Ambient on/off

Join the new world

 

Igaz Magyarnak lenni...

Day 1,889, 13:39 Published in Hungary Hungary by FaraoHun


Üdv mindenkinek, Egy cikket szeretnék továbbítani ami az eOsztrák sajtóban jelent meg. Érdemes rajt elgondolkodni

Tehát:
Adjon az Isten!

http://www.erepublik.com/en/article/-mk-muntenia-piros-s-kongresszusok-t-rl-se-2198322/1/20

A magyar kormány, konkrétan Istencsaszar kom. miniszter a fenti linken elérhető cikkben arra buzdít, hogy muntineában román oldalon üssünk a magyar oldal ellen, azért, hogy a lengyelek végül el tudják foglalni a román régiókat és ezáltal megakadályozzák a román kongresszus felállítását.

Kurucok, székelyek, magyarok úgy mindenki aki ezt eltudja olvasni google fordító nélkül..

Magasról teszek a román kongára. Baromira nem érdekel, hogy van-e vagy nincs. Persze jobb ha nincs, de vannak dolgok amiket nem fogok megtenni azért, hogy ne legyen. Arra kérek minden magára egy kicsit is adó, magát magyarnak valló, egy leheletnyi nacionalizmust, patriotizmust, hazaszeretetet /vagy nevezd aminek akarod/, szóval aki egy picit is érez valami hasonlót az román oldalon ne üssön.

Sőt. Ha arra kerülne a sor akkor üssetek magyar oldalon. Ne érdekeljen a román konga. Ne váljatok pusztán technokrata játékosokká. Ha csak az eredmény érdekel, a száraz érvek és tények ami a győzelemre vezet minket, akkor mire elérnétek a győzelemig, az már nem fog jelenteni semmit. Csak egy újabb állomást a rutinszerűen folytatott játékban.

Jelentsen valamit az, hogy román zászló alatt nem ütünk. Tökmindegy ki mondja. Én vagy valaki más. Jobboldali, vagy baloldali. Kedveled az illetőt vagy sem. A játékban nincs egyértelmű győztes. Ez addig folyik amíg van pénz szerverekre. Innentől kezdve nem lehet olyan célt találni a magyarok számára, hogy román oldalon üssenek.

Kérlek add ezt tovább bárki is vagy. Üziben, cikkben, shoutban.

Szebb jövőt!
-
dexx
 

Comments

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa Day 1,889, 13:54

Holnap majd megnézem melyik fapofa ütött a románokkal, érdekes lesz olvasni a románozást.

unavailable326542
unavailable326542 Day 1,889, 13:56

Dexx! \o/
Tartok tőle, hogy igazat kell adjak neked.
Egyébként hazajöhetnél, már mindenki magasról szarik ránk.

Wad Malacz
Wad Malacz Day 1,889, 14:11

Mekkora baromsag! Legyszives nezz a tanyer szelen tul! Ha a romanoknak nem lesz kongajuk, akkor honapokra keptelenek teljes beleadassal harcolni. Miert csak egy pofont adni amikor tökön is rughatod a jetiket?

Inkabb a romanok utasitasat követed? Mert ök pont most a magyar zaszlo alatt harcolnak, hogy ne szabaduljon fel muntenia! Gondolkozz es hasznaljuk ki hogy hatarozatlanok!

unavailable326542
unavailable326542 Day 1,889, 14:12

Pont, hogy "túl néz a tányér szélén". Elméleti szempontból közelíti meg a dolgot, nem pedig gyakorlati oldaláról.

Wad Malacz
Wad Malacz Day 1,889, 14:13

Igenis en ütök a roman oldalon, mert a celom hogy eltöröljük a kongajukat!

Wad Malacz
Wad Malacz Day 1,889, 14:21

A romanokat az elvakult nacionalizmusuk viszi csödbe! Amikor minket tamadtak es hagytak, hogy a lengyelek szepen csendben a többi területeiket elfoglaljak...
Ök is pont hasonlo döntest kell hozzanak: magyar vagy roman oldalon harcolni!
Ki kell hasznaljuk ezt a gyengejüket!
Ne hagyjatok megosztani a sereget!

unavailable326542
unavailable326542 Day 1,889, 14:24

Gyanús, hogy ezt náluk is csak a technokraták gondolják úgy, hogy magyar oldalon kell ütni.

Wad Malacz
Wad Malacz Day 1,889, 14:38

Kialakult egy olyan helyzet, amikor visszavonulunk, hogy kesöbb megsemmisithessük a jetiket.
Nana persze, hogy ök is rajöttek erre. Ezert akarjak megakadajozni, hogy visszavonuljunk.
Ha valaki annyira elborult agyu, hogy egy csataert feladja a harcot, az szerintem nem egy "igazi magyar" hanem ostoba!

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,889, 14:40

Most hirtelen elkezdtem írni egy hosszabb lélegzetvételű kommentet, amiben próbáltam volna érvelni az állítások tarthatatlansága mellett, de rájöttem, hogy nincs értelme.

Így csak annyit mondok: ha szeretnétek inkább a románokkal ütni, a magyar játékostársaikkal szemben, akkor tegyétek, lelketek rajta.

unavailable326542
unavailable326542 Day 1,889, 14:41

Szerintem még mindig nem érted az eszmei és a gyakorlati megközelítés között a különbséget.

unavailable326542
unavailable326542 Day 1,889, 14:49

ICS: Ez megint puszta pragmatizmus.
Van egy elvont eszme, a magyar nemzet. A magyar nemzet egyik jelképe ebben a játékban az ország zászlaja, amely alatt ütsz az ellenségek ellen, és ezt a zászlót nem szentségetelníted meg azzal, hogy ellene ütsz, még akkor sem, ha pillanatnyi érdeked azt kívánja.
Másrészt: Az itt játszó játékosok többsége azért regisztrált, hogy a románok ellen harcolhasson, eredetileg azért mert épp megszállták az országot (mint az index-gen alatt), később pedig az a gondolat, hogy a románok halálos ellenségeink hagyománnyá vált, így a halálos ellenséged zászlaja alatt való ütés megint csak a hagyományok ellenében történik. Persze mindez csak abban a keretben, amit fentebb vázlatosan felvázoltam.

Az lehet, hogy a gyakorlati érdekek pont ezzel ellenkezőek,de talán a gyakorlatot érdemes volna alárendelni egy magasabb rendű eszmének.

unavailable326542
unavailable326542 Day 1,889, 14:51

Azt kifelejtettem, hogy az a hagyomány, hogy a románok halálos ellenségeink, szoros kapcsolatban áll jelen esetben az eszmével

Wad Malacz
Wad Malacz Day 1,889, 15:12

Rakosi Matyas: Igazat adok neked, nem egy egyszerü dolog, roman oldalon harcolni.
Mint egy racionalisan gondolkodo ember, felmerem, hogy mik a tetteimnek a következmenye.
Szetzuzzuk a romanokat ugy ahogy ebben a jatekban csak lehetseges es megbüntetjük az arulasert.
Vagy harcolok a többi magyar ellen es majd halgatjuk a jetiket micsoda hösies csoda soran visszavertek minket orszagukbol.
Itt az inteligencia kell gyözzön, nem pedig az ösi ösztön.

A cel szentesiti az eszközt!

unavailable326542
unavailable326542 Day 1,889, 15:18

Wad Malacz: Azt hiszem eléggé észérveken alapuló levezetést írtam. Ha esetleg hibát találsz benne (az elméletben, nem pedig abban, hogy jelenleg van-e gyakorlati haszna vagy sincs), írd meg, és átgondolom még egyszer.
Az a kijelentésed pedig, hogy "a cél szntesíti az eszközt" megint csak azt mutatja, hogy csak és kizárólag gyakorlati szempontokat veszel figyelembe, és arra nem is gondolsz, hogy az eszköz bemocskolhatja magát az eszmét, amelynek jegyében megfogalmaztad a célt.

praetorianus74
praetorianus74 Day 1,889, 15:33

a jo oreg dexx

varom, mikor indul be az ujabb SS unit

nagyon hianyoztal a jatekbol......

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,889, 17:26

Praet: Kinek?

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,889, 18:25

Rákosi: szerintem nem kell, hogy alárendeljük a racionális, éppen aktuális érdekeket egy magasabb "eszmének". Egyébként a gondolatmeneted jó, csak egy apróságban tévedsz. Van olyan hogy magyar nemzet és annak vannak érdekei. Még azt is jól írod, hogy a román az ősellenség és ez egy hagyomány. Ámde, ha ezt az elméleti síkot követjük, akkor logikusan következik az, hogy az ősellenségnek a legrosszabbat akarom. Ez a nemzeti érdek. Jelen esetben ez a kongresszusuk eltörlése. Ehhez román oldalon kell ütni. Tehát ha nagyon sarkosítva nézzük, akkor el kell követni egy félig-meddig nemzetietlennek, vagy az eszmével ellentétesnek tartott dolgot ahhoz, hogy aztán a nemzet érdekét megvalósítsam. Klasszikusan a cél szentesíti az eszközt esete, szerintem.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,889, 18:27

De hangsúlyozom, én magam nem értek ezzel a gondolati síkkal egyet, mert szerintem ezt úgy kell felfogni, hogy vannak céljai a közösségnek, és azok eléréséhez minden eszközt fel kell használni, ami rendelkezésre áll a játék keretein belül. Még konkrétabban megfogalmazva: a játékot játszani kell, nem mindenféle eszméket generálni, amivel aztán szépen megkötjük magunkat és csak azt érjük el, hogy sikertelenek leszünk a játékban.

szenzorosintegracio
szenzorosintegracio Day 1,889, 20:33

Soha nem vágnám le a karomat.
Kifejezetten kötődöm a karomhoz.
Az enyém.
Csak az enyém.
Soha nem vágnám le a karomat.
Számomra ő a legszebb kar a világon, szent és sérthetetlen, bárki egy rossz szót is szól rá az teljes dühömmel néz szembe.
Nem érdekelnek más karok, nem foghatóak az enyémhez, amit soha nem vágnék le.

Viszont ha csak úgy menekülhetnék meg a haláltól hogyha levágnám a saját karomat.......
Adjatok egy kést.

Valamit valamiért.

KabzsiSOmlo
KabzsiSOmlo Day 1,890, 07:17

sz@r cikk.. a magyarság nem abból adódik, hogy melyik oldalon ütsz, hanem abból, hogy mit érzel magadban, hogyan viselkeldsz és miért cselekedsz. Jelen esetben az a magyarság érdeke, hogy multenia felszabaduljon, mert így tudunk mégnagyobb pofont adni a románoknak.. Megtartása pedig érdektelen.. semmi hasznot nem hoz.. ráadásul még kárt is okoznak egyéb rwinkben az ottlakó románok..
eszme miszerint magyar zászló alatt ütök és román alatt nem?...
igen ez egy szép dolog... ha a valóságban csatába indulsz vszínű, hogy akármilyen oldalon is harcolsz, a zászlóaljad magyar zászlóval fog felvonulni... a játékban ez kicsit máshogy néz ki.. ugyanis a játék annak az országnak a zászlóját rakja ki neked balfentre az adott csatában akié a régió lesz, ha a csata ezen oldal győzelemével végződik.. ez nem a hadba vonuló seregek zászlaja.. ez csak egy információ a játékos számára, hogy ez pontosan milyen csata...
de rajta.. csinálj egy scriptet, ami bárhol is harcolsz, mindig a magyar zászlót pakolja ki neked és már is megvan oldva a problémád..
végezetül megismétlem önmagamat:
a magyarság nem abból adódik, hogy melyik oldalon ütsz, hanem abból, hogy mit érzel magadban, hogyan viselkeldsz és miért cselekedsz.

Eheslo
Eheslo Day 1,890, 09:26

A jetik felszabadításáért csak a csicskáik harcolnak.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,890, 10:08

Mi nem a felszabadításukért harcolunk, hanem a kongájuk eltörléséért. Az igazi csicskáik ez ellen harcolnak, mert ez jobban fájna nekik, mint 10 eltörlés.

Eheslo
Eheslo Day 1,890, 13:37

ics ehhez a hazugságodhoz képest minden általunk elfoglalt jeti tartomány sec perc fel lett szabadítva és még van nekik három területük.
Érdekes végjáték lesz, de nem én tárgyalok velük egy ismételt békéről, hanem te és a haverjaid.
Ez a két dolog arra utal értelmes emberek számára, hogy az ő érdekeiket képviselitek, akár csak a nekik adott +20% fegyverbónusszal, ami sokat ártott a kétfrontos háborúnkban.
Ez utóbbit sem én, vagy a kurucok adtuk nekik, hanem te és a kommunista tömeggyilkos nevével provokáló mocsok haverod.
Erted, igaz?

unavailable326542
unavailable326542 Day 1,891, 11:25

Az igaz, hogy a magyar nemzetnek vannak érdekei, de ha elfogadjuk azt az előfelvtést, hogy a nemzet szimbóluma a zászló, akkor az ellene való ütés a nemzet eszménye ellen való cselekedet.
De meg lehet közelíteni a térkép alapján is a problémát. Jelenleg a hivatalos parancs szerint a saját területünk ellen küzdünk állami szinten. Persze ott csúszik hiba ebbe a gondolatba, hogy jelenleg nem honvédő háborút folytatunk, de tekintve, hogy legfőbb ellenségünk ellen folyik a harc, a nemzet morálja azt kívánja, hogy ne üssünk ellenségeink oldalán még szimbolikusan se, akkor se, ha ez épp a gyakorlatban a mi érdekünket szolgálja.

unavailable326542
unavailable326542 Day 1,891, 11:26

Az megint más kérdés, hogy az ősellenségemnek a legrosszabbat akarom, viszont kérdés, hogy a lakosság moráljának csökkenése vajon megéri-e, hogy pillanatnyilag nem lesz kongresszusuk, és egy-két hónapra kiszúrunk velük?

Gorwian
Gorwian Day 1,891, 11:56

A cikk írójának és támogatójának ajánlom figyelmébe a II. vh Churchill tevékenységét a megtalált ENIGMA kódfejtővel, a megfejtett Anglia bombázási tudással, és a partraszállás terveivel kapcsolatosan.
Tanulságos olvasmány, talán egy-két dolog leesik belőle!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.