Ambient on/off

Join the new world

 

Kdo sem jaz?

Day 1,762, 11:16 Published in Slovenia Slovenia by Ta likozarjev

Poznal sem nekoga nekoč. Ljudje so ga imeli radi. Ljudje so mu govorili, da ima potencial, da lahko naredi nekaj. In to so resno mislili. Ljudje pravijo take reči včasih, ampak tega dejansko ne mislijo resno. Bil je pameten, ampak se je zavedal, zato tega ni mogel sprejemati. Bil je aroganten in sebičen ampak je bil bistroumen, zato nikoli nisi ravno vedel. Po mojem mnenju niti on ni. Bil je konkurenčen z napako. Ni znal zmagati niti zgubiti pravilno. To je vedel, ampak tega ni spremenil, raje je rekel: »Jaz sem vnet zmagovalec ampak sem najslabši poraženec« ko je ven potegnil komplet kart. Zdi se, da se je na stvari še kako lahko spravil, ampak je imel najslabšo srečo. Nikoli nisem videl nekoga ki bi na tak način držal kocke, bilo je impresivno če ne kaj drugega. Vedel si da ve da ima srečo, zato je kar naprej igral igre na srečo, kot da bi izzival naravo samo kot nekakšen konkurenčen impulz. Bil je osamljen. Blio je žalostno, ampak nisi čutil nobene simpatije do njega, kot da bi vedel da je kriv. In kot večina ljudi je imel 2 različni osebnosti. Eno dobro in eno slabo. Taprava... huh, vedno si se spraševal. Vedno mu je bilo udobno v svoji koži, ko je bil negdo drug. Ni bil dobra oseba. Lagal je in manipuliral z ljudmi za neko fasado udobja. Ignoriral je svoje napake, ko se je primerjal z manjvrednimi ljudmi. Bil je pameten, zato je imel vedno prav. Pričakoval je od ljudi, ampak nikoli ni izpolnil svojih pričakovanj. Bil je kot seme ki je sedelo na vrhu zemlje. Toliko potenciala ampak je bil še vedno ničla. Bil je odličen in mrtev hkrati. Poznal sem nekoga negdaj. Sem edini ki ga je poznal.

Tole je nekakšen uvod v nov članek časopisa. Nadaljujem pa sledeče.

Kdo sem? Sem mlad in pravijo da imam cel svet na katerega se lahko ozrem. Je ravno na dosegu mojih rok ampak v mojem umu in mojem srcu, se borim z svojo identiteto in mojim namenom. Mislim da vem gdo sem in že naslednjo sekundo sem izgubljen in nezadovoljen. Čutim se povezanega z nekom kar nisem. Zaklenjen sem v zapor pričakovanj. V svetu kjer se svetloba in tema zmešata skupaj, ne prinese nič razen zmedenosti. Nevem več kaj je prav in kaj realno. V globini vprašanja kdo sem vem, da sem upravičen do resnice katera nagaja vsem ostalim. Sem mar tako slep kot vsi ostali? Ampak vidim svetlobo. V kulturi, kjer me postavijo, kjer me napačno postavijo in kjer me odstavijo je nekaj kar se ne spremeni. In skozi to se spreminjam jaz. Kjer je upanje izgubljeno in je vizije premalo, to nekaj prinese naprej nek klic in nas roti, naj živimo življenje vredno smrti. Z zvezanimi nogami in rokami, je prišlo in plačalo ceno. Osvobodilo nas je. Zdaj imamo izbiro. Se boš odzval? Ljubezen je ime tega in svoboda je razlog. Naša srca kričijo po prostosti.

Danes sem stvari malo bolj zakompliciral in nekaj svojih notranjih misli prelil v besede, ki so svoj dom našle na računalniškem belem papirju. Vaša mnenja so dobrodošla.

Med drugim sem se odločil tudi za kandidaturo za kongresnika na volitvah 25 OKTOBRA oziroma »lahko tudi« NOVEMBRA 2012. Zato bom odprl donacije na moj račun. Donirate mi lahko izključno SITe, v maximalni vrednosti 1 SITa. Kar nebo sit in kar bo več kot 1 SIT, vrnem takoj. Nabran denar se bo porabil za kampanijo.
Top pesem, poslušana med pisanjem tega članka je: Sail izvajalca skupine Awolnation

Danes vas bo razveseljila prikupna foxy igralka Emma Stone v črno belem 🙂

 

Comments

Ice Killa
Ice Killa Day 1,762, 11:46

(Ne)smiselnost človeške eksistence. Kar sprašuj se, vedno prideš do globljejših spoznanj, nikoli pa do pravega odgovora.

Sx4e
Sx4e Day 1,762, 12:04

V današnjem svetu se vse stvari obračajo v krogih, ki prehajajo v neskončnice, svet je krut, svet je stvaren a kaj, ko mi ljudje nismo čisto pri stvari. Vedo vedno več a v notranjosti še zmerom sebi odveč. misel misleca. Vsakdo pride do spoznanja temeljnih reči a kaj, ko za nekatere so to samo laži.

Hogar Chronos
Hogar Chronos Day 1,762, 12:14

zlo dober komad..priporočam .....sit poslan vote, sub pa že od prej

Solinar
Solinar Day 1,762, 12:26

Svet glej s pozitivne strani in bo drugačen- lepši

Ta likozarjev
Ta likozarjev Day 1,762, 12:39

ni fora da sem nesrečen, vendar da sem pač objavil nekaj mojih notranjih misli. sem pa daleč od "depresije", tako da ne se bat zame

R3b3x
R3b3x Day 1,762, 13:00

Ena stvar do katere sem prišu: smisel življenja je živet (ampak ne v kakem YOLO smislu). Pač izkoristiš ta leta, ki so ti dana. Si dober do drugih, uživaš (ampak tega ne preveč), bolj prav bi bilo: trdo delaš, da lahko kdaj uživaš, drugače pa vote!

mufekk
mufekk Day 1,762, 14:51

vedenje, da ene same resnice ni, ker ima vsak od nas neko svojo resnico; pomaga...!
imeti svojo resnico in ji biti zvest... garati za to, da prideš do nje, da jo dokažeš; da dokažeš svojo resnico,
pa četudi to ni vesoljna resnica, je tisto, kar ti daje notranje zadovoljstvo in kar osvobaja...! resnica je.
ena. ena sama. in samo tvoja...! a zanjo se je treba boriti. za svojo lastno in zate edino resnico....!
pa srečnoooo!!! mufekk
*Kdo si ti? ti si tisti, ki ne zna napisati besede 'kdo'

Hojc
Hojc Day 1,762, 15:26

samo ne se sekirat..
počasi ti bo življenje in boj za eksistenco vzelo toliko časa, da se z njo samo ne boš več ukvarjal..
moj nasvet.. izbiraj pametno in si pribori delo, ki te veseli, tako bo vse lažje..
drži se!
vote za trud in 1 SIT za emmo, ker mi je res fajna 🙂

Ta likozarjev
Ta likozarjev Day 1,762, 21:21

mufekk, se opravičujem za slovnično napako.

BladeBaron Day 1,763, 03:12

Comment deleted

Pepowsky
Pepowsky Day 1,763, 04:56

Me veseli, da sva se spoznala, ime mi je Napoleon.

Ludislav
Ludislav Day 1,763, 05:12

morte met pa dobro robo : )

skofjaloka
skofjaloka Day 1,763, 10:33

noge in rit ma krasno...

dha
dha Day 1,763, 10:56

jest,pit in sexat.... ko ti do tega več ni, postane vse brez smisla..

Namotaj.pravi
Namotaj.pravi Day 1,763, 13:57

mas moj vote sub že od prej, pa 1sit. dobr člank, pa le z dobro voljo naprej.
o7

Ellerion
Ellerion Day 1,763, 18:23

A si biu spet na travi?

Ta likozarjev
Ta likozarjev Day 1,763, 21:23

se s takimi stvarmi ne ukvarjam.. resno.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.