Ambient on/off

Join the new world

 

Fenomenul "Da si Nu". Lipsa activitatilor distractive in erepublik.

Day 1,897, 13:22 Published in Republic of Moldova Romania by MDreams


Ultimile zile am fost martorii unui fenomen distructiv in presa eMoldovei, articolele "Da si NU" ce au creat relatii ostile si antagoniste intre cetateni si asa zisele "tabere". Un comportament crud si vrajmas din partea multor jucatori din diferite tabere ce au creat o atitudine rece, tensionata si deloc constructiva.

Se tot da vina pe presedinte sau guvern, Acvila, clone si asa mai departe. Nu cred ca e cazul sa negam, toti, toti sunt vinovati(mai mult sau mai putin) pentru atitudinea dusmanoasa instalata in eMoldova insa fiecare dintre noi a neglijat principalul dusman cel care isi castiga existenta zi de zi prin intermediul divergentelor si neintelegilor. Este vorba de jocul in care ne aflam noi. Un joc ruinat ce nu poate oferi sansa de afirmare si care se opreste doar la lupte inutile, goana dupa gold si lupte politice, nimic mai mult.

Un joc care a incetat sa ofere momente de echipa sau mai bine spus momente de lucru in echipa unde fiecare are rolul sau si fiecare rol se considera important. Acum totul consta in Max-hit, gold in pusculitele proprii, firme q7 si nu in ultimul rand medaliile de tinichea.

Indifirent ce presedinte, ce guvernare va avea eMoldova in viitorul apropiat niciodata nu va fi destula munca si implicare cauza fiind un joc decedat ce iti ofera un sentiment trecator de libertate. Cu toate astea ne mai ramane un lucru pe care il putem face cu totii. Sa crestem, sa invatam a fi toleranti, corecti si nu in ultimul rand frumosi sufleteste.

Cu drag,
MDdreams - illumineted!

 

Comments

MisteriousMan
MisteriousMan Day 1,897, 13:26

Vot

Tamas Vlad
Tamas Vlad Day 1,897, 13:26

amin

Lupusorul tainic
Lupusorul tainic Day 1,897, 13:30

V !

maxu08
maxu08 Day 1,897, 14:05

bun

Nicu Maels
Nicu Maels Day 1,897, 14:37

Aleluia!😃

Mentalist de Bucovina
Mentalist de Bucovina Day 1,897, 21:50

Stampilat!

Norman Asante
Norman Asante Day 1,898, 01:17

Deoarece, de la mine a pornit acest "Fenomen DA sau NU" cu referire la apartenenta eMoldovei la CoT, tin sa mai explic odată esența acestuia.

Comunitatea eMoldova e musai, in viziunea mea, sa stea alături de comunitatea eRomania, inclusiv si in acest joc. Doar atunci cand ambele comunități vor privi in aceeași direcție si vor fi partenere si aliate, ne v-om putea atinge scopurile noastre in acest joc: sa propunem o alternativa mai buna la ceea ce exista in RL. Desigur ca e o corelație strânsă dintre RL si eR (sau alte jocuri de acest gen), oricat ar nega-o acei oportuniști de alde Noone, unualibri sau Gadier. Acum cand acei rusofili si moldovenisti romanofobi care sunt minoritatea infima in RL si eR au ajuns sa-si vada visul umed din RL realizat in eR cand eMd este aliata cu inamicii dintotdeauna ai eRo, e cel putin stranie aceasta reactie indiferenta si chiar aprobatoare a majoritatii românești din eMD cand chiar si pe chaturile oficiale ale guvernului si congresului eMD sunt vociferate enunțuri cu caracter românofob, care de departe trec granițele acestui joc si lezează demnitatea națională a românilor.

Deci, acest apel cu ”Da sau Nu” se refera in esență la noi toti ca si comunitate si la fiecare ca individ, pentru a ne autodefini ca români atât in RL cat si in joc, caci odata renunțând la sau trădându-ne specificul românesc (in joc sau RL), va deveni imposibil sa mai restabilim ceea ce vom pierde.

Andreica1989
Andreica1989 Day 1,898, 01:20

Vot!
Sper ca toti sa realizeze ce ai scris...si sa conlucran intru prosperitatea eMoldovei!!!

NoOnexRO
NoOnexRO Day 1,898, 01:23

Assante, politica si religia nu-si au rostul intr-un joc online.
Tu faci tocanita intre ce e joc si ce e viata reala.
Hai sa apara si iehovistii si musulmanii si hai sa-ncercam sa aducem si religia aici.
Ce zici?

Norman Asante
Norman Asante Day 1,898, 02:11

Gresesti, NoOnexRO (remarca ca ti-am scris corect nickul).

RL si eR sunt legate organic si nu pot fi separate in niciun fel. Tocmai pe corelația dintre aceste 2 planuri se si bazează succesul acestui joc. Sa nu uitam de faptul ca omul nu se poate detașa in niciun fel de subconștientul sau si de stereotipurile sale din RL pe care involuntar le aduce aici in eR. Astfel ca - în primul rand, jocul utilizează harti si simbolica națională din RL, facand apel direct la sentimentele naționale ale fiecărui jucător, care constituie cauza si motivul principal al constituirii comunităților naționale in eR, In al doilea rand, motto-ul jocului este de a propune o alternativa pentru RL in acest joc, referindu-se direct la reminiscențele istorice și etno-naționale din RL ale fiecărui popor în parte. Trei: este clar ca modelele interiorizate aici in joc cu referință la anumite comunități, precum cea ucraineana, cea românească, ruseasca, maghiară etc., de exemplu pentru românii RL din acest joc, vor fi transpuse și in RL, poate chiar in proporții mult mai mari si cu consecințe pe termen lung.

NoOnexRO
NoOnexRO Day 1,898, 02:30

Assante, eu nu sunt fatarnic. Latura asta a ta "umana" e doar poleiala. Toata lumea e constienta de asta. Vei reveni in scurt timp la atacuri la persoana, injurii si ceea ce te reprezinta pe tine cu adevarat.

Cei ce au realizat acest joc au construit un sistem. Cum e utilizat acest sistem de JUCATORI e o alta problema. Ai alegerea la inregistrare sa faci parte din comunitatea japoneza sau cea americana. Tot ce trebuie sa faci e sa alegi alta tara si bum, te-ai nascut in America si esti american. Faptul ca limitarea intelectuala ii face pe jucatori sa respinga ideea de joc si sa se auto-ingradeasca intr-o realitate aduca in virtual e problema lor. Nu te forteaza nimeni sa te inregistrezi ma roman daca esti roman. Nu te forteaza nimeni sa te inregistrezi ca japonez daca esti japonez. Faptul ca o facem e alegerea noastra, si limitarea noastra de a incerca sa facem parte dintr-o comunitate apropiata credintelor noastre. NOI aducem in joc politica si religia din viata reala. In joc politica exista sub o cu totul alta forma si religia nici macar nu exista... slava Domnului!

Prostia oamenilor de a se baza SI AICI pe real transforma acest joc dintr-unul de placere intr-o batalie de orgolii, istorica sau economico-politica. Normal ca romanii nu se inteleg cu ungurii pentru ca aici intra jucatori care nu reusesc sa gandeasca limpede si sa faca diferenta intre real si virtual. "Ungurii vor Ardealul! Huoooo!!!!" si dai si lupta de la pasopt incoace.

De ce crezi ca nu se accepta extremismul? Nu e el parte constituenta a lumii reale? Aaa... si-nca cum! Dar e indepartat de aici. Pentru ca se poate. Ce nu se poate e sa-ti indeparteze ultima farama de cultura, arta, sentiment pe care il ai din viata reala. Asa ca unii intra cu bune altii cu rele.

NoOnexRO
NoOnexRO Day 1,898, 02:31

Uita-te la un film horror. Poate pentru tine va fi o porcarie si nu te va impresiona cu nimic. Poate altcineva nu va dormi nopti la rand avand impresia ca e ceva in dulap. De ce? Pentru ca interpreteaza DIFERIT aceeasi informatie. Adminii au facut filmul si i-au dat play. Restul depinde de jucatori.

Faptul ca nu reusesti sa faci TU si altii diferenta intre ce e real si virtual... e deja o mare problema.

Norman Asante
Norman Asante Day 1,898, 03:10

Iarăși greșești, NoOnexRO (mai remarca odată ca ți-am scris corect nickul)

Ce are comun fățărnicia cu insulta? Daca nu esti fățarnic ai dreptul deci sa insulti? Esti cel putin bizar.
Cat despre atacurile la persoana si injuriile aduse tuturor celor care au alte opinii decât ale grupului din care faci parte, cred ca iti dai seama mai bine ca oricine ca te reprezinta perfect pe tine si pe cei din grupul tau, mai bine ca pe oricine altcineva.

Cat despre subiect, vad ca nu ai argumente la cele trei puncte expuse de mine in comentariul anterior. Nu e o simpla coincidenta ca, de regula, comunitățile din eR poarta un caracter național conferit de proveniența RL a membrilor acestora. Tot asa cum nu e o coincidență ca separarea pe alianțe a e-țărilor e determinata de asemenea de stereotipurile sociale din RL care domina viata publică din anumite e-țări. Toate aceste aspecte sunt încurajate de admini și creatorii acestui joc. Or, cei ce se detașează de planul RL și nu mai țin cont de el nu mai joaca eR. În fapt, aceasta poziție ipocrita a grupului de jucatori de origine romana RL care se auto identifica ca fiind contra comunității eRo, este doar un paravan pentru alte interese precum obținerea de medalii aici in eMD, precum a facut unualibro, castigand alegerile de CP cu sprijinul clonarilor binecunoscuti din MD, in schimbul loialitatii sale fata de promovarea visului umed al acestora din RL de a poziționa Moldova intr-o alianță ostila Romaniei.

De aceea indemn pe toti jucătorii lucizi din eMD sa fie realiști si sa nu se lase prada acestor manipulari de 2 bani precum ca eR nu e legat de RL si să-și promoveze interesele și scopurile de a crea o comuniune sau alianța împreuna cu eRO prin demersurile reciproce ale celor de la conducerea celor 2 e-tari, pentru a ne atinge scopul nostru in eR, expus de mine in primul meu comentariu.

NoOnexRO
NoOnexRO Day 1,898, 03:37

Assante, eu nu sunt fatarnic ca tine.
Nu sunt azi mieros si maine plin de fiere. Vad ca tu depinzi de pastile probabil.

Faptul ca nu vrei sa vezi argumentele mele nu inseamna ca nu exista. Repet, simplificat: jocul e un sistem. Joaca e a utilizatorilor. Daca tu te folosesti de simbolistica reala intr-un joc esti un fraier.

Intra intr-un shooter. Ai sa ai arme. Urmand argumentele tale ar trebui sa stai cuminte pentru ca legea iti interzice sa ucizi. Dar pana mea, de ce ai intrat in shooter? Nu sa tragi cu pusca si sa arunci grenade pentru ca e un JOC si ACOLO regulile le faci TU ca jucator?

Norman Asante
Norman Asante Day 1,898, 03:56

QED

Alcide
Alcide Day 1,898, 06:02

"Sa nu uitam de faptul ca omul nu se poate detașa in niciun fel de subconștientul sau si de stereotipurile sale din RL pe care involuntar le aduce aici in eR."

Hihihihi, gura pacatosului adevar graieste. Io sper sa nu fie chiar asa:)

Norman Asante
Norman Asante Day 1,898, 06:48

Alcide, nu e nevoie sa o incepi pe de departe, poti începe chiar de la inceputul discutiei sa injuri si sa faci atacuri la persoana, dupa cum se crede ca e de bon ton in grupul din care faci parte

Hunab Ku
Hunab Ku Day 1,898, 07:06

Assante, scrie si de pe contul Invincibile.md
discutia o sa fie mai naturala, nu va fi necesar sa te stradui sa pari normal

NoOnexRO
NoOnexRO Day 1,898, 07:33

Norman Asante Day 1,898, 06:48
Alcide, nu e nevoie sa o incepi pe de departe, poti începe chiar de la inceputul discutiei sa injuri si sa faci atacuri la persoana, dupa cum se crede ca e de bon ton in grupul din care faci parte

====================

Ma apuca rasul cand vad ca pana si Assante a ajuns sa-si creada minciunile comportamentale.
Am mai zis-o Assante, iti sta bine in alb. Nu dureaza insa.

Norman Asante
Norman Asante Day 1,898, 08:22

”NoOnexRO Day 1,897, 07:33

Da, asa e. Sunt o minte mica”

- Evident ca aceasta auto apreciere e valabilă si pentru cazul lui HunabKu

Norman Asante
Norman Asante Day 1,898, 09:07

Vezi cu ce mesaj vine in acest articol colegul tau de UM: ”Sa crestem, sa invatam a fi toleranti, corecti si nu in ultimul rand frumosi sufleteste.”

Deci, în loc să îndrugi verzi și uscate, mai bine cautați-vă ceva mai util de făcut, ”minte mica”.

NoOnexRO
NoOnexRO Day 1,898, 09:12

Assante pui mic, ti-e ciuda cumva ca toti oamenii aia pe care i-ai injurat ani la rand nu dau doi bani pe noul si imbunatatitul Assante imbracat in armura si calare pe cal alb? Cum te-ar putea baga cineva in seama pui de lele cand poleiala se duce numai de sufli putin... Ce mare patriot se ascunde in tine... offf... pacat ca nu-l vedem din cauza nimicului care blocheaza privirea.

Acum 2 luni iti cereai iertare de la cateva persoane. La nici o saptamana te-ai apucat iar sa arunci cu injurii in stanga si-n dreapta. Sa ma scuzi ca sunt reticent la astea 5 zile cat ai reusit sa iti tii limba dupa dinti facand eforturi supraomenesti sa nu-ti arati IAR arama.

Alcide
Alcide Day 1,898, 10:32

Hahaha, Normane, cind unul ca tine vorbeste despre nesimtire isi ies riurile din matca...tu vorbesti despre grobianism? Tu, cel care ai dus imundul pe culmile gloriei, care ai face sa roseasca pina si o satra?!

MDreams
MDreams Day 1,898, 10:36

Vad ca pina la urma tot un articol de scandal a iesit...

Alexandru Barbarosie
Alexandru Barbarosie Day 1,898, 10:47

MDreams, asante e pov aparte...

t150
t150 Day 1,898, 11:21

am inceput deja sa le zic la unii lucratori in birou "ba normane!"

Evanghelion.
Evanghelion. Day 1,898, 12:20

votat! ..respectati articolul si nu mai faceti scandal aiurea, lucrurile sunt clare!

Norman Asante
Norman Asante Day 1,898, 12:47

Corect Alcide. La un astfel de atac la persoana probabil se așteptau si complicii tai chiar din primul comentariu. Nu ar fi lipsit de sens zic eu sa aduci si niște argumente la aceste calificative ticluite cu atâta măiestrie.

JILO
JILO Day 1,898, 14:11

+ 1 @MDreams

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,898, 20:32

Si in romania avem referendum! :😁

Alcide
Alcide Day 1,898, 21:58

Bre(si sa nu uit sa trintesc o virgula), maestrule, nu-i riscant pentru reputatia ta de depozitar al Adevarului sa arati asa lipsuri la memorie? Da-o dracului de treaba, trei ani nu-s asa de multi nici chiar pentru tine. Sau ti-au trecut episoadele psihotice si simti o oaresce jena pentru ca ai adus in discutie viata particulara a cuiva, pentru glumitele de grajdar, impanate cu apropouri din cele mai josnice? Ce dovezi as putea sa aduc daca tu iti stergi majoritatea postarilor cu care dai in fasole, lasindu-le doar pe alea sforaitoare si pline de pretiozitate in speranta ca lumea sa nu vada ceea ce esti de fapt: un provocator ieftin, limitat si prizonier al unor stereotipuri! Si agramat pe deasupra!

MDreams, scuze, da' nu m-am putut abtine. Intelege-ma si pe mine: sint mizantrop si nu-mi plac dobitocii. Din punctul meu de vedere, joaca s-a terminat, azi n-am cizmele de guma la mine.

Norman Asante
Norman Asante Day 1,899, 09:21

Numai aberații nefondate și acuzații gratuite ai înșiruit.

Constat, Alcide, că te-ai transformat ușor-ușor într-un membru marcant al Haitei Regale / Prezidentiale.

Felicitări!

MDreams
MDreams Day 1,899, 09:33

Cu toate ca am avut dorinta de a nu participa la certuri si divergente trebuie sa spun ca nu ai pic de obraz Norman Asante.

Constat, ca un om mai dement si smintit nu am vazut nici intr-un joc si nici in viata reala.

Felicitari!

Norman Asante
Norman Asante Day 1,899, 09:40

MDreams, ai si argumente poate?..))

Ca bine iti sta cu acel pudel ca avatar la ziar. Un adevărat membru al Haitei, nu foaie verde..)))

MDreams
MDreams Day 1,899, 09:46

Argumente?

Cel mai puternic argument in cazul de fata este trecutul. Nu ma aprofundez in detalii. Alcide a spus totul. Sa ai parte de sanatate!

Norman Asante
Norman Asante Day 1,899, 11:41

Prost sa fii, noroc sa ai..))

MDreams
MDreams Day 1,899, 11:49

😁) Acelas Norman, un provocator isteric si ieftin.

"Prost sa fii, noroc sa ai..))" Melodia vietii tale?

Norman Asante
Norman Asante Day 1,899, 11:55

Nu, pudelu..))

A fost o urare de răspuns..))

MDreams Day 1,899, 11:58

Comment deleted

Norman Asante
Norman Asante Day 1,899, 12:00

Tu deja ti le-ai luat, сățeluș?..))

MDreams Day 1,899, 12:05

Comment deleted

Norman Asante
Norman Asante Day 1,899, 12:09

Gata, ai finalizat CuRsul de tratament, cățeluș?..))

Ai grija ca ceea ce ai tu e cronic si necesita supraveghere permanenta..))

MDreams Day 1,899, 12:10

Comment deleted

Norman Asante
Norman Asante Day 1,899, 12:12

Salvarea nu te va ajuta. Dar poti sa o chemi sa te duca la dispanser, pudelu..))

NoOnexRO Day 1,899, 12:16

Comment deleted

Norman Asante
Norman Asante Day 1,899, 12:17

Tuzik, te-ai trezit si tu din somn?..))

MDreams Day 1,899, 12:18

Comment deleted

Norman Asante
Norman Asante Day 1,899, 12:19

Pudelu, asa vorbesti tu in fata oglinzii ca uiti sa-ti ei pastilele?..))

Tamas Vlad
Tamas Vlad Day 1,899, 12:20

nu tinde Rexulle )

chiar e deja la 0 si sansele de schimbare sunt epuizate.

las ca imi spune el acum cum sta treaba, stai sa vezi ) si dup-aia sterge comentariile ) ca de obicei...

NoOnexRO
NoOnexRO Day 1,899, 12:20

Te diluezi Assante. Apă chioară diluată. Atât ai rămas.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.