Ambient on/off

Join the new world

 

Kje se je izgubil slovenski ponos?

Day 1,945, 12:01 Published in Slovenia Slovenia by Ice Killa

Nekoč dežela opevanih posameznikov, herojev eRepublika, danes sinonim za stagnacijo. Kam se je izgubil slovenski ponos, ki nekoč tako ponosno je korakal po virtualnem svetu? Ni se izgubil, zgolj potuhnil je v večno brezno izgubljenosti. Pogosto se vprašam, če še vedno igram isto igro kot nekoč, ko smo imeli timsko korajžo, ko smo se borili za nekaj. Dandanes pa... nam edini smisel predstavljajo ročno kreirane bitke v Italiji in Švici. Nekaj manjka, manjka ambicioznosti, manjka prav vse, kar je nekoč bilo prisotno. Mogoče celo manjka želje po čemerkoli. Pasivnost in anemičnost sta slabi reči in lahko državo brez odločnih in ambicioznih vodij nemudoma pahneta v krizo odhajanja, kar se trenutno tudi dogaja. Kje so predlogi, kje so ideje, ki so nekoč tako pompozno zaznamovale zgodovinske vlade eSlovenije? Vse je zgolj odmev v preteklosti.

Ta članek ni članek o pesimizmu, ni članek o optimizmu, ni članek o izgubljenem upanju, temveč je razglabljajoče mišljenje o našem predragem svetu eRepublika. Kako točno bi lahko rešili nastalo situacijo, za katero smo po večini krivi prav mi. Nenehno se govori o popolnem dolgočasju in pomanjkanju akcije, ampak da bi preprečili to neaktivnost slovenskega vojaškega aparata ne postorimo prav nič. Ne podajamo nikakršnih novih idej. Vse sloni na enih in istih osebkih, ki so tekom poslednjih nekaj mesecev popolnoma inspiracijsko izčrpani. Namreč razumite da še tako sposobna oseba ni zmožna iz čistega zraka črpati navdih. Potreben je čas, potreben je kontruktiven diskurs, potrebni so članki z idejami in predlogi. Vem, zahtevam preveč.

Zato bi sam osebno predlagal, da ponovno uvedemo neko aktivnost v igro. Načinov za to je nešteto. Pa tudi vojaško udejstovanje ni edina reč, na kateri bi morala bazirati naša aktivnost. Smiselna ideja je recimo "writing challenge", najboljši članki prejmejo določeno nagrado - pa naj bo ta nagrada precej obsežna. Posledice povečanega "kulturnega" razmaha je tudi večja aktivnost in povečano zanimanje igralcev za igro. S tem pa ko ti napišeš članek, pogosto navdahneš tudi ostale, da posledično delijo svoja mnenja o nastali situaciji. Druga reč, ni me potrebno posmehovati, je nagrada za privabitev novih igralcev v to igro. Ker zgolj močne države lahko krojijo politiko in načeloma tudi ustvarjajo razmere, kjer predpostavljajo svojo dominanco. Ker zgolj obsežna nagrada omogoča obsežno oglaševanje in priliv novincev v igro, bi vsota okoli 50k SIT prepričala še največjega skeptika, da privabi določeno število novih igralcev v igro - večje kot je število, večjo nagrado posameznik prejme s strani države. Recept je preprost, nagraditi posameznike za vložen trud, posledično pa s tem delajo tudi mutualno dobro državi.

Pomanjkanje zagnanosti se lahko reši enostavno in učinkovito, brez pretiranih težav, zgolj ideje je potrebno imeti, kako se lotiti nastale situacije. Morda je moralno sporno vpeljevati igralce v to propadlo igro, vendar čemu se potem borite za lastno državo, če ne zato, da prevladate nad ostalimi. Pa tudi številni "samopoevani heroji slovenske skupnosti" se verjetno ne bi branili zajetne nagrade ob tem, da bi Slovenija dobila priliv novincev, glede na to, da so nekateri voljni plačevati precej enormne zneske za reklame na najbolj obiskanih slovenskih straneh.

Kaj točno vas omejuje razen lastnih predsodkov o nezmožnosti? Kaj točno vas drži nazaj, da povsem onemelo opazujete dogajanje v eSloveniji? Mar igrate to igro zgolj zaradi definicije igranja, je edina zabava za vas zgolj brezpredmetno bojevanje na bojišču in monotono stiskanje gumba fight, kjer opravljate dnevno misijo? Prosim, zamislite se malce. Pripeljite malce poguma nazaj in izrazite svoje modre v sebi prikrite ideje. Pa četudi to ustvari nasprotovanja, vedite, da ste vsaj naredili nekaj, da ste prebudili spanec slovenske skupnosti.

Oživitev slovenske skupnosti... nekoč smo vpeljevali nove igralce v vlado z željo, da pokažejo svoje znanje, da izkoristijo svoja znanja. In posledice so bile nemudoma prisotne. Skupnost je na valu novih idej zaživela. Želja po sodelovanju je prevladala nad neizkušenostjo.

Žalostno je namreč, da je edina stvar, ki nas prebudi, zgolj notranje kreganje. Manjka nam neko imperativno gonilo, ki bi to igro delalo boljšo za vse nas. Stari lisjaki, stare mačke zgodovinskega obdobja v1 so nekoč pokazali vso svojo mogočnost in so delali igro še kako zanimivo za vse nas. Danes pa popolna odsotnost kakršnegakoli predloga, celo komentar oz. mnenje se nekaterim ne da izrazit. Padli smo precej nizko v primerjavi s preteklostjo.

Lepo vas pozdravljam,
Ice Killa aka Howly

 

Comments

M O R R O N C I T O
M O R R O N C I T O Day 1,945, 12:06

Vote 🙂

Dunci
Dunci Day 1,945, 12:09

vote

Solonazaj
Solonazaj Day 1,945, 12:18

maš VOTE 😃

starejši igralci bojo še naprej igral in se pričkal zaradi starih zamer 😛

nocince je treba stimulerat da ostanejo dalj časa v igri 🙂 ( pojma nimam kako )

samo dokler se bodo kuhale stare zamere bo to vse skupaj bolj težko 🙁

Hojc
Hojc Day 1,945, 12:18

zakaj pa ne 🙂

GrinOne
GrinOne Day 1,945, 12:41

spet: vote 13!

Kar si napisov že opažam, saj tudi mene že grabi senca dovgočasja... Čeprav se zna čez en teden spet pokazati porast aktivnosti, se bojim, da bo maslednji mesec stanje zopet postalo podobno. In se imam še za mladega igralca, ki mi še marsikaj ni znano in razumljivo, mam pa še volo, da kej raziščem!

In ker se že nekaj dni ukvarjam s podobno idejo, kot si jo ti, Ice, navedu, bom prpravu članek, ko doteram idejo tako daleč, da bi bila za v javnost. Bom pa delau ravno na tem, da se stimulira mlade igralce. Sicer moram še razviti kočljive situacije....

Se kmalu oglasim, saj trenutno res pasem douhčas, rad pa bi tudi kaj doprinesu k igri v smeri splošnega razgibanja - tako situacije kot igralcev!

Ice Killa Day 1,945, 12:46

Comment deleted

PIemenko
PIemenko Day 1,945, 13:03

kot vedno maš vote 🙂
tudi moje mnenje je da je igra sama potrebna nadgradnje..
ne toliko fizične kot pa mentalne in ne nujno na osnovi novega ampak morda lahko tudi na osnovi novitet starega z privdihom novega 🙂
če se razumemo

Mr.CaCkO
Mr.CaCkO Day 1,945, 13:15

vote, maš kr res vse skupej : )
samo jst sm še zmer mišlenja, da Slovensko skupnost (skupnost v pomenu vsa slovenija skupaj) reši le ena velika vojna za Slovenijo. Ideje, hmm ideje so, ideje bodo ampak, kot prvo kolko so uresničljive, kot drugo pa te ideje so ponavad samo za kratek čas, nič ni dolgoročnega pomena. Na žalost pa sam mehanizem igre ne podpira drugega (dolgoročnega) načina zabave (zabave ja, saj mislim da erep igramo predvsem zarad zabave) kot bitke za svojo lastno državo. Ekonomija je na psu, kaj druzga nam pol sploh še ostane : S

Drgač ti pa dam prov, rabmo nekej da bomo še zmerej z veseljem ostal tukej : )

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,945, 13:17

Dokler ne bo spet nekega RAVNOTEŽJA v igri (Poljaki in Srbi se kot prvo morajo spravit na nasprotne bregove), dokler se ne odpravi MANAGER WORK (izvirni greh, zaradi katerega se je enormno povečala prodaja Golda (pa tudi presežki robe na trgu) in zaslužki adminov in dokler se folk ne začne zavedati, da s vedno večjimi vplačili (ker pač hoče vse in vedno zmagat) pravzaprav dela igro vedno slabšo, saj daje s tem napačne signale adminom in dokler se folk ne bo začel sam malce bremzat, saj v bistvu za vedno slabšo uslugo plačuje vedno več, ne bo nič bolje.

Saj bi se še kaj našlo, a sem itak že preveč napisal. : D

Ice Killa
Ice Killa Day 1,945, 13:19

Ti se osredotočaš na vojaški modul, jaz sem imel v mislih predvsem mentalno oživitev, na kar je namigoval Plemenko. Sicer pa imaš prav, pohlep je uničil nekoč odlično igro zasnovano na osnovah resnične ekonomije. Zares škoda.

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,945, 13:21

Ma sploh ni res. Brez dobe ekonomije nema špilanja šefa na bojišču (razen, če kupiš dovolj Golda). Spomni se, kolko so firme višje kvalitete nosle pred uvedbo manager work-a. Vsekakor preveč za okus razvijalcev oz. lastnikov igre. : D

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,945, 13:22

In ko si enkrat sit in vesel od pokanja se je tudi lažje hecat z drugimi. 😃

Ice Killa
Ice Killa Day 1,945, 13:27

Ekonomska dominanca in prisotnost v ključnih regijah širom sveta - reči, ki so ustvarjale vojaške konflikte. Ko daš vsem regijam pridih enakosti, se lahko posloviš od zanimivosti igre. Potem se gre bolj za šopanje čim večjega števila regij pod svojo kontrolo. S tem da z okupiranjem držav tudi zaviraš rast in prihod novih igralcev. Načeloma imaš prav, brez ekonomije je igranje šefa na bojišču kot pretvarjanje, da si kralj v Sibiriji.

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,945, 13:31

Saj se v bistvu strinjava. A dokler bosta največji sili (po številu aktivnih in močnih igralcev, pa tudi multijev) zaveznici, se lahko vsi ostali na trepalnice mečejo in živijo v svoji letargiji čakanja na brezvezne akcije dobrin, ki jih itak ne rabijo, do svoje vedno bližje eSmrti... : D

Ice Killa
Ice Killa Day 1,945, 13:35

Sistem resursov je zgrešen, zato tudi ta neenakost in brezpredmetno upiranje. Zberi skupino nadvse močnih držav in haraj po esvetu. Problem je, ker se to omogoča. Propad EDENa je znak, da so potrebne spremembe, znak administraciji, da smo si na jasnem. Po moje se preveč osredotočaš na alianse, namesto da se vprašaš, kaj točno povzroča to razdelitev oz. trenutno stanje.

p0luks
p0luks Day 1,946, 16:24

problem rata tudi da vsi novinci ki pridejo v igro dobivajo enostavno prevec pomoci za đabe in tako dobivamo veliko dovklikerjev ki pa po 2eh mesecih nehajo igrat saj v igri ne dobijo nobenega izziva - kot novincu pac bojisce ne more predstavljat izziv, pa tudi sparanje golda za nadgradnjo treningov ni izziv, docim ekonomsko se cim hitreje razvit za nabavo treningov in potem pocasi pobolsevanje samega sebe na bojsicu je pa cist nekaj drugega, ampak kot je ze hladni ugotovil so za to krivi admini.

prav tako sem osebno menenja ce bi bila igra bolj zanimiva bi tudi razmerje med zaveznistvi na hitro prislo na isto raven.

seveda to kar je howly napisal o surovinah drzi tudi kot pribito, saj os prav tisti otocki super surovin prinasalai prave ekonflikte in ne neke kvazi RL konflikte ki bi nas kao skregale 😒, to kar se dogaja zadnje case

T1M3K
T1M3K Day 1,945, 13:33

hladni, če bi vsi igralci, ki kupujejo gold to prenehali za en al pa dva tedna, bi admini hitro kaj spremenili...

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,945, 13:35

Dream on... 😃

Pa saj sem napisal: glih to me čudi, da folk za vedno manj toriši vedno več. Nekoč je bil nakup izjema, zdaj je pravilo. ; )

Kami
Kami Day 1,945, 13:19

vote

Novljan
Novljan Day 1,945, 13:26

Moje dekle je še mlado ja, ja, moje dekle je še mlado ja, ja, moje dekle je še mlado ja, ja, staro komaj 16 let, staro komaj 16 let.

Novljan
Novljan Day 1,946, 09:49

Trololololo 😘

Ariston Darth
Ariston Darth Day 1,945, 13:28

vote

T1M3K
T1M3K Day 1,945, 13:34

podpora

Divji Medved
Divji Medved Day 1,945, 13:38

Dokler bodo v vladi ljudje ki na vprašanja odgovarjajo nekako tako : moramo malo počakat,da vidimo, kaj bosta naredila eSrbija inu ePoljska oz. države iz zavezništva, se v naši skupnosti ne bo nič premaknilo...

Če bi naredili 6 mesečni projekt oskrbe države (da se napolni blagajna-potrebna spremeba poslovanja , vse preko marketa, kar bi bilo izredno teško) se pravi naredit dolgotrajen načrt kako se naj eSlovenska skupnost razvija naprej...glede na to da je v igri najbolj zaželjeni vojaški modul bi bilo potrebno za popestritev igre tvegat tudi izbris eSlovenije....

Ice Killa
Ice Killa Day 1,945, 13:42

Pomanjkanje odločnosti in trdne hrbtenice. O tem bi lahko še razglabljal, seim imel kar nekaj sporov s trenutnimi akterji v vladi.

Jaz sem sicer mnenja, da bi bilo potrebno takse naviti do konca, s tem pa povečati priliv na račun države, pa tudi ozaveščanje, da naj se kupuje na trgu in ne na črno, ker takse pripomorejo k državi, ne bi bila slaba reč.

p0luks
p0luks Day 1,946, 16:27

sej to mamo (da smo prsli do tega sem se osebno kar precej na mucil 😒) in razen davka na placo mamo vse na 25% (VAT). Zdej glede davka na palco bi jaz tudi dal na 25% ampak vsakic ko to napisem oz predlagam me skenslajo vsi, saj gre octino vsem v nos unih bogih 1 sit razlike, ki pa sploh ni nic vrednosti, se sploh ker dobis tanke in hrano zastonj na vsakem voglu

sandi111
sandi111 Day 1,945, 13:41

slovenska skupnost se skriva po enotah neke skupne komunikacije pravzaprav sploh ni več. Vi so zaprti v svoje enote. Še My feeds prvo vrže enoto za prijatelje pa moraš prestavit. Po eni strani enote ohranjajo igralce delajo igrico malenkost bolj zanimivo po drugi pa skupnost razbijajo.

p0luks
p0luks Day 1,946, 16:28

ne meci vse v en kup .... nasa enota se ni se nikoli skregala z nobeno drugo enoto razen z vodstvom SDja....

pa ostale enote mislim da so na istem kot mi 😃

sandi111
sandi111 Day 1,946, 16:32

saj ne mislim da smo skregani ampak vsak na svojem kanalu oziroma chatu visi medsebojne komunikacije navadnih igralcev pa skoraj ni. Včasih je bil form polen vseh igralcev nato še nekaj časa redna sedaj pa večina samo na svojih chatih visi med sabo se pa sploh ne poznamo in ne pogovarjamo.

p0luks
p0luks Day 1,946, 16:44

ja to je pa res, je pa tudi res da smo vcasih bli po cele dneve na ircu in nam je (no vsaj meni) to pobralo skor cel dan RL casa za brezveze in sem vsaj jaz zato nacrtno skenslal irc do maksimuma 😃

ave-imperator
ave-imperator Day 1,945, 13:49

forum oživit pa bo :😁

Tittannos
Tittannos Day 1,945, 14:27

če želimo iti z časom naprej, raje naredimo tweeter account : D

ave-imperator
ave-imperator Day 1,945, 14:42

samo tega ne, še ena stvar na kateri nočem viset

Madafakr
Madafakr Day 1,945, 13:52

Sem stari maček in se mi ne da izraziti mnenja : )

tiln
tiln Day 1,945, 13:56

se strinjam s sandijem !!!!

cvicekk
cvicekk Day 1,945, 14:21

icekilla , se strinjam s teboj, da je vse skupaj dokaj dolgočasno. Ampak ta dolgčas smo si naredili tudi sami.
Kdor prebere le del člankov in vicev, mu je že nekoliko manj dolgčas.
Kdor se znajde na icu mu je še malo manj dolgčas.
Kdor napiše komentar in prebere odgovore nanj mu je še manj dolgčas.
Ampak na splošno se res veliko ne dogaja.
Jaz sem bolj dvoklikar in prespim veliko zadev. Ampak ko zaprosim v postu za karkoli, recimo dodatno hrano ali orožje ali za kakšen nasvet, ti povem da jih tri četrtine komentira: "kaj ti bo hrana", "zakaj rabiš orožje"," kako, da ne veš ali nisi prebral članka".
In vedno se pojavijo eni in isti, kateri ti ne pomagajo, ampak z komentarji zbijajo voljo do igranja. Malo jih je, kateri ti dejansko pomagajo.
In to nam ZELO primanjkuje. SKUPINSKEGA delovanja. AMPAK vedno ko zaprosiš za pomoč, se javijo eni in isti NA VISOKIH POLOŽAJIH, VODITELJI STRANK, kateri ti v glavo vbijajo, da si naredil veliko neumnost, ker si si dovolil vprašat nekaj česar ne veš. Ali prosit za nekaj, česar nimaš. Prvi komentarji ZATIRANJA so vedno od enih in istih ljudi na visokih položajih, kateri imajo vsega polno rit in samo gledajo, kako te bodo zatrli na način, da se bodo oni pokazali kot uspešni in visoko cenjeni voditelji, kateri vse vedo.

Ko nekdo dela recimo 10 ur na dan in potem pride na erep in zaprosi za karkoli in ga potolče predsednik določene stranke, namesto , da bi dobil pomoč, vam rečem, ti vse dol visi. Ker je ta erep postal enako sranje s podobnimi strankami kot v RL, katere so se vsilile tudi v erep in tukaj serjjo bedarije z RL naprej. Poden od podna.
Namesto sodelovanja med vsemi člani SLO erepa imamo pripadnike določenih strank, katere se vlečejo iz realnega življenja v igro in povzročajo razdor tako v RL kot v erepu.
Pridemo do tega, da je najbolj pomembno kateri stranki ali opciji pripadaš in predvsem je pomembno , da moraš častiti kult osebnosti in diktatorstva, da ti prevzvišeni vodja navrže nekaj drobtinic ali lepo besedo.

Divji Medved
Divji Medved Day 1,945, 14:44

Tega kar si napisal, to se v SKPju ne dogaja, pravtako ne v PVS, tak ga če pa gdorkoli rabi pomoč v obliki nasveta,odgovora na vprašanje, hrane inu orožja se lahko kadarkoli obren na Divji Medved, pri meni se zmerom kaj najde...

p0luks
p0luks Day 1,946, 16:31

vedno lahko pises tudi meni in ti bom vse razlozu, sicer pa ce nisi zadovoljen s stranko jo menjaj, zato pa mas vec le teh in odlocitev je vedno samo tvoja 😃

Exclusive
Exclusive Day 1,945, 17:18

Stari moj zato sem te pa jst odfrendal že pred meseci ;😉) da ti ne zbijam morale in da je ti ne zbijaš meni ;😉)

linuxmint
linuxmint Day 1,945, 14:24

howly ne vem o čem govoriš ... kaki ponos neki nikol ga ni blo vedno samo kreganje 😃

Ice Killa
Ice Killa Day 1,945, 15:07

Razlika je med kontruktivno debato in kreganjem, slednje se pogosto smatra za prvo dandanes, kar mi nikoli ne bo jasno.

linuxmint
linuxmint Day 1,945, 23:47

wtf jas morem kodo spremenit nikoli nisem tega napiso...

linuxmint
linuxmint Day 1,950, 11:32

bi blo res grdo da bi jo spremenu, ker je lepo da jaz lahko preberem časnike od škofjeloke pa pogledam kdo še vztraja od starih sabelj.

Howly to niso ble konstruktivne debate ... pa ne zamirt ... spolni se bojev Vezuva, Orinde in še koga

Big Boby
Big Boby Day 1,946, 09:17

looooool?

cvicekk
cvicekk Day 1,945, 14:36

Ker se s to igro ne ukvarjam ves dan in nisem ODVISNIK od erepa sem si danes dovolil poslat eden shout in zastavit zastavit nezaslišano vprašanje katero se glasi:"

cvicekk wrote 7 hours ago

blesav Plato mi javlja, da moram v 2 dneh pokurit vseh 8 bomb,če ne mi propadejo.
Ker me ta idiot zaj...,me zanima, če je na vidiku, kakšna bolj pomembna bitka "

Lahko si preberete komentarje na to moje zastavljeno vprašanje. Danes sem še precej zadovoljen s komentarji. Ponavadi se sicer pojavljajo delno isti ljudje, kateri odgovarjajo na moja vprašanja ali prošnje, ampak je bedastih komentarjev še precej več.

Mnogi imajo veliko za povedat, da s tem pokažejo "svojo večvrednost in inteligenco", malo jih pa je kateri ti brez blesavih vprašanj ponudijo pomoč.

Podobno je v RL.

Ljudje se obnašajo precej nezrelo, predvsem delujejo izključno takrat, ko menijo, da jim bo njihovo delovanje prineslo koristi za lasten žep. Se norčujejo, posmehujejo, zasramjejo... itd...malo jih pa je kateri nesebično pomagajo....

Igra je precej enolična in nezanimiva. Ne nudi veliko strategije. Tukaj je samo nabijanje brez veze in še kupovanje golda. Edino to tazadnje ti prinese neko prednost.
Kar je v tej igri vrednega, so medsebojni odnosi in sodelovanje. Če tega ne bi bilo, bi verjetno večina igralcev (razen odvisnikov) zapustila igro že pred časom, ko so uničili ekonomski modul.
NEKATERI PA TE MESEBOJNE ODNOSE IN SODELOVANJE neprestano rušijo. Ko jim bo uspelo še to, bodo v igri ostali sami s svojimi ILUZIJAMI.

dobro, naj bo to dovolj za opisovanje stanja...

še en predlog oz pozitivna kritika za vnaprej... 😃

Glede vojaškega vidika aktivnosti....
če hočemo popestriti vsaj malo to igro, zakaj si nismo nikoli do sedaj UPALI zavzeti TOSKNE in smo jo vedno prepuščali zaveznikom. Mi nejimo na to regijo, dobili so jo vedno drugi?
Če hočete malo bolj zanimivo igro, potem bi v prihodnosti lahko pokazali malo več "jajc" in bi mi prvi jurišali na to regijo.
Dosti za danes, lp

GrinOne
GrinOne Day 1,945, 14:53

Kar si povedov jest še malo drugače občutim, verjetno ker sem še mlad igralec. Se pa hitro stram... Priznati moram, da mi veliko igralcev pomaga, na moje fehtanje in vpražanja se kar odzovejo. Samo to predpisujem statusu, ki ga imam z mladim igralcem - zaradi interesa, da nas čimveč ostane v igri smo na boljšem, kot kasneje, starejši igralci... In ravno od tu izvira moja ideja, ki morda pade naplodna tla, ko jo opišem. In tudi jaz mislim, da je problem samo sodelovanj3e... Tudi znotraj celic (MU, stranke)...
Ker pa dobim sem ter tja tudi namig, da se je potrebno čimprej osamosvojiti, delam tudi na tem - in ta prelom, bom predlagau nekaj dodatnih aktivnosti, ki bodo znotraj dogovora lahko prikrajšale tudi Romune za €, če se bodo igralci pripravljeni povezati...

cvicekk
cvicekk Day 1,945, 14:57

še nekaj..... madicinec se je javil, da je to ziher na njega letelo.....
Ne, ni to letelo najn. Res včasih malo komentira, zakaj pri mojem 44 levlu zaprosim za hrano, ampak njegovi komentarji nikoli niso ŽALJIVI, ampak predvsem zastavi vprašanje zakaj....

Še nekaj.... pred 2 letoma sem prišel v to igro predvsem zato, ker sem dobil novico, da je eSlovenija zasedena in da bi jo radi osvobodili in da potrebujejo za to nove igralce.
Prijavil sem se v igro izključno zato, da pomagam Slovenski erep skupnosti.
Jaz sem tukaj še danes samo zato , da POMAGAM.
In če si jaz vzamem vsak dan ( no , ne ravno vsak dan... 😃) nekaj mojega RL ČASA , da POMAGAM skupnosti, potem nekako tudi pričakujem, da dobim pomoč v hrani, orožju ali nasvetih, ko jaz to potrebujem. ITAQ porabim vse stvari, katere dobim od soigralcev za slovensko erep skupnost. Saj nobeden kos hrane, orožja ali nasveta NE ostane v mojem RL žepu.
Če se mi pa javi neki resni igralec za katerega bom presodil, da bo naprej fural moj račun- lahko ga predam. Predvsem zaradi notranjega nesodelovanja in zdrah, katere nekateri povzročajo sebi v korist.

še nekaj....japoncv je bilo 135.000.000 (135 miljonov) pred 15 leti. Vsi so se med seboj povezovali in konkurirali na svetovnem trgu. Podjetja se povezujejo v vence podjetij z več miljonov zaposlenih. Imajo notranja napisana in nenapisana pravila in vsi se trudijo in delujejo za isti cilj.
Pri ubogih 2 miljonih Slovencev pa ni praktično nikakrkšnega sodelovanja, prevladuje samo onemogočanje drug drugega za korist nekaterih izbrancev. To je Slovenska sramota.
Podobno je v RL in manj očitno se kaže tudi tukaj na erepu. Brez sodelovanja ni napredka.
Taka so dejstva. Tudi Američani ne bi prišli na luno, če ne bi sodelovali na stotine ljudi v tem projektu.
Tudi Slovenci ne bomo prišli nikamor, če bo glavna skrb , kako škodovati svojemu sosedu.

Več kot toliko ne bom pisal, ker kdor je razumel, je za njega dovolj napisano. Kdor pa ni razumel, mu pa tudi 5000 strani ne bo koris

cvicekk
cvicekk Day 1,945, 15:00

....Več kot toliko ne bom pisal, ker kdor je razumel, je za njega dovolj napisano. Kdor pa ni razumel, mu pa tudi 5000 strani napisanega ne bo koristilo.

imejte se lepo. Upam, da vas moj komentar ni zamoril. Hotel sem namreč ravno nasprotno, da vas zadeva spodbudi k sodelovanju in ne udinjaju nekaterim "voditeljem", kateri gledajo samo za svoj žep, tako v erep, kot v RL.

lp, Cviček

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.