Ambient on/off

Join the new world

 

eSuomen tilanne

Day 1,815, 13:54 Published in Finland USA by Aqid

Vaikuttaisi siltä että moni kansalainen on huolissaan eSuomen tämänhetkisestä tilanteesta. En halua spekuloida sitä asiaa tässä artikkelissa, vaan ajattelin julkaista hieman historia havinaa.


Suur-Norjan alla

Sotamoduli lisättiin peliin 7. huhtikuuta 2008, ja 18.4 sotilaallisesti voimakas Norja julisti sodan Suomea vastaan. Tuohon aikaan suomalaiset olivat verrattain voimakas kansa, mutta vähälukuisina - noin sadan miehen voimin - he eivät pärjänneet norjalaisia vastaan. Useimmat taistelivatkin paljain nyrkein. Kaksi viikkoa sotamodulin julkaisemisen jälkeen, 21. huhtikuuta, Suomen kuusi aluetta oli kuuden taistelun jälkeen hävinnyt kartalta ja ne liitettiin väkisin Norjan imperiumiin.

Tappion jälkeen monet suomalaiset muuttivat ulkomaille, mm. Kreikkaan ja USA:han aloittaakseen uuden elämän. Toivoa Suomen itsenäisyydestä ei kuitenkaan ollut menetetty, vaan tällöin aloitettiin raivoisa uusien pelaajien rekrytoiminen. Elokuussa 2008 suomalaisia pelaajia alkoi virrata Norjaan, ja syyskuussa heitä oli jo yli tuhat. Suomen itsenäisyyttä ajamaan perustettu puolue Sovereign Finland nousi senhetkisen Uuden Maailman suurimmaksi puolueeksi 1400 jäsenellä, ja syyskuun presidentinvaaleissa Norjan presidentiksi valittiin suomalainen Inunova.

Inunova oli pitkään tehnyt yhteistyötä norjalaisten kanssa, ja hänen puolueensa nopea kasvu ei miellyttänyt Norjan senhetkisiä johtajia. Heille kuitenkin vakuutettiin, etteivät suomalaiset halunneet norjalaisille pahaa, vaan ainoastaan Suomelle kuuluvat alueet takaisin. Inunova johtajanaan suomalaiset olivat lähempänä tätä tavoitetta kuin ikinä, ja tunnelma oli äärimmäisen jännittynyt.
Kyseinen teksti ei ole minun kirjoittamani, vaan kopioitu eSuomen historiasta. Kiitokset kuitenkin alkuperäiselle kirjoittajalle.- Aqid
 

Comments

Ruben           Lagus
Ruben Lagus Day 1,815, 21:45

Pitäisikö historiasta oppia? Rekrytointikampanjat ovat usein toimneet parhaiten juuri wipe-tilanteessa.

Cure
Cure Day 1,815, 22:44

Ai niitä aikoja, tuolloin pelin intensiteetti oli aivan jotain muuta, ja itsenäisyyttä oikeasti tavoiteltiin kaikin mahdollisin tavoin. Ja sitten tuli 6.12.2008 (erepday 337)..

SlickyNick
SlickyNick Day 1,816, 23:23

Lagus: Ei taida rekrytointi auttaa divari jaon takia.

Pedersprii
Pedersprii Day 1,816, 01:37

Mul ois epin idea: erius tegee rekrylangun ylilaudalle :DDDDDDDDD

GimliPertti
GimliPertti Day 1,816, 02:21

Kyseinen kommentti ei ole minun kirjoittamani, vaan kopioitu eSuomen historiasta.

Erius
Erius Day 1,816, 02:30

Suomi oli myös EDEN aikoinaan ja ennen viimeisintä BBtä useita kuukausia Viron vallan alla. Minun presidenttikauteni oli ensimmäinen puoleen vuoteen, kun Suomi ei tullut Viron wipeämäksi. Tätäkään ei kukaan tahdo enää muistaa, mutta on meillä mennyt TODELLA paljon huonomminkin.

Cure
Cure Day 1,816, 03:12

Erius on oikeassa , nyt ei ole tapahtunut vielä mitään. Tornien huhujen mukaan ennen kuin puola on wipennyt eSuomen, on tapahtunut myös jotain suurta...
Ei se eden tukenut eSuomea kuin silloin, kun se sopi sen omaan aikatauluun, eli sodattomille hetkille balkanilla.

Pedersprii
Pedersprii Day 1,816, 03:31

Jooh elikkäs Cure presidentiksi!

S4m100
S4m100 Day 1,816, 08:43

Erius voisi käynnistää uuden BB:n

Fettis
Fettis Day 1,817, 01:51

Erius. Se reffilinkki.

Demonikuski
Demonikuski Day 1,817, 11:11

Niinpä. Täysin vertailukelpoinen tilanne! Mitä nyt ennen eSuomessa oli 10 aktiivista pelaajaa, nykyään 1250. Se että joskus on mennyt huonosti on tietenkin mitä loistavin syy kusta tahallaan kaikki asiat.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.