Ambient on/off

Join the new world

 

Fordítás : Román elnök cikke : Útelágazás elött / bónusz cikk

Day 1,896, 09:32 Published in Hungary Hungary by szekely ostor
24 h-ja a román elnök adott ki 1 cikket, de sajnos csak most értem rá a forditására. Bónuszként még 1 román cikk.


Valahian - Un roman

La rascruce
- Útelágazás elött

Szerusztok románok

Ma szeretnék véleményt nyilvánítani nemrég történt események sorozatáról és beszélni arról, milyen lehetséges opciói vannak Romániának.

Háború Lengyelországgal


Románia el lett törölve, nem sikerült összehozni a kongresszusi választásokat.
Kizárólag az én felelőségem, abszolút senki mást nem lehet ezért hibáztatni. Én inditottam el ezt a háborút, és felelek ezen döntésért. Ezért, kérem, hagyjuk abba a vádaskodásokat és a veszekedéseket a román közösségen belül. Nem kell engedjük megosszon minket egy kudarc.
Mi az a Románia??? Szerintem Románia nincs definiálva a térképen meghatározott régiók által, hanem a román közösség kipviseli azt. Ha ez a közösség erős és megtartja harcias szellemét, nem tudnak minket legyőzni.

Nincs szándékomba békét kötni a vesztesi pozicióból. Ebben a pillanatban nincs mit veszítsünk és folytatni fogom ezt a háborút, míg össze nem szedem az összes eredeti régiót és mi több ennél. Aki elfáradt, kecske pozt akar felvenni vagy szeretné megadni magát, egyébb dolga nincs, mint hagyja abba. Addig, míg létezni fog egyetlen román is aki harcolni fog, én ott leszek mellete. Békét csak az után fogunk kötni.Nem adjuk fel!

Szövetségesek és a szövetségek:


Testvéreket mindig segítettük nehéz pillanataikba, s nem azért tettem, hogy késöbbiekben verjem a pofám. Mindez főként számunkra volt elkötelezettség, mint egy tisztességes nép, hogy tudjuk majd a fejünket feltartani. A románok megmutatták, hogy megbizható szövetségesek és hogy nem szarnak be az ellenfél erejétől, még akkor sem, ha az jóval nagyobb.

Nem kaptuk meg azt a segítséget mire számítottunk eltörlésünk pillanatában. Itt szintén az én hibám. Tévedtem mikor elbizakodtam a szövetségeseink üzeneteinek következtében. Nem az ők hibájuk, más prió volt náluk, számukra fontosabbak.

A jövőben érdemes lesz gondosan kiválasztani az igazi barátainkat. Inkább legyenek kevesebben de megbízhatóak mint sokan de hiába. Nem kéne meglepjen titeket az MPP listán szereplő országok létszámának csökkenése vagy az, hogy milyen priók lesznek beállítva. Inkább szerezzenek a román katonák True patriot medállokat még akkor is ha „overkill” csatákban teszik ezt, minthogy segítsenek egy „beképzelt” barátnak.

EDEN
Nagyon sok román katona kérelmezi egy referendum lebonyolítását ami Románia ezen szövetségen belülli tartozkodását avagy távozását jelentené. Egy ilyet majd a Román Közlönyön belül lebonyolítunk. Közvetlen szavazás lesz, egyszerüen IGEN vagy NEM opciók közül lehet majd választani. Mindent látványosan, mutyizás nélkül. Számolás alá lesznek vetve a román állampolgárok szavazatai, civilek vagy katonák, a román katonai alakulatok szavazatai még akkor is ha más állampolgárságuk van, vagy oly idegen országok katonai alakulatainak szavazatai melyek alárendeltek román katonai alakulatoknak, és oly aktív román katonák szavazata is számítani fog akik habár más ÁP-val rendelkeznek aktívak a román csatákban. Minden konstruktív javaslatot ami ezen folyamattal összefügg, kérem közölni.

Kérem gondoljátok meg jól mielőtt szavaztok, EDEN tagok vagyunk a szövetség kezdeteitől, pár napja ezen szövetség vezetői posztját egy román tölti be, de ezen szövetségből való távozásunk nem azt jelenti, hogy nem fogunk csatlakozni egy másikhoz. Románia nem egy oportunista ország, és ha az a döntés születik, hogy kilépünk, egy ideig függetlenek maradunk. Nagy lehetőség van rá, hogy ellenségeink megtámadjnak és akkor nem lesz minimális támogatás sem. Nagyon jól mérlegeljétek meg, mielött szavaztok.

Politika

Mit még mondjak? Túl vagyok még egy impeach-en, néha az az érzésem van, hogy a „die hard”-ot nézem. A politikai osztály nem igen csipáz engem, semmi különös ezzel.
Kérem a politikus urakat, ismételten, hogy ne a katonák széthuzásán dolgozzanak, és álljanak le ami a hadsereg politikai alapon való szegregálását illeti.

Ami személyemet illeti végezni fogom a dolgom, továbbiakban mindent megteszek amit tudok és amennyire tudom, nem engedem befolyásolni magam a politikai eseményektől. Igen, kongresszus nélkülli hónapunk van, én vagyok ezért felelős, kövezzetek meg vagy harcoljatok továbbá, csak legyen már vége ennek a fejezetnek.

Továbbiakban szeretném megköszönni csapatomnak, hogy nem engedtek semmilyen nyomásnak. Egyiköjüknek sem fordult meg a fejében elhagyni a hajót a viharban és nem reagáltak a provokációkra. Mind ott vannak és mind ugyanolyan bizakodóak. Nélkületek nagyon nehéz let volna nekem !!!

Figyelmesen mérlegeljétek az opciókat

Valahian – egy román

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

msriasu -
Vocea Romaniei Viitoare (A jövő Románia hangja)

Capcana Referendumului EDEN - EDEN referendum csapdája

Ezen cikk kizárólag azoknak szóll, akik elme gyakorlatot szeretnének és nem egy ötlet átvételét ami épp divatos.

Már a múlt héten megéreztem az elnőkválasztási kampány témáját ( referendum ami az EDEN –ben való maradás vagy EDENből való távozást illeti), mint ahogy a jelenlegi elnök hazafias diskurzusának erejét.

Lássátok, ezen események történtek a hétvégén: „segítve” a Templomosok nem túl logikus akciójának köszönhetően ( referendum ami az elnők leváltását illeti – aminek a végeredménye NEM, de mégis egy impeach kezdeményezés), Valahiannak a labda szervírozva van és vállalja a kudarcot ami a hun-pol vs rom csatát illeti.

Valahiannak megvan az a művészeti tehetsége, hogy kihasználja nagyon sok eRomániai harcos küzdelmi szükségességét. Végül is, nem mindenki akar mercenary medált szerezni hanem harcolnak eRomániának és eképp próbálnak TP pontokat felhalmozni.

Ámbár Valahian fel kéne vállalja Románia diplomáciájának kudarcát, rendkívüli lépést tesz: felmenti a MoFA-t. (nem tudom ha egy vállalt áldozat – ne vádoljatok azzal, hogy egyeseket túl sok ésszel gyanítok, de ebben az esetben, azt hiszem a MoFA mindent megtett, hogy eltávolítva legyen) és nagy felhajtással bejelenti a referendumot ami Románia állapotát illeti az EDEN-nel való viszonnyal- (távozás vagy maradás).

Ma, ezen lépéseknek köszönhetően, Valahian pole position-ba találja magát ami egy új elnöki mandátumot illeti. Nem azt szeretném, hogy most itt megvitassuk ha Valahian alkalmas egy 3. mandátumra vagy ha más lenne az.

Szeretném, hogy gondolkodjunk jól, az EDEN-ről!!! A népszavazás szellemében nagyon sajnálom, hogy fontos személyek a politikai életből pénteken chat-en voltak amikor Alpho is az #ero.congress csatin, de fontosabb dolgaik akadtak más csatikon.

Cserében, felrakhatunk néhány kérdést:

1. Van még eRo-nak eredményes diplomáciája?

2. Melyik eRo helyzete a nemzetközi kotextusban? (úgy látszik létezik egy felmérés az erep összes országairól, ahol 40%-al eRO volt elkönyvelve a kérdezettek által mint a „legmegbizhatatlanabb közösség az erepről”. Második helyen Szerbia 24%)

3. Ma, az EDEN-en belül eRo hogy van észlelve? (úgy látszik, hogy mi folyton azt ugatjuk, hogy mi segítettünk az EDEN szövetségeseinknek mikor szükség volt rá, de ezek nem érezték a támogatásunkat – ezen esetben van egy elsődleges válaszunk az 1. számú kérdésre.)

4. Mi történik ha ma eRo elhagyja az EDEN-t? Van megoldás? Van stratégia? (tulajdonképpen itt a nagy kérdés amire választ kell adjon úgy a jelenlegi kormány mint az ellenzék is, mely ugyanolyan szinten el szeretné hagyni a szövetséget). Nem tudsz távozni egy szövetségből ma, (szövetség, melynek alapító tagja vagy) ha nincs egy backup megoldás!!! A semlegesség nem egy backup megoldás. A semlegesség nem csinál mást, mint egy oly állapotba hoz, amely majdnem egyforma azzal ami az elmúlt hetekben volt, és nem fogsz tudni támaszkodni még azon csekély támogatásra sem amit az EDEN szövetségesek nyújthatnának.
Tulajdonképpen a kérdés két kisebb kérdésre osztható:

a. Tudunk nyerni csatákat, mint semleges nemzet?
b. Tárgyalások voltak lebonyolítva egy másik globális szövetséggel??

És a dolgok egyszerüsithetőbbek ha válaszolunk másik 2 kérdésre:

1. eRO-nak szüksége van az EDEN-re? Ha nem, mivel helyetesítjük? Ha igen, ki az aki nagyon jól játsza kártyáját mely a 2. kérdés válaszából adódik.

2. EDEN-nek szüksége van eRo-ra? Igen, eRo előnye eCRO mellet jön létre, mint alapító tag.

Szerintem csak innen tovább beszélhetünk eRo újjáépítéséről. Egy oly csapattal, aminek a neve DIPLOMÁCIA! Egy MoFA és egy elnök akik nagyon jól ismerjék a mekanizmusokat és helyesen játszák el az érdeküket. És, hiszem én, a „dinoszauruszok” visszavonzásával eRo Újjáépítése.

A „dinoszauruszok” esetében nem szabad elfelednünk azt a román közmondást, hogy „akinek nincsenek öregei, vásároljon magának”. Vannak ilyenek, és ezen román játékosok nem csak a legöregebbek az ereppen, hanem a legerősebbek is. Vissza kell őket hoznunk, és a jövendőbeli elnőknek, bárki lenne is ő, sikerülnie is kell a visszahozataluk. Felejtsék el a büszkeséget és a hiúságot, és hozza őket HAZA!.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


UPDATE


Egy órája indult el a ROMÁN KÖZLÖNY-ben a referendum ami az EDEN tagságot illeti.

 

Comments

Ge'zenguz
Ge'zenguz Day 1,896, 09:38

Elrendeztek ezek magukat rendesen! Isten tartsa meg a szokasukat! 🙂

Bator Tintanyul
Bator Tintanyul Day 1,896, 09:45

ez jut eszembe a roman elnokrol es a romanokrol:

http://www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w

HenryFecamp
HenryFecamp Day 1,896, 09:50

Bármilyen egyezőség a valósággal, más nemzetekkel csak a véletlen műve lehet.

szemi
szemi Day 1,896, 09:50

köszi a fordítást

Nolmut
Nolmut Day 1,896, 09:58

kösz

cooty
cooty Day 1,896, 10:41

nagy vót, és köszi!

gézi+1 ; )

szeredai
szeredai Day 1,896, 10:44

Sört a fortitonak!!!

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,896, 11:00

Köszi a fordítást, ment a szavazat

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,896, 11:12

MI AZ A KECSKE-PÓZ? 😮

cooty
cooty Day 1,896, 11:25

ezt dobta rá a gugli:
http://kecskefeszek.net/poenkepek/kep/halalos-poz.jpg

de inkább erről van szó:
http://files.mommo.hu/pictures/000/978/978279_d94dd09a0c_s.jpg

vagy csak simán gondolj a kecskebaszó románokra.

szekely ostor
szekely ostor Day 1,896, 11:26

amikor kiduvasztod a valagad, hogy valaki megrakja 😃

szekely ostor
szekely ostor Day 1,896, 11:27

amugy kecske szakértelembe nem veheted fel velük a kesztyüt

Nintsen
Nintsen Day 1,896, 11:33

"Mit még mondjak?" Ejsze!

Count Adyn
Count Adyn Day 1,896, 11:34

Rajk Laszlo : Amiért nem kérünk elnézést, mert elnézni a kecske 2 szarva közt szoktak miközben... 🙂

LusiAL
LusiAL Day 1,896, 11:57

vote!

NoobPower
NoobPower Day 1,896, 12:05

Kecskékkel mentek Erdélyben, akkor persze hogy kecske pozícióban álnak 😃

moczok
moczok Day 1,896, 12:05

Kösz a fordítást.

NoobPower
NoobPower Day 1,896, 12:07

Amint modták az elõzõ cikkben, a bálbol el maradtak és korházba kerültek 😃

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,896, 14:15

Count Adyn: úgy-úgy : D

sorihun
sorihun Day 1,897, 23:59

Mint a hegyipásztorok anno magányukban! : D

Biedermann
Biedermann Day 1,897, 03:36

Ez lesz irl is velük.

Bikkin
Bikkin Day 1,897, 04:35

Azért érdekes, hogy a román nyelvben az önmagát megadó pózt éppen kecske-póznak nevezik.

bacska
bacska Day 1,897, 04:40

"Számolás alá lesznek vetve a román állampolgárok szavazatai, civilek vagy katonák, a román katonai alakulatok szavazatai még akkor is ha más állampolgárságuk van, vagy oly idegen országok katonai alakulatainak szavazatai melyek alárendeltek román katonai alakulatoknak, és oly aktív román katonák szavazata is számítani fog akik habár más ÁP-val rendelkeznek aktívak a román csatákban." -
ez nekem máris mutyizás.

Kero One
Kero One Day 1,897, 07:42

Így kezdték el RL az országrablásukat

Angyal Szem
Angyal Szem Day 1,897, 08:51

A "kecske póz"-ról eszembe jutott egy találós kérdés:

- Miért hordanak a kecskepásztorok gumicsizmát ?

- Mert abba dugják a kecske hátsó lábait, hogy "örömszerzés" közben ne tudjon elugrani...

zsoltid
zsoltid Day 1,897, 11:41

,,tiszteseges nep ......megbiszhato szovetseges ,😅))))) fogom a hasamat 😁))

registratos
registratos Day 1,897, 11:54

A képen: Egy magyar vizsla jelképezi románia küzdelmét?

bunicutza TT
bunicutza TT Day 1,897, 12:30

Da te-ai chinuit ceva timp cu translate-ul 😁))

Rezangyal
Rezangyal Day 1,897, 18:02

ravasz ez a román elnök. csak azért eltörölteti az országát, hogy ne legyen konga és így ne lehessen leváltani 🙂

Jutocs
Jutocs Day 1,898, 01:11

"Nem kaptuk meg azt a segítséget mire számítottunk eltörlésünk pillanatában. Itt szintén az én hibám. Tévedtem mikor elbizakodtam a szövetségeseink üzeneteinek következtében. Nem az ők hibájuk, más prió volt náluk, számukra fontosabbak. "

Legalább ők is részesültek ebben az "élvezetbe"...sajnos nem a valóságban! 🙂

joc01
joc01 Day 1,898, 01:21

"A románok megmutatták, hogy megbizható szövetségesek..."

Erre csak annyit mondhatok: LOL.
A románok annyira megbízhatóak, hogy IRL is "csak" kétszer árulták el a szövetségeseiket, először 1916-ban, aztán 1944-ben... Románnak akkor se higgy, ha kérdez!

nyuszika123
nyuszika123 Day 1,898, 03:38

Hehe, „akinek nincsenek öregei, vásároljon magának”... vagy másképp: akinek nincs történelme, írjon/lopjon magának...

Nagykun
Nagykun Day 1,898, 05:43

Köszi a fordítást! A románok megbízhatóak abban, hogy tutira elárulnak bárkit.

Még az is lehet, hogy megfürdenek a szent ügyük érdekében! 😃

nyuszika123
nyuszika123 Day 1,900, 00:53

Útelága...e....a...ö....zsódászhoz érkeztünk.... nehéz szó 😃

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.