Ambient on/off

Join the new world

 

Feszültség az eMagyar társadalomban [HUN/ENG]

Day 2,471, 05:20 Published in Argentina Serbia by Haszontalan pkrusi
Magyar Verzió:

Sziasztok!

Eljött ismét az ideje, hogy magánemberként tollat ragadjak és hosszan kifejtsem véleményemet. Megpróbálom pontokba szedni gondolatomat, úgy hogy természetesen összefüggjenek egymással is.


1. Néhány szó magamról

Erepes pályafutásom jópár év óta tart. Azóta sok mindent éltem át, voltam: eMagyar konga,eMagyar elnök, Macedóniában nagykövet, több ország polgára, GÁT parancsnok, Kárpát Dandár parancsnok.

Számtalan konfliktuson vagyok túl, van ahol jogosulatlanul kaptam fel a vizet és csak azért is folytattam a háborút. Vannak olyan dolgok is amikből egyszerűen nem fogok engedni, csak azért mert a becsületem az erkölcsöm ezt diktálja. Legyen szó bármelyik esetről, mindegyikből tanultam. Tanultam, mert nem csak a játék változik, hanem én is változom, hozzáállásom, lelkesedésem is.

Én ilyen vagyok, csak azért nem fogok valamit szarul csinálni, mert ez csak egy játék.

Jelen pillanatban mint századparancsnok, és századcéges tengetem epályafutásomat. Nem is merem kiszámolni mennyi TP aranyról mondok le, és azt sem hogy mennyi goldot fektettem már bele a század működésébe. Egyszerűen azért, mert nem a pénz motivál. Ahány játékos, annyi féle ok miatt játssza ezt a játékot, én abban lelelem örömöm, ha egy társaság kikapcsolódásának megszervezésének részese tudok lenni.

És a társaság kikapcsolódásánál maradva, rá is térnék a második pontra.


2. Belépés nap mint nap egy virtuális világba

Egy olyan játékot játszunk, ahol barátságok, házasságok, és akár örök ellentétek is születnek. A karakterek mögött emberek vannak, emberi érzéssel. Nagyon jól lekövethető egyes játékosok személyiség jegyei, pusztán már abból, ahogyan viselkedik és éli itt mindennapjait. Csak egy kicsit kellene odafigyelni egymásra, a reakciókra és máris sok konfliktustól tudnánk magunkat, másokat megkímélni.

Elnökként is írtam már tavaly, hogy lehet a adminokat szidni, meg mostanában a bankkártya huszárokat is, de igazából egyedül csak rajtunk múlik mit is kezdünk a fejlesztők adta lehetőségekkel. Ahogy RL, úgy itt is folyamatosan változnak a dolgok és ehhez alkalmazkodnunk kell. Századparancsnokként meg főleg észnél kell lenni, hiszen nem lehet fontosabb, mint az egységet megőrizni és biztosítani számukra nap mint nap a kikapcsolódást, és csak remélni tudom hogy másnap is megteszik ezt.

Nah de nem kanyarodok már el ennyire, inkább fókuszáljunk tovább az emberi tényezőre, a valódi problémákra.


3. Feszültségforrások az eMagyar közösségben

Első két pontot egyfajta bemelegítésnek szántam, hogy kellőképpen ráhangolódjunk a legfontosabb pontra. Ha eddig eljutott valaki az olvasásban, akkor sejtheti hogy mire is szeretnék kitérni.

Az itteni játékosok sem úgy működnek mint a droidok, igenis vannak érzéseink. Ha valaki ezt nem veszi számításba, akkor alkalmatlan itt is bármiféle vezetésre, mert mindig is lesznek feszültségek, lesznek újabb és újabb belharcok.

Mindenkori Magyar elnöknek, és a Fekete Sereg tagjainak is ezt kellene végre megérteniük. Évek óta kialakult egyfajta kép róluk és ha megszeretnék ezt változtatni, akkor a következőket javaslom nekik:

- Döntsék el saját maguk mit szeretnének, hogyan és mi módon szeretnének működni. Legyenek lefixálva a század elvei, és figyeljenek oda hogy ne keveredjen oda politika. Politikát és század dolgokat külön kell választani.

- Ha maguk egymás között ezt lesakkozták, akkor érdemes felvenni az aktuális Magyar vezetéssel.

- Bizonyítani, hogy a felállított modell működőképes

- Következő lépésként az országhű (hívd nyugodtan reguláris egységnek, zsold ide vagy oda) vezetőkkel beszélni, bocsánatot kérni tőlük a több éves ellentétek miatt, és kérni őket a közös munkára.

Higgyétek el gyerekek, képes az ember megbocsátani, túllépni régi feszültségeken. Viszont ahhoz hogy ez meglegyen, annak megvan a módja! Amíg ezek a dolgok nem lesznek meg, addig senki ne várja el Tőlem, hogy jó szemmel nézek bizonyos dolgokat. És nem csak Tőlem, hanem azt is meg kell értenetek, miért van egy szimpla kommunikációs bakiból már iszonyatosan nagy indulat és botrány.

Ehhez viszont idő és munka kell. Minden nagy változás ezen alapszik: rengeteg munka és mégtöbb türelem.
Ha szeretne valaki változtatni ezen a belpolitikai feszültségen, annak sok sikert kívánok, kitartást munkájához, és csak annyit mondanék zárásképpen is:

Don't panic.

Maradok továbbra is tisztelettel:
Haszontalan pkrusi
English Verison

Dear Friends!


It's time to grab a pen again and express my personal opinion in details.
I try to take my thoughts into points, which of course are in close connection which eachother.


1. Few words about myself

My erep life dates back to few years. Since then I have lived through many things, I was:
eHungarian congressman, eHungarian president, Macedonian ambassador, ciziten of many countries, commander of the GÁT, and commander of Kárpát Dandár MU.

I'm through many conflicts, there were a few where I undully got mad, but I still continued the war. There are things that I won't let as my morality and honour won't dictate me otherwise.
Mentioning any of these, I have learnt from all. I have learnt, not just the game changes, but me, my attitude and my enthusiasm also.

This is me, I'm not going to do crap just because it is just a game.

At the moment I live my elife as a commander and a MU's company owner. I'm afraid to count how much TP gold I give up this way and how much gold I invested in the MU.
Simply because money does not motivate me. As many players as many reasons to play this game. I rather enjoy helping a group of people to be entertained.
And having said that I'd like to jump to the next point.


2. Entering a virtual life day by day

We play a game where friendship, marriage and eternal opposites are born. Behind each character there is a human with human feelings. It's easy to track certain players' characteristics, simply from seeing how they behave and live here every day. We should only pay a little more attention to eachothers' reaction and we could avoid a lot more conflict for ourself and also others.
Last year as a president I've mentioned already that we can scold the admins and the mastercard warriors nowadays, but it is all up to us what we do with the given opportunities given my the developers.

As in real life, things are changing here and we have to adapt to these changes. As a MU commander you really have to pay attention what you do to make sure you preserve integrity and and secure the daily entertainment for the soldiers, and you can only hope that tomorrow they will return again.

But don't go that far, let's focus on the human factor itself, the real problem.


3. The conflict source in eHungarian society

The first two points were the warm up to tune up for the most essential point. The ones who get this far will probably know where I am heading to.

Players aren't working here as droids either, they have feelings. Those who are not taking that into consideration will not be able to lead any way, and conflicts will pop up also inner fights as well.

The always current president and also the members of the Black Army should understand that finally. In the last years they formed an image what if they want to change I suggest the following:

- decide by yourself what you want and how you want to work. There should be fix principles for the MU, where politics are not involved. Politics and the MU should be seperated.

- if they have decided about that it would worth to get in connetion with the actual eHungarian government.

- showing that the set model is functional.

- the next step is to talk to the countryloyal ( call them regular units, paid or not ) MU's commanders, apologize for the many conflicts in the past years and ask them for joint and common work in the future.

Believe my guys, people are able to forgive and go beyond and forget the old grievances. But to achive this, there is a certain way. Until these things are not solved don't expect me to look things in a better way and also from the others, you have to understand why there is a big scandal and a terrible conflict from a simple communication error.

To get that, time and work is needed. Every bigger change is based on that: tremendous work and more patience.
If someone wants to change these inner political conflicts, I wish good luck and perseverance and finally let me just say:

Don't panic


With respect:
Haszontalan pkrusi
 

Comments

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 2,471, 05:21

ez meg shoutmaxx:

Feszültség az eMagyar társadalomban [HUN/ENG]
http://www.erepublik.com/en/article/2433271/1/20

LongIeyy
LongIeyy Day 2,471, 05:50

signed

covfefe
covfefe Day 2,471, 12:18

Te meg ki a faszom vagy?

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 2,471, 12:19

Birodalomban nem olvasnak aláírást?🙂

LongIeyy
LongIeyy Day 2,471, 12:48

gondolkozz van 1 perced, jaj azt nem is tudsz 😃:D

fsb1000
fsb1000 Day 2,471, 13:32

Írtam pár kellemes hozzászólást pár oldallal lejjebb, csak aztán jöttem rá, hogy te Haszontalan vagy.
Kicsit megváltoztál... vagy csak én látom így?

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 2,471, 15:24

kicsit sem fogod fel miről írok

fsb1000
fsb1000 Day 2,471, 16:18

Lehet hogy így van, de ha letudod ide írni 2 mondatban a lényeget, akkor talán menni fog.

Garmacor
Garmacor Day 2,471, 05:24

KDMaxxxxx!!!! o7

Golika
Golika Day 2,471, 05:25

mentem popcornt csinálni, mielőtt megjön fsb

Xer01
Xer01 Day 2,471, 05:43

😃 😃 😃 😃

classfighter
classfighter Day 2,471, 06:54

🙂

dnbsoIdiers
dnbsoIdiers Day 2,471, 05:28

komment?

Ehedmeny
Ehedmeny Day 2,471, 05:29

o7

Petyaman
Petyaman Day 2,471, 05:36

Miért váltottál újra nevet?

Flying Cangaroo
Flying Cangaroo Day 2,471, 05:40

Eheslonak gumicsont! 🙂

Petyaman
Petyaman Day 2,471, 05:43

Lemaradtam valamiről vagy csak a szokásos?

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 2,471, 05:54

Csak egy chates agymenés eredménye, miszerint gyors néha a tempó a század vezetőségében:) innen már csak pár poénos asszosziciáció a nem hajt a tatár mondástól :

tatár
batu kán
haszi kán

Petyaman
Petyaman Day 2,471, 05:57

50 Goldos Poén...

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 2,471, 05:58

55 azt hiszem:D

Petyaman
Petyaman Day 2,471, 06:06

Gratulálunk Hupáki magaslatokra emelkedtél! Jutalom: God Emperor medál!

Sobamogera
Sobamogera Day 2,471, 08:31

A FasziKám nem teccett nekije 😃

Flying Cangaroo
Flying Cangaroo Day 2,471, 05:39

KDMaxxxxx!!!! o7

Flying Cangaroo
Flying Cangaroo Day 2,471, 05:39

GATmaxxx!

Siccy
Siccy Day 2,471, 05:40

Don't panicmaxxx! o7

franky88
franky88 Day 2,471, 06:14

Level100maxx

Ghost of Styx
Ghost of Styx Day 2,471, 05:41

A feszültségkeltés két oldalról megy, nem csak a BA részéről. Nagyon jól mutatja ezt pl a Te hozzászólásod a cikkem alatt. Hogy miként mertem én az eMagyar Hadsereg tagjának titulálni a BA-t. Ha BA egyes tagjai nem ütöttek volna a fontos magyar csatákban már nem lenne ország (természetesen mielőtt belekkötsz, nem csak a BA-nak köszönhető hogy hoztunk komoly csatákat).
Ha pedig irreg és reg századokról kezdesz írni a reagálásként, akkor nyisd ki a szemed.

Xer01
Xer01 Day 2,471, 05:44

Tökéletesen összefoglaltad a lényeget. Ezt kéne a TOP MU vezetőknek megérteni vagy ha nekik nem megy leváltani mindet.

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 2,471, 05:49

Ott a működési sorrend, leírtam hármas pontban.

Xer01
Xer01 Day 2,471, 05:59

Ez az egyik módi, szerintem volna más is, de nem fogok veled megint erről vitázni.

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 2,471, 06:05

Lehet van más is, de perpill ezt látom kiútnak, max kisebb finomítással.

franky88
franky88 Day 2,471, 06:17

Nem váltasz le te semmit.
Mit tesz az állam az MU-kért úgy általában 1,5 éve?
Akkor nem is fog beleszólni!
Vagy a pártelnököket is az elnök határozza meg?
Hagyjuk már!

Xer01
Xer01 Day 2,471, 06:18

Mivel élből elutasítasz minden mást megoldást, ezért nem csodálom, hogy nem látsz mást 🙂

Xer01
Xer01 Day 2,471, 06:23

Franky, hol olvastad, hogy az elnöknek kéne leváltania őket? Az elnöknek nincsen beleszólása abba, hogy az MUkat ki vezesse. Arról lehet vitatkozni, hogy ez helyes e vagy sem, de talán igen mivel folyamatosan változnak az elnökök és az MU tagsága az állandó.

Mivel a tagság állandó, ezért nekik kell a változást kierőszakolni. Minden játékosnak el kell gondolkodnia azon, hogy mit akar. Ha az erő meglesz a közösségben a változásra, akkor majd jönnek olyanok akik kiállnak a sorból és a "mozgalom" élére állnak.

Vagy maradunk a posvány és merülünk egyre mélyebbre és mélyebbre.
Mindenesetre arra jó ez a mostani felfordulás, hogy tisztán lássunk.

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 2,471, 06:30

Ha jön egy olyan megoldás, ami nem csak nekem emészthető, hanem több száz embernek is, akkor azt támogatni szoktam

rRonin
rRonin Day 2,471, 09:33

Haszi Kan - ki is vagy te valójában? - te csak 1 utat írtál le, azt, amiben a BA -nak térden kéne csússzon, hogy végre elismerjék... szerintem ez felháborító. Teljesen egyoldalú, szubjektív és elfogadhatatlanul diszkrimináló, továbbá teljesen leveszi a felelősség minden terhét más századokról, vezetőkről, játékosokról stb.
Jah, amúgy nekünk nem kell belső szabály században, pártban, láthatóan jól vagyunk, köszi.
Minden félnek engednie kéne, de jól tudjuk, ahogy látható írásodból is, ez nem megy részedről sem.

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 2,471, 05:47

Világosan leírtam, hogy ilyen szituációban én csak hátradőlök, Ti meg dolgoztok.
Ha sorrend fel van keverve, akkor jön a feszkó.

És ha eltörölnek akkor mi van? Nincs rendben ország, nincs rendben a szövetségi rendszerek, és egy hamis kép miatt verjem a seggem földhöz előttetek?

Szem kinyitása Neked is érvényes.

Ghost of Styx
Ghost of Styx Day 2,471, 05:49

Próbáld érteni amit mondok. De fejtsd ki nekem kérlek akkor hogy miért nem tagja a magyar seregnek a BA. Mit tesznek más századok amit a BA nem az országért.

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 2,471, 05:57

Ezt hadd ne én válaszoljam meg kérlek

Haszontalan pkrusi Day 2,471, 05:57

Comment deleted

Sky Warp
Sky Warp Day 2,471, 05:58

neked kéne, hisz te állítottad.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 2,471, 06:39

Peldaul nem utnek milliardokat lengyel oldalon mint krain es te meg azt aruld el mar kerlek hogy ki votal mielott a jatek szabalyai ellen vetve macedon karit vettel

Ghost of Styx
Ghost of Styx Day 2,471, 07:26

Tehát ha egy Kárpátost meglátok a haza ellen ütni akkor már az egész Kárpát Dandárt nevezhetem áruló seggfej bandának. Jó a logika srácok! Megfoghatjátok egymás kezét egy kis homokozás közben:D

A játék szabályai ellen pedig nem vétettem, hisz a karaktert nem vettem. Ráadásul amúgy sincs semmi közöd hozzá:)

Ghost of Styx
Ghost of Styx Day 2,471, 07:29

Ezen az úton elindulva a Horthy tényleg áruló banda, sőt kb minden MU-ról elmondható ez, ha egy ember tettei alapján ítélnek meg egy közösséget!🙂

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 2,471, 07:30

szép logika, főleg hogy úgy csavarod az egészet, hogy csak Te és Ti jöjjetek ki belőle jól Ghost.

tapsvihar és pomponlányok

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 2,471, 07:42

Az is szabalyellenes ha kapod a karit de nem ezen van a hangsuly az ne moralizaljon aki meg a kiletet sem vallalja. Evekig vallaltak es buszkek voltak a feketesek hogy az orszag ellen tevekenykednek miert vannak most ettol besertodve.

Ghost of Styx
Ghost of Styx Day 2,471, 09:22

Nem áll jól neked a cinizmus Pkrusi akármennyire is akarod:)
A baj az hogy ellenpéldát nem mondasz, csak sablon szövegeket puffogtatsz.
Ernőke meg nem lát tovább az orránál, de ezt már megszokhattuk tőle. Ti foglalkoztok a BA-val, Ti vagytok akik nap mint nap előveszitek az ügyeket. Van aki a játék miatt van itt van aki meg a beszólogatás miatt, ugye Ernő?🙂

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 2,471, 09:25

Ha megbocsátasz, akkor nem fogok minden egyes BAS kommentelőnek szájbarágósan magyarázni, mert a végén még az lesz az érzésem, hogy szellemi fogyatékosokkal beszélgetek;)

Ghost of Styx
Ghost of Styx Day 2,471, 09:33

Köszönjük hogy ilyennek titulálsz minket.
Na megyek, meghagylak kicsit sírásaiddal magadnak:) Azért remélem elnézi az asszony a hisztit:D

rRonin
rRonin Day 2,471, 09:38

Először is , jééé Pkrusi vagy?
Másodszor pedig egyfolytában azon rágódtok, és nem bírjátok megemészteni, hogy habár a BA akár még üt ellenoldalon is, de a 90% sebzésünk bizony a jó oldalra csepeg, és hát bizony azért az a sebzésekből és killekből is látható egy -egy MU verseny vagy nemzeti verseny kapcsán, hogy olykor jóval túlmutat néhány vagy a másik top5 MU tettlegességén. Kérdem én, akkor számszerűleg még mindig bőven , de legalábbis egálban vagyunk a többi MU teljesítményével, nemde?
Adott esetben a reguláris MUból is ütnek ellenoldalon, nem egyet láttam már én se. Csak n nem rohanok és lobogtatom mint a véres kardot...
Ellenben TI nem bírtok leszakadni erről a témáról, csak tudnám miért? Talán irigyek vagytok, vagy mivan?

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.