Ambient on/off

Join the new world

 

Impeach, diktaattorin virkakielto, foorumit, kansanäänestykset...

Day 1,956, 02:29 Published in Finland Finland by Erius


Tervehdys, eSuomalaiset!

Eduskuntavaalit tulivat ja menivät ja Red Jihad sai kuin saikin muutaman edustajan eArkadianmäelle LEPin riveistä. Kiitos LEPille tilaisuudesta osallistua vaaleihin heidän riveistään! Pääsiäislomien takia en itse ole kyennyt toviin rustaamaan artikkelia mediaan, mutta nyt ajattelin kerralla kommentoida useampaa tapausta yhtäaikaisesti.

WP Attakin virkarike puheenjohtajana + Impeach

WP Attak syyllistyi huolimattomuuteen ja Korppipuolueen eduskuntavaalilistoilta pääsi hakemaan virkakiellossa ollut pelaaja. Tästä rikkeestä ehdotettiin tuomioksi määräaikaista virkakieltoa (1kk virkakielto), kuten tavattu on.

Erityisesti Attakin korppitukijat jaksoivat ulista (Attak mukana) miten presidenttiä on vaikea tuomita mihinkään virkakieltoon ja foorumibannit sun muut ovat turhia koska presidentin valta on IG. Impeach taas vaatisi eduskunnassa yli 60% hyväksynnän eikä siksi tulisi tod. menemään läpi. Näiden pointtien varjolla eduskunta onkin äänestämässä kyseisen esityksen nurin.

Eduskunta on menossa tämän asian suhteen perse edellä puuhun. Koska WP Attak on juuri nyt presidentti niin hän ei voi kantaa vastuuta omasta rikkeestään? Keskustelussa esitettiin, että paras tapa olisi että Attak luopuisi puheenjohtajan pestistä. Hän osoittaisi kunnioittavansa sääntöjä ja presidenttiys ei kärsisi. Mutta eihän tätäkään vaihtoehtoa sen tarkemmin lähdetty puntaroimaan. Ja miksi virkakielto olisi pitänyt laittaa astumaan voimaan juuri nyt eikä kauden päätteeksi? Attak olisi voinut suorittaa tuomionsa tämän kauden jälkeen – korpeillehan tämä ei toki miellyttävä ratkaisu olisi ollut kun toivovat diktatuurin jatkuvan. Presidenttiys on korkeintaankin hidasteena Attakin tuomiolle, mutta ulisevien korppien hätäilyjen ja diktaattorin oman pullistelun takia vaihtoehtoja ei sitten kartoitettukaan turhan laajalti. Vastuu on sana, joka ei korppi -sanakirjaan sisälly.

Vaikka eduskunta on äänestämässä virkakieltoa nurin päättivät korpit pistää silti Impeach -äänestyksen pelin puolella tulille. Huolimatta siitä etteivät edustajat edes kannattaneet ajatusta impeachistä. Tässähän on sellainen hauska juttu, että Impeach -äänestystä voi käyttää vain kerran 7 päivän aikana. Olemattomalla tarpeella perustellen korpit siis käyttämällä Impeach -option vain turvaavat diktaattorinsa pyrstön loppukaudeksi – koska äänestys on nyt pistetty tulille, voi sitä seuraavan kerran käyttää vasta 5. päivä eli ensi presidentinvaalien aikaan. Eli vaikka eduskunnalle tulisi nyt aito syy erottaa istuva presidentti aka diktaattori eivät he siihen kykene, koska edustaja Ezba katsoi aiheelliseksi perseillä tämän impeachin pois. Korppilogiikka toimii!

Impeach -option riistettiin eduskunnalta diktaattorin ”luvalla”, jonka hän artikkelissaan teki selväksi sanoin; 'Äänestys on ihan laillinen koska olen siihen antanut luvan: "Minun puolesta voitte aloittaa ingame äänestyksen vaikka heti." Äänestäkää ihan rehellisesti oman mielenne mukaan, minuakin kiinnostaa lopputulos.'

Eli impeach voidaankin nykyisin käyttää istuvan presidentin luvalla, jonka erottamista kyseinen impeach koskee? Herätkäähän siellä eArkadianmäellä nyt tähän touhuun! Ei presidentti, vaikka kuinka diktaattoriksi itseään kutsuisi, voi luikerrella tällä tavalla vastuusta ja turvata omaa persettään loppukaudeksi käytännössä laittomalla impeachilla!Foorumien lakkautus

Foorumit ja IRC ovat työkaluja. Foorumit ovat ennen kaikkea eduskunnan apuväline keskustella ja äänestää asioista rauhassa sekä jättää vanhat keskustelut ja data helposti taltioitavaan muotoon. Samat asiat voidaan hoitaa artikkeleilla, mutta tiedon tallettaminen ja etsiminen on huomattavan paljon vaikeampaa kuin foorumeilta, joilta voit hakemalla löytää haluamasi keskustelun.

Foorumeilla on hallitusten ja eduskunnan toimesta aivan turhaa salailua. Kansallinen Turvallisuus -osiolla, joka alunperin oli tarkoitettu arkaluontoisten asioiden käsittelyyn, on keskusteltu sinne kuulumattomista asioista jotka aivan hyvin kestäisivät päivänvalon ja kansan tietoisuuden. Ajat ovat muuttuneet, mutta foorumikäytännöt hyvin vähän – enää ei ole suurta merkitystä sillä keskustellaanko budjetista julkisesti vai ei, koska kovin suurta vaikutusta sillä ei virolaisten tai muiden vihollistemme toimiin tule olemaan.

”Forumistien” ja ”kansan” välille on tarkoituksella luotu aivan turha kuilu. Varsinkin virkakieltojen olemassaolo on aiheuttanut närää. Niitä pidetään turhina foorumieliitin rangaistuksina joilla ei ole mitään arvoa pelissä. On totta, että virkakiellon saaneet voivat eduskuntaan päästessään äänestää EK:n äänestyksissä miten haluavat – ei se foorumeilla annettu virkakielto vaikuta heihin IG mitenkään. Mutta tässäkin asiassa foorumit tulee ajatella vain työkaluna. Leikitään hetki sillä ajatuksella, että foorumeita ei olisi ja eduskunta kävisi keskustelunsa artikkelien muodossa. Eduskuntaan valittaisiin joku kassavaras None|i perseilemään eikä hänen kanssaan haluttaisi tehdä yhteistyötä, koska hän haluaa vain hankaloittaa yhteisön peliä. Eduskunta päättää, että Nonen artikkelimuotoon tekemiä trollailu lakialoitteita ja toisten edustajien keskusteluihin antamia rölliääniä ja kommentteja ei tarvitse ottaa huomioon – hänet asetetaan pannaan aka virkakieltoon törttöilynsä takia. Nonea ei oteta keskusteluissa huomioon, mutta IG-äänestyksissä hän voi silti antaa äänensä jos omaa kansanedustajan oikeudet. Miten tilanne eroaa foorumivirkakiellosta?

Foorumeita ja päätöksentekoa ei ole yritetty tuoda riittävän lähelle kansaa. Kansan mielipiteen kysyminen, satunnaiset kansanäänestykset ja selkeät selonteot siitä mitä foorumeilla puhutaan ovat oiva tapa pitää kansa selvillä eduskunnan keskusteluista. Ei tarvitse olla aktiivinen foorumikäyttäjä että voi valmiista linkistä tsekata mitä ne edustajahomot siellä forkalla keskustelevat. Turha KT-leikkiminen tulisi jättää välistä ja mielestäni KT:n voisikin lakkauttaa – jos ilmenee jotain tulen arkaa keskusteltavaa, niin presidentti voi avata tälläisen keskustelun eduskunnan viestilistalla tai IRCissä. Joskus tulee väkisin vastaan tilanteita, että jotkin asiat on parempi pitää ainakin sen 24h vain kansanedustajien tiedossa, mutta KT:n olemassaolo houkuttelee edustaja ja ministereitä/presidenttejä puhumaan suljettujen ovien takana ilman pelkoa omien kasvojen menettämisestä jos sattuu tukemaan jotain vähemmän populistista ehdotusta.

Sekä kaikkein kiivaimpien foorumin puolustajien että vastustajien on tajuttava, että ne on tehty pelimme helpottamista varten – ei sitä varten että kaikki EK:n toiminta tulisi keskittää sinne mutta ei myöskään sitä varten että vain pieni piiri saisi leikkiä siellä yksinään. Kuka vain voi rekisteröityä sinne ja eduskunnan foorumiosiota voi lukea kuka vain (en tiedä näkyykö se ei-rekisteröityneille, mutta jos ei näy niin se ongelma tulisi korjata ja madaltaa siten tavallisen kansan kynnys päästä tsekkaamaan ettei siellä ihan pelkkiä munia pyöritellä).Kansanäänestykset

Red Jihadissa ollaan koko olemassaolomme aikana kannatettu suoraa demokratiaa ja juuri kansanäänestykset tarjoavat sitä puhtaimmassa muodossaan. Allekirjoittaneella on kokemusta gallupien yms. tekemisestä, joissa jopa sadat suomalaiset antavat äänensä kommenttiosiossa. Kyseisenlaisia äänestyksiä ei ole vaika järjestää tai valvoa, vaikka lähes poikkeuksetta kaikkein isoimpiin äänestyksiin sopiikiin multiaccountti tai pari. Suurin ongelma näissä äänestyksissä voisi olla äänten osto ja myynti, jota harjoitetaan jo eduskunta-, presidentin- ja puheenjohtajavaaleissa. Kyseessä on siltikin oiva tapa tuoda päätöksenteko kansan ulottuville ja antaa heille suora tilaisuus vaikuttaa.

Viime aikoina on tehty muutamia ”kansanäänestyksiä”. Niistä hyvinä esimerkkeinä äänestys foorumien lakkauttamiseksi ja äänestys Zacharia Ravenin karkoittamiseksi eSuomesta. Molemmat äänestysten tekevät van hallaa kansanäänestyksille. Jälkimmäinen suorastaan halventaa sitä.

Kansalla tulee olla oikeus äänestää asioista, mutta asioiden tulee olla myös sen arvoisia. Miten kansanäänestyksellä pystyttään vaikuttamaan siihen haluaako yksityinen foorumin ylläpitäjä lakkauttaa sen vai ei? Miksi kansa haluaisi tehdä eduskunnan puolesta päätöksen siitä, onko foorumi tarpeellinen työkalu sille vai ei? On aivan eri asia jos kansanäänestykseen tuotaisiin hyvin valmisteltu esitys siitä miten foorumeilta tuotaisiin tietoa paremmin mediaan tai miten se avattaisiin kansalle yms. Mutta nyt äänestetään asiasta johon on mahdotonta vaikuttaa ja joka vain riistäisi eduskunnalta mahdollisuuden käyttää foorumeita apuvälineenä. Esityksen tulee olla hyvin valmisteltu ja sen tulee tarjota kansalle oikea mahdollisuus vaikuttaa. Suomisen Ollin esitys on turhake – puhumattakaan Cendorrin hourailuista.

Eduskunnan tulisi ottaa käsittelyyn miten kansanäänestykset tulisi hoitaa ja kuka sellaisen saa tehdä – esimerkiksi kansanäänestykset voitaisiin kierrätää istuvan presidentin kautta, jotta Cendorrin kaltaiset röllit eivät pääsisi kansanäänestyksen nimissä hölmöilemään. Presidentti pystyisi myös sanomaan mielipiteensä siitä onko esitys siinä kunnossa että siitä voi äänestää vai uupuuko sieltä jotain olennaista. Vaihtoehtoisesti jos eduskunta on suhteellisen yksimielinen siitä että jokin asia voitaisiin äänestyttää kansalla niin se voisi ihan EK:n valtuudella mennä kansanäänestykseen. Kansanäänestyksille on luotava selkeät käytännöt, muuten niitä tungetaan mediaan mitä turhimmista asioista ja kansanvaltaa raiskataan.

Tämänkin keskustelun voisi avata sekä eduskunnalle foorumeilla että koko kansalle mediassa.

Parhain terveisin;

~Erius
Red Jihadin puheenjohtaja
eSuomen tasavallan entinen presidentti


 

Comments

Cure
Cure Day 1,956, 02:48

Hieno artikkeli, v+s

Ruben           Lagus
Ruben Lagus Day 1,956, 03:00

Suljetulla KT-alueella ei minun kokemukseni mukaan ole kovin merkittäviä keskusteluja viime aikoina edes käyty. Omalla presidenttikaudella käytin KT:ta niin, että aloitin sinne keskusteluja keskeneräisistä asioista koskien mm. neuvotteluja Puolan kanssa ja uusien Asgardin jäsenien ottamisesta. Näissä oli mm. suoria lainauksia irc-logeista ja yksityisviesteistä. Siirsin keskustelut sitten avoimelle puolelle, kun tilanne oli saatu päätökseen.

Riskit tiedon väärinkäyttämiseen ovat melko pieniä, ja tuskin Viro tai muu ulkompuolinen taho arkaluotoisia tietoja löytäisi avoimeltakaan alueelta. Valitettavasti Suomessa on omasta takaa muutama pelaaja, jotka saattavat alkaa laittaa kapuloita rattaisiin sooloilemalla ja häiriköidä ulkomaiden johtajia omille sekoiluillaan yrittäen tehdä hallituksen toiminnan vaikeaksi. Esimerkiksi taannoin keskeneräinen sotasuunnitelma vuodettiin yksityisviestinä Puolan pressalle. Vuoto tosin tällöin tapahtui KT-alueelta.

Vaikka KT-aluetta tulee välttää, ja keskustelut mielestäni pitää tuoda lopulta aina julkiseksi, olisi hyvä olla suljetumpi alue, jossa EK voi rauhassa ja aikaisessa vaiheessa osallistua hallituksen suunnitelmien kommentointiin. Toki tätä voi harjoittaa pelissä viestiketjuilla, jos keskustelusta halutaan tehdä hivenen vaikeampaa. Jos helppoa ja luotettavaa tapaa välittää tietoa ei ole, hallitus todennäköisesti ajautuu pimittämään yksityiskohtia tai kertomaaan neuvotteluista ja suunnitelmista, kun ne on käytännössä jo tehty. EK:lle jää tällöin kumileimasimen rooli.

Julkisuus ja avoimuus on oltava tiukka lähtökohta, mutta harvoille arkaluontoisille asioille täytyy myös löytyä paikkansa.

Tse Kim
Tse Kim Day 1,956, 03:00

Jeesus taidettiinkin ristiinnaulita tämmösten muurien julkaisemisesta.

Tse Kim
Tse Kim Day 1,956, 03:03

Ehkä Erius on käsittänyt pitkäperjantain aivan väärin.

Tse Kim
Tse Kim Day 1,956, 03:04

Muurimaanantaita odotellessa...

Jorma Ollila
Jorma Ollila Day 1,956, 05:39

Noh, englanniksi se on Good Friday

Tse Kim
Tse Kim Day 1,956, 05:42

Äläs nyt Jorma pilaa tätä mahtavaa masennuksen päivää. Suomalaiset tarvitsee tätä.

WP Attak
WP Attak Day 1,956, 03:02

Jaksoin melkein lukea läpi sillä alussa oli hyvät päähenkilöt. Ei kuitenkaan onnistunut. Jäin tuijottamaan viimeistä riviä... "tämänkin keskustelun"... "foorumilla"... "mediassa"... taidat olla muutaman päivän myöhässä kun en nähnyt artikkelissa mitään uutta inputtia. Kaikki on käsitelty sekä foorumilla että mediassa tässä viimepäivien aikana.

Mutta hieno tekstimuuri. Menikö monta tuntia?

Kristalli
Kristalli Day 1,956, 03:09

Impeachin suhteen Ezba on ainoa jonka tarvitsee heräillä asiaan, vai ollaanko me muutkin syyllisiä siihen että Impeach on tulilla?

Foorumista ja sen käytöstä tiukkaa asiaa, jaksoin jopa lukea kaiken.

Tse Kim
Tse Kim Day 1,956, 03:16

Veikkaan että syyllinen on tämä paljon puhuttu "kansa". Mennään etsimään sitä yhdessä.

Erius
Erius Day 1,956, 03:43

Viimeinen kehoitus heräillä on juuri tuohon virkakieltoon ja impeachiin liittyvä - WP Attak pääsee välttämään tuomion ja turvaa "laillisesti" oman perseensä. Tälläistä toimintaa ei voi kukaan itseään kunnioitava edustaja (paitsi kenties korppi) katsoa hyvällä ja näihin seikkoihin puuttumista vaadin.

Saatoin antaa ymmärtää osoittavani sormella koko eduskuntaa tuosta impeachistä, mutta se ei ollut tarkoitukseni.

Cendorr
Cendorr Day 1,956, 03:11

Erius miksi valehtelet aina artikkeleissasi? Tämä on vaan vähän hienostuneempi rölli, mutta yhtä huorausta kuin minunkin artikkelini. : D

"Vaikka eduskunta on äänestämässä virkakieltoa nurin päättivät korpit pistää silti Impeach -äänestyksen pelin puolella tulille. Huolimatta siitä etteivät edustajat edes kannattaneet ajatusta impeachistä."

Korpit eivät päättäneet mitään. Kyse oli yksittäisen korpin tuohtumuksesta impeach-vaatimuksiin, ja päätti sitten pistää äänestyksen tulille. Ota Erius asioista selvää ennen kuin kirjoitat kakkaa.

Erius
Erius Day 1,956, 03:40

WP Attak julisti impeachin lailliseksi. WP Attak on Korppien johtaja ja diktaattori - mikä voisi olla selkeämpi julistus korppien kannasta asiaan?

Cendorr
Cendorr Day 1,956, 03:45

Korpit eivät se aloittamisesta päättäneet.

Jälkeenpäin Attak sen ymmärrettävästi hyväksyi. Muutenhan kyseessä olisi ollut laiton impeach. Ja miksei olisi saanut? Ennenkin pressa hyväksynyt impeach-äänestyksiä ja se on ollut ihan okei. Miksei nyt ole?

Erius
Erius Day 1,956, 03:46

Milloin se on ollut presidentti, joka on päättänyt siitä onko impeach oikeutettu vai ei?

Cendorr
Cendorr Day 1,956, 03:47

Muutenkin naurettavaa väittää että kyseessä joku perseen turvaaminen. Attakia ei tämä eduskunta impeachaa. Ei nyt eikä tulevaisuudessakaan.

Cendorr
Cendorr Day 1,956, 03:48

Keskustelu loppu, et ymmärrä enkä tuhlaa pääsiäistäni tähän. Jatketaan tiistaina.

Erius
Erius Day 1,956, 03:48

"Milloin se on ollut presidentti, joka on päättänyt siitä onko impeach oikeutettu vai ei?"

Corvus C
Corvus C Day 1,956, 11:18

Erius, Kammo on pyytänyt tekemään impeachin. Et sitten itkenyt aikoinaan. Turpa kiinni nyt tuosta impeachista.

Suomisen Olli
Suomisen Olli Day 1,956, 04:34

Faktat kuntoon.

"Aloitan 48 tuntia käynnissä olevan neuvoa-antavan kansanäänestyksen."

Kyseessä ei ole kansanäänestys, vaan neuvoa-antava kansanäänestys. Jonka päälimmäinen tarkoitus on tuoda kansan tahto julki. Sen pohjalta voi edustajat toimia parhaaksi katsomallaan tavalla.

Ymmärrettävästi sen (kansan tahdon) julki tuleminen halventaa elitistejä, kuten tämän artikkelin allekirjoittajaa. Omassa pienessä hiekkalaatikossa on mukavempi leikkiä, kun ei tarvitse kysyä kansalta mitään.

Iigor Hurtta
Iigor Hurtta Day 1,956, 05:21

Tuota noin, Eriuksen yhteydessä vierastan termi elitisti käyttöä. Lisäksi koin artikkelin varsin tasapainoisena ja sovittelevana vaikka siinä istuvan presidentin taustajoukkojen toimintaa arvosteltiinkin.

Koin artikkelin tarjoavan sopivan kompromissin molempien äärilaitojen välillä,
Termiä kansan tahto käyttävät koen varsin vastenmieliseksi, käsittääkseni presidentinvaaleissa kukaan ei saanut yli 50% äänistä.

EKn rakenne taas ei oikein enää korosta kansan tahtoa kun siirryttiin vanhasta käytännöstä listavaaleihin, valtaamalla puolueen puheenjohtajan paikka voidaan nykyään vaikuttaa siten että saadaan omanmielisiä kansanedustajia enemmän kuin todellinen kannatus kansan keskuudessa on.

Tse Kim
Tse Kim Day 1,956, 05:27

Ei kyllä sinustakaan Olli saa paljoa mitään irti, kun et vastaile kysymyksiin, joita on mm. artikkelissasi pilvin pimein. Välillä kyllä jaksetaan tulla tekemään välihuutoja eliitistä ja kansasta.

Excellent job, mate.

Suomisen Olli
Suomisen Olli Day 1,956, 09:43

Etkö saanut voidetta?

Tse Kim
Tse Kim Day 1,956, 09:48

Uskon, että pystyt parempaan.

hailuotolainen
hailuotolainen Day 1,957, 08:13

En usko, että pystyy.

Antska
Antska Day 1,957, 04:53

Minähän aloitin kansanäänestyksen, jossa julistin uskovani kansan enemmistön tahtoa, mutta impeach alkoi n. tunti artikkelini julkaisun jälkeen eli kansan tahtoa ei edes ehditty saada korppien jo toimiessa.

Suomisen Olli
Suomisen Olli Day 1,957, 06:30

Impeach on pelin työkalu, turha siitä on muualla äänestää/äänestyttää. Turha tapella peliä vastaan.

Kansanäänestyksistä on hyötyä tapauksissa, joita ei voi äänestää pelin työkaluilla.

Ezba
Ezba Day 1,956, 05:29

Peliä pelataan pelissä. Kansa on pelissä, eikä missään forumhiekkalaatikoilla.

Poriseva Tursas
Poriseva Tursas Day 1,956, 06:00

Melkein kaiken jaksoin lukea...
Miten noin vähään asiaan saa tuhlattua noin montaa kirjainta ?

Zacharia Raven
Zacharia Raven Day 1,956, 06:19

Rautaista tekstiä. Lukemisen arvoista joka sana. Innostuin itsekin rustaamaan aiheesta.

Cendorr
Cendorr Day 1,956, 10:40

Olisi jos asiavirheitä olisi vähemmän

Corvus C
Corvus C Day 1,956, 11:19

Odotan mielenkiinnolla

Corvus C
Corvus C Day 1,957, 07:03

Ihan paska artikkeli sulla. Olisit edes viitsinyt vaivautua.

Corvus C
Corvus C Day 1,956, 11:30

Foorumin kansallisenturvallisuuden alueen paskomisesta olen puhunut kauan. Nyt vasta Erius ottaa siihen kantaa kun kärsii itse poliittisesti?

Onko tämä sitä poliittisen vastuun kantamista? Tämä on sitä suurinta perseilyä. Kun valta on itsellä, niin foorumia ja irkkiä käytetään vallan hallinnan työkaluna, ei asioiden hoitamiseen. Sitten kun valta on kadonnut käsistä alkaa se itku ja ulina mistä on muita syytetty ja ollaan muuttamassa systeemiä.

Mihin teiltä on kadonnut se kokonaisuuden hallinta aiemmin? Valtion MU on kiva kun on millä törsätä, mutta kun ei saa ilmaista rahaa, niin sitten se yksityinen on kiva, kun sillä voi tehdä bisnestä. Mikä siinä on että kun jopa puoli vuotta aiemmin asiasta sanoo, niin järkisyihin vedoten ehdotukset ajetaan alas ja vasta pakon edessä ne otetaan käyttöön.

Noh Eriuksen, Zakken, juutalaiset ja entiset leppiläiset tuntien kun valta on taas teillä, niin jatkatte vanhaan hyvään tyyliin.

Eniten olen pettynyt Lagukseen. Mies jolla oli mahdollisuudet kaikkeen ja vähinten vanhoja rasitteita taakkanaan, lähtee itkuvirttä vetämään. Kun nyt olisi mahdollisuus täydelliseen muutokseen palaamatta vanhaan päskään

Corvus C
Corvus C Day 1,956, 11:55

Sitten kansanäänestyksistä, mielestäni on aivan sama kuka sen äänestyksen laittaa eteenpäin tai tekee. Jos äänestyksessä halutaan mielipide annetaanko Zakkelle 20FIMiä, että voi muuttaa Ruotsiin, niin on aivan sama kuka sen järjestää. Eiköhän järjestäjä itse maksa sen 20FIMiä.

Aiemmin kansanäänestyksiä on järjestetty esimerkiksi EDENistä eroamiseksi.
http://www.erepublik.com/en/article/-gallup-pohjoismainen-liitto-2099052/1/20

Hyvin toimi vaikka äänestystä ei aloittanut presidentti tai edes hallituksessa oleva. Muistaakseni Zakke erotti sinut hallituksesta, kun olit liian omatoiminen ja et olisi tehnyt Asgardista EDEN satelliittia, kuten Zakke ja Avec halusivat.

Joskus pitää kansalla olla mahdollisuus äänestää presidentti kumoon. Emme pysty estämään kieroutuneiden ja ylimielisten pelihahmojen presidenttiyttä.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.