Ambient on/off

Join the new world

 

Kaj nas še čaka?

Day 1,949, 14:19 Published in Slovenia Slovenia by Ariston DartheLjudje smo v zadnjih parih dneh doživeli kar nekaj sprememb v igri, za nekatere pozitivne, za druge odveč. Rad bi jih omenil ter podal svoje mnenje. Seveda pa je glavni cilj pridobiti čim več komentarjev, kritik z vaše strani na sledeče spremembe.

GUERRILLA FIGHT


Smatram, da je stvar totalno nepotrebna, nesmiselna in neprivlačna na oko. Zaradi močnih zavezništev in prevlade večjih držav so bitke postale nezanimive in dolgočasne. Plato in ekipa se tega seveda zavedajo in takole smo dobili Guerrilla Fight, ki naj bi izboljšal igralčevo izkušnjo na bojišču. Res je, da je stvar šele v beta verziji a dvomim, da mi bo kdaj toliko prirasla k srcu, da bom tole spremembo smatral kot pozitivno. Zmrazi me takoj, ko pridem v fight saj mi vse deluje zelo poceni in počutim se kot da bi igral nekakšno poceni romunsko flash igro na igre123 ali kašni podobni strani. Ampak ok..je neopazna zadeva in dejansko nima velikega pomena.. če si mnenja kot jaz, se zadevi enostavno izogibaš in je stvar rešena. Je pa res da lahko pride prav, ko napeto mirkaš svoj BH, da ti lažje steče čas. Padle so tudi zamisli o nekakšnih Guerrilla turnerjih kar tudi ne bi bilo slabo za popestritev a je za zdaj to bolj težko izvedljivo. Bomo videli, če se stvar še razvije, a za zdaj to smatram za eno od sprememb, ki če dalje bolj vbija dušo te igre.

GOLD MINES


Rudnike zlata bodo imele čast držati v rokah tiste države, ki bodo nabile največ škode v določenem obdobju. To bo 5 srečnih držav iz 5 različnih območij in sicer iz Evrope, Azije, Amerike, Oceanije in Afrike. Ena izmed prvih sprememb, ki naj bi očitno postavile ekonomijo nazaj na noge. Lahko sigurno rečemo, da bodo to osvojile države, ki imajo že tako ali tako ogromen vpliv v eSvetu in kaj bodo rudniki zlata naredili? Še bolj povzdignili njihovo dominanco nad eSvetom. Dejstvo je, da države kot so Slovenija ne bodo prišle do teh rudnikov..da ne omenjam kakšne so možnosti za še slabše države kot so naprimer naši sosedi Italija in Švica. Edina možnost, ki nam preostane je ta, da napademo regijo v kateri se nahaja rudnik ter za nekaj momentov uživamo v prednostih, ki jih prinaša, a je v našem primeru tudi to malo vrjetno..tudi z airstrike-u(nekaj več spodaj). Mislim, da bodo tile rudniki več ali manj ostali v enakih rokah in sicer v rokah velesil...kar pa za slovenijo ne pomeni nič dobrega.

AIRSTRIKE


Zračni napadi so spet dobili zeleno luč, kar pomeni utrinek upanja za eSlovence, saj smo zdaj zmožni napadati izven svojih meja. A tukaj nastopi par problemov. Airstrike-i so dragi in enako tudi vojne. Ne more se pa reči, da je Slovenija v bajnem finančnem stanju, zato preden koga napade se o tem mora predebatirati, če smo zmožni sploh financirati vojno ter obdržati regije. Nima smisla napadati nekoga za 5 min zabave. Mislim, da so možnosti za airstrike zelo male. Upajmo pa tudi, da mi kakšnega ne pokasiramo. A vojne taktike bom pustil za kdaj drugič, ker je to tudi tema zase. Vsekakor mislim, da je to pametna odločitev adminov saj s tem razburkajo tole mirno erepublik morje. Bomo pa videli kakšna presenečenja nas čakajo v prihodnosti.


Več je novih sprememb, bolj se počutim, da igram nekakšno farmville igro, ki te na vse načine vleče, da tudi ti pridodaš nekaj svojih cekinčkov v igro. Več je sprememb, bolj tale igra postaja brezdušna in vsiljiva. Ne rečem je tudi nekaj pozitivnih a kvečjem so vse nepotrebne stvari, ki naj bi te primamile v igro. Igram to igro, ker imam še upanje, da ne bodo izsesali vse zabave, ter, da se nam v prihodnosti res obetajo kakšne spremembe, ki nam bodo spet prinesle voljo do igranja ter do skupnega sodelovanja.

Bomo videli kako se bojo stvari iztekle v naslednjih dneh, mesecih. Zdaj vas pa prosim, da podarite vaše mnenje v komentarjih, ker me zanima kaj vi menite o zgoraj omenjenih spremembah.

Če se pa počutiš žalosten zaradi novo nastalih razmer je zate še zmeraj tu tvoj zvesti Combat Pack za samo 9,99 €

Lep Pozdrav,
A.Darth
 

Comments

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,949, 14:23

Takoj dobiš unvote, če boš kupil tale kombat pek! xD

Ariston Darth
Ariston Darth Day 1,949, 16:23

vanc ju gou tu kombat pek ju never gou bek

HANS...
HANS... Day 1,949, 14:42

GUERRILLA FIGHT je res poden vsaj meni ko bi bilo treba vsaj ciljati nasprotnika no v glavnem ni mi všeč ,glede tistih GOLD mine je pa tudi slaba zamisel,da se že sedaj ve da Slovenija nima možnosti dobiti tega.Morali bi malo gledat kolk ima država regestriranih in potem nekako preračunat škodo ki jo je naredila država. 🙂

Combat pack je edino dobro 🙂


HANS...

mojlek
mojlek Day 1,949, 14:43

povotano,

tut sam nevem če so mo sploh kaj všeč tele spremembe. Guerrilla je totalna oslarija 🙂
mogoče pa tale gold mine v povezavi z air straiki nebo tolk slabo ker bojo se verjetno države teple za tele rudnike zlata, saj se rudnik nahaja sam v prestolnici in tist ko zavzame prestolnico ima koristi... Tak da se lahkor marsikaj spremeni, ali pa tudi ne....
počakajmo pa bomo vidli

HANS...
HANS... Day 1,949, 14:46

pa vseeno slovenija ne bo pršla do tega !!🙂

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,949, 14:47

Spremenilo se bo predvsem stanje na nekaterih transakcijskih računih.... xD

mojlek
mojlek Day 1,949, 14:51

ja verjetno slovenija nebo prišla do tega...
bomo pa lahka mogoče napadl kako državo v afriki k bo to mela, ker čene se bo velik slovencov recimo preselilo v državo ki bo ta rudnik mela in tako bo ta država še močnejša in bojo sam naprej pobiral rudnike 🙂

GrinOne
GrinOne Day 1,949, 15:08

osnovna igra mi je še najbolj všeč.

Drgač pa mislim, da bo edini pozitivni izplen od teh rudnikov, če jih dobijo keri naši sosedi, da bomo imeli več vojn! Ker vrjetn bomo tut šli osvajat te zlatokope!

Drgač pa itak še premau vem, da bi še kej več komentirou!

Fidel Castro died
Fidel Castro died Day 1,949, 15:16

sub 1024 and vote

ebutaljib
ebutaljib Day 1,949, 15:52

Gverile ne morem ocenit, ker mi nikakor ne rata najt nasprotnika. Ne razumem kako naj ne bi bilo nikoli nekoga na drugi strani. Nardim 5 killov, stisnem tisto ikono in potem išče v nedogled. Spodaj pa vedno piše da ni nobenega igralca.


Gold mines res ni dobro premišljena ideja, ker je vse praktično odločeno
Evropa - Srbija ali Poljska
Azija - Kitajska ali Turčija
Amerike - ZDA
Afrika - Južna Afrika
Oceanija - Avstralija ali Nova Zelandija

S tem da bosta predstavnika Afrike in Oceanije zagotovo okupirana s strani ene od velesil, tako da za Južno Afriko in AUS/NZL ne bo golda. Ostale države pa tako ali tako nimajo šans.


Airstrike - kolikor vidim so precej cenejši kot so bili prvič, predvsem kar se valute tiče. Cilj airstrikov je najbrž da bi se zmanjšala količina hrane ki se potika po trgih. Privoščile si jih pa bodo lahko spet samo bogate države. Airstrike vsekakor vnese malo več dinamike v igro saj lahko kdorkoli napade kogarkoli, ne glede na razdaljo. Za časa mojega predsednikovanja je imel TWO velike načrte kako napasti Kitajsko, ki pa je 2x spodletel že hitro na začetku, ker je pot iz Evrope do Kitajske po kopnem predolga in se je zalomilo tako Srbiji kot Poljski. Z Airstrikom pa je ta načrt zelo izvedljiv, vendar pa mislim da TWO tega več nima v planu.

Ariston Darth
Ariston Darth Day 1,949, 16:32

V popularnih bitah je skoraj vedno nekdo, ki je pripravljen igrati na drugi strani... po vsej vrjetnosti doživljaš bug kot veliko ostalih igralcev. Dosti se jih je pritožilo, da imajo enak problem...baje se ga trudijo odpravit.

Airstrike pa spet ne bo večno na voljo in dvomim, da se bo izkoristil z naše strani, si že zgoraj navedel razloge...me pa zanima kakšne ideje se bodo porodile v TWO

Johnnymm
Johnnymm Day 1,951, 03:27

Jaz sem zdaj naletel na nekoga. Igra je kr neki... Sploh ne veš kaj se dogoja. Stiskaš gumb, vse neki miss itd.. na koncu pa sem dobil 56 000 točk.

ebutaljib
ebutaljib Day 1,951, 03:34

Meni je včeraj tudi prvič uspelo. Nekaj je odvisno tudi od sreče na kako razdaljo te na začetku vrže (ker kolk sem videl ni vedno enako) in če imaš v roki ravno pravo orožje si takoj v prednosti, ker lahko takoj streljaš medtem ko se mora nasprotnik umikat ali pa menjavat orožje. Potem pa seveda malo taktike in ugibanja kaj bo nasprotnik nardil.

Ariston Darth
Ariston Darth Day 1,949, 16:43

Kar se pa tiče rudnikov zlata bi bilo bolj logično, da se računa povprečen dmg na število aktivnih igralcev in ne na seštevek celotnega dmga. Saj imajo zaradi tega določeno države očitno premoč in zato je tudi izhod že dejansko znan. Let the rich get richer and the poor get poorer...nicht gut

ebutaljib
ebutaljib Day 1,950, 01:01

Povprečje tudi ne bi bilo dobro, ker potem pa države z veliko prebivalci nimajo šans. Ena mala država z nekaj velikimi tankerji bi zlahka zmagala.

Neko malo bolj zapleteno formulo bi morali najt.

Ariston Darth
Ariston Darth Day 1,950, 01:06

Tudi res....vsekakor ne valja

mufekk
mufekk Day 1,950, 01:14

gverila tudi meni še ni našla junaka, da bi ga počil, drugače je pa vse za skupine igralcev ( država), tako da posameznik nima kaj razmišljati, če ni v vojski ali v politiki...! mufekk

AnonSi93
AnonSi93 Day 1,950, 06:27

Guerrilla fight mi je zakon... zato, ker če izgubiš 20 heltha na guerrilli si dvigneš military rank kot da bi 100 healtha na bojišču porabil.

AnonSi93
AnonSi93 Day 1,950, 06:27

Glede gold mines pa imam srečo, da imam poljsko državljanstvo 🙂

Ariston Darth
Ariston Darth Day 1,950, 06:52

Jap...slovenski poljaki se boste po vsej vrjetnosti kopali v zlatu : P Lahko bi kaj v staro deželo posali za nas siromake xD

AnonSi93 Day 1,950, 09:47

Comment deleted

AnonSi93 Day 1,950, 09:48

Comment deleted

AnonSi93
AnonSi93 Day 1,950, 09:48

vse vam bom dal xD

Modri1
Modri1 Day 1,950, 08:39

Verjetno bo ena od posledic gold mines, da se bodo iskala državljanstva največjih držav še bolj kot dosedaj.

AnonSi93
AnonSi93 Day 1,950, 09:48

se bojim ja... da bodo male države še bolj male

Solinar
Solinar Day 1,950, 09:33

Vote

lord haz
lord haz Day 1,950, 14:08

Jaz imam skoraj 15 let izkušenj z igranjem MMORPGjev (ultima, daoc, war, wow, everqust1&2, Ashrons Call1&2, AOC, RIFT, EVE, LOTR, COH,......in še in še iger) in web based iger, ki jih sploh ne bom omenjal (med drugim travian, utopia, razne mafie na FB, ipd.....).

Moram rečt da imam v erepublik (ki ga v bistvu igram bolj z levo roko) vedno občutek, da je totalno prazna igra (kar se fičerjev tiče) in vse kar dodajo so fičerji, ki pospešujejo prodajo golda. v bistvu ko popokam dnevno dozo tankcov in oddelam svoje, ni kaj počet v igri.

Glede na moj seznam iger zgoraj, si lahko predstavljate, da nimam problemom z zapravljanjem denarja za ingame dobrine, sam tukaj se mi pa prav škoda zdi denarja. Po drugi strani pa vsaj ni stresno, kot pri kakšnem travianu. 🙂

Franci Jamal
Franci Jamal Day 1,951, 09:26

sam folk, ce bi racunali na povprecje, potem lahko zmagajo svicarji, ker jih je pac tako malo (samo primer).
kaj pa potem?

Ariston Darth
Ariston Darth Day 1,951, 11:09

lih to...da majo tudi manjše države vsaj možnost

Franci Jamal
Franci Jamal Day 1,951, 11:10

ja, sam to je shortcut da ti sosed prestolnico vzame 🙂

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.