Ambient on/off

Join the new world

 

hiszen magyar. Ez a foglalkozása.

Day 1,899, 10:37 Published in Hungary Hungary by Nolmut

Üdvözletem!

Ma halottam egy verset a rádióban... úgy éreztem meg ke11 osztanom, mert még az erepes dolgok is eszembe ötlöttek mikor halottam... azaz ide is köthető...

Faludy György:

Szélsőjobb

Ami hazai, az csodás és helyes,
ami külföldi, az a világ szennye –
sajnálom őt, mert kedv s szeretet helyett
harag, gyűlölség s átok fortyog benne.

Úgy vélem, roppant előnyös lehetne,
ha történelmet tanulna vagy nyelvet,
de iskolájával ő befejezte
az okulást. Azóta mindent elvet.

Mikor belső unalmától megdermed,
vagy bús: egyszerre sír, iszik, zsidózik.
Érvet és tényt nem ösmer, csak érzelmet,

abba magát fejbúbig beleássa,
s nyilatkozik, parancsol, jósol, lódit,
hiszen magyar. Ez a foglalkozása.

Tisztelettel: Nolmut
 

Comments

DrFeherKonrad
DrFeherKonrad Day 1,899, 10:43

cseréld fel a hazait és a külföldit; a zsidózást magyarozásra; a magyart európaira vagy demokratára! ... és megírtad a Szélsőbal című verset!

kornilk
kornilk Day 1,899, 11:10

Nolmut: Miért kell gyűlöletet szítani, másokat beskatulyázni, általánosítani mint ahogy néhány magukat zsidónak nevező embertársunk teszi?

Judge72
Judge72 Day 1,899, 12:38

A saját nézőpontját írta le a versében. Neki ez fájt. Nekem az, hogy ebben az országban a magyar érdekekért már nem lehet kiállni, mert rögtön jön a megbélyegzés, a nácizás.

Dream2010
Dream2010 Day 1,899, 12:48

Rendkívül ellenszenves vers.... Erre nincs vote.
Szóval a libsik az ilyesmikre szoktak nyáladzani?

lazo
lazo Day 1,899, 15:09

Annyira fos, hogy kemény munkával sem lenne belőle szar.

rRonin
rRonin Day 1,900, 01:11

Nem tetszik - ellenszenves - unszimpatikus

Eheslo
Eheslo Day 1,900, 05:29

MINDSZENTY BÍBOROS, Magyar Bíboros, a B'nai B'rith figyelőből 1949 január 28-án:
"Magyarország bajcsinálói a zsidók. Demoralizálják országunkat és ők annak a forradalmi bandának a vezetői, akik az országot kínpadra vonják."

Eheslo
Eheslo Day 1,900, 05:30

BENJAMIN FRANKLIN -nak ez a jóslata a CHIT CHAT AROUND THE TABLE DURING INTERMISSION = Csevegés az asztal körül szünetben a Philadelphiai alkotmányozó gyűlésen született 1787-ben. Egy South Carolinai képviselő, Cotesworth Pinckney jegyezte föl: "Teljesen egyetértek Washington tábornokkal abban, hogy védenünk kell ezt a fiatal nemzetet alattomos befolyásoktól és áthatolhatatlanságtól. A fenyegetés, uraim, a zsidók. Amelyik országban zsidók nagyobb számban betelepedtek, rontották a közerkölcsöt; lerontották a gazdasági élet tisztességét; különváltak és nem asszimilálódtak; gúnyolódtak és azzal próbálták meg aláásni az államot alapító keresztény vallást, hogy ellenezték annak tiltásait; államot hoztak létre az államon belül; ha ellenkezést éreztek, megpróbálták az illető államot gazdaságilag megfojtani mint Spanyolország és Portugália esetében. 1700 év óta siratják szomorú sorsukat, hogy elűzték őket hazájukból, amit ők Palesztínának neveznek. De uraim, ha most a világ odaadná az nekik, hirtelen találnának valami okot arra, hogy ne térjenek oda vissza. Miért? Mert ők vámpírok, és vámpírok nem élősködnek vámpírokon. Nem tudnak egymás között élni. Keresztények és más nem saját fajú népek szükségesek fennmaradásukhoz. Ha nem utasítjuk őket ki ebből az Egyesült Államokból az alkotmány alapján, akkor kevesebb mint 200 éven belül olyan nagy számban fognak ide csődülni, hogy az országot uralni fogják és elnyelni, megváltoztatva államformánkat, amelyért a mi, az amerikaiak vére folyt, amiért életünket és mindenünket odaadtuk és szabadságunkat kockáztattuk. Ha nem utasítjuk ki őket, akkor kevesebb mint 200 év múlva leszármazottaink a mezőn fognak dolgozni, hogy a nekik szükséges dolgokat megtermeljék, míg ők az intéző irodájában fogják a kezüket dörzsölni és a pénzt számolni.
Óva intem önöket, uraim, ha nem utasítjuk ki örökre a zsidókat, utódaink átkozni fognak bennünket sírjainkban.

disznocska
disznocska Day 1,900, 06:03

teneked nagyon jó a memóriád, ha ilyeneket meg tudsz jegyezni

Eheslo
Eheslo Day 1,900, 06:38

A zsidók, uraim, ázsiaiak, mindegy hogy hol születtek és hány generáció óta jöttek el Ázsiából, sohasem lesznek mások. Gondolatviláguk más mint egy amerikaié és ez meg tíz generáció után sem lesz másképpen. Egy leopárd nem tudja a foltjait megváltoztatni. A zsidók egy fenyegetés ennek az országnak, ha bevándorlásukat megengedjük és nem utasítjuk ki őket ennek az alkotmánynak a szövegében."

Nos, ez a fent idézett antimagyar is zsidó volt, már a poklokon jár rég.

No de ki volt ő valójában: kommunisták cimborája a franciáknál, mert hozzájuk menekült idejekorán 1938-ban, sejtve, hogy kitelik az idejük itthon hamarost.
Amikor forró lett - németekkel szemebeni a hős francia megfutamodás okán - a patája alatt a talaj, lelépett az usa-ba, és beállt ott a hadseregbe, hátha magyart is ölhet végre.
Jellemző, hogy a kommunistákra milyen szükség volt anno, nélkülözhetetlenek voltak mindenhol még az usa-ban is. Miért is kerülhetett fél ejrópa komancs kezekre? (No jó ez költői kérdés volt).

Azt hitte a marhája, hogy rosenfeld, eisenberger és rajk majd a keblére öleli, ha hazajön magyart ölni a ruszkik szuronyainak védelmében, gyorsan fel is robbantott a zsidó hős egy védekezésre képtelen szobrot hamarost (Prohászka Ottokár szobrát 1947-ben, persze büntetlen maradt a patkány fajzat) de ráfaragott, saját elvtársai zárták Recskre, ahol megismerhette azt, amiből adolf idején kimaradt.

56-ban lelécelt az internacionalista, mert bár zsidó is volt, komancs is volt, buzi is volt, de nem hülye, hogy csermanek is a nyakára lépjen, mint rosenfeld tette volt.
Elvtársai, hitsorsosai, szeretői eltartották, de sokra nem vitte ott se.

Mint sok lepattant zsidó komancs, ő is a rendszerváltás hőse lett visszatérve rémtettei helyére Magyarországrs és a világcsavargó zsidó itthon kaszálta le végül azt a pénzt és hódolatot ami kijárt a magafajtáknak a magafajtáktól.
Biszexualitását, homokos afférjait haláláig titkolta, szégyellte.

Rajongva szeressétek őt, példaképeteket!

montaigne
montaigne Day 1,900, 08:11

20 évig nemzetközi cégeknél dolgoztam és büszke voltam magyarságomra.
2 éve magyar cégnél dolgozom és kezdem megutálni a saját fajtámat.
A kommenteket olvasva még szomorúbb lettem.

és hogy én is idézzek...nem Faludytól, hanem Ady-tól. Persze, sokak szerint ő is csak egy perverz pöcs, szóra sem érdemes, de vannak még néhányan más véleményen.

"Betyár urai így nevelték,
Nem rúg vissza, csak búsan átkoz
S ki egyszer rugott a magyarba,
Szinte kedvet kap a rugáshoz."

Ami meg Faludy-t illeti: 90 évesen 30 éves nője volt (Fanny). Persze attól még égethette mindkét végéről a gyertyát, de 90 évesen az ember már megengedheti magának a comming out luxusát. Mármint ha van miért comming out-olni. Művészeknél ez sokkal inkább belefér, mint bármely más társadalmi katagóriában. Persze Éhesló, ha ott voltál és személyesen tapasztaltad, akkor bocs, nem szóltam.

Nolmut
Nolmut Day 1,900, 10:11

Successfully transferred 2 item(s) to denes1es.

aki szerint mindez gyűlölet szító, annak azt mondom ne gyűlölködjön...
én simán csak elgondolkoztam rajta és találónak éreztem...

nem irl, hanem erep vonatkozásban vizsgáltam a verset, szóval az irl "ki volt, mi volt" nem is érdekel...

Eheslo
Eheslo Day 1,900, 12:07

Nos jó társaság ez itt a vén komancs zsidlák remekműve alatt gyűlik pár erepes magyargyűlölő.

Rajongva szeressetek bárkit, aki magyart gyaláz, ez a lételemetek.

TankAranka
TankAranka Day 1,901, 13:16

Én ezt nem értem, mert a versben erről szó sincs. Illetve van.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.