Ambient on/off

Join the new world

 

eTársadalmak statisztikája

Day 1,840, 10:30 Published in Hungary Hungary by MandalaaLényeges kérdés minden ország jövője szempontjából az, hogy mekkora az állampolgáraiból összetevődő játékos közösségének a nagysága, illetve milyen az említett populációjának (bizonyos szempontok szerinti) összetétele.
Megismerhetjük a statisztika idevágó részleteit erősen szubjektív keretbe foglalva. Kérlek ezt nézzétek el nekem.Bármely online browser stratégiai játékot is nézünk, mindegyikre igaz az, hogy a beregisztrált játékosok számszerű nagysága, illetve aktivitása dönti el az adott játék sikerét. Még akkor is így van, ha egy jól kidolgozott, jól felépített, kedvelhető, egyszóval profi játékkörnyezetben vagyunk, hiszen ha csak páran játsszák, akkor nem tudják élvezni, bármily jó is a játék. A browser műfaj már csak ilyen.

Az Erepublikra fokozottan igaz a fenti megállapításból a játékosállomány nagyságára vonatkozó rész több okból is:
Stratégiai játékokban a klánok, szövetségek maximális mérete általában 100 játékos körül alakul. 3-10 ilyen csoport összeszövetkezik, már nagyhatalomnak számít, párszáz játékosból álló csoport már domináns. Az eRepublikon ugyanekkora létszámmal aligha lehetne meghatározó egy nemzet (100 fő), nemhogy egy szövetségi rendszer (párszáz fő). Látjuk, más a lépték.
► Az általam kipróbált játékok zömében a játéknak nem csak kezdete van, hanem vége is. A szerver ideje alatt az aktívak kiemelkedő gazdasági és katonai teljesítményt visznek véghez, időt nem sajnálva, hiszen a szerver végeztével fel tudnak majd töltődni, ki tudják majd „pihenni a fáradalmakat”. Nálunk nincs vége a játéknak, amely felvet néhány előnyt és hátrányt.

Hátránya, hogy kiégünk. Ezzel a legtöbbünk legkésőbb 2-4 évi játék után szembesül. Jobb esetben visszavonulva (kétkattolás), vagy kevésbé szerencsés esetben rövidebb-hosszabb játékmegszakításokkal, de folytatjuk a játékot. Legrosszabb esetben végleg abbahagyjuk, és töröltetjük a karakterünket, vagy átadjuk a karakterünket valaki másnak. Akár így, akár úgy sajnos nap mint nap veszítünk el számunkra kedves játékosokat, ez elkerülhetetlen.
Minden nemzetnek az a jó, hogyha mindig többen érkeznek a játékba, mint ahányan abba hagyják, hisz ez garantálja a hosszabb távú fejlődést, végső soron a nemzet talpon maradását.

Eme gondolatok tükrében vegyük szemügyre a következő statisztikát:


Jelenleg a 17. legnépesebb nemzet vagyunk e világunk viszonylatában, és tudjuk jól, hogy voltunk sokkal előrébb is, de legalább a 3 105 átlaglélekszám felett állunk a népességünk tekintetében.


217 352 élő, aktív játékost tart nyilván az Erepublik, amelyről tudvalevő, hogy valójában fals adat

22 ország található az átlag feletti tartományban, míg 48 ország alatta van. Harminchárom ország, csaknem a fél eRepublik világ országai 1 000 lelket sem érik el.

Milyen jövője lehet ezeknek az országoknak? Ki lehet emelkedni ebből? Lehetnek ők is katonailag sikeres hatalom? Ha egy 500 lakos körüli országba hirtelen beregisztrálna 6 000 új játékos, mint anno hazánkban is, akkor képesek lennének a mai viszonyok között az élvonalba kerülni? S ha igen, mennyi idő kellene ahhoz, hogy elérjenek sikereket? 1 év? 2 év? Még több?

A mai viszonyok között sem lehet utolérni a gigatankokat ugyebár. Lassan félelmetes 40 k-t fog ütni egy TOP tank, hogyan is lehetne őket behozni? Őket sehogy, de nem is ez a lényeg egyik állam számára sem.

Véleményünk szerint attól függ, de igen, elérhető a siker akár meglepően rövid idő alatt is. A mai szabályok ismeretében kifejezetten lehetségesnek látjuk a felemelkedést bármely ország részéről.
A négy divízióból az első hármat – a játékra fordított Mastercard függvényében (nemzeti szinten) – kb. 3-6 hónap alatt már uralni képes az adott ország, ha máshol nem számottevő a friss regisztrációk aránya. A negyedik divízió az kemény dió, de nem is kell vele foglalkozni, hiszen az első három divízió épp elegendő a csaták megnyeréséhez.A négy divízió szabályrendszere pont a háttérbe szorított, vagy az eddig elmaradott, de ezen változtatni akaró országokat hozhatja nyerő helyzetbe. Természetesen a többi ország számára kényszerítő erő a folyamatos utánpótlás az elért eredmények, és pozíciók fenntartása érdekében, csak nekik a 4. divízió erőssége miatt nem kell akkora súlyt fektetni a másik háromra.
Most tekintsük meg az átlagos játékos szinteket országonként:


Ha így nézzük a világdobogós második helyen állunk az átlagos 27. szintünkkel, Szlovénia előz (28) csak meg bennünket. Egyből rávághatjuk, hogy több az idős játékos, kevesebb az új játékos.


Az átlagos tapasztalati szint eFöldön a 20-as szint

A 27-es szint 10 000 – 15 000 pont közötti tartományba esik. A mai felgyorsult fejlődési lehetőségekkel 1,5-3 hónap alatt simán elérhető ez a szint, tehát nem kell feltétlenül arra gondolni, hogy nincsenek újak, csak talán hazánkban valóban elég sok és katonailag erős régi játékos játszik.
Az EGOV4YOU adatai eltérnek az eddig megismert magyar aktív lakosságra vonatkozó adattól. Ennek több oka is lehet, viszont talán egyre biztosan jó lehet az Egov statisztika.
A divíziók közötti arányokat nézve azt látjuk, hogy valójában a DIV2 és DIV3 szegmensben vagyunk most a legtöbben, és nem az "öregek" divíziójában.


A jövőnkre nézve természetesen nekünk is az a jó, hogyha minél többen játsszuk ezt a játékot. Pont ezért is kíváncsian várom a játékostársaim beszámolóit az Erepublik főhadiszállásán bemutatásra kerülő 2013. évi fejlesztési ütemtervről. Reméljük mi is, akik nem jutunk ki oda, megismerhetjük azokat a bizonyos terveket. 🙂Tisztelettel:
Mandalaa
(Mandala Ferdis)
 

Comments

szemi
szemi Day 1,840, 11:18

vote

AntiPlato
AntiPlato Day 1,840, 11:31

Nagy VOTE

Kessel
Kessel Day 1,840, 11:32

A SZOKÁSOS KORREKT CIKKED ALÁTÁMASZTVA MEGFELELŐ ADATOKKAL
Vote sub már 1000 éve : D

Lee soo hyun
Lee soo hyun Day 1,840, 11:55

Ez egy összetett dolog..
És nem fogunk soha sem pontos képet kapni róla, mert a nemzet öregebb/ erősebb felében nagyon sokan más ÁP-val rendelkeznek. (jellemzően Polák)

Eheslo
Eheslo Day 1,840, 12:07

A felmérés alapját képező számok hitelességét erősen torzítja a fékerek és fékcsapataik jelenléte.
Ezeket nehéz felmérni és csak az eistenek tudják miért tűrik, de az tuti, hogy ma eMagyarország5372 fős lakosságának több mint a kétharmada fék és/vagy hulla.
A legjobb cikkeken kb. 350-500 közötti szavazat van, harcolni sem sokkal többen harcolnak, de mondjuk legyen a duplája.

Eheslo
Eheslo Day 1,840, 12:10

Csak a szavazások mozdítanak meg 2000 körüli karaktert, ahol minden második szavazatot valamelyik fékgyáros csaló vezérelheti.
Az uralgó zombik közötti és bokso halállistáján olvasható magas banszám és a sok sok csaló sokadnick is erre mutathat (bár ez ellentmond annak a vélelmemnek, hogy az eistenek és cenzorok tűrik, tolerálják a fékelést).

Erről (is) érdemes lenne értelmesebb közbeszédet folytatni, de ez a fékereknek és az általuk hatalomban tartott brancsnak évek óta nem áll érdekében.

Baldur Bendeguz
Baldur Bendeguz Day 1,840, 12:13

33.v

Mandalaa
Mandalaa Day 1,840, 12:14

Akik naponta harcolnak, azoknak a száma általában 2500-3000 közé esik az EGOV szerint. Az Alter Pulse adatait nem ismerem, lehet meg is nézem, hogy mennyien harcolnak ott.

Mandalaa
Mandalaa Day 1,840, 12:17

Hát az ezer főt sem érik el. Viszont az EGOV valamilyen módon próbálja mérni az én ütéseimet is, és hozzávetőleg jól is csinálja. Megjegyzem nem működik a gépen a Pulse.


Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat. : )

Mandalaa
Mandalaa Day 1,840, 12:21

Az EGOV cseles, mert vélhetően nézi a napi rang pont növekedést, az erőt, valamint az XP növekedést is, és ezekből következtet az adott napi sebzésre. Szerintem.

Kisborok
Kisborok Day 1,840, 12:21

Öregek vagyunk, ez van...
Egyébként a fékelés ellen szól, hogy sok az öreg. Fékeknél szerintem nem jellemző a hosszú élet. Így pont hogy azt mutatják az adatok, hogy mi fékelünk a legkevésbé. :)

Eheslo
Eheslo Day 1,840, 12:23

A fék értékét a munkájáért kapott termék, pénz, szavazatai (vote és választások), a fejlődéséért kapott gold (erő és szint, HW) adja.
A féker nyilván ezekre futtatja a brigádját.

Ungolim Pontius the Knight
Ungolim Pontius the Knight Day 1,840, 12:57

Éljenek a 25 felettiek!

Kisborok
Kisborok Day 1,840, 12:57

vagyis elismered, hogy mégsem fékelünk annyit, mint mások :)

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa Day 1,840, 14:29

Ha valaki féker, az bőven lehet öreg és erős...

Heidar
Heidar Day 1,840, 17:15

Vote, köszi

sorihun
sorihun Day 1,840, 18:33

és a fékek naponta harcolnak is mi? persze...

Nolmut
Nolmut Day 1,840, 21:46

szokásos jó színvonal 😃

montaigne
montaigne Day 1,840, 22:24

Talán némileg vigasztaló kép, hogy sok magyar emigráns is növelhetné a létszámot (elsősorban Ausztria, Lengyelország). Ezért a jelentős diaszpórával rendelkező országok (Szerbia, Macedónia, Törökország, Románia, Bulgária, Szlovénia) valójában jobban állhatnak, míg vannak jelentős befogadó országok (Lengyel, USA, Kína), akik a bevándorlók miatt valójában valójában nem állnak annyira jól. Külön kategória a román Szingapúr, a horvát Egyiptom, a szerb-szlovén Új Zéland, stb.

torres1992
torres1992 Day 1,840, 22:28

Nincs mese, babyboom-ot kell csinálni, a divI-et még ukrán RW-ben is veszíteni szoktuk, és néha nem mind1 az az 1 pont is. Csak MPP-re meg nem lehet mindig számítani...

moczok
moczok Day 1,841, 01:30

Vote!

Az eleje tetszett a legjobban.

Eheslo
Eheslo Day 1,841, 04:50

@kisborok, sehol nem írtam "másokról". magunkról írtam és a sunyi kussolásról ami a fékereket körülveszi és védi.

Lixuskzs87
Lixuskzs87 Day 1,841, 06:38

Az igazságtalan rendszer akkor szűnik meg, ha minden karakter ugyanannyit tud ütni. Akkor csak az aktivitás számít. De ebben a játékban olyan nem lesz sose.

Kisborok
Kisborok Day 1,841, 08:56

Eheslo: ezek szerint csak a magyarokat utálod? Ne csak magyarokról írj, mert a végén még azt feltételezhetjük, hogy te is antimagyar vagy. Ami természetesen nem igaz, de ha belegondolsz, bizonyos értelemben ide lyukadhatnak ki egyesek.
Ha csakis a magyarokat a bántod, akkor kérdés, hogy csak magyarokkal van bajod?
Ha túl sokat bántod a társaidat, akkor nem hiszem, hogy azt éreznék, hogy mondjuk a románokkal van bajod.

Kisborok
Kisborok Day 1,841, 08:57

Sokkal szebb, és jobb ha az ember a sok vádaskodás, leleplezés, fejéhez vágás meg hasonló dolgok helyett inkább népszerűsítené a fair játékot. Annak előnyeit és szépségét.

Kisborok
Kisborok Day 1,841, 09:00

Azzal, hogy magyarokat vádolsz állandó rendszerességgel, akár jogosan, akár nem, csak azt mutatod az emberek felé, hogy milyen rossz ez a játék, és mutogatod, hogy kik a rosszak, és hogyan változtatják vagy hogyan változtatták rosszá.

Kisborok
Kisborok Day 1,841, 09:04

Ha jobbá akarsz tenni valamit, akkor ha már egyszer megállapítottad és elmondtad (ezt már sokszor elmondtad, és már unjuk), akkor azt kellene megmuttatni, megmondani, hogyan tehetnénk szebbé, jobbá.
Nem kell mindent megmagyarázni, és hogy ki a hibás ezért meg azért, hanem megmutatni, hogy lehet jobban csinálni.

Kisborok
Kisborok Day 1,841, 09:09

Én jelenleg azt látom, hogy ugyanazt csinálod mint korábban. Osztrák állampolgárságra váltottál, amivel jelezted, hogy elhagyod valamennyire Magyarországot. Lehet, hogy valamilyen eredményeket is elérsz Ausztriában, de abból itt Magyarországon nem sokat látnak. Talán csak egyesek.
Ez egyébként talán a legrosszabb egy nem magyar áp-val rendelkező játékosnak(ez általánosságban érvényes a játékosokra), hogy nem hallják meg a szavát.

Kisborok
Kisborok Day 1,841, 09:11

Nem tudják cikkben úgy megmondani a véleményüket, hogy mások is láthassák. Ha kiadnak cikket, azt csak shoutban tudják népszerűsíteni barátaik között, de így szinte senki semmit sem ér.

Kisborok
Kisborok Day 1,841, 09:15

Na kicsit elkanyarodtam.

Szóval remélem, hogy több ember nevében mondhatom az előbb leírtakat.
Amire számítok az az, hogy írsz pár kommentet, ami ugyanarról a szokásos témáról fog szólni, mint szokott.
Ja és még talán annyit, hogy minden rosszban van valamit jó, illetve minden rossz mellett ottvan a jó is, és nem kell elkeseríteni az embereket.

Kisborok
Kisborok Day 1,841, 09:29

Tudom kicsit kifordítottam a szavaid. De csak egy sokadik ébresztő akart lenni ezen próbálkozásom.
Amellett kitartok, hogy sokkal eredményesebb lehet az, hogy a jót és a szépet népszerűsítjük, meghozva ezzel mások kedvét a játékhoz. Nem pedig azt a tipikus dolgot mutogatjuk, hogy magyar magyarnak ellensége.
Sajnálatos módon most pont egy magyar ellen támadtam, de remélem, hogy elnézed nekem.

Kisborok
Kisborok Day 1,841, 09:32

Elnézést kérek Mandalaatól valamint másoktól, akik a cikkre voltak kíváncsiak valamint az azzal kapcsolatos kommentekre.
A vote ment.
Valamint nem kell mondanom, hogy Mandalaa az egyik olyan ember, aki a játék szépségét mutatja be...

Kisborok
Kisborok Day 1,841, 09:36

Igen még valami eszembe jutott. Ami a játékélményt rovására megy az az egyes öreg játékosok "beszürkülése". Az, hogy leragadnak bizonyos elveknél, szokásoknál, és innen nagyon nehezen tudnak kilépni. Nyíltnak kell lenni az új lehetőségek felé.

Kisborok
Kisborok Day 1,841, 09:42

Na és most más téma:
Spammelnem kell (nézzétek el nekem), hogy minél több emberhez eljusson:

TOP 5-be vele: Összes cikk az 1840-1841. napon
erepublik.com/en/article/2168795

Eheslo
Eheslo Day 1,841, 12:50

@kisborok: a fékerek csalók, akár magyarok akár más nemzetiségűek. A csalás, az amoralitás nem nemzetfüggő.
Mivel a hazai helyzet tragikomikumát alapvetően a fékerek okozzák évek óta, ezért én - magyarként és ennek a helyzetnek az áldozataként - első sorban róluk szólok.

A fékerek megölik a társadalmi szimulációt, mert elértéktelenítik a polgárok közösségi erőfeszítéseit, megölik a demokráciát és azt a látszatot keltik, mintha a hatalomba ragadt amoralitást a játékosok többsége támogatná.

Eheslo
Eheslo Day 1,841, 12:55

Holott nem.
A fékfarmok gazdasági ereje és szavazatai, scriptek és csalás támogatják őket és - eddig - nem volt olyan társadalmi erő, mely ezt a hatalmat megtörni tudta volna.
A gyenge kísérletek is dugájukba dőltek, mert mindegyik mögött ott volt a kiegyezés, a megfelelés kényszere azokkal, akik csalással és amoralitással saját homokozójukká deformálták eMagyarországot..

Nekem ez nem kóser és ritkán tudok az ezt működtetőkről és a tetteikről jót írni.

Eheslo
Eheslo Day 1,841, 12:57

Most megkíméllek az ismert történéseket felidéző linkektől.
De emlékszem rájuk és azokra is akik ezt elkövették, akiknek ez - bármilyen mocskos tett volt is - kóser volt és ma is kóser.
Szóval adják vissza a tolvajok az állami cégeket, licenszeket.
Első lépésnek megteszi ez is.

Kisborok
Kisborok Day 1,841, 13:17

Hát ez nem igaz. Pont azt írtad, amit írtam, hogy valószínűleg írsz. 😒
Megint ismételted magad és nem fejlődsz.
Ez hihetetlen.
Mi van a játék jó oldalának bemutatásáról, népszerűsítéséről?

Kisborok
Kisborok Day 1,841, 22:11

Mert ez jelenleg megint a szokásos rosszak ismételgetése...

Archfeldspar
Archfeldspar Day 1,842, 02:34

Hol van a V1?

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,842, 04:53

Egy babyboom nagyon szükséges lenne már, mert nemhogy div1-ben vagyunk vészesen gyengék nemzetközi szinten, de lassan már div2-ben is azok leszünk. Egy-egy népességmegugrás rövid időn belül, akár már pár hónapon belül érezteti hatását. Elég megnézni Chilét. Csináltak egy babyboomot és div1-2ben már most szinte legyőzhetetlenek, div3-ban meg a középmezőny elejéhez tartoznak. És ráadásul jól megszervezték a fiatalokat, a legtöbb fegyelmezett, aktív seregtag lett.

Kisborok
Kisborok Day 1,842, 04:54

Istencsaszar: előbb le kell fordítani a játékot:
(erepet magyarra) Fordító kerestetik (kicsit rövidebben)
erepublik.com/en/article/2169525

Kisborok
Kisborok Day 1,842, 04:55

a magyarok jelentős része nem tud angolul

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,842, 04:57

Div3-ban és 4-ben nemzetközi összehasonlításban jók vagyunk, mert az átlag 2600-2700 naponta harcoló emberünk zöme ebben a két kategóriában van.

De hát hogy legyen babyboom, amikor feljön egy kezdő és azt látja, hogy ugyanaz a szemét és mocskolódás megy itt is, ami RL is.Több kezdőtől hallottam már azt, hogy meglátva ezt, inkább abbahagyta, mert ő azért szeretne játszani online játékokkal, hogy kiszakadjon a hétköznapokból és valami újat csináljon kikapcsolódásként.

Kisborok
Kisborok Day 1,842, 05:02

babyboom sikerességéhez két dolog mindenképp szükséges:
1. magyar erep felület
2. játék szebbik oldalának mutatása, visszaszorítva az egymás piszkálását

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,842, 05:02

Éhesló viszi a pálmát ebben. Mindig meg szoktam kérdezni az adott fiatal játékost, hogy mondjon két-három negatív személyt és az ő neve kivétel nélkül mindig bekerül a listába. Van még egy-két társa, akik hasonló stílust igyekeznek felvenni. Én elképzelni sem tudom, hogy milyen RL életük lehet ezeknek az embereknek, ami oda vezet, hogy egy játékban a játékostársaikat vérben forgó szemmel, habzó szájjal ócsárolni kelljen. vagy szimplán csak ilyen emberek lennének RL is?

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,842, 05:05

De erre majd megint jön egy jóízű hazaárulózás, zombizás, fékmesterezés, szóval igazából költői kérdés volt. Én már évekkel ezelőtt ráébredtem, hogy ezek az emberek el is hiszik, amit mondanak. Egyszerűen ilyen beszűkült a tudatuk. Van egy világképük, ami olyan korlátozott és merev, hogy azok az elemek, amik kívül esnek rajta, azokat egyszerűen figyelmen kívül hagyják, mert nem tudja feldolgozni az agyuk őket.
Mondjuk az kivételesen röhejes, hogy vkinek van egy külön fájlban elmentve az összes

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,842, 05:06

negatív komment, hogy aztán minden cikk alá az éppen minimálisan oda illőt vágja be. Azért ehhez fanatikusan hülyének kell lenni. 🙂

Kisborok
Kisborok Day 1,842, 06:00

Istencsaszar: szerintem töröld ezt a néhány utóbbi kommented, mert csak hergeled. Vigyázz, mert te is olyanná válsz, mint ő maga.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.