Ambient on/off

Join the new world

 

Grška tragedija

Day 1,826, 12:29 Published in Slovenia Slovenia by Ice Killa

Pogled ne zemljevid, začudenje, nesmisel. Besede, ki ti pridejo na misel, se preprosto ne ujemajo s tem, kar trenutno Grčija dosega. Res je, imeli so mir 5 mesecev, brez vojn... Njihove kolonije obsegajo dele Egipta in Savdske Arabije, Italiji pomagajo pri ohranitvi suverenosti. In še bi lahko našteval, pa vendar še vedno začudenje, kako lahko Grčija proti dvema močnima, na trenutke celo močnejšima nasprotnikoma posamezno, zmaguje. Težko je dojeti, da je Grkom uspelo obraniti se napada s strani Bolgarov in Makedoncev - in ne le to - nato so svoj napad usmerili na regije, ki so bile še takrat pod nadzorom njihovih sovražnikov in kar je sledilo, je bilo več kot očitno. Grkom je zopet uspelo, tokrat ne pri obrambi, ampak pri zavzetju bolgarske regije. Makedonijo so premagali v edini mejni regiji v Italiji.Sejejo strah in teror na južnem predelu Balkana. Nihče se jim ne more zoperstaviti, vsaj takšen občutek imamo. Grki imajo izmed vseh držav največjo količino tankerjev, največ diverzitete, kar se tiče tega, kdo se lahko vključi v bitko kot tanker, s tem mislim, da porabi milijone škode in zagoni po več tisoč evrov. Namreč v tolikšnih vsotah se je potrebno pogovarjati, ko imamo v mislih trenutni konflikt na Balkanu. Rad bi oklical to za grško zmago, za dokaz grške veličine. Kljub temu pa nenehno ob pomisleku na to dobim v misel izraz grška tragedija, morda komedija. Sprašujem se, je to, kar se trenutno dogaja, žalosten prikaz tega, kako lahko nekdo premaga drugo državo v eRepubliku ali je to prikaz, do kakšnih skrajnosti bodo nekateri šli, da bodo uspešno obranili svojo domovino? Namreč tukaj ne govorimo o milijonih, govorim o stoterih milijonih, ki jih delajo posamezniki. O količini denarja in škode, ki je za nas nepredstavljiva, težko dojemljiva.

Grčija je trenutno zmagovalec, pri tem ne bi delal slednji krivice, vendar je obenem moralni poraženec. Moralni poraženec v smislu, kako to zmago dosegajo. Kaj bodo imeli od te zmage, namreč surovinsko se ne morejo razširiti, teritorialno jim vsaka nova osvojitev neke regije predstavlja zgolj problem in ne rešitev... In prideš do ugotovitve, da je, čeprav je še tako očitna, ta denar vržen stran ter da bi se morali Grki osredotočiti zgolj na branjenje lastnih regij. Že tako so imeli majhne probleme pri tem, da so se obranili proti dvojnemu, hkratnemu napadu. Po tej logiki ne bi bilo težko vztrajati v pasivnem odnosu, v defenzivi v lastnih regijah. Napad se medtem še vedno nadaljuje na naslednjo bolgarsko regijo v želji, da tudi ta pade pod zastrašujočo grško močjo.

Zmagovalec v lastnih očeh, poraženec v očeh drugih
Komentar, kako so Grki s tem pokazali svoj odnos do ostalih sočlanic v EDENu, se mi je vtisnil v spomin. Namreč trenutno, kar počnejo, je zgolj to, da brez pretiranega problema premagujejo svoje nasprotnike, pa vendar ko bi lahko pomagali svojim prijateljem, zaveznikom v Romuniji, se za to niso odločili. Razlogi, ki so še danes zakriti v tančico nejasnosti. Potemtakem lahko rečeš, čemu niso pomagali, ko bi lahko, ker moč imajo - to ni dvomljivo. Kažejo jo na vsakem koraku, so kot evropske ZDA, sploh po moči in količini elitnih igralcev, ki za ta absurd, ki mu pravimo eRepublik, mečejo denar.

Ukrajina je še vedno okupirana. Romunija je padla in je bila pretekli mesec brez kongresa, četudi bi lahko s skupnimi močmi Grki ne zgolj rešili Romune... Povzročili bi izbris Bolgarov, ki bi se takrat bili prisiljeni boriti na dveh frontah. Ker edino, kar šteje, je, kako močan si ti proti svojim nasprotnikom. Zavezniki so v drugem planu.

Grška tragedija se medtem nadaljuje. Tokrat v izvedbi Grčije in Bolgarije kot glavnih igralcev. Bolgarija v obliki nebogljene princese, medtem je Grčija kot Ahil, ki se bori za slavo in ne za materialnost tega, kar bi posledično lahko dobila. Nesmisel se zgolj veča. Stvar postaja na trenutke v celoti absurdna.

Makedonci naj bi počakali. Po porazu v Italiji, v Campaniji, so Grki sklenili, da se bodo vsake države lotili posamezno ter tako sebi olajšali muke, ki so jih pred tem imeli z dvojno fronto. Makedonija bo naslednja in padec slednje, če bo vzhodnim makedonskim zaveznikom spodletelo, bi lahko bil zgolj vprašanje časa. Sploh pa šibitev v Albaniji, kjer so Makedonci neuspešno branili svoje regije, nakazuje na to, da se jim ne piše nič dobrega.

Večdejanka se nadaljuje...


Lepo vas pozdravljam,
Ice Killa aka Howly

 

Comments

Thesmos
Thesmos Day 1,826, 12:43

LoL vsak denar vlozen v erep je stran vrzen denar, ne vem zakaj bi to veljalo samo za grski primer. Kdor pac ima denar naj ga mece stran, mehanizem igre mu to dovoljuje oz. ga spodbuja k temu.

Hiwy
Hiwy Day 1,826, 12:44

zdej vsaj vemo kam gre evropska pomoč grkom 😮 XD

Ice Killa
Ice Killa Day 1,826, 12:45

Se strinjam. Denar metati v to igro, je norost. Sploh če pomisliš, kaj bi lahko naredil z vsem denarjem, ki si ga tekom igranja porabil tukaj.

Mr.CaCkO
Mr.CaCkO Day 1,826, 12:46

@Ice Killa - s tem člankom si si pa prislužil moj vote 🙂
glede denarja se pa podpišem pod Thesmos-ov post 🙂

Wildrunner
Wildrunner Day 1,826, 14:21

True and I agree with this. Bulgaria's even tho not totally prepared afterall was not afraid to go at this war to "burn through greek farmer resources". that's why MKD is with us also because naturally we expected this kind of dmg from the other side. Just on the first day of the war they hit 6b of dmg bypassing Serbia and Poland. : )

Ice Killa
Ice Killa Day 1,826, 14:25

Tragicomical would be the right word to put what Greece has so far accomplished. The dimension of real life and virtual life seems to be blurred out.

Wildrunner
Wildrunner Day 1,826, 14:26

Greece on the other hand who is fully prepared and posess resources who have been pilled since months doesn't dare to attack Bulgaria and help Romania when they most needed it.

Same with Ukraine. I've heard one EDEN player say that ukraine is in a bad place. Well how come they weren't in a bad place when Bulgaria was in EDEN and now they suddenly are? The difference is that Turkey instead of helping their brother ukraine attacked two eden countries and went for rsources instead 🙂

Wildrunner
Wildrunner Day 1,826, 14:30

So congrats on Ukraine for the wise choice, I hope they enjoy brotherhood with turks more than with us.

EDEN often seems to brag much about how they deleted ONE countries but they seem to forget that Bulgaria took an active part in the deletion of each and every country it could reach including Romper's wet dream Poland. That's why when BG left EDEN it was relatively poor compared to the rest of the farmers who pilled up for months.

Ice Killa
Ice Killa Day 1,826, 14:30

Good deeds are quickly forgotten, one must be aware of it when trying to get some sense in others. Specially countries striving only for short term glory. In long term that will bring them only misery, as such I cannot pity Ukraine. They should pity themselves for being so ignorant and incapable to stand behind what they believe in.

Greece seems to have lost its grip on real life and has confused eRepublik for real life. I can only cynically laugh at this.

Wildrunner
Wildrunner Day 1,826, 14:32

Not to mention that before Turkey joined EDEN ONE was already losing ground, Poland and Serbia were out of USA and Poland was even back to 2 german regions.

Now after Bulgaria left they have been losing ground really fast for the last months, of course other factors also came into play like spoland draggin BrUSA on their side, but this still has to do with the fact that EDEN completely abandoned W.Europe by focusing on "BG and puppets" alliance most of the time.

Tittannos
Tittannos Day 1,826, 14:47

grki imajo zaloge tolko, kot smo imeli mi ob napadu bolgarije, ko je bila še v drugem zavezništvu

Vsak 100 EBjev in veliko tankerjev, to je to

petran007
petran007 Day 1,826, 14:53

Well you stucked on the money.
It's not your bussiness.
Afterall Greeks that can't afford the "elite" virtual reallity just don't pay.
For instance, I haven't spent even a penny for erepublik.
If someone considers erepublik a good investment of both money and time we should accept his judgment without judging him.

Respect is the key word.

Ice Killa
Ice Killa Day 1,826, 15:05

We should accept his opinion, but still question it. You cannot rationally enumerate why you are willing to spend thousands of euros on a game like this.

Respect would be present if one knew the nature of one. While not knowing anything, it is hard to respect someone. In this case I respect exohoritis as his intentions are clear, he isn't driven by nationalistic angst towards others, he just strives to help. While in the case of other tankers it's just boosting their egos.

CHEVEYO
CHEVEYO Day 1,826, 15:06

good article

petran007
petran007 Day 1,826, 15:14

Even if his aim is not that pure we should accept it..
Let's face it no ones aim is clear.
The nationalistic or the ego feeling sometimes excels (outweigh) purity.
If we were in the position to judge we should have criticised ourselves at first place.
The conclusion is not caring about other's aim which (in our case) derives from the money spent on erepublik.

P.s Many eldery millionaries find sellter to erepublik from their missery lives.

petran007
petran007 Day 1,826, 15:15

Sorry If didn't make myself clear.
We have a really nice saying here in Greece but I can not translate it.
That would help.

Ice Killa
Ice Killa Day 1,826, 15:25

Mind posting that saying here - even if it is in Greek? I am curious to hear it.

And yes, many millionaires find shelter here, which does in other words depict the border between real life and virtual life is blurred out. As I have said before.

I still cannot agree with your explanation - why we should not criticize someone for spending money on this game. At least it might get him to reasonably think what he is doing.

cen1
cen1 Day 1,826, 16:08

Srbija je zajebala, to je vse.

Wildrunner
Wildrunner Day 1,826, 16:37

Doesn't matter if Greece spends money or not what matter is that it does little with it. See Romper who I like to troll a lot he atleast has the idea to help and do something meaningful with his tanking, although he should have never become a politician as this was disastrous for eden.

CHEVEYO
CHEVEYO Day 1,826, 17:17

I would tell you saying about a GEEK CORPORATION
You have two cows borrowed from French and German banks.
You eat both of them.
The banks call to collect their milk, but you cannot deliver so you call the IMF.
The IMF loans you two cows.
You eat both of them.
The banks and the IMF call to collect their cows/milk.
You are out getting a haircut.

petran007
petran007 Day 1,827, 23:24

Where I spend my money is my bussiness.
Why I spend my money is my bussiness.
How much money do I spend is my bussiness.
Why don't you criticise me then when I buy a cigarrete which is harmful for my health?

Hojc
Hojc Day 1,827, 00:14

torej imamo končno nekega pametnega nasprotnika na balkanu..

SmoothZiga
SmoothZiga Day 1,827, 03:18

@cen1
Zakaj pa je Srbija zajebala?

Mucifikatorul
Mucifikatorul Day 1,827, 07:35

good point petran007
o7

Johnnymm
Johnnymm Day 1,827, 08:49

Sorry za mogoče neum no vprašanje, ampak, kaj pa so to tankerji?

cen1
cen1 Day 1,827, 09:09

Srbi bi morali napasti grke, namesto tega so dali NE na Albanijo.

Ice Killa
Ice Killa Day 1,827, 09:27

Johnnymm: Po domače tisti, ki mečejo pravi denar za to, da delajo virtualno škodo v bitkah.

cvicekk
cvicekk Day 1,827, 11:00

vsak , kateri je vzapravil vsaj 1€ za to igro je nor.
Ampak norost je neoprejemljiva opredeljitev, tako , da norcev verjetno sploh ni... 😃
so samo odstopanja od povprečja. Nihče pa ne trdi, da je povprečje "normala"
😃

lp

SlovenianChampion
SlovenianChampion Day 1,827, 11:12

Že od nekdaj se mi je zdelo tankanje norost, je pa res da sem vedno si to predstavljal kot maksimum 50€...že 1€ za to igro se mi zdi preveč ampak zapravljanje v tako nesmiselnih bitkah kot v tem primeru pri Grčiji je dejansko nesmisel. Me pa res zanima kakšne plane ima v prihodnje Grčija skupi z EDENom...zavzet eSvet? 😉 Ker to bi bilo vsaj zabavno xD

SIKARSI
SIKARSI Day 1,827, 12:46

super killa, big vote

SmoothZiga
SmoothZiga Day 1,827, 14:15

@cen1
LoL, kdo ti je to reko? Makedonci? Srbi niso bili vklučeni v to akcijo nikol. Pa tudi NE na MN ni bil sprejet na koncu s strani Srbije ampak ga je sprejel MN.

yretsym
yretsym Day 1,827, 15:25

zdej vsaj vemo kam gre evropska pomoč grkom x2
drgac pa VOTE,kot vedno

t-h-o-r
t-h-o-r Day 1,828, 03:45

now I see, why greece is in such deep shit in RL, lol

balkan will balkan

Robertiez
Robertiez Day 1,828, 06:25

true 🙂

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.