Kandidatura za predsjednika eHrvatske

Day 495, 05:09 Published in Croatia Croatia by andycro

Dragi građani i građanke eHrvatske!

Čast mi je najaviti svoju kandidaturu za mjesto predsjednika naše države. Za početak, u ovom uvodnom članku ću objaviti tko bi trebao biti u kabinetu uz mene, a već u idućem idemo s kompletnim planom rada. Pa dopustite da krenem s predstavljanjem kabineta vlade:

AndyCro - Predsjednik Hrvatske
Kako ti i ide, prvo se krene od najviše rangiranog pa onda svi ostali. Moje ime ja Andrej, imam 24 godine i živim u jednom malom mjestašcu u Zagorju. Inače studiram, 4. godina sam fakulteta za turistički menadžment, pa imam podosta vremena da budem online. Od hobija najznačajniji mi je rješavanje logičkih zagonetka, te sam trenutno aktualni prvak Hrvatske u rješavanju sudoku zagonetki. Drugi hobi mi je igranje online igrica, od kojih, pogodite, najviše trošim na eRepublik.

U travnju 2009. će moj eGrađanin navršiti godinu dana. Da, 12 mjeseci će biti iza mene. U tih 12 mjeseci sam proživio sve i svašta, od ljetovanja u UK na početku, pa do selidbe i takeovera JARa, a od prosinca uživam u našoj domovini. Jedva sam ju dočekao i čim je bila prilika odmah sam se kandidirao za kongresmena, i 3 mandata sam u potpunosti odradio, te sada odrađujem i 4. Također, završavam i drugi mandat kao ministar obrazovanja, a odrađujem svoj prvi mandat kao predsjednik HLDa.

Volio bih postati predsjednik, ne zato jer mi fali još ta titula, već zbog neutažive žeđi da eHrvatska postane najjača ekonomska sila, ali i jaka vojna sila u eSvijetu. Ako me izaberete ja ću težiti tom cilju, voditi ću savjesno našu državu i neću lagati našim građanima. Ako nešto neću moći reći, onda ću reći da vam ne mogu reći, a neću vam prodavati maglu i pisati gluposti. Želio bih reći da sam najbolje rješenje za našu domovinu u ovom trenutku, ali mislim da je na vama da to odlučite i kažete, a ne da vam to ja ili netko drugi kaže. Odlučite sami za koga ćete glasati i dajte toj osobi svoj glas.

Selector - Zamjenik predsjednika, Ministar obrazovanja
Rođen u eSvijetu prije malo više od 3 mjeseca, jedan je od građana koji su postigli neopisivo puno u nevjerojatno kratkom periodu. Aktivan član HDSa, odradio je 1 mandat kao kongresnik, sada odrađuje drugi, odradio je jedan mandat kao zamjenik ministra obrazovanja, sada odrađuje drugi, a odrađuje i svoj prvi mandat kao šefa Crvenog Križa RH.

Pošto je sve poslove za sada odradio besprijekorno, uvijek ima ideju kako da što napravimo, stalno pokreće nove projekte... Odlučio sam ga nagraditi promaknućem u ministra obrazovanja. A kao dodatnu zadaću on će u mojem kabinetu biti moja desna ruka - moj zamjenik. Pošto smo u razgovorima proteklih dana dotakli mnoge bitne teme u idućem broju novina će njegov posao biti još detaljnije opisan.

Mogwaii - ministar obrane
Trenutni zamjenik ministra obrane, osoba koja eRepublik igra 8 mjeseci, hrvatski general. Što reći još? Pa pada mi na pamet idealan vojnik: Sluša naredbe, komunicira sa nadređenim i podređenim, izvrsno organizira rad vojske, nikad neće odbiti dobru bitku.

On je idealan za ovu poziciju. U ministarstvu obrane odrađuje svoj posao, a ponekad i posao sadašnjeg ministra Kokacha, tako da mislim da će bez problema moći preuzeti ovu funkciju i napraviti još jaču hrvatsku vojsku.

Tomislav - ministar rada i socijalne skrbi
Još jedan od starosjedioca, eRepublik igra već 9 mjeseci, a od važnijih doprinosa eZajednici treba napomenuti da je bio jedan od organizatora velike seobe naroda iz UK u JAR, u JARu je vodio ekonomiju JARa, a u novije doba je hrvatski vojnik, odnosno još jedan general hrvatske vojske.

Za ovu poziciju je idealan jer jako dobro shvaća koncept funkcioniranja same ekonomije u erepu tako da može odraditi funkciju ministra rada i socijalne skrbe pošto je ona usko vezana za ekonomiju. On će kao i svi mi morati dodatno zapeti da u potpunosti stabiliziramo našu ekonomiju, da se prestanu događati nagli skokovi i padovi cijena hrane, oružja i žita kako bismo osigurali uspješan i konstantan rast našeg gospodarstva.

bojanski - ministar vanjskih poslova
Nakon dugo razmišljanja koga postaviti na ovu funkciju, moram priznati da sam se odlučio za novu osobu u političkom životu. Bojanski igra eRepublik 4 mjeseca, aktivan je član HLDa, a nedavno je odradio i svoje prve borbe. Iako vrlo poznat na lokalnoj razini, tj. u stranci, u kojoj odrađuje ama baš svaki zadatak koji mu se zada. Na ovu funkciju ću ga postaviti zbog njegovog znanja engleskog jezika i organizacijskih sposobnosti jer bez dobro organiziranog MVPa ne možemo razvijati dobre odnose s drugim državama. Nije dostatno da predsjednik bude dobar samo s predsjednikom druge zemlje, već je potrebno da naši veleposlanici budu prisutni na forumima drugih država, da komentiraju članke u drugim državama, te da pokušaju približiti Hrvatsku drugim državama. A pošto znam koliko uporan bojanski može biti, mislim da je on idealna osoba da "upregne" naše veleposlanike da daju još više.Dragi moji, to je ukratko kabinet. Detaljan program će uslijediti za kojih 24-36 sati. Ako biste htjeli da koji dio posebno istaknem, da posebno obrazložim, pošaljite mi PM ili na moj account ili na account HLD Stranke. Ako će pitanje biti neko direktno, odgovoriti ću na njega putem PMa, a ako će biti "opisno", onda ću na njega odgovoriti putem članka.

Hvala Vam svima na čitanju.

AndyCro
Kandidat za predsjednika.