Ambient on/off

Join the new world

 

Iz arhive - poslednja velika bitka za LK

Day 1,857, 14:26 Published in Serbia Serbia by coolinbuneDame i eGospodo, eDrugarice i eDrugovi, eBraćo i eSestre, eBebe i eStarci, ePrijatelji i eNeprijatelji...eOstaliDanas su me svojim "člancima" ispateTTisali mrtvi i paun, pa krenuh da prelistavam svoje novine iz vremena V2. I naleteh na članak o poslednjoj velikoj bici za Liaoning u V2 verziji eRepublika. Tu epsku bitku je dobila neka malo drugačija eSrbija od ove danas, ali to je neka druga priča.

Za mlađe igrače: eRepublik je kroz svoju istoriju prošao kroz 3 glavna razdoblja V1, V2 i sadašnji V3. U V2 verziji je ova igra (što se ratnog modula tiče) bila potpuno drugačija od V1 i V3, koji međusobno liče, ali samo u fragmentima. Nekada je ova igra bila timska, sada se svodi na sirovu snagu i kupovinu golda.
V2 verzija je trajala najkraće. Nekih 6 meseci, od jula do decembra 2010. godine


Ovim rimejkom želim da mlađim igračima dočaram atmosferu tadašnje eSrbije, dok ćemo se mi stariji "old fagovi" verovatno sa zadovoljstvom prisetiti tih vremena.Dan 1040 novog sveta. Jutro nakon velike pobede u Liaoningu:


Uh, jel se slegli utisci, a? Bilo je opasnoooooooo dobro. Toliko, da evo posle 24 sata neprekidne borbe sa EDEN-ovcima, bugovima, pospanošću, nerviranjem, glavoboljom itd, ne mogu da spavam, pre nego što sa vama podelim ovo što imam da kažem: BRAVO LJUDI !!!!
Znam da će oni koji su prespavali početak (petak u zoru) i kraj (subota uveliko jutro) ove veličanstvene bitke jesti sopstvene bele džigerice jer nisu učestvovali, pa eto reših da im malo "olakšam" i dočaram atmosferu Liaoninga u poslednjih 24 sata.Sve je počelo ranim napadom eKine na LK. Ja spavam snom pravednika, a žena me budi u po belih zora sa kafom koja se puši.... ajde bre... napali Kinezi. Dok sam se ja presabrao i u bunilu razmišljao šta sam i kada sam poslednji put nešto kupio od Kineza i šta bre oće sad kad su i onako skupi (sve za "peto dinala"), već sam sedeo za konzolom i buljio u crvenu masu koja nadolazi. Istrošen prethodnim TW-om i nisam bio od neke pomoći, ali sam sa još 50-ak insomniaša i ženom branio bolnice i DS... ali bezuspešno. Pregazio je EDEN Liaoning kao plitak potok.... za 20 minuta. Ništa, rekoh, polako sad da otaljam posao u firmi pa se "vrćem" da vrćem svetinju...Popodne dolazim sa posla, a ovi moji ludaci iz Tesla Troopers dele hleb ko Sloba penzionerima 1993. Dogovori, pregovori, kada ćemo, šta kaže MoD, šta kaže ovaj, onaj.... hoćemo li ?.... prebrojavanje na VES-u... ima nas 500... udri na bolnicu, povuci... malo mi ga i potegni... kad ono... NAJVEĆE RAZOČARENJE U MOM EREP ŽIVOTU. Toliko sam bio pukao na one zdetine što su iz drugog deploy reda gledali kako napadamo iz turna u turn bolnicu i kako ostaje po 3 ili 4 eKineza i ništa.... pukosmo hranu, pukosmo well limit i povlačenje. Tada sam na kanalu jedinice izgovorio (odnosno napisao što mnogo teže pada - znaju oni koji su probali) reči i psovke koje nikada nisam ni verovatno nikada neću. Izkulirali me ovi moji tipa "koji ti je k.... sedi, popij pivo". Izduvah se malo, sedoh u kola i provozah malo nekoliko krugova. Vratio sam se u 20:45 na "ajd da probamo još jednom, bem li ga pa šta bude".Kad ja tamo, a ono međutim. Stvari malo ozbiljnije izgledaju. Vidim niko ništa ne priča, sve nešto tajnovito. Ni prići onoj glupavoj atmosferi kod prvog napada, kada smo velikim slovima preko celog LK neba ispisali EDENU gde ćemo i kada napasti. Lepo, rekoh .... kuva se nešto....
Izdaje se komanda za napad, ali ne sad na bolnicu nego na 3 heksa iznad. Hm, pomislih, ok.... valjda su nešto smislili.... posle nekoliko turnova zagrme komanda.... "Čuvaj 18.08, stiže uskoro bolnica". Koja bre bolnica, kakva bolnica??? Gde stiže? Kako bre? Kad, posle nekoliko turnova niče bolnica na 18.08...Jooooooj miline... razletele se medicinske sestre, previjaju nam rane, tapšu po guzi i vraćaju sa 55 well-a nazad u borbu. Puca EDEN po šavovima... dribling levo, dribling desno, pada jedna, druga, treća bolnica... pada GG (glavni grad) i na kraju, ode EDEN podvijena repa ka severu... istim onim putem kojim su došli u zoru.Odlično odrađen posao. Hvalim ja po prvi put u mom životu političare. Odradili vrh posao! Izglasali u kongresu brzopotezno izgradnju bolnice. Kaže Zlatanaleksic da su čak morali Jeju da silom izvuku ispod solarijuma, kako bi došla da glasa. Kada sam pitao moje saborce iz TT-a kako smo i ko je došao na tu ideju, jedan od njih mi je rekao Clueless je došao sa puta tek popodne. Nisam skontao o čemu pričaju, ali nisam ni mnogo pitao.Kod EDEN-a neverica. Čak je čuveni statističar BogdanL puk`o ko lajsna. Napisao je članak gde je optužio eSrbiju za varanje. Kao, kako može da se izglasa nešto pre roka od 24 sata. A onda ide edit i izjava: "pa dobro, nisam znao da od juče može, ali nije poštenooooooo".Presabrasmo se, podelismo hleb međusobno (jeli su oni koji nisu dostigli limit) i smestismo se da čekamo sitne sate i re-kontru EDEN-a. Ona je počela oko 2 posle ponoći. Slabo na početku, pa sve jače i jače.

Prvo su udarili sa juga:


pa sa severa:


ali naši komandanti odlično koordinišu odbranom, a bolnice (koje smo u međuvremenu izgradili na isti način kao i prvu - hvala Jejo na žrtvovanju tena zarad majke eSrbije) rade posao vrh. Taktika je sledeća: uđeš, natrtiš se edenovcu, on te napenali boosterom tako da ti sline oblete oko glave, pogineš, re-deploy sa 55 well, attack, sline, sačekaš, redeploy i tako u krug. Pršte EDEN dukati na sve strane. Imaš utisak, kad te rokne boosterom, čuje se zveket zlatnika.Tako se mi mrcvarismo do zore. Ko Kraljević Marko i Musa Kesedžija. Oči se sklapaju, pije se peta kafa, zajebavaju se ovi sa niskim skorom iz jedinice, čisto da se prekrati vreme. Lagano, vidi se da oni posustaju, ali problem je u tome što niko od nas nema well da krene u krečenje. Svi istrošeni. I mi i oni. Balavimo jedni na druge, nit oni ni mi neki pomak. E onda se Marko rasrdio, upalio heli'e u šestu brzinu i poče da farba. Mic po mic, ide se na jug i na zapad. Počinje da se plavi mapa.U početku stidljivo, a kasnije sve žešće. Udaraju naši ko maksim po diviziji. E, tada mi se pripišalo. Prvi put u toku cele noći. Odem do WC-a, vratim se kad ono na monitoru:P O B E D A ! ! ! ! ! !

Na ves-u CHLO ima napad histerije. Kako tom čoveku uspeva da u mnoštvu flooda (na kanalu je tada bilo preko 600 ljudi) samo njegov spam bude vidljiv, nikada mi neće biti jasno. EFOF čestita svima, red je jeli. Mi na Tesla Troopers slavimo takođe. Ljubim moju ženu, mog LK junaka. Previše umoran za nešto više, jeli... khm.... Sve u svemu opšta pomama. Toliko sam bio istrošen, umoran i srećan u isto vreme, da mi je samo ostalo snage da otkucam mojim Teslama... hvala vam svima, da rknem logout i da spustim poklopac lapa.Ljudi, još jednom HVALA SVIMA KOJI SU PROVELI NOĆ SA MNOM U LIAONINGU. Pokazali smo da smo loodi ko struja, a blesavi ko kamen, samo kad hoćemo !!!Liaoning - You`ll Never Walk Alone !!!E da, za kraj da vam kažem šta mi je Alisa šapnula na uvce:
Statistika za igraca: coolinbun Liaoning <||> Naneta steta: 2291.25 <||> Broj borbi: 71 <||> Broj ubistava: 29 <||> Broj pogibija: 42.
vaš,

coolinbun
 

Comments

mrle1982
mrle1982 Day 1,857, 14:28

Ajde bre... napali Kinezi
Eeee to su bili dani...

mcmoox
mcmoox Day 1,857, 14:28

Bravo šabane, nego jel to bilo pre nego što si hakovan i pre nego što je tvoja jedinica devastirana finansijski tvojom krivicom ?


MCMOOX je bio ovde!!!

Raziel_Blaze
Raziel_Blaze Day 1,857, 14:32

Ahahahah mcmooxov komentar xD
Inace, svaka cast za clanak o/

Serdjo
Serdjo Day 1,857, 14:33

aaaaaaaaaah

kako je to bilo dobro

dok je jos uvek bila strategija

Raziel_Blaze
Raziel_Blaze Day 1,857, 14:34

I da, vise dividavajderivera u jednom clanku nisam video xD

Dio Dimitrije
Dio Dimitrije Day 1,857, 14:35

Odličan!
Zaista je tad vredelo igrati.

Velja Kralj
Velja Kralj Day 1,857, 14:37

Eh mislim da nas je u jednom trenutku bilo preko 600 na ircu na kanalu za udaranje :😁

Fernando Colunga
Fernando Colunga Day 1,857, 14:38

Postavljanje bolnice-najjaca stvar u istoriji eRepublika!
PS. Zaboravio si da pomenes Madjare koji su posle zadnjeg naleta EDEN-a okrecili mapu!
o7

coolinbun
coolinbun Day 1,857, 14:39

Veljo jeste... preko 600

Skoro pricah sa Gregory, madjarem. Neko od nasih ga doveo na kanal da se uveri, jer nije verovao da smo toliko nenormalni. U 1 sat posle ponoci na kanalu 600 dusa. Prenerazio se 🙂

PeroST
PeroST Day 1,857, 14:39

o7
to su bila vremena-nikad necu prezalit sta nisam bio kad je lion king napokon pao... 😃

ispicutura
ispicutura Day 1,857, 14:40

glory day : )

evo kako je to iz mog ugla izgledalo :

http://www.erepublik.com/en/article/kako-sam-se-lavovski-borio-za-lk-1526402/1/20

Dio Dimitrije
Dio Dimitrije Day 1,857, 14:44

U pravu si Veljo.

Pedja16
Pedja16 Day 1,857, 14:45

Sa ponosom mogu da kazem da sam ucestvovao u toj bitki!

Nego, plasi me to sto se sjecam ovog clanka 😒

Karlo FTW
Karlo FTW Day 1,857, 14:51

ee to su bili dani..
a sad vi samo pravite anti-eden saveze i ionako dosadnu igru ucinite jos dosadnijom i neizbalansiranijom..

Pitalica
Pitalica Day 1,857, 14:52

Памтићу ту ноћ

milladin
milladin Day 1,857, 14:53

davno bilo : )

Robert E.Lee 1861
Robert E.Lee 1861 Day 1,857, 14:56

@Karlo
koga da vam ustupimo pa da vas usrecimo kad su svi pobegli od vas lol X D

Vladimir Djuric
Vladimir Djuric Day 1,857, 14:56

krecio sam mapu, kakva bitka : D u sta se ovo pretvorilo

Ljubodrag Srpkovic
Ljubodrag Srpkovic Day 1,857, 14:56

Eeeeeeeeeeee, to su bili dani...

http://studioelit.com/test/erepublik/romper.png

Watan Tanka
Watan Tanka Day 1,857, 14:57

Нешто најгоре што се десило Ерепублику, то је тај војни модул...поготово погубан је био по еСрбију, јер је отишло брдо играча...3/4 играча је отишло...

Watan Tanka
Watan Tanka Day 1,857, 15:01

Могао сам и ја да напустим тада ( ценим да би некима то било драго ), елем, веровао сам да неће дуго трајати па сам остао...али касније закидање на чину и снази због неучествовања у том модулу је велики безобразлук од стране админа...

Dio Ville
Dio Ville Day 1,857, 15:02

Poslednji broj na kanalu za udar koji sam video bio je 750. Mozda nas je bilo i vise u nekom momentu(kazem samo za chat).
Nista lepse kad dodje nas red, pa kad kliknem berserk. Bes nanu redom, pa koga zakacis.

A najgora uspomena koju nosim je kad su taj modul zamenili ovim sad, u prvoj bici protiv Kine smo tako lako izgubili LK, da mi je prvi put u zivotu sve to delovalo nefer.

Robert E.Lee 1861
Robert E.Lee 1861 Day 1,857, 15:03

meni je bagovalo gotovo celo vreme...pomama je bila elem

upravo sto watan kaze ali taj odlazak igraca se nije desio samo ovde,svuda imamo srazmeran odliv ljudi igra je dosadna nema akcije,ekonomija unistena i zasto bi neki gamer ovo igrao...
Zbog kvantiteta tj vece kupovine golda admin je upropastio kvalitet igre i sveo ga na 0 nakon toga je izgubio i kvalitet i kvantitet,mislim da su svesni greske ali nece ili ne mogu da je isprave.

Dio Ville
Dio Ville Day 1,857, 15:06

Ljudi su omrzli taj modul i pre neko sto su ga isprobali, meni je bio najbolji. Jeste da je bio komplikovan za wellness u bici, ali bas je zbog toga bilo i zanimljivo, morao si da razmisljas malo, a ne sad, glavom u zid.

H0RU5
H0RU5 Day 1,857, 15:08

v68+ sub 4197
╔═╦╗╔╦╗╔═╦═╦╦╦╦╗╔═╗
║╚╣║║║╚╣╚╣╔╣╔╣║╚╣═╣
╠╗║╚╝║║╠╗║╚╣║║║║║═╣
╚═╩══╩═╩═╩═╩╝╚╩═╩═╝
SUB ... FOR ... SUB

http://www.erepublik.com/en/article/nagrada-za-misiju-snowfight1-2178238/1/20

momars
momars Day 1,857, 15:09

Uh kako lepa posecanja. Tada je nastalo i ono antologijsko
JUUUUUUUUUUUURIS
UH IMA IH 17 . POVLACENJEEEEEEEEEEEEEEE

banovano magare
banovano magare Day 1,857, 15:09

V2 - definitivno najbolji vojni modul ikada (ako oduzmemo česte bagove koji su se dešavali 🙂 )

Watan Tanka
Watan Tanka Day 1,857, 15:13

Тај В2 модул је био неспретно осмишљен и урађен, пун багова...нисам једини који је успео да се заглави у току битке, и да не може да се врати у игру, него да звера у екран и чека да изађе из битке...Да не причамо о кокошки које су се сви нагледали, ма колико им се свиђао модул и пристрасно гледали на исти...Постоје и друге игре са сличним начином ратовања, па извол`те, Ерепублик је имао јединствен модул, онај кога су 100-ине хиљада играча играле ( буквално ). Сад сумњам да има више од 20.000 играча, све због В2 модула и похлепе власника игре...

Ivche
Ivche Day 1,857, 15:16

kakva nenormalna vremena. Kako smo bili nenormalno normalni. xD

Moorhuhn
Moorhuhn Day 1,857, 15:17

Coolin
to za kanal na IRCu je tacno.
Bitka je bila toliko velika da je moralo da se glasovno koordiniramo a organizacija je tekla putem Skypa, gde smo bili Desert, Lukaz, Grifin, Clueless, Chlo (onaj mali Chlo), Zligor i td. (Bilo nas je gommila) i svako je imao svoje zaduzenje.
Par nas je gledalo u polja i rasporedjivalo Vojsku i Civile, dok su ostali razglasavali pokanalima.
Ja sam tada vodio civile uz veliku pomoc Chloa i naseg cuvenog vojnog novinara Razor Srba (on mi je sluzio za ciscenje Juga, preko mosta jer sam mu rasporedio 40ak helisa) dok smo mi ostali lupali gore preko reke gde se teze branilo.
VES je imao svoja zaduzenja i secam se tada da sam se sa Dasom dogovoarao na PVT da on saceka da Vukovi probiju mostove a da njegovi ciste/farbaju polja za njima.
Tada su moji Vukovi (HKNKY, Kizoni, Vdragan, Mikael Srb, Seriuos Nenad, AexilKong i ostali) bili vrh vrhova sa snagom i RAZVALJIVALI na koga god bi naisli. Samo ukljuce booster i berserek i to polje pada.
A legendarna slika (ne znam ko ju je uslikao) koja se vrtela danima je bila u 5 AM... 1012 ON line u eSrbiji!!!!
Hahahahaha.

Stara dobra vremena...
Op op

The Other One
The Other One Day 1,857, 15:18

: )

Watan Tanka
Watan Tanka Day 1,857, 15:23

Да не спамујем више чланак, што се мене тиче, ово је последња епска битка за ЛК...

http://www.youtube.com/watch?v=YASSWsR1tlw

coolinbun
coolinbun Day 1,857, 15:27

WT

meni se cini da je mnogo vise ljudi otislo uvodjenjem V3, posle bojkota i banovanja nekolicine CP-a...

Watan Tanka
Watan Tanka Day 1,857, 15:34

Лако се може доћи до података...Ја знам да је еСрбија имала буквално 20.000 играча...а не сад измишљених 13 и по хиљада, реална цифра 4 и по...То се десило доласком В2...Ако се сећаш цело једно еГробље играча, њих пар хиљада је остало у ЛК-у доласком В2...Знам то зато што сам слао поруке људима и карте да се врате у еСрбију, јер је неких 2, 3% играча одлучило да оживи профиле пошто је В2 обустављен а почео В3...

coolinbun
coolinbun Day 1,857, 15:38

Pa... Liaoning je bio dugo nas. Groblje je napravljeno mnogo pre najave V2, zato je tamo ostalo puno. Slazem se ja sa tobom da je dosta igraca otislo posle uvodjenja V2. Ali barem isto ili vise je otislo uvodjenjem V3 (ili kako ga vec zovu)

Georgian Shield
Georgian Shield Day 1,857, 15:40

Bitno je sabane da su te ubili 2 puta vise nego sto si ti nekog dobio xD
Salu na stranu, ovo je jedini lioning koji sam propustio, toliko sam se razacarao u igru da sam bio u onom tipu dvoklika kada udjes da radis i treniras jednom u 4 dana. I posteno jeste bilo njesra, jer su savrseno izbalansiranu igricu nepotrebno iskomplikovali sa zeljom da je prilagode za siroke narodne mase. Medjutim od igre koju su igrale siroke narodne mase dosli su do ovih jada koje sada gledamo. Bilo je sasvim dovoljno da se malo redizajnira v1, da to izgleda GRAFICKI lepse, da se poprave odredjeni bagovi, kojih ruku na srce nije bilo ni blizu koliko u v2. Inace, bilo je nas po 600-700 na kanalima i u v1... Igrica bese jednostavna, funkcionalna, interesantna, bese i strategije i ekonomije i svega... Ali cim su uveli v2 znao sam da je to kraj, suvise su para pukli da vrate odjednom na v1, kao nema veze, ipak cemo ovako. Sacekali su pola godine dok vise od pola ljudi napusti, pa su onda vratili pogorsanu verziju v1 koju od tada konstantno pogorsavaju. Kad je uveden v3 zalili smo se samo za neograniceno tenkovanje, od tad su upropastili ekonomiju, upropastili MM, uvodjenjem NE promene i besplatne objave rata osigurali da nema vise epskih bitaka i da nijedna bitka nije bitna jer se sutra svaki izgubljeni region moze povratiti. Toliko je ova igrica svedena na nista da cak ni u ovom povecanom prostoru za komentar ne bi bio u stanju sve da uglavim... Jebiga...

Dagislav
Dagislav Day 1,857, 15:41

Ajde, pa se netko i toga sjeća. XD

Watan Tanka
Watan Tanka Day 1,857, 15:44

Кад су почели играчи да одлазе или да се спремају за то ? :😁 Кад су админи најавили В2, потом дали Бету на увид...и све у вези В2 је асоцирало на одлазак 3/4 целе играчке популације еСвета...Војни модул, силни бустери, за тренинг, за рад...нове секретарице, радимо пар сати, спласне нам "срећа"...хехе...То је био смак еСвета...Остали смо ми еДиносауруси...

naturaIMystic
naturaIMystic Day 1,857, 15:44

Odakle si izvukao statistiku??

inace odlican clanak!

Georgian Shield
Georgian Shield Day 1,857, 15:48

A u prelasku na v3 nije otislo toliko ljudi sapke, mozda nekih 15ak % ljudi. Moze li me podsetiti neko jel radio API u v2? Da vidis koja je drzava udarala u kojoj bitci, kao sto je bilo u v1, ili je radio samo onaj drljavi maxi hellas? I tim ukidanjem apija je dosta izgubljeno, nedostatak kreativnosti admina su nadoknadjivali igraci na mnogo nacina. Dovoljno je pogledati koliko je instalacija imala skripta onog hrvata samo recimo, da me jebes sad ne bih se setio kako se zove lik.

Nikolay Romanov SRB HN
Nikolay Romanov SRB HN Day 1,857, 16:00

Takodje ogromnu pomoc smo imali od Huna, Brazilaca i Indosa, bez njih nikada ne bi pobjedili : )

FreemanBRE
FreemanBRE Day 1,857, 16:37

Jedini razlog, pored ljudi iz jedinice i pojedinaca, sto jos uvek igram eRepublik je upravo Liaoning! eZivim za samo jos jednom odem u SRPSKU SVETU ZEMLJU LAJONING!! Kao ne tako jak igrac sam napravio mnogo stete i to je mozda i najveci ponos u mom eZivotu!! o7

kicaboo
kicaboo Day 1,857, 17:34

Bravo i hvala za podsecanje.To su bili dani!

Rumenko LizME
Rumenko LizME Day 1,857, 19:52

o7

Ovo je nekada bila igra,sada pologon za izivljavanje pubertetlija.

MoonChe
MoonChe Day 1,858, 00:44

A pojenta clanka je?!
Sta se to promenilo od onda? Nista, foteljasi i dalje sede u istim foteljama ili se bore za iste, konji su i dalje u kongresu eSrbije, vojska ce i dalje pucati ako ih pozoves i platis, narod ce se i dalje ujediniti kad god treba, jedino nemamo koordinate polja prilikom pucanja, jesam nesto propustio?! (:

Dio Maximus
Dio Maximus Day 1,858, 01:33

Pre ce se stvarno dogoditi smak sveta, nego sto ces ti Munce jedan clanak da zaobidjes sa proseravanjem. Ko ti je sad srusio sneska koj' kurac?

Stalno ti nesto nije po volji, PMSujes 24/7. Msm daj jebote koga boli uvo za foteljase ne znam kako si to uspeo i da povezes na clanku koji je podsecanje na davno prosle dane.

Krsta-VB
Krsta-VB Day 1,858, 01:48

Tacno se secam svega, bio sam prvo na onom brdu pored ove 2 bolnice pa sam napao juznu bolnicu, cekao 2 napada tu i u trecem uzmemo GG, posle sam iso na obalu da unistavam helice ( posto sam artiljerija ) pa preko severnog mosta terao kineze natraga u Japan 😃

Prejako vece ja sam oko 8 otiso do prodavnice kupio oko 6 energiskih pica i neke grickalice i celu noc cepao, cak sam i golde od druga za RL pare kupio 😃

Ubedljivo najlepsa noc u mojoj eKarijeri 🙂

Un Ban Me
Un Ban Me Day 1,858, 02:07

Vratiti strategiju u određenoj meri u igru i time će se vratiti i timski duh. Ovako nam ostaje samo besciljno tumaranje po hodnicima erepa, pucanje i po neki dobar komentar na zidu jedinice i prijatelja. Sve je svedeno na gold i sirovu snagu. posle 4 godine igranja i dva naloga mogu sa pravom da kažem da je situacija trenutno najgora. Motiva nema, a zadnje bitke koja je donela neko uzbuđenje se više i ne sećam. Balkan više nije centar sveta, hrvati neće više da se biju sa nama, savezi su se raspali, naši pobegli u eUSA.
Pre par meseci sam predložio adminima da se fuzionišemo sa farmvillom i da počnemo da se bavimo ozbiljnom poljoprivredom i stočarstvom.

MoonChe
MoonChe Day 1,858, 02:09

Farmice aka Dio Maximus u cemu je proseravanje multija ti?! Sta se to promenulo u eSrbiji od LK do sada?! Osim sto si ti ostao bez farme rofl

Mislim stvarno kako sam uspeo da povezem foteljase, recimo eno ti komentar od Moora gde lepo covek pise kako su cak Lukaz i Grifin pa cak i Hrcak bili na skype sa Cluetom, dok vasa danasnja stranka stavlja veto coveku da ne sme biti ni mofa u drugoj vladi, stvarno kako sam povezao da su onda ljudi koji su imali uticaj u eSrbiji mogli da rade zajedno zarad iste a kad su postali pohlepni povukli su i tu krasnu eSrbiju sa sobom, a sad se secaju kao nekih lepsih vremena.

Sta sad neko napise lep clanak iz proslosti i kako je bilo dobro i svi treba da cutimo radi vas majmuna koji ste pravili farme multija, podmetali eSrbiju zarad politickih interesa svojih partija, zloupotrebljavali administraciju u svoju politicku borbu, zarad 500golda podelili narod?! O da bice smak sveta kad vi retrosi to skontate a dotle glumite neke velicine ili jos bolje idi pravi multije mozda opet budes neki krasni sad si samo ex multijas.

mungos032
mungos032 Day 1,858, 02:40

Au jbt kako je dobra verzija 😮

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.