Ambient on/off

Join the new world

 

Jurnal de ministru – Arta Razbelului! – Lectia 2

Day 788, 07:35 Published in Republic of Moldova Republic of Moldova by konnarcis3

Astazi va voi prezenta o strategie folosita de tari aflate in aparare care nu au ajutorul unui aliat.
Strategia se numeste „Scorched Earth”. Se foloseste atunci cand o tara aflata in defensiva renunta la teritorii pentru a reduce optiunile de atac ale inamicului.

Exemple

Atunci cand Rusia a avut initiativa blocata de Canada in America de Nord, singura optiune a fost sa creeze o marca de aparare formata din state americane de granita eliberate cu acest scop.
Scopul „scorched earth” este de a reduce numarul de tinte un invadator poate lovi la una singura. Aceste actiuni au fost catalogate drept „do or die battle”. „Do or die” sunt lupte critice care decid initiativa, si de obicei devin unele din cele mai mari batalii din joc, care apar de obicei in timpul campaniilor majore. Invadatorii trebuie sa castige pentru ca daca pierd inamicul poate incepe un contraatac. Tara aflata in defensiva trebuie sa castige deoarece daca pierd vor ramane blocati in aparare.

„Scorched earth” poate fi deasemenea folosit atunci cand este imposibil sa fortezi inamicul intr-un „gat de sticla” cu o singura optiune de atac. In acest caz particular, tara aflata in defensiva va astepta pana o batalie este aproape terminata, si apoi se retrage din toate celelate lupte deschise. Daca tara invadatoare nu reuseste sa declare noi atacuri si batalia ramasa este castigata de aparatori, tara invadatoare intra in defensiva pentru 24 de ore. Asta desigur se intampla doar in cazul care invadatorii nu deschid noi lupte. Asta face „Scorched earth” incredibil de periculoasa. Deasemenea pentru a creste suspansul, modulul de razboi proceseaza retrageri mai greu decat deschideri de noi batalii. Chiar daca timpul spune ca tu te-ai retras inainte de sa castigi ultima batalie, modulul poate sa nu recunoasca asta. Asta s-a intamplat si Germaniei in batalie finala din Saarland. Drept consecinta, veti vedea „Scorched Earth” folosit numai daca alte optiuni au fost consumate.

In urmatoarea lectie vom discuta despre termenul "zid".

Noapte buna Chisinau,
Aici „filozofu de sub masa”, ministru de externe al Rep.Moldova

 

Comments

YellowLibra
YellowLibra Day 788, 07:37

Nu uita sa mentionezi sursa: <a href="http://www.erepublik.com/en/article/ewarfare-the-mechanics-of-war-explained-1142524/1/20">eWarfare: The Mechanics of war explained</a> 🙂

Lady Indra
Lady Indra Day 788, 07:47

parcă ce importanță are sursa...

important e că a avut bunăvoința și timpul să aducă informațiile aici...

la sursă, cine apuca să le citească???

v+

konnarcis3
konnarcis3 Day 788, 08:52

my nakama Libra! mersi ca imi citesti mereu articolele! Este adevarat ca mai iau din presa straina ce mi se pare important si bun de trasmis poporului care il am in grija!

Cluj forever
Cluj forever Day 788, 09:04

numai pentru traducere si face toti banii. good job.

crina2009
crina2009 Day 788, 10:14

Multumesc !

hondy72
hondy72 Day 788, 10:58

tare articolul!

YellowLibra
YellowLibra Day 788, 14:43

konnarcis, sunt abonata de mult 😃
Nu cred ca ti-am zis cat de mult imi place stilul interviurilor tale de la Radio Baraca. 🙂

StaticTM
StaticTM Day 788, 17:54

O traducere buna si folositoare! Votat! Totusi, sunt de parere ca ar trebui sa-i ceri permisiunea lui Aeros, pt a traduce din articolele sale! Nu cred ca te-ar refuza, e baiat fain.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.