Ambient on/off

Join the new world

 

Hellas . The mother always forgives .

Day 1,922, 02:59 Published in Greece Greece by Hlios1871

Ξεκινώντας να γράφω αυτό το άρθρο θα ήθελα να σας απολογηθώ για το τίτλο του . Είναι στην αγγλική . Το λόγο θα τον δείτε παρακάτω . Δεν θα σας βάλω εικόνες παρά σκέψεις . Διότι δεν έχω ούτε ανάγκη να φανεί μεγάλο και τρανό ούτε και μεγαλοπρεπέστατο . Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μου δημιουργήθηκαν σκέψεις και γιατί που θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας . Ελλάς, μια χώρα με τη πιο βασική αντίθεση να τη χαρακτηρίζει , η χώρα με τους μεγαλύτερους ήρωες και τους μεγαλύτερους προδότες . Μακράν ιστορία και μπερδεμένη .
Φτάνουμε στη σημερινή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας όπως και λαούς και χώρες ανά το πλανήτη μας . Η λέξη κλειδί άλλωστε σε μια οικονομική κρίση είναι το χρήμα , όχι μόνο σύμφωνα με τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης αλλά και με το τρόπο ζωής μας . Έχει σκεφτεί κανένας μας όλα αυτά τα χρόνια από τη περίοδο που μπήκαμε στο ευρώ μέχρι την οικονομική κρίση γιατί δεν φώναζε κανένας ; Όταν απωλέσθηκε κομμάτι κομμάτι η εθνική μας κυριαρχία που ήταν να γίνει ο χαμός στους δρόμους μας ; Θα μου πείτε δεν είμαστε χαροπόλεμοι . Ούτε εγώ είμαι χαροπόλεμος αλλά κάποια πράγματα έχουν και τα όρια τους . Ποιος σοβαρός λαός αφήνει να του κλέβουν τους κόπους του ;
Έφευγαν τα παιδάκια για σπουδές στο εξωτερικό ή για δουλειά στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να χάνουμε πολύτιμα παιδιά , πολύτιμους εργάτες ( όχι δούλους ) και να τα κερδίζουν οι έξωθεν . Στραβά μάτια ... αφού το δικό μου παιδί είναι το ποιο όμορφο από όλα και έβγαλε καλύτερο βαθμό πρέπει να μείνει στην Ελλάδα γιατί μπορεί και τα καταφέρνει και είναι έξυπνο . Ενώ το παιδί του γείτονα που δεν πέρασε , ας φύγει έξω ή ας πάει να γίνει και καλά χαμάλης . Στη σιωπή βυθιζόμαστε όλοι μαζί και στην ανάδυση ένας ένας πάει μόνος του με ότι και εάν αυτό συνεπάγεται για το καθέναν .
Δημόσιον το σύστημα για το συμφέρον του λαού . Ποιος λαός ποιο σύστημα ; Ποια μάζα ; Χειραγώγηση έγινε στη μάζα και μάλιστα πετυχημένα . Και μάλιστα ξεκίνησε στη καθημερινότητα και έγινε χρόνια η νόσος . Αν και η χώρα μας έχει υπηρεσίες και δομές για αρκετά πράγματα και αρκετές ανάγκες δουλεύουν όποιοι και όποιοι σε ένα αρκετά μεγάλο βαθμό . Και τι εννοώ ; Δείτε τα σχολεία που πηγαίναμε . Τι μάθημα γινόταν . Τα φροντιστήρια λειτουργούσαν και λειτουργούν ως καλός ποιμένας του μαθητή . Γιατί , για ποιο λόγο ; Δεν πληρώνεις καλέ μου άνθρωπε τους φόρους σου στο κράτος ; Τότε γιατί να μην γίνει αυτό που επιθυμείς ; Εξάλλου θα μου πείτε τα πάντα επιτρέπονται για μια θέση στο δημόσιο , για μια γυναίκα και το φαγητό , λες και ήμασταν όλοι μας νηστικοί τα τελευταία 20 χρόνια .
Το παιδί και το σκυλί λένε κάνουν όπως τα μεγαλώσεις . Άνοιξαν τα σύνορα . Μπήκαν και καλά με εισβολή οι λαθρομετανάστες . Τέτοιας ισχύος που μας πήρανε τις θέσεις εργασίας , εγώ πάλι νομίζω οικειοθελώς τους τις δώσαμε . Γιατί θέλαμε να βγάλουμε τα παιδιά μας σε μια ζωή όμορφη να μη τους λείπει κάτι , λογικό βέβαια δεν μάθαμε τι είναι η δουλειά στο χωράφι αρκετοί από εμάς τους νέους . Γιατί κατηγορούμε μόνο τους πολιτικούς ; Αυτόν που έπαιρνε και ξεγελούσε το ξένο για 5 ευρώ μεροκάματο γιατί τον αφήνουμε ουδέτερο ; Από τη μία καλέ μου άνθρωπε μεγάλωσες το παιδί σου με βάση την έλλειψη αγαθών που είχες δεν ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα και το υβρίζεις πάλι ; Εσύ καλή μου κοινωνία ξέρεις να κατηγορείς πάντα τους πολιτικούς και τα παιδιά σου , ίσως αλλά δεν θέλω να το πιστέψω .
Όταν σκύβαμε το κεφάλι για μια θέση στο δημόσιο και όχι μόνο , επικαλούμασταν την ανάγκη για να είμαστε καλά . Τώρα δεν υπάρχει ανάγκη για ελευθερία , παιδεία , λαό ; Συχνά μεταφέρουν τη λύση του προβλήματος στην ανάπτυξη . Ποια ανάπτυξη ; Τόσα χρόνια με χίλια και κάτι ευρώ νομίζαμε ότι ήμασταν παντοδύναμοι , ξεχωρίζαμε το συνάνθρωπο μας , παραμελούσαμε την ομορφιά της ζωής . Είναι όμορφο να αγαπάς γενικότερα , να δημιουργείς , να δίνεις ευκαιρίες .
Ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για το τι συμβαίνει γύρω τους ως προς τον εαυτό του , αν και στη πολιτική περιπλέκονται πολύ τα πράγματα . Ποια κοιτάσματα και χρυσαφικά θα μας σώσουν ; Ίσως από τους συμμάχους μας και τις τράπεζες ναι . Από τους εαυτούς μας πως ; Η επαναστάσεις μένουν στο λαό διότι υπάρχει ο αυτοσκοπός της ελευθερίας , της γνώσης , του πολιτισμού . Το ορμέφυτο της επανάστασης είναι ο ίδιος άνθρωπος . Μπορεί να έχει ίδιες ανάγκες όπως και πολιτισμικές διαφοροποιήσεις δεν θα πάψει ποτέ να είναι άνθρωπος . Διότι το βασικότερο πρόβλημα στον ίδιο τον άνθρωπο είναι ο εαυτός του . Όσο για την Ελλάδα , όσοι λαοί και να περάσουν από πάνω της , όση φτώχεια και δυστυχία ξέρει πολύ καλά πως να κρύβει στα χώματα της την αλήθεια , την ιστορία , τον άνθρωπο .
Πιστεύω ιδιαίτερα πως για να σωθεί κάποιος πρέπει να λάβει την ευθύνη της επιβίωσης όπως και των λαθών που έχει κάνει . Αξίζει το κόπο ότι συμβαίνει γιατί ο αγώνας και τα δίκια όχι μόνο του λαού μας , έχουν πανανθρώπινη αξία . Λοιπόν είμαι Έλληνας , αγαπάω τη πατρίδα μου , αγαπάω το πολιτισμό ..... φτάνει να με λες άνθρωπο . Σας ευχαριστώ όλους .
 

Comments

Hlios1871
Hlios1871 Day 1,922, 03:05

Συμπλήρωση : Θεωρώ δεδομένο πως δεν μπορείς να διαπραγματευτείς την υγεία , τη παιδεία , την ασφάλεια σου ως άνθρωπος πάνω από όλα γιατί από αυτά στηρίζεται η ζωή σου ως προς τις υλιστικές της δομές . Οι αριθμοί δεν κάνουν τον άνθρωπο . Ούτε και οι σπουδές και το χρήμα . Οι πράξεις δίνουν το έναυσμα του αγώνα ....

Crazy Ivann
Crazy Ivann Day 1,922, 04:22

Έχεις δίκιο σε πολλά. Μας λείπει παιδεία. Δεν είμαστε άξιοι για πολλά.
Αλλά ταυτόχρονα έχουμε και "διπλή" ανάγνωση. Πάντα είχαμε εδώ στην Ελλάδα.
Οι ίδιοι που μας βλέπεις και δεν πιστεύεις ότι μας αξίζει τίποτα-γιατί είμαστε κακομαθημένοι και βολεμένοι- οι ίδιοι τελικά ξυπνάμε ανά περιόδους και αλλάζουμε την ιστορία μας.

HonoreDeBalzac
HonoreDeBalzac Day 1,922, 04:25

v+s

Jo Trollonegy
Jo Trollonegy Day 1,922, 04:27

“O κάθε λαός είναι υπεύθυνος για την ιστορία του, υπεύθυνος και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται”
Κορνήλιος Καστοριάδης

Hlios1871
Hlios1871 Day 1,922, 04:29

Προς Jo Inegy , Κορνήλιος Καστοριάδης << ..... ωραίο πράγμα το μουνί .... >> . Για να μην ξεχνάμε . 🙂

Jo Trollonegy
Jo Trollonegy Day 1,922, 04:58

και εγω νομιζα οτι το ειπε ο Βαγγελης ο σκανιας

tyrannosaurosMIKE
tyrannosaurosMIKE Day 1,922, 04:30

v+s πολύ ωραίο άρθρο!

koumoutsa1
koumoutsa1 Day 1,922, 04:33

v+s keep writing...

PERICLIS
PERICLIS Day 1,922, 04:33

v+ s

Phaethon Ominosus
Phaethon Ominosus Day 1,922, 04:37

Εγώ ευχαριστώ για το καλογραμμένο κείμενο.

MitsosSougias
MitsosSougias Day 1,922, 04:53

Ψήφος...!!!

Kleanthis.
Kleanthis. Day 1,922, 09:01

voted

EleytheroSatanogria
EleytheroSatanogria Day 1,922, 10:28

k den dakrizeis pote sou giftissa maimou,Ellada Ellada mana tou kaymou....

Hlios1871
Hlios1871 Day 1,922, 12:51

Ελλάς η ψυχοραγούσα φίλε μου . Ακριβώς έτσι είναι .

raoulito
raoulito Day 1,922, 10:55

Ψήφος, συνδρομή και μπράβο για το άρθρο σου ο7

Dreico
Dreico Day 1,922, 13:13

Ωραιος...

V

gekaram
gekaram Day 1,922, 16:01

v

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.