Iz arhive - poslednja velika bitka za LK

Day 1,857, 14:26 Published in Serbia Serbia by coolinbuneDame i eGospodo, eDrugarice i eDrugovi, eBraćo i eSestre, eBebe i eStarci, ePrijatelji i eNeprijatelji...eOstaliDanas su me svojim "člancima" ispateTTisali mrtvi i paun, pa krenuh da prelistavam svoje novine iz vremena V2. I naleteh na članak o poslednjoj velikoj bici za Liaoning u V2 verziji eRepublika. Tu epsku bitku je dobila neka malo drugačija eSrbija od ove danas, ali to je neka druga priča.

Za mlađe igrače: eRepublik je kroz svoju istoriju prošao kroz 3 glavna razdoblja V1, V2 i sadašnji V3. U V2 verziji je ova igra (što se ratnog modula tiče) bila potpuno drugačija od V1 i V3, koji međusobno liče, ali samo u fragmentima. Nekada je ova igra bila timska, sada se svodi na sirovu snagu i kupovinu golda.
V2 verzija je trajala najkraće. Nekih 6 meseci, od jula do decembra 2010. godine


Ovim rimejkom želim da mlađim igračima dočaram atmosferu tadašnje eSrbije, dok ćemo se mi stariji "old fagovi" verovatno sa zadovoljstvom prisetiti tih vremena.Dan 1040 novog sveta. Jutro nakon velike pobede u Liaoningu:


Uh, jel se slegli utisci, a? Bilo je opasnoooooooo dobro. Toliko, da evo posle 24 sata neprekidne borbe sa EDEN-ovcima, bugovima, pospanošću, nerviranjem, glavoboljom itd, ne mogu da spavam, pre nego što sa vama podelim ovo što imam da kažem: BRAVO LJUDI !!!!
Znam da će oni koji su prespavali početak (petak u zoru) i kraj (subota uveliko jutro) ove veličanstvene bitke jesti sopstvene bele džigerice jer nisu učestvovali, pa eto reših da im malo "olakšam" i dočaram atmosferu Liaoninga u poslednjih 24 sata.Sve je počelo ranim napadom eKine na LK. Ja spavam snom pravednika, a žena me budi u po belih zora sa kafom koja se puši.... ajde bre... napali Kinezi. Dok sam se ja presabrao i u bunilu razmišljao šta sam i kada sam poslednji put nešto kupio od Kineza i šta bre oće sad kad su i onako skupi (sve za "peto dinala"), već sam sedeo za konzolom i buljio u crvenu masu koja nadolazi. Istrošen prethodnim TW-om i nisam bio od neke pomoći, ali sam sa još 50-ak insomniaša i ženom branio bolnice i DS... ali bezuspešno. Pregazio je EDEN Liaoning kao plitak potok.... za 20 minuta. Ništa, rekoh, polako sad da otaljam posao u firmi pa se "vrćem" da vrćem svetinju...Popodne dolazim sa posla, a ovi moji ludaci iz Tesla Troopers dele hleb ko Sloba penzionerima 1993. Dogovori, pregovori, kada ćemo, šta kaže MoD, šta kaže ovaj, onaj.... hoćemo li ?.... prebrojavanje na VES-u... ima nas 500... udri na bolnicu, povuci... malo mi ga i potegni... kad ono... NAJVEĆE RAZOČARENJE U MOM EREP ŽIVOTU. Toliko sam bio pukao na one zdetine što su iz drugog deploy reda gledali kako napadamo iz turna u turn bolnicu i kako ostaje po 3 ili 4 eKineza i ništa.... pukosmo hranu, pukosmo well limit i povlačenje. Tada sam na kanalu jedinice izgovorio (odnosno napisao što mnogo teže pada - znaju oni koji su probali) reči i psovke koje nikada nisam ni verovatno nikada neću. Izkulirali me ovi moji tipa "koji ti je k.... sedi, popij pivo". Izduvah se malo, sedoh u kola i provozah malo nekoliko krugova. Vratio sam se u 20:45 na "ajd da probamo još jednom, bem li ga pa šta bude".Kad ja tamo, a ono međutim. Stvari malo ozbiljnije izgledaju. Vidim niko ništa ne priča, sve nešto tajnovito. Ni prići onoj glupavoj atmosferi kod prvog napada, kada smo velikim slovima preko celog LK neba ispisali EDENU gde ćemo i kada napasti. Lepo, rekoh .... kuva se nešto....
Izdaje se komanda za napad, ali ne sad na bolnicu nego na 3 heksa iznad. Hm, pomislih, ok.... valjda su nešto smislili.... posle nekoliko turnova zagrme komanda.... "Čuvaj 18.08, stiže uskoro bolnica". Koja bre bolnica, kakva bolnica??? Gde stiže? Kako bre? Kad, posle nekoliko turnova niče bolnica na 18.08...Jooooooj miline... razletele se medicinske sestre, previjaju nam rane, tapšu po guzi i vraćaju sa 55 well-a nazad u borbu. Puca EDEN po šavovima... dribling levo, dribling desno, pada jedna, druga, treća bolnica... pada GG (glavni grad) i na kraju, ode EDEN podvijena repa ka severu... istim onim putem kojim su došli u zoru.Odlično odrađen posao. Hvalim ja po prvi put u mom životu političare. Odradili vrh posao! Izglasali u kongresu brzopotezno izgradnju bolnice. Kaže Zlatanaleksic da su čak morali Jeju da silom izvuku ispod solarijuma, kako bi došla da glasa. Kada sam pitao moje saborce iz TT-a kako smo i ko je došao na tu ideju, jedan od njih mi je rekao Clueless je došao sa puta tek popodne. Nisam skontao o čemu pričaju, ali nisam ni mnogo pitao.Kod EDEN-a neverica. Čak je čuveni statističar BogdanL puk`o ko lajsna. Napisao je članak gde je optužio eSrbiju za varanje. Kao, kako može da se izglasa nešto pre roka od 24 sata. A onda ide edit i izjava: "pa dobro, nisam znao da od juče može, ali nije poštenooooooo".Presabrasmo se, podelismo hleb međusobno (jeli su oni koji nisu dostigli limit) i smestismo se da čekamo sitne sate i re-kontru EDEN-a. Ona je počela oko 2 posle ponoći. Slabo na početku, pa sve jače i jače.

Prvo su udarili sa juga:


pa sa severa:


ali naši komandanti odlično koordinišu odbranom, a bolnice (koje smo u međuvremenu izgradili na isti način kao i prvu - hvala Jejo na žrtvovanju tena zarad majke eSrbije) rade posao vrh. Taktika je sledeća: uđeš, natrtiš se edenovcu, on te napenali boosterom tako da ti sline oblete oko glave, pogineš, re-deploy sa 55 well, attack, sline, sačekaš, redeploy i tako u krug. Pršte EDEN dukati na sve strane. Imaš utisak, kad te rokne boosterom, čuje se zveket zlatnika.Tako se mi mrcvarismo do zore. Ko Kraljević Marko i Musa Kesedžija. Oči se sklapaju, pije se peta kafa, zajebavaju se ovi sa niskim skorom iz jedinice, čisto da se prekrati vreme. Lagano, vidi se da oni posustaju, ali problem je u tome što niko od nas nema well da krene u krečenje. Svi istrošeni. I mi i oni. Balavimo jedni na druge, nit oni ni mi neki pomak. E onda se Marko rasrdio, upalio heli'e u šestu brzinu i poče da farba. Mic po mic, ide se na jug i na zapad. Počinje da se plavi mapa.U početku stidljivo, a kasnije sve žešće. Udaraju naši ko maksim po diviziji. E, tada mi se pripišalo. Prvi put u toku cele noći. Odem do WC-a, vratim se kad ono na monitoru:P O B E D A ! ! ! ! ! !

Na ves-u CHLO ima napad histerije. Kako tom čoveku uspeva da u mnoštvu flooda (na kanalu je tada bilo preko 600 ljudi) samo njegov spam bude vidljiv, nikada mi neće biti jasno. EFOF čestita svima, red je jeli. Mi na Tesla Troopers slavimo takođe. Ljubim moju ženu, mog LK junaka. Previše umoran za nešto više, jeli... khm.... Sve u svemu opšta pomama. Toliko sam bio istrošen, umoran i srećan u isto vreme, da mi je samo ostalo snage da otkucam mojim Teslama... hvala vam svima, da rknem logout i da spustim poklopac lapa.Ljudi, još jednom HVALA SVIMA KOJI SU PROVELI NOĆ SA MNOM U LIAONINGU. Pokazali smo da smo loodi ko struja, a blesavi ko kamen, samo kad hoćemo !!!Liaoning - You`ll Never Walk Alone !!!E da, za kraj da vam kažem šta mi je Alisa šapnula na uvce:
Statistika za igraca: coolinbun Liaoning <||> Naneta steta: 2291.25 <||> Broj borbi: 71 <||> Broj ubistava: 29 <||> Broj pogibija: 42.
vaš,

coolinbun