Ambient on/off

Join the new world

 

Iacta alea est x2 sau Magritte reinventat

Day 1,780, 16:10 Published in Republic of Moldova Republic of Moldova by FreeEnough


Sigur. Si ceci n'est pas un article électoral,ci continuarea imprietenirii moldovenilor. Un fel de 5 octombrie - connecting people.

Am tot asteptat, ca un lenes constiincios, Pastele lui Anapoda, dar se pare ca trebuie crucificati doi derbedii intai.

Dorind, in fine, sa dau o a doua rasuflare initiativei lui illumineted, m-am trezit, azi, dupa o perioada de fericita moleseala, privind ca boul la candidatura noua concurenta intre Vlad, pe care vroiam sa-l numesc urmatorul meu prieten, si un Moldovean care cica e noul alfa si omega p'aici. O fi el baiat de treaba, o fi poate si Rembo de Moldova, dar increderea mea nu o are. Prea e grabit si disperat. SI prea repede a calcat in glod. Daca vrei sa schimbi ceva, asteapta omule o luna doua sa-ti fie apreciate calitatile si nu cardul, si nu te grabi sa te bagi in mizeria pe care ai pretentia de a o sterge de pe ghetele tarii. In fine, nu e asta subiectul articolului.

Vreau sa vorbesc despre prietenul meu de astazi - Tamas Vlad (orice coincidenta cu numele unor candidati politici este pur intamplatoare si trebuie tratata ca atare).

Pe cand eram eu tanar (nu ca as fi foarte batran, ca zilele trecute abia am facut un an) si... prea linistit, imi scrie intr-o zi un nene care cica vroia sa se faca om mare, presedinte de tara, si imi zice ca-i place felul meu de a tacea in presa si ca, daca vreau, pot sa aleg un domeniu de activitate si sa devin parte din echipa lui. Mare alegere nu am avut, asa ca peste o zi taceam deja pe skype cu Vlad si Artur (ala tot baiat de treaba) despre cum eMoldova va deveni Imperiu Galactic. Vlad m-a incurajat sa-mi etalez engleza prin toate casutele postale din e-lume si, impreuna cu Artur, sa gandim sistemul de aliante (nu-i mare treaba, totusi ma facea mandru) si planurile confederationiste cu Ucraina sau Romania (inca de pe atunci am inteles ca nu-mi plac ucrainenii in jocul asta... prea nu au stiut sa se tina de cuvant). In linii generale, incitandu-ma sa devin parte din echipa lui, Vlad mi-a deschis si partea aia a eRepublikului unde incepi sa intelegi ce si pe cine misca, cine si pe unde doarme si alte telenovele e-moldovenesti. Dincolo de scandalul ala, in care cred ca vina lui Vlad nu trebuie maximalizata, pentru ca a facut ceea ce considera corect cand a dat peste o informatie ascunsa si s-a simtit putin prostit prin tacerea celor din jur, Vlad a si avut un mandat foarte bun. Un mandat, mai ales, activ.
Activ, asta e calificativul pentru prietenul meu de astazi. Si dedicat Moldovei.
Dati sa va zic o poveste. Dupa cooperarea aia de o luna, in care am reusit sa vad ca Vlad e chiar un tip de treaba, am continuat sa comunicam si sa ne ajutam atunci cand aveam nevoie. Sarind peste cateva luni, vreau sa subliniez si sa va arunc in ochi, daca nu sare singura, o istorioara de pe timpul Presedintiei mele. Cica s-a pornit Moldova la razboi mare. Atat de mare ca degraba a ramas cu... hai sa zicem punguta goala in vant. Pe langa asta, si cu un guvern care nu stiu de ce a adormit pe la sfarsit, tocmai cand luptele deveneau mai importante. Atat de adormit imi era guvernul ca trebuia sa stau singur cu echiparile zi si noapte de-mi crapau degetele. Noroc de cativa baieti care m-au ajutat enorm. Se stiu ei. Printre ei a fost si Vlad, care pe timpurile alea mai avea cetatenie americana. Sa vezi chestie. Fara sa-i cer ajutorul, omul a venit, zi de zi, seara de seara, pe canalurile armatei pentru a echipa si a cumpara dmg cu milioanele. M-a rugat el sa nu zic nimanui si am facut-o pana acum, dar nu mai pot vedea catelusul cu parul cret moldovenesc dand din coada in fata cardului lui Ionica. In zilele alea cand a stat alaturi de mine si, de prea multe ori, singur, a cumparat tone de dmg din bani proprii, unde mai pui ca isi aducea unitatea americana in Moldova ca intr-un fel de turism exotic in fiecare zi. Asta asa... un apropo... daca va pare ca trebuie sa dati din coada in fata investitiilor in joc sa stiti ca puteti sa o faceti in ambele parti, doar ca una hamaie iar alta tace si face.

Asta e Vlad. Un om care, desi putin agreat de unii dintre voi, a stiut mereu sa faca ceea ce a considerat corect cu o dedicare demna de tot respectul. Un om care a ramas mereu deschis spre comunicare si spre implicarea tinerilor in joc, care a promovat fair-play-ul si care a facut mai multe pentru eMoldova din umbra decat majoritatea cautand cu lupa firimiturile lasate pentru furnici. Ore intregi petrecute online cand avea mai mare nevoie tara, dorinta de a schimba societatea moldoveneasca si o simplitate atragatoare a comportamentului, care il face un membru placut al oricarui dialog, chiar al alora de dupa 4 dimineata... Unde mai pui ca si scrie articole bune. Intr-un cuvant, Vlad mi-a fost in ultimile cateva luni, un camarad pe cinste, iar alegerea mea de astazi nu e intamplatoare.

Asta nu e articol electoral. Defel. Dar daca votati Moldoveanul dupa ce l-ati citit (inca o data, poate fi omul chiar noul Mesia, dar inca nu a avut destul timp sa o demonstreze, asa ca oferiti-i cadoul e-longivitatii) nu ati inteles nici cat negru sub unghie. Poate e destul de subtire cardul ca sa curete negreata aia.

P.S. Anapoda nu revine degraba. Dupa electorale, Vlad, trebuie sa scrii un articol ca se supara illuminated. 

Comments

citizen MD
citizen MD Day 1,780, 22:10

Ambii, tu şi Vlad, sunteţi nişte oameni în care poţi avea încredere.

Alcide
Alcide Day 1,780, 23:44

Buni oameni. Amindoi. Ridic palaria

Hunab Ku
Hunab Ku Day 1,781, 02:06

vote!

Tamas Vlad
Tamas Vlad Day 1,781, 04:16

Nu am cuvinte... m-ai dat de gol 😃

Iti multumesc mult pentru aceasta onoare, eu simt acelasi lucru despre tine, foarte frumos.

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 1,781, 23:04

This was a good one. Chapeau!

GringoLBV
GringoLBV Day 1,782, 04:28

de Tamas ziceai Briga ..??

)))))

Mikael Kanto
Mikael Kanto Day 1,782, 05:24

Sa fie pe imagine vre-un dispozitiv cu care isi trateaza puliringo afectiunile tractului nervos-digestiv 😃?

GringoLBV
GringoLBV Day 1,782, 06:52

KîKanto, ti-o placut si acuma propui si altora .. )))))))))

Tamas Vlad
Tamas Vlad Day 1,782, 08:53

hei... get a room... 🙁

Mikael Kanto
Mikael Kanto Day 1,782, 13:42

Ректомаломыслящая итальянская 2 пица))

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.