Ambient on/off

Join the new world

 

Incurajati crearea de noi UM-uri in eRomania

Day 2,134, 11:08 Published in Romania Romania by zmeuNY

.
As dori sa trag un semnal de alarma si sa fac un apel la toti jucatorii "de bun simt" care au mai ramas in joc si nu au fost scarbiti de talhari si dejectii pe banda rulanta, sa sprijine crearea de noi UM-uri active in eRomania.

Unitatea de baza a jocului, in opinia mea, este Unitatea Militara. Daca un jucator nu poate face mare diferenta de unul singur (de cele mai multe ori), in schimb o Unitate Militara poate avea un aport important pe toate planurile. Evident, cu cat mai multe Unitati Militare active, cu atat mai mare acest aport si influenta.

Se stie deja probabil ca incercarile sistematice si radicale ale jucatorilor vechi de "acaparare" si "takeover" al eRomaniei se pun in practica si sunt sustinute constant prin diferite metode. Exista anumite demersuri facute cu buna stiinta menite sa stopeze crearea de noi Unitati Militare Romanesti.

Care sunt acele metode KGB-iste si Aparatele "de control"?

- SMR (Statul Major Roman). O organizatie artificiala, creata de o mana de jucatori si Unitati Militare cu scopul primordial de a crea o societate inchisa si elitista. O organizatie care se foloseste de absolut toate mijloacele pentru a ingreuna, descuraja, si intimida orice incercare de expansiune sau creare de noi Unitati Militare. Un gen de "adunatura banditilor" care se sprijina si se acopera unul pe altul fie ca e vorba de furturi/sustrageri, ajutor preferential, sau clonareala.

- GN (Garda Nationala). O organizatie "controlata" de SMR, ce de mai bine de 2 ani mentine in "conducere" aceleasi persoane care fac anumite jocuri de culise si promoveaza anumite grupuri de interese. O organizatie care in loc sa fie o scoala ce promoveaza dezvoltarea avantajoasa, prefera sa ucida generatie dupa generatie. GN la momentul actual incurajeaza un sistem greoi, si transforma jucatorul in "carne de tun" pentru cei vechi.

Garda nationala ofera maxim 10 jucatori pe luna, care merg doar la 2-3 UM-uri. Paradoxal GN, in formula in care este acum are sustinere de la UM-urile vechi si de la SMR.Nu ma refer la Romania Unita, noi de bine de rau ne-am descurcat, cu multe sacrificii si piedici puse intentionat. Eu am reusit impreuna cu alti jucatori patrioti sa cresc si sa mentin un UM in care avem cel putin 100+ oameni activi si reali, iar asta in mai putin de un an de zile. Jucatorii din Romania Unita sunt patrioti, nu mercenari, si au luptat de fiecare data pentru eRomania, indiferent cine a fost la guvernare. Am facut multe sacrificii pentru a ajuta alti romani, si in afara de donatia de resurse si timp, lupta selectiva pentru a nu avansa in XP s-a dovedit a fi providentiala. Am reusit sa ajung aproape de D4 cu full train, si cu Firme avansate, lucru pe care nu l-as fi putut indeplini daca as fi luptat maxim. Partial si Plato are vina lui aici, pentru ca a introdus Diviziile.

Daca ar exista inca 5-6 (si de ce nu, mai multe?) asemenea Unitati Militare, cu siguranta eRomania ar fi mult mai bine pozitionata. Avantajele sunt multiple, si cu siguranta va incuraja aducerea de noi soldati ce vor primi atentie sporita de la aceste UM-uri. Creaza o competitie sanatoasa, constructiva. Inlatura abuzurile de putere create datorita elitismului si a unor grupuri restranse de interes

De necontestat existenta unor UM-uri mari deja impamantenite. Din pacate acestea sunt adeptele aparatului SMR si al GN care nu promoveaza un sistem sanatos de dezvoltare. Nu cred ca ar avea nimeni probleme in a trimite jucatorii in GN, daca nu ar sti ca momentan acolo vor fi ucisi sau transformati in sclavi

Au mai fost doar cateva incercari de a crea noi Unitati in ultimul an. Majoritatea nu pentru ca s-a promovat acest lucru, ci pentru ca au fost nevoiti sau nemultumiti.

- UM Angry Birds (incercare anihilata "din fasa")
- UM Cruciatii (format datorita caracterului unor jucatori care au fost dati afara din Templieri)
- UM Havoc Ops (o Unitate inca in progres, care se chinuie)

Daca am omis pe cineva, va rog sa ma scuzati, ii pot adauga
 

Comments

zmeuNY
zmeuNY Day 2,134, 11:12

1st denied

ArKos I
ArKos I Day 2,134, 12:57

primul la articolul tau?😁)))))esti mai rapid decat umbra lui lucky luck:P

The5thElement
The5thElement Day 2,134, 15:20

XPowerballx
XPowerballx Day 2,136, 03:50

As zice ca lumii nu-i pasa destul de mult de articolele tale incat sa se omoare pe "1st", dar poate sunt eu rau.

zmeuNY
zmeuNY Day 2,136, 03:51

poate?

costin1989
costin1989 Day 2,134, 11:14

"cu cat mai multe Unitati Militare, cu cat mai mare acest aport si influenta."

daca numarul de soldati scade sau ramane acelasi de unde sa creasca inflenta?

zmeuNY
zmeuNY Day 2,134, 11:19

promovarea de UM-uri noi incurajeaza si aducerea de noi soldati. Fiecare UM ar fi mai interesat sa isi tina oamenii in joc, sa ii ajute.

costin1989
costin1989 Day 2,134, 11:22

si UM-urile mari sunt interesate sa isi tina oamenii noi in joc si au si mai multe resurse ca sa o faca.
cat despre aducerea de noi soldati, daca aduci din RL ok, daca vrei sa ii iei pe cei care joaca deja, nu aduci nici un plus

bobo900
bobo900 Day 2,134, 11:16

Aici ai si dreptate si nu.

1. Argumentele tale sunt ok

2. Dar exista concursul pe unitati unde jucatorii sunt recompensati in functie de locul UM in tara/lume , si este si o mandrie nationala UM-uri romanesti in top 50.

3.Unitatile mari pot ajuta mai eficient jucatorii mici ( eu de exemplu am o unitate mica pentru ca vreau independenta totala, dar nu am resurse sa-i ajut pe cei 5 membri ai mei decat in conditii exceptionale) - si mai ales au parte de mult mai multe informatii si sprijin pe chaturile UM-urilor mari.

Deci aici e cu dus si intors... nu poti spune cu siguranta ca e mai bine intr-un UM mic sau mare - depinde de preferintele jucatorului

zmeuNY
zmeuNY Day 2,134, 11:18

nu conteaza marimea daca jucatorii sunt activi, conteaza sa fie cat mai multe,

bobo900
bobo900 Day 2,134, 11:21

nici o faramitare excesiva nu e buna. Conteaza si traditia si istoria de asemenea. In fine , mi-am expus parerea mai sus.

zmeuNY
zmeuNY Day 2,134, 11:39

unitatile alea MARI despre care vorbesti tu au jocul lor si sustin GN, care momentan ucide jucatorii, nu ii creste.

daca acele unitati ar promova dezvoltarea avantajoasa, evident ca nu ar mai fi nevoie de altele. Insa la cum stau lucrurile, pentru a trece de acest obstacol solutia o vad in crearea de unitati noi

maryostyle
maryostyle Day 2,134, 11:22

zmeule, ai UM uri de vanzare?zii bre tata asa....

zmeuNY
zmeuNY Day 2,134, 11:23

asta e raspuns din pozitie de MoD ?
nu face sens intrebarea ta, eu nu am UM-uri de vanzare

maryostyle
maryostyle Day 2,134, 11:26

e raspunsul meu de jucator....mi se pare o reclama ieftina mascata

zmeuNY
zmeuNY Day 2,134, 11:45

apelul meu era catre jucatorii "de bun simt" ........

Unavailable5645
Unavailable5645 Day 2,135, 02:14

ce bun simt vrei la maryo, care dadea shouts contra ordinelor cand nu0i convenea si acum e mod si ne invata sa fim toti uniti. de ce sa vrea um-uri multe, cand e mai bine sa stea toti sa-i ingrase pe butrosii care conduc um-urile astea de 2 lei precum VN

zmeuNY Day 2,135, 12:09

Comment deleted

Rondy Rondy
Rondy Rondy Day 2,134, 11:22

Eu nu inteleg ceva. Cu ce te ajuta sa ai 100 UM ? Influenta in lupte este aceeasi , nu ai bonus . Numarul de jucatori este acelasi .

"Daca ar exista inca 5-6 (si de ce nu, mai multe?) asemenea Unitati Militare, cu siguranta eRomania ar fi mult mai bine pozitionata"

Am fi in America de Nord ?

fermecatu
fermecatu Day 2,134, 11:25

ai dreptate. fiecare soldat sa aiba unitatea lui! astfel vom avea 5000 de unitati militare. vom fi cea mai mare forta in unitati.
fi-voi si comandant si simplu soldat. daca nu-mi convine, voi schimba rolurile. azi sunt comandant. imi dau ordin sa tac din gura.

Olteanu Ionut4
Olteanu Ionut4 Day 2,134, 11:26

Hail HAVOCS !

Slevin07
Slevin07 Day 2,134, 17:34

Indeed 🙂

IntoOblivion
IntoOblivion Day 2,134, 11:40

Cred ca inainte de edit la articol mai aveai de folosit "probabil", "anumite", "de cele mai multe ori", "patrioti" si "diferite" si-ti placeau si ti-ai zis ca musai sa le folosesti.

SFlorin
SFlorin Day 2,134, 11:41

Ce intelegi prin ,,sa sprijine crearea de noi UM-uri in eRomania." ?
Cine te poate impiedica sa creezi cate unitati militare vrei ? Sau poate vrei si fonduri de la stat pentru asta ?
Ca sa ceri sprijin ar trebui sa demonstrezi ca solutia propusa da rezultate. Din pacate damage-ul produs de UM-ul condus de tine tinde spre zero. Tancuri gen Aaladin , Amvlad sau altii ca ei produc mai mult damage decat toata unitatea ta militara. Si atunci de ce ne mai miram de rezultatele slabe la diviziile mici?
Afirmi ca ,,lupta selectiva pentru a nu avansa in XP s-a dovedit a fi providentiala" . Din pacate politica asta la care faci atata reclama ne conduce spre rezultatele astea slabe la diviziile mici. Daca nimeni nu lupta cum sa poti castiga o lupta?
Eu iti urez sa infiintezi cate UM-uri vrei si sa reusim si noi ca tara sa castigam lupte la diviziile mici.

zmeuNY
zmeuNY Day 2,134, 11:44

pai dupa logica ta, atunci sa ramana doar Aaladin in joc, si am rezolvat problema !!!

chiar nu gandesti inainte sa comentezi ?

SFlorin
SFlorin Day 2,134, 11:52

Am spus ca Aaladin singur da mai mult damage decat toata unitatea ta militara unde te lauzi ca ai cel putin 100 de oameni. Atunci te intreb eu daca tot nu puteti produce cu totii damage cat o singura persoana (chiar daca este Aaladin) , ce treaba mai aveti cu jocul asta ? De ce ar fi nevoie de mai multe UM-uri de acest fel? Scopul unei unitati militare este sa lupte unde si cand este nevoie pentru eRomania NU SELECTIV .

DdyOlteanul
DdyOlteanul Day 2,134, 11:52

Si mai vorbeai de bun simt mai sus .......

zmeuNY
zmeuNY Day 2,134, 11:54

off topic, compari mere cu pere
o faci intentionat, sau nu iti dai seama ?

o Unitate Militara lupta la toate diviziile, Aaladin este un tank de Divizia 4

OanaNicoleta
OanaNicoleta Day 2,134, 21:53

te cam contrazici Zmeule. Asa bezna e la tine, de nici o idee nu poti sa ti-o tii in picioare, trebuie sa o contrazici tot tu? 😁 FYI bataliile se castiga luptand, cand jucatorii din diviziile respective intra doar sa dea train si sa faca gura mare prin presa, cam greu de castigat batalii.

Mad Spider
Mad Spider Day 2,135, 13:01

"Si atunci de ce ne mai miram de rezultatele slabe la diviziile mici?
Afirmi ca ,,lupta selectiva pentru a nu avansa in XP s-a dovedit a fi providentiala" . Din pacate politica asta la care faci atata reclama ne conduce spre rezultatele astea slabe la diviziile mici. Daca nimeni nu lupta cum sa poti castiga o lupta?"

Aici ai si nu ai dreptate . Daca cei mici ar lupta cat mai mult, ar ajunge repede la D3 si mai apoi la D4 (ceea ce s-a si intamplat de fapt in ultimii 1-2 ani) si nu ar mai avea cine sa lupte la D1 si D2 (pentru ca nu s-au mai organizat BB-uri in ultimii 2 ani si nu au mai venit jucatori din urma). "Lupta selectiva" nu a dat rezultate la noi in eRO pentru ca nu este nimic organizat. Jucatorul X lupta azi, jucatorul Y lupta maine, Z poimaine.. si tot asa; poate daca ar lupta toti in aceeasi zi (fie si odata la 10 zile), ar fi in stare sa castige macar o lupta si sa se vada niste rezultate.
Si o sa dau un exemplu cat de cat concret: Angry Birds (ca tot i-a pomenit zmeul in articol). Au luptat organizat si s-a cunoscut (au castigat ceva lupte); problema a fost insa ca nu s-au multumit cu putine lupte, au ajuns repede la D3 si.. s-a spart "gashka".

SFlorin
SFlorin Day 2,135, 13:10

Ai dreptate . Fara BB e complicat cu diviziile mici .

Mishu Cuzub
Mishu Cuzub Day 2,134, 12:02

As sustine aceasta idee, dar nu in eRo. De ce? Din cauza mancarimii care deja exista intre UM-uri. X nu se aliaza cu Y ca nu ii place, Z cu X nu stiu ce nu ii convine si tot asa, care mai de care arunca cu noroi in cine apuca. S-a vazut la ultimul turneu care a fost treaba, cand a fost vorba sa facem ceva de genul Macedonian Army. Din partea mea, sa fie cat mai multe, nu ma afecteaza cu nimic, dar in loc de unire si intelegere se va produce o distantare tot mai accentuata.

Spor la UM-uri!

DoDrew
DoDrew Day 2,134, 12:30

Havoc Ops este un proiect foarte bun. Sper sa tina si sa creasca in timp. 🙂

Slevin07
Slevin07 Day 2,134, 17:36

Multumim Drew.Incercam sa ne facem auziti si prezenti

rdbl
rdbl Day 2,134, 12:51

s-a trezit zmeu!!! pazea ca inghite tot 😃

DariusReg
DariusReg Day 2,134, 13:08

hahahaha bun pamflet

Roman Daco
Roman Daco Day 2,134, 18:05

comentariul zilei

ArKos I
ArKos I Day 2,134, 13:15

1) ce ar aduce in plus crearea a "n"spe unitati militare?
2)vorbesti din postura in care ai creat un UM si-l conduci(prin altii) sfatuind lumea sa nu lupte pt a nu a urca in alta divizie
pe de alta parte, tot tu spui ca"o Unitate Militara lupta la toate diviziile". sa lupti in toate diviziile inseamna sa ai oameni in ele. si SA LUPTE.

Cristian Toma
Cristian Toma Day 2,134, 14:12

Si acele UM-uri noi cu ce sa se sustina economic??? Sau faci Um-uri de cersetori de arme ca nu o sa aibe din ce lupta. I-a calculeaza cati lucratori trebu la o fabrica de arme(la 1 om care iti produce arme trebu aproximativ 8 oameni pe raw), si cat wrm mananca pentru armele alea. Decat UM-uri falimentare care lupta doar daca au cu ce(in loc sa creasca influenta scade influenta), mai degraba UM-uri puternice care pot lupta cand trebu si unde trebu.
Ti-am mai zis o data sa te apuci de citit, ca te faci de cacao cu calculele si argumentele de mecanica jocului(la care esti pe dinafara), dar se pare ca nu ai cu ce...
Vorba aia: daca nu e, de unde sa ceri?

Transilvania is Romania
Transilvania is Romania Day 2,134, 14:14

Cum era aia cu daca nu ai calitate fa rost de cantitate?
Nu mai au loc verisorii ?

Mihai Ch
Mihai Ch Day 2,134, 15:04

Cum "naiba" sa starnesti la dezbinare cand s-a vazut clar ca doar uniti si tragand la caruta, asa cum e ea veche si hodorogita, poti accede la ceva mai bun? Mai da-o naibii de râca cu GN-ul si alte chestiuni marunte, poate fi unul in tara asta sa arunce pietrele din buzunar si sa vada ca nu e ograda altuia aia de langa, ci ca ne scaldam in acelasi namol toti? Gardul ne imprejmuieste pe toti ...!

P.S. app de articolul ala care indeamna la civilizatie si respect reciproc: multumesc ca mi-ai dat ocazia sa comentez in articolul tau, sper ca nu am deranjat...!

zmeuNY
zmeuNY Day 2,134, 18:04

nu deranjezi deloc, fiecare jucator are dreptul la opinie

cu GN nu este nici o râca, ci sunt niste concluzii trase de pe urma unor evenimente si numere reale. In ultimii 2 ani la GN se intampla exact ce am scris eu in Articol

Roman Daco
Roman Daco Day 2,134, 18:21

nu știu dacă ai luat-o vreodată mai rău pe arătură decât cu articolul ăsta.
Sunt zeci de argumente de ce NU ar mai trebui UM-uri noi în eRomânia. Uite câteva în viteză.
- deja sunt vreo 100, majoritatea degeaba (vezi statisticile banditului sau egov)
- direcția în care împinge Plato jocul cu turneele favorizează UM-uri mamut, deci puține și mari
- succesul unei UM depinde covârșitor de calitățile de lider ale comandantului/comandanților. ca să crezi că există zeci și sute de lideri capabili trebuie să fii la fel de naiv ca Plato când a văzut în fiecare un manager competent și a dat firme la toată lumea.
- pe UM-uri noi nu se mai dusese goldul prostimii, că în rest îl aruncase pe toate celelalte

Înțeleg că ai ceva cu GN, dar faptul că au din ce în ce mai puțini absolvenți reflectă calitatea recruților și efectul distructiv pe care îl au celelalte UM-uri care îi iau la ele fără a avea un program bine pus la punct de creștere a acestora.

Free Regimentul 20!

Vic of Thor
Vic of Thor Day 2,134, 19:19

"Înțeleg că ai ceva cu GN, dar faptul că au din ce în ce mai puțini absolvenți reflectă calitatea recruților...."
Adica jucatorii noi sunt mai prosti decat aia care intrau in trecut? 😁)
Inteleg ca ai ceva cu Zmeu, totusi n-ar strica niste argumente decente...

Alina V
Alina V Day 2,136, 02:44

Nu, dragule. Acum 2 ani stateai in GN cateva luni si sistemul era perfect adaptat versiunii de joc pe care ne-o punea la dispozitie Plato. Daca aveai ceva creier, intrai in GN - fie ca erai sau nu dispus sa bagi cardul - cine baga RL money e cu atat mai interesat sa ii cheltuiasca cu cap, nu? In conditiile enuntate mai sus, avand un intreg sistem de sprijin - de la mesajul CP, Comitetul de intampinare, MMSS, o serie intreaga de campanii sociale constante - vezi sepuku, OchiReci, Crucea Rosie + cooperare din partea tuturor partidelor si UM - GN nu scotea cifre fabuloase de absolventi/ora.
Singura diferenta e ca nu zbiera nimeni ca trebuie sa faca bici si sa si trosneasca.
Ai primit toate argumentele decente, altele n-avem. Wake up.

Roman Daco Day 2,136, 03:12

Comment deleted

Roman Daco
Roman Daco Day 2,136, 03:14

nu sunt mai proști, sunt mai prost îndrumați și ajutați în ziua 1, datorită schimbărilor atât în joc cât și în esocietate. azi primul lucru pe care îl învață e că pomana e sfântă. iau pleașcă de la Plato, de la „oameni de bine”, de la „cea mai bună echipare din țară”, sunt trimiși pe la diverse cluburi de votanți și alte asemenea și apoi li se pare normal să ceară toată e-viața.
am fost și eu ajutat când eram mic, chiar și material, dar în alte condiții. și nici măcar n-am absolvit GN.

Cronoss
Cronoss Day 2,134, 23:13

EU nu stiu de ce va mai bateti capul zu zmeu, de fiecare data o da pe aratura ca sa va provoace, iar voi stati si va pierdeti timpul sa-i explicati ca pamantul e rotund.

E dovedita vorba aia: "Un prost arunca o piatra in apa iar 10 intelepti se chinuie s-o scoata"


Ignorati-l si i se va aprinde lumanarea asa cum i s-a aprins recent si lui adrian11, marele filfizon legionar cabalin.

zmeuNY
zmeuNY Day 2,135, 00:34

comentariu de comentariu

exact scopul tau in joc, sa ii scarbesti pe ceilalti ...

pe multi dintre noi deja ne-ai scarbit, dar te-ai gandit vreodata ca TU esti cel pe care nu il mai baga lumea in seama? Daca nu te-ai gandit, oricum nu mai are rost, ca e tardiv. Deja lumea te ignora

Cronoss
Cronoss Day 2,135, 00:38

Cred ca atunci cand ai comentat, te-ai uitat in oglinda si ti-ai raspuns. Trebuie sa fiu sincer si sa-mi declar admiratia deplina pentru sinceritatea de care dai dovada.

Asa este, nici eu nu puteam sa o spun mai bine: zmeule, ne provoci greata.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.