Ambient on/off

Join the new world

 

Historien om eKatolicismen

Day 1,844, 11:34 Published in Sweden Sweden by Seblas


Historien om eKatolicismen
Detta är tänkt att kanske vara början på en kortare serie av historiska artiklar. Jag har inte helt bestämt mig hur jag ska göra, lite beroande på hur responsen till den här artikeln blir och om jag känner att jag kan hitta några intressanta ämnen att skriva om. Är det något speciellt jag borde skriva om? Skriv en kommentar så får jag se om jag tycker att det verka vara intressant.

Kan religion fungera i erepublik?

Nej, tror jag att de flesta skulle svara. Men de finns de som tycker annorlunda och det har funnits en mängd olika mer eller mindre seriösa religiösa samfund, och en av största och mest seriösa var eKatolicismen, som snabbt växte stort och blev utbredd över stora delar av världen hela evärlden. Men hur började allt, och hur kunde den försvinna?

Allt började i december 2009 i UK. I ett nu nedlagt parti fanns det en partiledare som hette Winston L.S. Churchill. Winston var anklagad för att vara en multi av en fd multikung kallad Ajay Bruno som var känd för att skapa stora multinätverk och få så mycket politisk makt som möjligt i många olika länder. Efter att hans parti hade utsatt för ett flertals PTO:s och trakasserier så valde han att lämna UK och att flytta till eItalien. Kort efter flytten så skapade han en organisation kallad eVatican och utnämnde sig själv till den första, och senare sista påven i ereps historia.

Religionen lades fram som en fredsreligion som skulle kämpa för de svagare länderna och mot PTO, och religionen växte lavinartat i början. Det fanns en tydlig hierarki med Winston längst upp som påve, och därunder kardinaler( som Winston själv utnämnde) som fick varsit land att styra över.

Kyrkan styrdes som en pyramid, med tydliga steg i hierakin.

Som mest hade 32 länder av 59 en biskop. Även om religionen aldrig blev speciellt stor i Sverige så hade även vi en kardinal, Per-Fredrik. Man skapade en egen arme och ett eget forum, och gjorde påtryckningar på admins att de skulle skapa eVatikanstaten. Man började samla ihop donationer som man skulle dela ut till fattiga spelare eVärlden över. Man skapade även tio budord som alla eKatoliker skulle lyda under:

I : This is the eFaith, the One True eFaith, and you shall have no other eFaith.
II: Though shall not troll nor flame, nor discourage the newb.
III: Keep holy the election day, do not PTO.
IV: Honor thy holy eFathers, whether cardinals, bishops or the pontiff
V: Thou shalt not participate in unjust conflicts.
VI: Thou shalt not betray thy fellow members of the eFaith
VII: Thou shalt not steal, nor hack, nor impersonate another
IIX: Thou shalt not bear false witness against thy neighbor.
IX: Thou not covet thy neighbor’s gold, nor currency, nor his house, or anything of his.
X: Though shall not Covet thy neighbor’s land, nor his resourcecs


Men samtidigt som kyrkan samlade många troande så var kritiken massiv mot kyrkan, och många IRL katoliker såg det som ett hån mot deras tro. Men namnet som först gav organisationen så många medlemar blev sedan organisationens fall, då Admins till slut bannade organisationen pga dens koppling till IRL och gav Winston en perm ban. Med Winstons död så fall ekatolicismen ihop som ett kortlek. Många kardinaler la pengarna i egen ficka efteråt och tjänade i vissa fall en helt okej summa.

Så slutligen, eKatolisimen som hade potentialen att bli en ny stark kraft i erepublik utöver nationalstaterna försvann lika snabbt som den kom fram. Frågan är om vi i framtiden kommer se någon lyckas där eKatolismens misslyckades?
 

Comments

C.Nilsson
C.Nilsson Day 1,844, 11:48

Riktigt intressant! Tycker absolut att du ska fortsätta skriva Seblas, du får en fin sub av mig i förhoppningar att de snart rullar in en ny=)

Seblas
Seblas Day 1,844, 11:59

Hehe, vi får se när nästa blir av. Jag vet vad jag skulle vilja skriva om, men kommer ha ganska fullt upp ett tag nu framöver. Men i Januari senast hoppas jag få ut en till. Känner att jag hellre släpper såna här artiklar med lite mellanrum som blir bra än att bara rafsa ihop något för att man ska ha något att publicera.

Ormen
Ormen Day 1,844, 12:09

Påve Orminismus XVI

Ideefix
Ideefix Day 1,844, 12:16

V+S

Elsamba
Elsamba Day 1,844, 12:45

V

SpycakeN
SpycakeN Day 1,845, 07:16

v + s

Skulle gärna se mer!

Umut
Umut Day 1,845, 09:17

Hade varit kul om du kunde få in lite material till "eSveriges Historiska Institut".
Länk: http://www.erepublik.se/viewforum.php?f=230

Har själv bläddrat igenom lite gamla artiklar och hittat ganska intressanta saker. Kan gärna skicka över ett PM med lite tips om ämnen osv. Är själv inte eVärldens bästa skribent så jag hoppas du lyckas hålla detta vid liv.

Umut
Umut Day 1,845, 09:18

Dessutom får denna artikel som alla dina andra en fet slaskig vote från mig! 🙂

Izzeee
Izzeee Day 1,845, 10:11

Intressant! Hade ingen aning om detta, fortsätt såhär. v+s

intyala
intyala Day 1,845, 10:36

Väldigt intressant artikel! Fortsätt gärna skriva när du har tid Seblas! : )

Seblas
Seblas Day 1,845, 10:43

Kul att höra att folk uppskattar artikeln : )
Umut, låter intresant, skickade iväg ett PM till dig.

Slirus II
Slirus II Day 1,845, 11:56

najs med lite ehistoria!

Wrede
Wrede Day 1,845, 12:28

WOW! Tack för den infon! verkligen intressant 🙂

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,845, 13:09

ePräst gillar att ta på nybörjare väl? Innan de blir Adult citizen 😃

Baiji
Baiji Day 1,845, 14:12

Vote! eHistoria borde bli obligatoriskt för den eSvenska ungdomen 🙂

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.