ePulitzer Prize #3 (ДОБИТНИЦИ НА НАГРАДИТЕ ЗА НОЕМВРИ)

Day 1,484, 15:26 Published in Belgium Belgium by El1teBE

For my non-Macedonian speaking friends - this article is about ePulitzer Prize - monthly award in eMacedonia for the best eMacedonian article.

_________________________________________________________________________________________________


_________________________________________________________________________________________________

По номинациите овде:
ePulitzer Prize #3 (НАЈДОБРА СТАТИЈА ЗА НОЕМВРИ)
http://www.erepublik.com/en/article/epulitzer-prize-1-1918880/1/20
ја имам таа чест и задоволство да ви го претставам и третиот добитник на еПулицеровата награда:

_________________________________________________________________________________________________

I НАЈДОБРА СТАТИЈА ЗА МЕСЕЦ НОЕМВРИ 2011

ЧЕСТИТКИ ДО...

lazarosaMKD за статијата
[lazarosaMKD] Феноменот "Калимеро".

Убав осврт кон феноменот на Македонштината (...па и Балканштината, или Ориентализмот), кој Лазароса го нарекува со мошне метафоричко име - „Феноменот - Калимеро“, и моменталната ситуација во еМакедонија - за одењето кон Индија, за CelarentE, за еМакедонците.... Убав осврт за се - во секој случај! Статија која беше поддржана од многумина, статија за која многумина кажаа дека во неа секој збор е одмерен, статија која го заслужи епитетот - НАЈДОБРА!

РЕЗУЛТАТИ ОД ГЛАСАЊЕТО НА ТРИЕСЕТЧЛЕНИОТ СОВЕТ НА НАГРАДАТА ВО СОСТАВ: Achkoeoeo, AexilKong, Aminta Makedonecot, Chunihin, Crn Azhder, deda_mraz82, drakalbt, Dushko Avramovski, el1temkd, FlicGod, Girl from MACEDONIA, GoofyMKD, Ivan Vancho Makedonski, KepenciMKD, Kirijana, Lance of Longinus, lazarosaMKD, Makedonija Do Indija, Maya_the_Bee, MeDs Leinad, sarmetina, Scorpion MKD, ShadowStalkerr, Sreers, Strumjanin, svetecot, tomibair, United Macedonia, Voix of Macedonia и Zlatko Kaskarevski:

10 место: Zoran I Makedonski за статијата AAAAAAAAAAAAA (71 поен)
9 место: Don Tas за статијата [Don Tas] У кафана сме (85 поени)
8 место: Drashhh_III_Makedonski за статијата [АрМакедон] 1 година потоп со АрМакедон - Роденденска статија - Happy Birthday (89 поени)
7 место: GoodBeer за статијата Кандидат за инвалид ( CP ) на еМакедонија (90 поени)
6 место: tomibair за статијата Крајот на светот??? -НАГОВЕСТУВАЊЕ [TOMIBAIR] (92 поени)
5 место: TrajcheE за статијата Колку ја познаваме Македонија (95 поени)
4 место: kojoti2 за статијата Патриоти? (95 поени)
3 место: lavcan за статијата Едгар Алан Лавчан (99 поени)
2 место: Kirijana за статијата Не,јас не сум сама (100 поени)
1 место: lazarosaMKD за статијата [lazarosaMKD] Феноменот "Калимеро". (110 поени)

_________________________________________________________________________________________________

II НАЈДОБРА ФОТОГРАФИЈА ЗА МЕСЕЦ НОЕМВРИ 2011

Лауреат е добитникот на наградата за најдобра статија за месец октомври 2011:

Chunihin за фотографијата:објавена во статијата [NEW] eRepublik Log in screen / [НОВО] Почетната страна за логирање на eRepublik

_________________________________________________________________________________________________

III PEOPLES CHOICE

Наградата е само почесна, што значи добитникот не добива парична награда, само можност за учество во тимот на СОВЕТОТ за следниот месец. Овој пат истото и не беше којзнае колку важно, затоа што добитникот на оваа награда се поклопува со добитникот на наградата за најдобра статија:

lazarosaMKD за статијата
[lazarosaMKD] Феноменот "Калимеро".

_________________________________________________________________________________________________

IV НАЈДОБРА СТРАНСКА СТАТИЈА ОБЈАВЕНА ВО МАКЕДОНСКИОТ МЕДИУМСКИ ПРОСТОР

Наградата е само почесна, што значи добитникот не добива парична награда, само можност за учество во тимот на СОВЕТОТ за следниот месец (доколку прифати, затоа што авторот е Србин. Добитник е

Petar_P0para_Crni за статијата
Emotivna kamikaza - I Deo (прекрасен текст!)

_________________________________________________________________________________________________

V НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

НОВО!!! (Идеја на Sreers) Почесна награда за статија која оставила белег во минатото. Првиот добитник на наградата за животно дело е

Pljakot (еПостхумно), за статијата
Приказната за македонските Тигри!

Една од најдобрите, ако не и најдобрата регрутација за една воена единица објавена во македонскиот медиумски простор. Статија и автор од кои може многу да се научи! Штета што веќе не е со нас. Можеби после добивањето на оваа награда ќе го натераме да се врати (доколку некој го знае RL, ве молам кажете му за оваа награда, и кажете му дека ни недостига на еРепублик!)

_________________________________________________________________________________________________

СЛИКИ ОД ЦЕРЕМОНИЈАТА НА СВЕЧЕНОТО ДОДЕЛУВАЊЕ НА ПАРИЧНИТЕ НАГРАДИ

TOTAL: 9950 MKD

_________________________________________________________________________________________________

ЗА SHOUT:
ePulitzer Prize #3 (ДОБИТНИЦИ НА НАГРАДИТЕ ЗА НОЕМВРИ)
http://www.erepublik.com/en/article/epulitzer-prize-3-1-1923852/1/20