Ambient on/off

Join the new world

 

HMP- To zhthma ths eTourkias

Day 2,116, 03:57 Published in Greece Greece by myrmid0nas
Ελληνικό Στρατιωτικό Κόμμα - Τομέας Αμύνης και ΣτρατηγικήςΤο Ελληνικό Στρατιωτικό Κόμμα στα πλαίσια των προσπαθειών του για την καλύτερη ενημέρωση των Ελλήνων παικτών και την περαιτέρω ισχυροποίηση της χώρας, θα παρουσιάζει (από καιρού εις καιρόν) άρθρα με αναλύσεις και παρουσίαση των θέσεών του επί συγκεκριμένων ζητημάτων.

Στο σημερινό άρθρο θα εξετάσουμε διεξοδικά το ζήτημα της συμμαχίας με την e-Τουρκία που δημιουργεί εδώ και αρκετό καιρό τριβές στο εσωτερικό της κοινότητας. Ξεκινάμε με μια μικρή ιστορική αναδρομή για να ενημερωθούν και οι νεότεροι παίκτες που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν τι έχει προηγηθεί.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ e-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Α. Ιστορικά στοιχεία

Ο πόλεμος: Η τελευταία ευθεία αναμέτρηση μεταξύ των δύο χωρών τελείωσε λίγο μετά το Πάσχα του 2011. Είχε προηγηθεί πολύμηνος σκληρός πόλεμος που κατέληξε στην σχεδόν πλήρη κατάληψη της e-Ελλάδος κατά την διάρκεια των εορτών του Πάσχα και αμέσως μετά απελευθέρωση και σχεδόν πλήρη κατάληψη της e-Τουρκίας. Ο μακροχρόνιος αυτός πόλεμος είχε κουράσει, άρχισαν διερευνητικές συνομιλίες για NAP, η συμφωνία επετεύχθη και υπεγράφη τελικά το Μάιο του 2011 μεταξύ των δύο χωρών επί Κυβερνήσεως Archoss (επικεφαλής της Ελληνικής διπλωματίας ήταν ο ARISTOMAXOS).

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών συνεχίστηκε (εμμέσως πλέον, με τα MPP) κατά τη διάρκεια της κατάληψης της χώρας από τους Σκοπιανούς και των πρώτων προσπαθειών απελευθέρωσής μας.

Οι inci: Για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι μια ομάδα παικτών αποτελούμενη κυρίως από Τούρκους οι οποίοι πολιτικά ανήκουν στον ευρύτερο αριστερό χώρο. Με αρχηγό τον Depici μπήκαν ομαδικά στο παιχνίδι και δημιούργησαν αρχικά ένα ισχυρό πολιτικό κόμμα στην e-Αμερική. Στη συνέχεια πολλά από τα μέλη τους στράφηκαν προς τα μέρη μας με σκοπό να εγκαθιδρύσουν μια ανεξάρτητη, πολυφωνική, πολυπολιτισμική δημοκρατία στην e-Κύπρο. Στην αρχή συμμετείχαν στις μάχες στο πλευρό της e-Τουρκίας και των e-Σκοπίων. Λίγο αργότερα ήρθαν σε ρήξη με τους Τούρκους και άλλαξαν στρατόπεδο, αλλάζοντας σε ικανό βαθμό (όχι καθοριστικό όμως) και την στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή.

Η προσέγγιση: Η επί αρκετούς μήνες απουσία ευθείας αντιπαράθεσης μεταξύ e-Ελλάδος και e-Τουρκίας, οι inci (οι οποίοι εκούσια ή ακούσια λειτούργησαν ως ενδιάμεσοι), η ανακατάταξη των διεθνών συμμαχιών αλλά και άλλοι παράγοντες, δημιούργησαν σιγά - σιγά μια απροθυμία μεταξύ Ελληνικής και Τουρκικής κοινότητας για περαιτέρω αντιπαράθεση, η οποία με την πάροδο του χρόνου μετατράπηκε σε κάτι περισσότερο. Άρχισε μια επικοινωνία μεταξύ των δύο κοινοτήτων αλλά και μεμονωμένων παικτών, δημιουργήθηκε καλύτερο κλίμα και έγιναν δειλά - δειλά και κάποιες πρώτες συνομιλίες για την πολιτικο-στρατιωτική κατάσταση στην περιοχή.

Η συμφωνία: Όσο περνούσε ο χρόνος η προσέγγιση e-Ελλάδος – e-Τουρκίας και κατ’ επέκταση η προσέγγιση e-Τουρκίας - EDEN συνεχιζόταν παράλληλα με τον μεγάλο πόλεμο e-Ελλάδος - e-Σκοπίων. Όταν η χώρα απελευθερώθηκε από τους Σκοπιανούς και σταθεροποιήθηκε, υπογράφτηκε ειρήνη μαζί τους και ταυτόχρονα αποφασίστηκε η e-Τουρκία να μπει σε ενταξιακή πορεία για είσοδο στην EDEN. Διεξήχθη μάλιστα ψηφοφορία στις 17/12/2011 με συμμετοχή όλων των MU της χώρας, των βουλευτών και εκπροσώπων της τότε Κυβέρνησης.

Η στρατιωτική συνεργασία: Η πρώτη φορά που οι δύο e-στρατοί (Ελληνικός και Τουρκικός) πολέμησαν μαζί ήταν η μεγάλη μάχη στο Hormozgan, καθοριστική για την εκδίωξη των Σκοπιανών από την Αραβία. Ακολούθησε μετά από λίγες ημέρες η μάχη στο Ajman που ήταν και η αρχή του τέλους για τον ScymeX.

Η υπογραφή MPP: Η e-Τουρκία ολοκλήρωσε με επιτυχία την απαραίτητη (αν και αρκετά μικρότερη της προβλεπόμενης) δοκιμαστική περίοδο για να ενταχθεί στην EDEN. Πάρα την αμηχανία ή τις χλιαρές αντιδράσεις που υπήρξαν και στις δύο κοινότητες, το απαραίτητο MPP ψηφίστηκε τελικά το Μάρτιο του 2012 επί προεδρίας hawkoulis.

Παρά την επιφυλακτικότητα και την αρχική δυσπιστία, η συνεργασία των δύο κοινοτήτων άρχισε να γίνεται όλο και καλύτερη. Οι δυνατότητες που προσφέρει η γεωπολιτική θέση των δύο χωρών (τις οποίες θα εξηγήσουμε παρακάτω) αξιοποιήθηκαν με επιτυχία, οι χώρες αλληλοβοηθήθηκαν, απέδειξαν ότι είναι αξιόπιστοι σύμμαχοι ο ένας για τον άλλον, έφθασαν σε σημείο η μία να θυσιαστεί και να καταληφθεί για να παραμείνει ελεύθερη η άλλη και με εξαίρεση κάποια μικρά διαστήματα, παρέμειναν μέχρι σήμερα ελεύθερες, εκμεταλλευόμενες παράλληλα τα μπόνους των χωρών της μέσης ανατολής.

Β. Στοιχεία Στρατηγικής

Ρίχνοντας μια ματιά στο χάρτη διαπιστώνει κανείς εύκολα ότι στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής χερσονήσου και της μέσης Ανατολής που βρίσκεται η χώρα μας υπάρχουν 7 ισχυρές χώρες. Η e-Ελλάδα, η e-Τουρκία, η e-Βουλγαρία, η e-Σερβία, τα e-Σκόπια, η e-Κροατία και η e-Ρουμανία. Οι υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται σε αυτή την ευρύτερη περιοχή είναι είτε αδύναμες (πχ e-Ιταλία) είτε ανύπαρκτες (υπό PTO κλπ).

Από τις ισχυρές χώρες η e-Ελλάς έχει σύνορα με τις 3. Με την e-Τουρκία, με τα e-Σκόπια και με τη e-Βουλγαρία. Στρατηγικά είναι προς το συμφέρον της χώρας να έχει έναν τουλάχιστον σύμμαχο από τις 3 χώρες με τις οποίες συνορεύει (για να υπάρχει ισορροπία και να αποφύγει ένα ξαφνικό τριπλό ΝΕ). Ο σύμμαχος αυτός (για προφανείς λόγους) ΔΕΝ είναι δυνατόν να είναι τα e-Σκόπια. Απομένει η e-Βουλγαρία και η e-Τουρκία. Η e-Ελλάδα έχει υπάρξει σύμμαχος και με τις δύο αλλά η εμπειρία απέδειξε ότι η δεύτερη επιλογή είναι συμμαχικά πιο αξιόπιστη και στρατιωτικά καλύτερη.

Για την αξιοπιστία της e-Τουρκίας μιλήσαμε ήδη στα Ιστορικά στοιχεία και δεν νομίζουμε να αμφισβητείται από κανένα. Ας δούμε τώρα γιατί αυτή η επιλογή είναι και στρατιωτικά η καλύτερη.

Η συμμαχία e-Ελλάδος - e-Τουρκίας δημιουργεί στην περιοχή έναν άξονα, ουσιαστικά απροσπέλαστο. Οι δύο χώρες είναι ισχυρότατες, διαθέτουν έμπειρους παίκτες, δυνατές στρατιωτικές μονάδες και πάρα πολλά τανκ.
Επειδή (λόγω γεωγραφικής θέσεως) η μία καλύπτεται από την άλλη είναι αρκετά δύσκολο να δεχθούν ταυτόχρονη επίθεση (και τελείως αδύνατο να δεχθούν ξαφνικά ταυτόχρονη επίθεση). Αυτή η συνθήκη τους δίνει ένα σημαντικότατο πλεονέκτημα (χρονικό και επιχειρησιακό).

Ακόμα και αν συμβεί κάτι τέτοιο και δεχθούν ταυτόχρονα πίεση έχουν την δυνατότητα να αφήσουν να καταληφθεί η μία και εκ των δύο και να συνεργαστούν ενισχύοντας την άμυνα της άλλης. Αναχαιτίζοντας τη μία εκ των δύο επιθέσεων, η απελευθέρωση της άλλης χώρας γίνεται αυτόματα εύκολη υπόθεση.

Αλλά και στην απίθανη περίπτωση που καταλαμβάνονταν και οι δύο, είναι τελείως αδύνατο να παραμείνουν κατειλημμένες για πολύ (δεν υπάρχει στρατός που να μπορεί να νικήσει τα ελληνικά μαζί με τα τουρκικά τανκ σε αντάρτικο).

Ένα άλλο σημαντικό επιχειρησιακό πλεονέκτημα του άξονα e-Ελλάδος - e-Τουρκίας είναι η κατοχή της Αραβίας. Η μορφολογία των περιοχών σε συνδυασμό με την ανυπαρξία των εκεί χωρών (e-Σ.Αραβίας και e-H.A.Εμιράτων) δίνει την ευκαιρία στις δύο χώρες να “αλλάζουν” περιοχές μεταξύ τους, καθυστερώντας τον εχθρό αναγκάζοντας τον να αλλάζει διαρκώς το ΝΕ του. Αν αυτές οι αλλαγές περιοχών γίνουν σωστά και από έμπειρα επιτελεία, η πλήρης κατάληψη της Αραβίας μπορεί να καθυστερήσει τόσο ώστε να μην έχει νόημα πλέον. Κάτι τέτοιο προσπάθησαν (αδέξια όμως) να κάνουν οι Σκοπιανοί πρόσφατα και όπως θα θυμάστε μας καθυστέρησαν αρκετά. Αυτό έπρεπε να κάνουμε και εμείς στις αρχές του χρόνου αλλά δεν το καταφέραμε.

Επιπρόσθετο σημείο υπεροχής του άξονα e-Ελλάδος - e-Τουρκίας είναι ότι, —σε αντίθεση με οποιονδήποτε άλλο συμμαχικό συνδυασμό στα Βαλκάνια— είναι αδύνατον να δεχθεί επίθεση από το νότο. Οι προς την ανατολή χώρες είναι είτε φιλικές, είτε αδιάφορες και σε κάθε περίπτωση δεν διαθέτουν ούτε κατά διάνοια την ισχύ για να επιχειρήσουν κάτι τέτοιο. Θυμηθείτε ότι και εμείς, κατά την πρώτη εκδίωξη των Σκοπιανών από την Αραβία, αναγκαστήκαμε να φέρουμε από την άλλη άκρη του κόσμου τους Κινέζους, οι οποίοι άλλαξαν ένα σωρό ΝΕ, πέρασαν πάνω από πολλές χώρες μόνο και μόνο για ανοίξουν την μάχη εναντίον των Σκοπίων και μετά να πάμε εμείς (μέσω του MPP με την e-Κίνα) να την κερδίσουμε.

Τέλος, το πληθυσμιακό μέγεθος των 2 χωρών καθιστά σχεδόν απαγορευτική οποιαδήποτε σκέψη για airstrike αλλά ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος το επιχειρήσει, τα ελληνικά και τα τουρκικά τανκ έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι θα είναι εκεί και θα τον περιμένουν.

Γ. Ο εσωτερικός παράγοντας και η RL πραγματικότητα

Όσα σας παρουσιάσαμε μέχρι εδώ είναι πράγματα που ο μέσος παίκτης που ασχολείται λίγο παραπάνω με το παιχνίδι τα γνωρίζει. Δεν επιδέχονται αμφισβητήσεως, διότι ο χάρτης είναι εκεί και μπορεί οποιοσδήποτε να τον ανοίξει και να τα εξετάσει μόνος του. Τα υπόλοιπα μπορεί να διαπιστωθούν εξίσου εύκολα από την παρακολούθηση των μαχών, των άρθρων αλλά και με την απευθείας επικοινωνία με την τουρκική κοινότητα.

Παρόλα αυτά όμως, στην ελληνική κοινότητα υπάρχει μια μερίδα παικτών που θεωρεί ότι η συμμαχία e-Ελλάδος – e-Τουρκίας είναι ανίερη. Ισχυρίζονται ότι η RL ιστορική διαδρομή των δύο χωρών (Οθωμανική αυτοκρατορία, υποδούλωση, επανάσταση, βαλκανικοί πόλεμοι, γεγονότα του ‘55, Κύπρος, εδαφικές διαφορές κλπ) δεν επιτρέπει τέτοιου είδους προσέγγιση. Έτσι προσπαθεί με κάθε τρόπο να αδυνατίσει ή και να διαλύσει τη συμμαχία με την e-Τουρκία.

Οι παίκτες αυτοί γνωρίζουν (ή τουλάχιστον οι πιο έμπειροι από αυτούς) ότι αν η e-Τουρκία περάσει στην απέναντι πλευρά είτε θα εμπλακούμε σε ένα ατέλειωτο απελευθερωτικό πόλεμο χωρίς μπόνους ή με λίγα μπόνους που θα διατηρούμε με πολύ κόπο, είτε θα βρεθούμε κατειλημμένοι. Το αντεπιχείρημα σε αυτή την εξέλιξη είναι ότι η ενδεχόμενη κατάληψη της χώρας και ο πόλεμος με την e-Τουρκία θα αποτελέσει μαγνήτη για την είσοδο νέων παικτών στο eRepublik.

Μία αντίστοιχη ομάδα υπάρχει και ενεργεί με ανάλογο τρόπο στην e-Τουρκία.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το RL παρελθόν και τα συγκαιρινά προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών υφίστανται. Είναι επίσης αδιαμφισβήτητο ότι το eRepublik είναι ένα παιχνίδι που δεν μπορεί να αποκοπεί πλήρως από την RL πραγματικότητα. Όλα αυτά θα άξιζε να τα συζητήσει κανείς με αξιόλογους Τούρκους παίκτες όπως ο RomyTr, η Lily s, ο silniy udar ή ο kloraq. Ίσως και να εκπλαγεί.Καταλήγοντας θεωρούμε ότι μετά την ανάγνωση του παρόντος άρθρου θα έχει γίνει πλήρως κατανοητό σε όλους γιατί εμείς ως κόμμα εξετάζοντας τα δεδομένα του παρόντος παιχνιδιού και μόνο αυτά, με καθαρά ιστορικά και στρατηγικά στοιχεία και για το συμφέρον της ηλεκτρονικής μας κοινότητας, υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την συμμαχία e-Ελλάδος - e-Τουρκίας.
 

Comments

Haskos
Haskos Day 2,116, 04:01

Voted o7

myrmid0nas
myrmid0nas Day 2,116, 04:03

Voted o7

nikolaosnikolaosnikolaos
nikolaosnikolaosnikolaos Day 2,116, 04:12

voted and for e-cousin lily s
🙂 🙂 . .

Makedonas GR
Makedonas GR Day 2,116, 04:13

Το Β θα πρεπει να διδασκεται στην εκπαιδευση των νεων παικτων.

Ψηφος για την αναλυση και για την εκδοση νεων αρθρων-παρουσιασεων.

Dihenekis
Dihenekis Day 2,116, 04:14

ψήφος κι επιβεβαίωση

vasspana
vasspana Day 2,116, 04:14

o7

Shortie
Shortie Day 2,116, 04:14

Voted o7

Van Der Waal
Van Der Waal Day 2,116, 04:15

V

delete this
delete this Day 2,116, 04:15

v

Dali Salvador
Dali Salvador Day 2,116, 04:20

ο7

Headless Sheep
Headless Sheep Day 2,116, 04:21

μπεvooυτεντ

pao 13
pao 13 Day 2,116, 04:22

Διωξε το μαρινακη και μπες εσυ προεδράρα μου

AIexander the Great
AIexander the Great Day 2,116, 04:25

v

Orfeas Tsakalos
Orfeas Tsakalos Day 2,116, 04:26

Μπράβο παιδιά για το άρθρο... Κατατοπιστικό και διδακτικό.

Νομίζω για αυτό το θέμα υπάρχει ταύτιση απόψεων από την συντριπτική πλειοψηφία της κοινότητας!

Marianiki4
Marianiki4 Day 2,116, 04:29

Voted

Για να θυμηθούν όσοι ξέχασαν και για να μάθουν όσοι δεν ξέρουν.

VOREIOHPEIROTHS
VOREIOHPEIROTHS Day 2,116, 04:30

v

F@nis
F@nis Day 2,116, 04:30

v

Kaniballos
Kaniballos Day 2,116, 04:31

ου ου αλήτες τουρκόσποροι κτλ. Για τον depici κάνετε λάθος, άλλο είναι το παλικάρι που έφερε τους inci στο παιχνίδι o ccc imelih messi ccc που πλέον είναι dead citizen

vasspana
vasspana Day 2,116, 04:33

δεν το ήξερα, εμείς φαίνεται θυμόμαστε μόνο τον celebrity των inci 😃

vasspana
vasspana Day 2,116, 04:34

αν και επί της ουσίας και αναφερόμενοι στην εποχή που ήρθαν στα μέρη μας, νομίζω δεν κάνουμε λάθος

Skyattacker
Skyattacker Day 2,116, 06:55

ο Κανίβαλλος έχει δίκιο ο melih ήταν ο ηγέτης τους, ο depici ήταν απλά το τανκ. Και μάλιστα ο melih ήταν και καλός τύπος εδω μέσα.

Dali Salvador
Dali Salvador Day 2,116, 04:37

Ακόμη και αν τους έφερε άλλος ο depici ήταν αυτός που τους οργάνωσε, τους ένωσε και τους πήγε ένα βήμα παραπάνω. Οι inci για πολύ μεγάλο διάστημα ήταν μια ομάδα ανθρώπων με ιδανική οργάνωση που κατάφερε πολλά πράγματα στο παιχνίδι.

Kaniballos
Kaniballos Day 2,116, 04:38

depici, kutluk bilge, pentafive και ακόμα ένα κάρο αξιόλογα παιδιά 😃

Dali Salvador
Dali Salvador Day 2,116, 04:39

Σωστός.

N4zGuL
N4zGuL Day 2,116, 08:22

Isxuei o melih tous efere o depici apla itan panta mia igetiki morfi tous.

Lithelon
Lithelon Day 2,116, 04:33

-v-

Skylovaravas
Skylovaravas Day 2,116, 04:35

Αβε έλληνες ο Μπαταλγκάζι σας χαιρετά.

Dellodas
Dellodas Day 2,116, 04:38

V

Cerberus Hellas
Cerberus Hellas Day 2,116, 04:40

Οι παίκτες αυτοί γνωρίζουν (ή τουλάχιστον οι πιο έμπειροι από αυτούς) ότι αν η e-Τουρκία περάσει στην απέναντι πλευρά είτε θα εμπλακούμε σε ένα ατέλειωτο απελευθερωτικό πόλεμο χωρίς μπόνους

e-ραγιας

PERICLIS
PERICLIS Day 2,116, 04:40

Voted gia olo to arthro to opoio einai ontos analytiko emperistatomeno kai realistiko !!!

H moni enstasi afora to "Η e-Ελλάδα έχει υπάρξει σύμμαχος και με τις δύο αλλά η εμπειρία απέδειξε ότι η δεύτερη επιλογή είναι συμμαχικά πιο αξιόπιστη " !!

An den eixan ginei oi xeirismoi pou eginan stin EDEN me megalo meridio Ellinikis eythinis kata tin periodo dokimastikis entaxis tis Tourkias , isos h Voulgaria na itan to idio h akoma kai perissotero axiopisti !

Dali Salvador
Dali Salvador Day 2,116, 04:56

Η σύγκριση έχει να κάνει με τη Βουλγαρία πριν καν την ένταξη της Τουρκίας. Η Βουλγαρία ήταν εξαιρετική σύμμαχος αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν όπως είναι η Τουρκία τώρα.

PERICLIS
PERICLIS Day 2,116, 04:59

Gnomi mou kai fysika gnomi sou !

PERICLIS
PERICLIS Day 2,116, 05:03

Kai ayto dioti den boreis na gnorizeis pos tha borouse na einai i Voulgaria tora , ean den eixan ginei ola ayta ta faidra kai itan apo tote eos simera symmaxos mas !!

Ntaikos
Ntaikos Day 2,116, 06:45

Η Βουλγαρία παίζει για την πάρτη της και μόνο. Κρατάει dmg και το ρίχνει όπου κρίνει και όποτε κρίνει.

PERICLIS
PERICLIS Day 2,116, 07:16

Pleon !!

Ntaikos
Ntaikos Day 2,116, 07:47

μάζευε το dmg της πριν πει ότι φεύγει από την EDEN και το έριξε εναντίον της Τουρκίας με το που έφυγε.

N4zGuL
N4zGuL Day 2,116, 08:26

Periclis oi Boulgaroi allaxan kubernisi kai ksanvgikan mprosta filoservika palia accounts ta opoia tin estisan tin istoria mia xara. Tote o skopos itan na dialusoun tin eden. Ta peri tourkias itan apli papantza sto eswteriko gia na suspeirwsoun proEden kosmo mazi tous entos kai ektos voulgarias. Ekanan kali douleia mas ekanan arketa mpaxalo san summaxia. Auto omws gia emena toulaxiston apedeixe poso kala kaname pou tous xairetisame. Erixa apeiro damage me ton megalexandro tote yper voulgarias otan tous prwtoferame stin summaxia. Tous gnwrizw arketa kala.

The.Clairvoyant
The.Clairvoyant Day 2,116, 10:46

Εμεις φταιμε (σαν EDEN τοτε εννοω) που τους ανεχτηκαμε αυτους και τα παιχνιδια τους, αντι να τους πεταξουμε ΟΞΞΩΩΩΩΩΩΩΩ με το πρωτο τρολο-ΝΕ που κατεβασαν τοτε εναντια στη Τουρκια. Το τι εγινε στην EDEN, εμεις το αφησαμε να γινει λογω ατολμιας.

Panikk
Panikk Day 2,116, 09:15

Έχεις ιδέα Περικλή το πώς μας έβριζαν οι Βούλγαροι στα κανάλια της EDEN και με την πρώτη ευκαιρία που δεν τους έβαζε π.χ. η συμμαχία CotD κλαίγονταν και έλεγαν ότι αποχωρούσαν;

Panikk
Panikk Day 2,116, 09:16

Και για να μην βγουν καλοθελητές από κάτω, δεν το γράφω υπέρ Τουρκίας αλλά κατά της Βουλγαρίας.

The.Clairvoyant
The.Clairvoyant Day 2,116, 10:49

Αξιοπιστη? Περι, αστο να παει...
Η Τουρκια σβηστηκε μαζι μας για παρτη μας οταν μας την επεφτε ολος ο κοσμος. Στους πετρινους μηνες της EDEN, λιγο πριν μπει η Τουρκια σαν trial, τοτε που παλευαμε παλι εναντια στα θηρια, η Βουλγαροι οι κολλητοι μας, ειχαν ΜΥΣΤΙΚΟ ΝΑΡ με Σκοπια και Σερβια. Οταν λοιπον τους ζητηθηκε απο το HQ της EDEN να κανουν επιθεση σε Σκοπια για να ελαφρωσει η θεση Ελλαδας και Ρουμανιας, αυτη κανανε τη παλαβη και ξεκινησαν "εκστρατεια" στις Βαλτικες χωρες. γτπ Bulgreece ενα πραμα

The.Clairvoyant
The.Clairvoyant Day 2,116, 10:51

Μη ξεχασω να αναφερω και το σιχαμα το failsino που ηταν ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ, οταν αυτοι και οι κολλητοι του βαρουσαν εναντια σε μας με Σκοπια σε RW επι προεδριας persival. Τιποτα δε ξεχνιεται, τιποτα δεν συγχωριεται.

CRIS 99
CRIS 99 Day 2,116, 04:41

Ολα αυτα το ΕΜ ??
...και γιατι μας λενε ''γιουσουφακια κ τουρκοσπορους''?Αφου ειναι πρωτοποροι !

Ντροπη ρε ,σας βλεπουν !

.. και Ψηφισθεν το αρθρο.

nerofida
nerofida Day 2,116, 04:44

ξεχασες να γκρινιαξεις για το ποιος υπογραφει το αρθρο

CRIS 99
CRIS 99 Day 2,116, 04:48

http://prntscr.com/1pgtiu
http://prntscr.com/1pgtl4
¨¨το απαραίτητο MPP ψηφίστηκε τελικά το Μάρτιο του 2012 επί προεδρίας hawkoulis.¨¨

Kanabian
Kanabian Day 2,116, 05:23

Για αλλη μια φορα... Παμε...
Ποια ατομα ηταν στο ΕΜ τοτε? και ποιες ηταν η καταστασεις στην e-Greece τοτε?

Και ποια ατομα ειναι στο ΕΜ τωρα?
οπως εχει καταλαβει και ο τελευταιος παικτης εδω περα , ΤΟ ΕΜ εχει αλλάξει ατομα και προσωπα ...

CRIS 99
CRIS 99 Day 2,116, 05:27

Η γερουσια κ ο κορμος του ΕΜ ειναι ο ιδιος.
Η μονη αλλαγη του ΕΜ,ειναι οτι βαζει ατομα σε κυβερνηση που ειναι φιλοτουρκικη.

Kanabian
Kanabian Day 2,116, 05:32

Η γερουσια ναι ειναι η ιδια συμφωνω.. Αλλα πλεον η γερουσια εχει αποσυρθεί...
Αλλα ο κορμος του Ε.Μ. εχει αλλαξει και μπορω να σε πω πολλα νεα ατομα

CRIS 99
CRIS 99 Day 2,116, 05:33

και αυτο,μονο για να βρεθειτε απεναντι στο HMP. Χεστηκατε αν ο υποψηφιος εχει καλες προθεσεις ή αν δεχεται το ελληνοτουρκικο mpp.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.