiden pyöritys lähtenyt hyvin rullaamaan.
Kenturio: Puolueella on liian vähän rahaa, valtaa ja aktiiveja, ja jonkin verran on aatteellisia erimielisyyksiä esiintynyt. Huonosti menee.

Mitä mieltä olet kommuuneista, pitäisikö kommuuneita perustaa lisää, miksi?
Kammo XXIII: Kommuunit ovat mielestäni hieno ajatus ja suhtaudun niihin melko positiivisesti. En usko, että lisäkommuuneista olisi ainakaan haittaa.
Kertsi: Erittäin hyvä asia, mitään rahaa tarvi, kun on täysihoito. Kyllä, koska tuskin siitä haittakaan olisi.
Kenturio: Kommuunit kaipaisivat pientä uudistusta, mutta sen jälkeen ne olisivat täydellisiä kontrollin ja tasa-arvon välineitä.

Mitä mieltä olet Punaisen Yhteisrintaman tehtaista, pitäisikö niitä perustaa lisää, miksi?
Kammo XXIII: Pidän PY:n tehtaita onnistuneina. Tehtaat tarjoavat sopivasti hinnoiteltua palkkaa, eivätkä riistä työntekijöitään. Pidän uusien tehtaiden perustamista hyvänä ajatuksena. Erityisesti Q3 - Q5 -tehtaita pitäisi perustaa enemmän.
Kertsi: Erinomaisia, hyvää palkkaa ja halpoja tuotteita. Ehdottomasti, perustelut tulikin jo tuossa.
Kenturio: Kivojahan nekin ovat, mutta eivät ikävä kyllä tarjoa yhtä hyvää kontrollimahdollisuutta talouteen kuin kommuunit.

eSuomi:
Mitä käsite 'eliitti' merkitsee sinulle?
Kammo XXIII: #norsunluutorni IRC-kanavan väkeä. Minulla ei ole pahaa sanottavaa tästä porukasta.
Kertsi: #norsunluutorni kanavan väkeä.
Kenturio: Eliittejä on monenlaisia. eSuomen taloudellinen eliitti sijaitsee PP😒sa, kun taas poliittinen eliitti oli ennen LEP😒sa. Eliittejä esiintyy kuitenkin pienemmissäkin järjestelmissä kuin eValtiotasolla. Uskon, että jokaisella aktiivisella puolueella on yksi tai useampi jonkinasteinen eliitti.

Mitä mieltä olit eVenäjälle hyökkäyksestä ja mitä siitä seuraneesta itsenäisyyden menetyksestä? Miten suhtauduit Ommin johtamaan hallitukseen?
Kammo XXIII: Venäjälle hyökkäys ja itsenäisyyden menetyksen jäälkeinen rekry toteutettiin melko huonosti, joten en pidä hyökkäystä kovin onnistuneena. Hallitusta itseään en voi kommentoida sen enempää, sillä en hallituksen kanavalla ollut sen toimintaa seuraamassa.
Kertsi: No hauskaa puuhaa tuli, mutta itseinäisyyden menetys ei ollut kivaa. Hyvin hoitivat hallituksessa hommansa.
Kenturio: Hallitushan se oli siinä missä muutkin, mutta siitä hyökkäyksestä en pitänyt, varsinkaan kun tiesin jo etukäteen, että itsenäisyys siinä menisi. Aika ilman itsenäisyyttähän oli suoraan sanottuna kloaakista.

Mitä mieltä olet eSuomen nykyisestä tilasta?
Kammo XXIII:OK. Pelaajia kaivattaisiin toki lisää, mutta kyllä tämä näinkin on ihan hyvä.
Kertsi: Ihan OK, lisää pelaajia vaan rekryämään.
Kenturio: Muuten kiva, mutta oikeiston valta-asema rassaa.