Hol/hogy is állunk...

Day 4,794, 08:27 Published in Hungary Hungary by WasssDorong

Pálinkás jó napot mindenkinek,

Mindig a számok embere voltam, a számok sok mindent elmondanak, de ugyanakkor csalokák is sokszor torz képet mutatnak. Nos alább megosztok veletek 4 darab táblázatot, ami az országokat rangsorolás XX legendjeik, Q7 -s tankkal bevitt sebzés, erő és légi rang szerint.

1.táblázat...kinek hány darab XX (20-as) legend játékosa van(egyelőre ez a max ) ...ez a táblázat azért fontos, mert egy adott csata földi köreit az erős legend ponttal+erővel+aktivítással+tartalékokkal rendelkező játékosok döntik el...itt igazából a szövetség tud segíteni, de a döntő mégis az aktív komoly készletekkel rendelkező XX legend (a csatázó felek országainak XX lengendje):Itt 9. helyen vagyunk...gyakorlatilag légüres térben, tehát előbbre se nagyon, de hátrább se nagyon tudunk kerülni...a legfontosabb tényező itt a HORVATOK, de jelentős számú XX legenddel rendelkezik még a rom-szerb-bolgár trió is.

2.táblázat...Q7-s tankkal bevitt sebzés nagysága...ez a táblázat talán még FONTOSABB, mint az előző, a földi köröket tekintve, ide az XX legendek mellé bejön mégegypár kisebb legend ponttal rendelkező, de jelentős földi erővel bíró játékos, ez a sorrend/számok nagyvonalakban megegyezik az XX számaival...itt a 400.000 nél NAGYOBB (Q7-s fegyverrel) ütéssel rendelkező játékosok száma szerint vannak rangsorolva az országok.
Tehát itt szerepelnek a jelentős ütéssel rendelkező játékosok, ami azért nagy, mert 1.vagy a MAGAS legend bonuszuk 2.vagy a nagy az erejük+viszonylag jelentős legend bonusszal rendelkeznek és így természetesen egy ütésük, sebzésfokozó nélkül, 400.000 fölé kerül....egyébként sebzésfokozókkal (booster) meg havazással, meg minden ilyen nyalánksággal, a legerőssebb játékosok egy ütése, már jóval 1 milla fölött van...Itt egy picivel jobban állunk a rangsorban a 8. helyet foglaljuk el...ebben a táblázatban már a horvátok nem rendelkeznek akkora előnnyel itt a szerb-romi páros egész közel kerül hozzájuk...együtt meg NAGYON de NAGYON jelentős erőt képviselnek.

3.táblázat...erőpontszámokat figyelembe véve rangsorolja az országokat..csak a 290k nál nagyobb erőponttal rendelkező emberek vannak figyelembe véve...ez igazából csak olyan szempontból fontos táblázat, hogy mennyi játékosban van még pontenciál, fejlődési lehetőségItt is a 8.ik helyet foglaljuk el 65 olyan játékossal, akiknek ereje 290.000 -et meghaladja...itt a szerb-romi páros 100-nál is több 290 erőponttal rendelkező játékossal bír...elméletileg itt van még fejlődési lehetőség a számunkra, tehát ezekből a játékosokból lehet XX legendet nevelni, de az ellenfél is jelentős potenciállal rendelkezik... és úgye náluk a játék pénz, csoki, arany... tehát nagy valószínűseggel a különbség csak nőni fog, nem csökkenni.

4.táblázat...a légi rangpontok szerint rendezi az országokat...csak a 8 millió fölötti(Group Captain) rangponttal rendelkező játékosokat veszi figyelembe. Itt nagyon sokat számít a szövetségi segítség, tehát ez az a terület, ahol igazából jelentős segítségre lehet számítani a szövetségtől, sajna innen is az derül ki, hogy az Asteria főlényben van a Code-al szemben, sokkal több légisük van, mint a mi szövetségünknek.Itt a 7. helyet foglaljuk el tehát egy picivel jobban állunk, mint földön és még nagyon sok lehetőség van a fejlődésre, de sajna az ellenfélnek is megvannak ezek a lehetőségek, kérdés ki képes jobban fejlődni... Talán ez az a terület, ahol mindenképpen érdemes lenne jobban koncentrálni mielőtt túl késő lenne, hiszen itt nincs TP, akár saját csata nélkül is lehetséges a farmolos, gyűjtőgetes, fejlődés stb...

Amint a fenti táblázatokból kiderül MAGYARORSZAG valahol a 8-9 legerősebb ország illetve a CODE szövetség 3 legerősebb országa... Igazából a számok mögé tekintve mi vagyunk a CODE 2. legjelentősebb országa, ami szomorú tény, de nagyvonalakban a valoságnak megfelelő, sokkal erőssebb lenne a szövetségünk, ha csak pl. a 3-4ik legerősebb ország lennénk...de sajna a görög-török visszaesésével, ez a szomorú helyzet, vagyis mi vagyunk a második erő a CODEban...egyébként elég jól kirajzolodik a katonai erősorrend az országok közt, nagy biztonsággal lehet állítani, hogy PILLANATNYILAG a horvát, szerb, romi hármas (ebben a sorrendben) a legerőssebb ebben a játékban,..a többiek, ha nem is fényévekre, de jócskán lemaradva következnek. megjegyzendő, hogy levegőben kiegyensúlyozottabb a dolog illetve ami a harmadik táblázatból tisztán kivehető, hogy a szerb-romi párosban még nagyon sok a tartalék, jóval több, mint pl a horvátban.

Sokat számít még egy ország sebzésénél a farmolt aranyak, tartalékok mennyisége (itt is MAGASAN az Asteria a nyerő) illetve a divváltós emberek száma valamint természetesen az erős játékosok mozgatása...sajna ez az a két pont, ahol a mostani ellenfelünk (Makedónia) magasan jobb mint mi, hisz legendjeik, erős játékosaik kb ott vannak ahol mi (egy picit azért előréb😎 illetve légiben gyengébbek nálunk, de a scriptjei/programjaik segítségével akár egyszerre 15-20 XX legendjüket is mozgatni tudják így akkor és ott ütnek, ahol épp szükséges...égyébként jó tudni, hogy ezek a programok/scriptek ellenkeznek az erep szabályaival.

Ha picit visszatekintünk azokra az országokra, akikkel nemrég harcoltunk talán érdemes megnézni, hogy hol tartanak ők...az ukrán, litván, irán, portugál ,peru, spanyol, kuba illetve mindenik olyan ország amellyel nemrég harcoltunk...számokat tekintve mindenik gyengébben áll, mint mi...volt amely ellen nyertünk illetve voltak vereségek is. A győzelmeket nem kell magyarázni, talán valahol papírformának is mondhatóak, bár egypár erős játékos kemény tankolása nélkül nem jött volna össze...a vereségek okai, talán többek közt, hogy egyrészt SOKKAL TOBB a tartalékjuk (ez nyilvánvaló) illetve sokkal jobban koordinálják az erős játékosaikat (itt jön a képbe a program/script)
Tehát a végkövetkeztetés az, hogy hiába akár az erőfőlény, ha nincs tartalék/pénz/csoki illetve koordináció, akkor egy 10 XX legenddel rendelkező országtól (pl spanyol/litván) is simán ki lehet kapni...

Erőt, egészséget
Wass