Ambient on/off

Join the new world

 

Interjú Falban elnökkel az elnökválasztásról

Day 626, 05:21 Published in Hungary Hungary by Bosko Balaban

Első elnöki interjúját adta Falban aki az NRP által többek között az MHP támogatásával nyerte meg a választást. Amikor még csupán a második számú esélyesnek tűnt, kérdeztem tőle meg hogy ad-e interjút amire annyit mondott: "Persze". Jóslatom hogy ő nyeri a választást, beteljesedett.Milyen érzés hogy megnyerted a választást majdnem 42 százalékkal?

Jó érzés, hogy az emberek bizalmat szavaztak nekem és a jobboldali koalíciónak. Elsősorban talán inkább az utóbbinak.


Számítottál ilyen nagy különbségű győzelemre?

Arra sem számítottam, hogy egyáltalán nyerek.


Miben látod a választási sikered okát?

Mindkét fél viszonylag professzionálisan és visszafogottan kampányolt, ellentétben az SzP-MaGoP koalícióval akik a karaktergyilkosságtól kezdve a szatírán át szokás szerint erős kampányt folytattak.
Nyilvánvaló, hogy a siker elsődleges oka a jobboldali többség.
A volt kormányoldal erősen teljesített, de nem léphetett túl jelentősen a saját szavazóbázisán.
Különösen mivel nem egy az eddigi irányvonallal szöges ellentétben álló programmal jött ki az MHP.
És természetesen a napjainkban lezajlott visszaélések és botrányok is a megbékélést, és igazságot hirdető oldal felé kormányozták a szavazókat.


Ez a szavazás volt az első amikor a hagyományos TO már nem működött és az állampolgárság bevezetésre került. A KARD, legfőbb rivális jelölted állítólag több szavazót küldött más országokba szavazni. Befolyásolta-e ez az eredményt?

Valamilyen mértékben biztosan. A magyarországi politikai pártok és formációk feladata, hogy soha ne idézzenek elő olyan jelentős politikai törést, hogy a külföldre küldött szavazókat valaki is belpolitikai okokból visszavonja.


Mi az első elnöki intézkedési terved?

Elsőként szeretném a kormányhivatalokat feltölteni munkatársakkal, ehhez várom minden segítőkész jelentkező polgártárs felajánlását.


Kampec újságja igen hatalmas nézettséget tudott elérni. A saját újságodat mennyire veszed majd komolyabban és milyen nézettséget vársz hogy elnökként írsz immáron bele?

Nem vagyok túlságosan jó publicista, de igyekszek kiadni magam is informatív cikkeket elsősorban a kormánytervezettel és a politikai célokkal kapcsolatban. A mindennapok során fontos, nagy tömeget érintő lényegi információk továbbra is a közlönyökben érhetők el.


Kinek mondasz köszönetet a győzelemért?

Nagyon köszönöm a SZEM támogatását, és természetesen a saját pártom szavazatait is, jelentékenyen befolyásolták az eredményt.
A választóimnak köszönöm, hogy rám szavaztak, és remélem, hogy rá tudok szolgálni a bizalmukra.Az interjút készítette: Bosko Balaban

 

Comments

taltosok
taltosok Day 626, 05:27

Bocsi, de az MHP nem szavazott az elnökre?

charlie50
charlie50 Day 626, 05:38

Szerintem a "saját pártom" kifejezést az MHP - NRP együttműködésre értette, tehát ott az MHP-tól és NRP-től érkező szavazatok is benne vannak.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.