Ambient on/off

Join the new world

 

Interjú Brazíliáról és Spanyolországról a külügyminiszterrel

Day 2,371, 11:03 Published in Hungary Hungary by Bosko Balaban
Új sorozatot indítottam, ahol a különböző országokat szeretném bemutatni, ezúttal az első két rész országairól, Brazíliáról és Spanyolországról gondoltam, hogy megismerhessük a kormány álláspontját, így Klopimidánál, a külügyminiszterrel vettem fel a kapcsolatot, hogy megismerjük az aktuális helyzetet. A témával kapcsolatban Argentína és Chile is szóba került, mivel nagy befolyással vannak a helyzetükre.

Brazília és Spanyolország az ellenséges oldalon áll, egyikkel sincsen komolyabb érdekellentétünk, mindkét országban az közös még, hogy Argentína tartja őket megszállása alatt.
Tartunk-e velük diplomáciai kapcsolatot és szóba kerültek-e már a közelmúltban valami miatt?


Egyenlőre nem vettük föl a kapcsolatot sem Brazíliával sem Spanyolországgal. Ennek több oka is van. Egyrészt mindez idáig több tárgyalást is folytattunk különböző irányokban így nagyjából nem is nagyon volt erre idő, persze azt is lehet mondani, hogy arra van idő, amire akarunk, hogy legyen. Másrészről például a spanyolokkal nincs olyan nagy szimpátia, illetve, ahogy említetted ezek argentin érdekszférák, amiben csak Argentína beleegyezésével akarunk bármit is dolgozni.

Argentína és Magyarország között milyen a kapcsolat? Mit tudunk a terveikről, amelyek Braziliával és Spanyolországgal kapcsolatosak?

Van közvetlen kapcsolatunk, és az a cél hogy a két ország viszonya lehetőleg javuljon. Sajnos még elég kezdetleges stádiumban van a dolog, de most már talán lesz idő, hogy ezzel többet foglalkozzunk.

Spanyolország és Lengyelország között felbonthatatlannak tűnő barátság van, nem sok esély van arra, hogy Lengyelországgal a közeljövőben közeledés történhessen. Így a kérdés inkább az lehet, hogy van-e értelme foglalkozni Spoland felbontására egyáltalán kísérletet tenni?

Hát hogy Spoland mennyire felbonthatatlan, azt nem tudom pontosan. A mostani helyzet biztosan megviseli a spanyolok lengyelek iránti elkötelezettségét. A Lengyelországhoz való közeledés valóban erősen korlátolt, viszont amennyire tudunk most békés viszonyt szeretnénk fenntartani velük, ha másért nem hát legalább a felvidéki bónuszok miatt. Egyébként azért, hogy a spanyolok hozzánk álljanak szerintem nincs. Egyrészt ők se hiszem hogy akarják, másrészt közülünk se sokan akarnák ezt a váltást.

A brazil elnök úgy döntött, hogy országuk számára a legjobb az, ha távoznak a Siriusból. Korábban Magyarország hozott hasonló döntést, mi az Asteriából léptünk, bár ez komolyabb változásokat a csaták szempontjából nekünk azóta se hozott, a barátaink ugyanazok maradtak. Hogy tekintesz a brazilok döntésére, lehet-e a Sirius felbomlásának akár egy kezdete ez?

Azért szerintem a két kilépés között komoly különbség van. A brazilok azért léptek ki mert hónapok óta nincs kongájuk, és a Sirius nem tesz ez ellen semmit. Azt hiszem, hogy ha valahol meg lehet fogni a lengyel tömböt az az önzőség. Nem hinném, hogy ez a vég kezdete a Siriusnál, de mindenképp elgondolkoztató, mind nekünk mind nekik. Minden esetre nekünk ez jó indulás lehet. Ha az argentinok megtalálják a megoldást a brazilok közelítésére, az a Sirius gyengülését, és akár újabb törését eredményezheti.

Brazilia és Spanyolország sorsát talán a chilei-argentin kapcsolat határozza meg a leginkább. Ők ugyanis nem akarnak egymás ellen harcolni, ehelyett hagyják egymást Európában is terjeszkedni. Hogyan látod Chile és Argentina kapcsolatát, hosszabb távon is működhet az egymás érdekeinek tiszteletben tartásának a politikája?

Eddig elég jól működött, és egyik félnek sem érdeke ezt a megállapodást felrúgni. Argentína és Chile ezt nagyon jól kitalálta. Szerintem működhet. Argentína és Chile most eVilágunk legsikeresebb országai, és tudják, hogy ennek fenntartásához szükséges a megegyezésük.

Chile az Aurora tagja, amelyik szövetséget inkább tartják Sirius pártinak mint Asteria közelinek. Hogyan próbálunk mi azért tenni, hogy Chile ne jelentsen nagyobb fenyegetést barátainkra (ugyanis nemrég Szlovéniát és Szerbiát fenyegették)?

A Chile okozta veszélyt mi nem tudjuk elhárítani. Van terv nyitásra például az indok felé részünkről, ez azonban csak minket tudna megóvni a chilei háborútól amiben eddig sem vettünk részt. Az Aurora és az Asteria közeledéséhez a jelen állás szerint a görög-macedón (vagy Fyrom, ahogy tetszik) ellentét feloldására lenne szükség, amire azonban nem nagyon van lehetőség. Mindazonáltal, mint írtam, szeretnénk nyitni, és igyekszünk ezt véghez is vinni.
 

Comments

Eheslo
Eheslo Day 2,371, 11:22

Az asshole és a sirius csicskáinak a nyomora (köztük a bruzilok, spanyolok és a mienk, a szlovéneké is) a két délamerikai sunyi alkuján és az ő példájukat követő további sunyi alkukon múlik.

A spoland példája nem különbözik a romser példájától, ahogy gyáva bosko korábbi, spanyolokról szóló cikke alatt is írtam volt. Erről persze lehet hazudozni a jetICSicska módján.

A spanyolok és magyarok sorsa párhuzamosan rossz: leszarják őket a saját szövetségeseik, külön-külön célokat követve és sunyi alkukat kötve a másik szövetség számukra veszélyt jelentő tagjával.

Ha valami tanulságos lehet ebből amit itt összeírtál gyáva bosko, az az, hogy a magukért kiállni, harcolni képtelen, elgyengült, szervezetlenné, súlytalanná váló valamikori "hatalmakat" hogyan teszik tönkre, veszik semmibe még a saját "szövetségeseik" is. Ebben tehát nem különbözünk a spanyoloktól.

Minderre nem megoldás egy harmadik "szövetség", hanem csak a közösség bizalmának, hitéjnek és ezzel erejének megteremtése, a közösség motiválása. Ez magával hozza a felértékelődést bármelyik "szövetségen" belül, míg ezek hiánya - mint az a spanyoloknál és nálunk is látható - a kudarcra és a további lecsúszásra garancia.

A románokkal kötött szövetség gyilkos méreg volt a Hupi idején magára találó pezsgő közösségnek és az "eredményei" mára már a vaknak is világosak.

Arról pedig csak egy antijeticsicska elmélkedne, hogy a exedent jelentő asshollal(romserrel) szembeforduló eMagyarországgal a Sirius erőfölénye csak a two-eden meccs időszakához lenne mérhető.
Ezért is manipuláltak benneteket vesztesnek a jetik csicskái a románok mellé, jeticsokiba fullasztva a teljes közösséget.

De ez a vonat Hupival együtt elment és most "élvezhetitek" a jetik csicsksáinak undorító és bénító "főztjét".
Zabáljátok és vigyorogjatok mellé, mintha ízlene, ti választottátok, támogattátok, ezért megérdemlitek a sorsotokat!

Ha meg nem ízlik, hajtsátok el őket a fenébe végre, mert hozzájuk képest Hupi maga volt az isteni zsenialitás!

fsb1000
fsb1000 Day 2,371, 13:02

Ezt már egyszer írtad.
Gazdáid erre tanítottak? Ismétlés a tudás a sulykolás atyja.
A yeticsokit töröld le a szád sarkáról, te idegen hatalmak legálnokabb ügynöke.

Eheslo Day 2,371, 13:25

Comment deleted

Eheslo
Eheslo Day 2,371, 13:36

Látom kápó is vagy a jetik bérén.
Ma ez a harmadik hozzászólásom amit eltüntetsz jetibéren vett cenzor.

fsb1000
fsb1000 Day 2,371, 13:42

Én ugyan nem távolitok el semmilyen hozzászólást, csak ahogy ígértem neked, reagálok minden olyan hsz-edre, amelyről érződik hogy a yeticsoki bódulatában írtad, a magyar eRep közösség lerontása érdekében.

Slayer85
Slayer85 Day 2,371, 12:06

Voted

Btrei
Btrei Day 2,371, 15:02

"Az Aurora és az Asteria közeledéséhez a jelen állás szerint a görög-macedón (vagy Fyrom, ahogy tetszik) ellentét feloldására lenne szükség, amire azonban nem nagyon van lehetőség."

B@sszuk ki a görögöket és a románokat. Kész is 😁

DwarFHuN
DwarFHuN Day 2,373, 06:08

Nagyon jó cikk vote!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.