Fagyi

Day 5,324, 05:39 Published in Hungary Hungary by Harcinyul

Egyszer regen, egy messzi-messzi galaxisban... Marmint idoben messzi, es akkor meg terben sem pont itt volt minden. Szoval valamikor en is voltam gyerek.
Akkoriban ha egy fagyizoban volt csoki-puncs-vanilia, mint kinalat, az mar jonak szamitott. Ha volt 5-6 fele iz, az maga volt a kanaan.
De volt egy hely, az 53-as es az 54-es ut talalkozasanal, ami mar akkoriban is valahol 12 es 16 iz kozott kinalt fagyikat. Nem is akarmilyeneket. Ha jol tudom, azota is letezik, es amikor legutobb arra jartam, a fagyipult hossza majd' egy teremnyi volt. Erdekes elmeny volt, hogy ha valahol a fagyi szobakerult - hol, melyik a legjobb - es elhangzott Soltvadkert, szinte mindenki bologatni kezdett, hogy naigen, ezek is jok, de az aztan a fagyizo.

Hogy hogy jon ez ide? Nos, Vadas nickjerol nekem valahogy Soltvadkert jut eszembe. Erdekes, hogy amikor hosszu tavollet utan visszatertem, kb. ugy ereztem magam, mint az egyszeri '56-os orosz katona, aki a Dunanal nem talalta a Szuez tablat - erosen eltevedve. Nem lehetett tudni, melyik karakter mogott epp ki all, ki az, aki meg onmaga, es ki az, aki mar reg valaki mas. Es Vadasra sem trollkent emlekeztem, nagyon nem. Aztan most elnok lett.

Az elozo cikkemben nem festettem jo kepet a varhato jovorol, nem veletlenul. FSB-nek gondot is okozott a "megoszto" jelzo feldolgozasa. Aztan jottek a kovetkezo napok, es Vadas nemcsak arra emlekeztetett, akire emlekeztem. Es meg kell emlitenem, hogy azokra az emberekre pontosan emlekezni, akikkel nem voltam rendszeres kapcsolatban, idonkent gondot okoz. Szoval Vadas messze tulteljesitette minden varakozasomat.

Hogy miert? Mert eltunt a troll. Viszont van egy felelossegteljes elnok, aki rengeteget van jelen, koordinal, a szovetsegeseknel nem az ellensegeket (vagy kevesbe baratokat) gyujtogeti, iranyit, nem hagyja az embereit mas iranyokba mozogni, amikor lehet, irja, mi a helyzet, hova kell es nem kell utni, stb.
Tokeletesen csinalja? Nem, o sem ufo. Jol csinalja? Igen. Szerintem igen.
Felszabaditotta az orszagot? Meg erre is sor kerulhet. De ha nem, akkor sem ezen mulik. Mint valaki irta ma, hol elfoglalnak minket, hol mi foglalunk el masokat. Nem mi vagyunk a legerosebbek - legfegyelmezettebbek vegkepp nem - kovetjuk hol az apalyt, hol a dagalyt.

Miert irom ezt epp most? Leginkabb azert, mert most epp volt ra idom, amikor pedig lezarul a ciklus, ugyis irnak eppen elegen. Raadasul ugy tartom, ha valaki jol csinal valamit, azt nem csak utolag kell ertekelni. A teljesitmeny megerdemli az elismerest.

Harcinyul.