Ambient on/off

Join the new world

 

Entrevistes: Naboal

Day 2,241, 10:33 Published in Egypt Cuba by Rupert Hallamer

Seguirem amb la sèrie d'entrevistes. Se que no he fet bé en publicar la primera immediatament, ja que pot haver reacció per part dels altres participants; tot i això, entre tots ens hem assegurat de que afecti el mínim a les respostes. Ara ja tinc les 3 restants preparades per publicar.

Avui toca una persona cabdal de l'actual eEgipte, Naboal. Ha sigut CP, Ministre de gairebé tot i és l'actual President de Paisos Catalgipcians, el partit català amb més membres de l'Estat. Aquí la teniu:

1 i 2. Com era eEgipte quan vostè va arribar? Podria descriure la situació actual d’eEgipte en una paraula?

Quan vam arribar els primers catalans a eEgipte, (jo 1 d'ells) amb la missió de crear l'Estat eCatalà que Plató ens negava, aquest era un Estat fallit en tota regla, sense casi població nativa, sense Governs visibles, tovejat i expoliat per Croates en constant lluita amb un segon grup format per Serbis; feia poc que la major part dels egipcis VR havien emigrat a Arabia Saudi deixant a la seva sort la seva "estimada" terra.

Amb aquest panorama, però amb molta ilusió i ganes, els catalans independentistes vam anar fent feina de formigueta assolint major importància dins d'eEgipte a mesura que la majoria de catalans d'eRepublik s'unien a aquell projecte ilusionador i solicitaven la seva ciutadania fins a conseguir el control total de l'Estat de forma continuada (a excepció dels invents que algunes ments "brillants" van idear amb la Presidència "fugaç" de l'egipci VR Varlosh, la qual no va sortir gens bé i jo em vaig mantenir totalment al marge, ja que trencava totalment amb els principis que havien fet que els catalans ens moguessim a aquí per a crear el nostre Estat propi; no seria però la primera vegada que els mateixos (Edahi, Aligual i els que accepten els seus sobres, "Barcenas Style") seguirien pervertint la idea inicial de l'Estat Català d'Egipte fins a esdevenir el que és ara, un estat controlat per uns pocs no necessàriament catalans (Socrates, Kamikaze, Etchner... els quals van tenir càrrecs als governs d'Edahi i AliGual) o amb una ideologia independentista VR que justifiqués venir a Egipte per necessitat (Rochera, Leinster, JBerna, etc. amb càrrecs) que s'han juntat per controlar el “xiringuito” i que no tenen cap límit per tal de que això s'extengui en el temps, moldejant el projecte segons els seus propis interessos, que no han sigut casi mai els mateixos que el del col·lectiu català, i empleant unes formes que deixen molt que desitjar i que van creant baixes en el colectiu català reduint al mínim la moral del grup.

3. Quins són, des del seu punt de vista, els factors principals que provoquen que la societat eCatalana estigui dividida? Como ho solucionaria?

Segons el meu punt de vista la principal divisió està en els òrgans de Govern i la seva forma de funcionar; existeix una manera de fer basada en el trameig constant i la unió d'interessos d'uns pocs que ha acabat creant una espècie de grup d'interès clientelar en el que entre ells es vota tot, es decideix tot, s'informa de tot i potser fins i tot es "reparteix" tot (per deducció, no en tinc proves, però Edahi va perdre més de 800G en 2 batalles i no en tenim ni un simple GDoc informant-ne... tan sols la seva paraula), deixant de banda que itaita en formava part, d'aquest grup, i va marxar enduent-se 1200G dels que em consta que n'ha returnat alguns, però només als del mateix grup clientelar que estem parlant.

Després existeix un altre grup no organitzat de gent amb ideals i formes d'actuar i pensar semblants que jo resumiria amb independentistes que volen un lloc on considerar propi per jugar a eRepublik, amants de les bones maneres i de l'acció basada en la bona fe que majorment mantenen la fidelitat al projecte inicial de l'Estat Català que ens feia a tots tanta ilusió; que abans era bastant activa i que d'alguna manera s'ha anat apagant parcialment vist el panorama actual i la deriva que els Governs d'Edahi i AliGual indefinits, trolls i amb companys de viatge espanyols...

La solució ideal seria eliminar aquesta forma de màfia clientelar (cosa que sembla ser impossible). També és podria legislar al respecte amb lleis outgame que limitessin aquesta actuació (veig difícil la seva aplicació sobretot amb gent que es declara troll per definició i es passa totes les regles per un lloc com ha demostrat abastament Edahi i Ali Gual dimitint 2 vegades a congressita ingame i sent banejat pel joc per haver-se beneficiat econòmicament de les multis que ells mateixos administraven).

Per tant, la solució més fàcil que veig és dividir aquests 2 tipus de col·lectius, sobretot per a evitar que els que actuen amb estils "mafiosos" no es puguin beneficiar a costa de la resta i llavors hagin de canviar.

4. Quins creu que han de ser els punts de més importància a tocar pel Govern?

Els punts més importants per un Govern crec que haurien de ser el model econòmic que vol aplicar via impostos, la linia d'actuació d'exteriors que voldria seguir, la forma d'ajudes (si en dóna) que aplicarà en el seu mandat, la transparència total i una informació detallada de tot el que als ciutadans d'eEgipte els pugui afectar o es consideri que els pugui interessar així com un estudi mensual del perill de toveig per part dels altres grups que hi pugi haver al país. Finalment, qualsevol implementació d'eines outgame que ajudin a desenvolupar la comunitat mes enllà del joc és per molts molt valorat, com per exemple les aportacions de Mazzzinger per a crear un congrés outgame automatizat, cosa que una comunitat petita com nosaltres pot aplicar-ho a diferència de una de més gran, és un punt positiu que té no ser una comunitat massificada.

5. Té alguna iniciativa en ment per augmentar l’activitat dels jugadors eCatalans?

Confio amb la vàlua de la gent per anar implementant "coses" que ajudin a acostar el Congrés i totes les institucions de l'Estat als ciutadans sense obligar-los a incrementar la dedicació que tenen disponible pel joc; així tindrem noves aportacions i/o nous jugadors voldran si els interessa implicar-se més en la gobernabilitat o gestió del nostre Estat (pàgines web, articles, fòrum, xat... tot el que pugui sumar).

L'altre eina per millorar la moral i les ganes del nostre col·lectiu és aprofundir en la transparència i en general en incentivar una acció basada sempre en uns valors positius, d'honestedat on les accions fetes amb mala fe o interés particular des de posicions gobernamentals siguin sancionades si cal per a evitar que els problemes persisteixin o es vagin fent més grans com ens està passant segons el meu criteri.

6. Hi ha prou transparència en el govern eCatalà?

Crec que no falto a la veritat si dic que el meu Govern va ser el primer en implementar la figura del Portaveu del Govern que tenia les funcions d'explicar a la població l’obra d’aquest i les coses que passaven a Egipte i l’eMón que poguessin ser d'interès, el problema va ser que la persona a qui li vaig confiar la feina aquell mes no va disposar del temps necessari i va fer cafè (qüestions de VR, feina). En tot cas dic això perquè sóc un ferm defensor d'aquesta funció d'un Govern i crec que desde que Enrivax la cobreix tan bé com pot trobo que el Govern d'Egipte ha guanyat en rigorositat.

També cal donar transparència en els numeros de l'Estat, que és tant o més important que l'anterior en aquest aspecte i després del que va fer itaita robant 1200G el tema per a mi és cabdal, CAL donar sempre tota la informació relativa als moviments de capital públic perquè no són del Govern, són de tots i per això mateix no em va agradar gens el Govern de Edahi del mes anterior, perquè va perdre 800G en 2 batalles perdudes sense assolir cap objectiu i sense cap document ni “pantallasso” ni res que indiqués com s'havien gastat i en quina quantitat, simplement va dir 800 i nosaltres ens ho haviem de creure... Això no pot tornar a passar, el Govern d'aquest mes que acabem de passar on jo ocupava el Ministeri de Defensa m'ha encarregat que pel que fa al meu ministeri es tingués tota la informació possible, consultable per tothom amb definicions i explicacions del perquè de tots els moviments fets tal com crec que hauria de ser.

7. Expliqui la seva posició envers els eEgipcis no catalans.

Els Egipcis no catalans no són un grup compacte: tens croates, serbis, egipcis RL, grecs, macedonis, iranians, etc., i cap d'ells segueix les ordres de l'Estat ni el considera com a tal ni s'espera que canviin d'opinió, entre d'altres coses perquè la major part d'ells l'únic que busquen és tovejar l'Estat. Davant d'aquesta disjuntiva la meva politica respecte tots ells és la de mà dura, eliminar-los polticament i no deixar-los ni respirar, a l'enemic ni aigua.
Pel que fa als egipcis RL que són "4 i el cabo" i per ells mateixos no poden portar un Govern ni defensar-se de tovers l’única diferència envers els altres és que els hi respectaria el seu "partit únic" perquè tinguin sempre la oportunitat si volen de prosperar també com a col·lectiu i si amb el temps arriben a la conclusió de que aliats a nosaltres poden fer més per l'Estat que en contra nostra com han fet fins ara, doncs no tanco la porta a col·laborar-hi estretament sota unes bases realistes que, per tant, demanen certa experiència en el joc en ells que per ara no he aconseguit trobar enlloc.

8. Creu que hi ha alguna manera d’evitar els TOvejos definitivament?

Maneres que ajudarien a dificultar-ho sí, però evitar-los al 100% no.
Es pot dificultar el toveig eixamplant la nostra comunitat a base de babybooms i de reduint-ne les baixes, però com ja he dit abans amb aquests governs anteriors l’únic que s'està fent és baixar la moral final al punt de tenir baixes de jugadors de tota la vida i d'altres que canvien de ciutadania i tot.

Una altra manera seria tovejar tots els partits sempre i reduir el seu nombre; això implicaria tovejar els egipcis RL també i com ja he dit abans m'agradaria no haver de fer-ho si es pot evitar.

Exisitirien altres alternatives menys viables com ara aliar el nostre Estat amb altres col·lectius a canvi d'alguna cosa de valor nostre (orgs?) perquè sumessin vots sempre per nosaltres dificultant molt a qualsevol altre grup aconseguir el poder, però és un arma de doble fil, ja que la gent interessada fàcilment es pot canviar de bàndol, o sigui que s'hauria d'escollir bé (podrien ser colectius sense Estat també...).

9. En respecte a la política internacional del país, que en pensa de WOLF? S’hauria de canviar d’aliança?

El ministre d'exteriors Ali Gual MAI s'ha caracteritzat en ser transparent en la seva feina, adduint raons de seguretat com excusa (la major part de les vegades tan sols són fanfarronades seves per excusar-se de no donar explicacions a ningú del que fa o deixa de fer), i per culpa d'aquest "modus operandi" tan propi seu la informació respecte WOLF no ha fluit (menys als seus "interessats" clar) i per tant tenim a la població totalment cega respecte el potencial o no de WOLF, sobre les raons d'estar a WOLF o no i sobre on rebre informació al respecte. Davant d'aquesta situació em limitaré a dir-te que no tinc prou dades sobre el seu funcionament però si tinc dades sobre el seu dany diari/mensual extretes del egov o del joc mateix i més aviat són ben poca cosa...

Per tot això jo sóc més partidari de buscar aliats més forts que els de WOLF, i estaria expectant segons com vagin les coses entre tenir com amics Grècia/ Turquia o Macedònia/Bulgària/Xipre/Israel, tot depèn dels moviments que sorgeixin dins de no gaire ja que TWO no crec que seguixi unit molt de temps... En tot cas WOLF o suma més països o no servirà per gaire.

Posicionar-se abans d'hora en un bàndol també seria un possible error futur i em sembla que el nou Govern va en aquest camí (si se’n surt ens vol convertir en una colonia Grega).

10. Creu que un pacte territorial amb eGrècia afavoriria el país?

Depen del pacte es pot considerar un èxit, una cosa acceptable o un cosa humiliant.

Des del meu punt de vista un pacte amb Grècia tenint en compte que Plató ha implementat la "determinació" i que això ens ajuda a alliberar-nos amb més facilitat sumat al gran nombre d'enemics i potencial que té Grècia (MDK,Xipre,Bulgaria) i al fet que Arabia Saudi hagi rebut 2 regions en el seu pacte particular amb ells sent ells més fluixos que nosaltres, qualsevol pacte que com a mínim no ofereixi el mateix que a Arabia serà dolent fruit d'una mala negociació del nostre MoFA; s'ha de tenir present totes les conseqüències en la població d'Egipte de signar o no qualsevol cosa ja que les nostres economies particulars i conjuntes s'en resentiran en funció dels detalls d'aquesta negociació.

El pacte que jo considero de mínims consiteix en que ens respectin la sobirania de les regions de Western Egypt + Upper Egypt i nosaltres els cediriem temporalment la sobirania de les altres regions, a més no faria cap pacte de llarga durada per les raons esgrimides abans, les coses poden canviar molt i seria dolent per la nostra imatge haver-se de tirar enrere segons com bufi el vent...

I fins aquí. Demà, si tot va bé, una altra. I així fins a quatre. Dono les gràcies a Naboal per la seva col·laboració.

Rupert Hallamer, Director.

 

Comments

Naboal
Naboal Day 2,241, 10:42

autopole!

Ali Gual
Ali Gual Day 2,241, 10:45

lol. Només hi ha llençament de merda en les respostes.

sferrer
sferrer Day 2,241, 11:30

pot ser en part si, pero note a faltar este comentari en l'article d'edahi

Naboal
Naboal Day 2,241, 11:39

A "il padrino" no se'l critica home! On vas a parar! xD

jo1sei
jo1sei Day 2,242, 05:44

A mi em sembla tiramerdisme dir que en l'article d'edahi falta aquest comentari

Naboal
Naboal Day 2,242, 04:26

A mi em sembla tiramerdisme dir que totes les meves respostes tiren merda, goita tú!

sferrer
sferrer Day 2,242, 07:04

Anem a opinar tots sobre el q es tiramerdisme?? jo1sei a mi em sembla tiramerdisme dir q es tiramerdisme dir q en l'article de edahi ningu digue que feia tiramerdisme

MaZzZinger
MaZzZinger Day 2,241, 10:47

Felicitats al Director i a l'entrevistat 😃

Rupert Hallamer
Rupert Hallamer Day 2,241, 10:54

Moltes gràcies! És un plaer.

MR Die
MR Die Day 2,241, 11:23

sóc lunic que veu cada resposta com si fos rabia descontrolada? percert, dius que donaries veu als egipcis i tal.... peró dius que no volies a varlosh de CP? percert, gracies per dirme lladre i trameijar amb lo de varlosh, as fallat als 2 cops, però bueno, no m'espero res de algu que sols es fa el victima per guanyar vots i que unicament mira per el seu propi orgull, ets lunica persona que no he vist mai diguen que ha fet errors, sempre dius "sóc perfecta", espero que el dia que ten adonis, que el que fa més mal a egipte ets tu amb la teva errogancia i odi, no sigue massa tard per tots.

Naboal
Naboal Day 2,241, 11:38

1.Sobre els egipcis RL he dit que negociaria coses si es cumplissin 2 condicions que no es donen ni s'han donat mai (recordo mass pm amb àrabs on cridaven la jihad casi en contra nostra mentre que Varlosh demanava l'oro i el moro i es quedava 300G que els vas oferir) per tan lo de Varlosh estava fora de lloc i tampoc es va consultar a la població catalana de res com crec que s'hauria d'haver fet.
2.No em considero perfecte (ni molt menys!) com a màxim em considero exigent amb mi i amb els demés, vés que hi puc fer sóc així 😉 i d'errors n'he fet com tothom i més que en faré com és natural en qualsevol persona.

Perquè no parles de tots els espanyols que has estat portant a eEgipte que no eren ni catalans (Kamikaze) no eren ni catalanistes (JBerna) i els portaves per formar governs! (si fos com a mesura ATO encara!)

MR Die
MR Die Day 2,241, 11:53

jberna es català, i kamikaze ens va venir a ajudar amb tot el que va poder i es argenti pero al teu ritme, també, destecar que kamikaze ens fa de polvori desde fa molt, peró aixó no te interesa dirho veritat? tinteresa inventar coses i ferte el tontu per tirar la merda com per exemple ara al chat:

http://prntscr.com/2hn4ya

on jo li he donat golds donat que els necesitava, sense res a canvi, ja mels tornara cuan ell pugi, pero tu as ficat cullarada per desprestigiarme i que així ell tingues mala imatge de mi, cosa que es lunic que fas ultimament, com vols que la gent no marxi de egipte si inventas tant com pots per ferlos marxar i quedarte tu sol amb el poder? i percert, mai te vist diguen que as fet un error, sempre as dit que ho as fet tot perfecta i ets el millor, així que para de ferte el victima i tal, que ja comença a cansar aquest rol de victimista que as vulgut portar

Naboal
Naboal Day 2,241, 12:11

o sigui que utlitzeu espanyols com a polvorins? no ho sabia i no m'agrada

Per cert recordes quan vas obrir un privat a Sagasty explicant-li mil mentides de mi simplement perquè no em parlés, imagino que ho haurpàs fet amb bastants? i ell al cap de 5 minuts em passava la vostra conversa dient-me que de que anaves tú...jo de tu no aniria donant lliçons morals a ningú si estigués en el teu lloc.

MR Die
MR Die Day 2,241, 12:19

si, el fem servir donat que no ens em gastat ni 1 egp per tenirlo,, i jo mai he obert a sagasty explicantli mil mentidas, deixat de fer el victima i mentint perque la gent cregui que ets la victima de tot aixó

Naboal
Naboal Day 2,241, 13:23

Mr Edahi calumnian a Sagasty per posar-lo en contra meva:
http://tinypic.com/view.php?pic=ettwxx&s=5

me'l va passar Sagasty mateix 5 minuts després de que l'abordessis tú.

Naboal
Naboal Day 2,242, 08:36

Sino us funciona el link proveu aquest:
http://i44.tinypic.com/ettwxx.jpg

Naboal
Naboal Day 2,242, 08:36

o aquesta http://oi44.tinypic.com/ettwxx.jpg xD

Rupert Hallamer
Rupert Hallamer Day 2,241, 13:30

Bé, hi hagi pau. Tampoc es tracta d'establir una guerra oberta permanent; teniu més semblances que diferències. Espero que la divisió que patim pugui ser reparada, tard o d'hora!

Ali Gual
Ali Gual Day 2,242, 07:36

Però si l'enllaç està buit.

Naboal
Naboal Day 2,242, 08:34

posa'l en una pagina en blanc amb copiar y pegar i veuràs que no.

Naboal
Naboal Day 2,242, 08:36

i sino prova aquest és el mateix:
http://i44.tinypic.com/ettwxx.jpg

Ali Gual
Ali Gual Day 2,242, 08:50

això és de l'any de la quica, quan encara teniem l'anterior fòrum, aproximadament farà uns 10 mesos

Naboal
Naboal Day 2,242, 09:28

correcte, de quan Mr Edahi era S3rr4l tot i dir que no ho era durant un temps mentre estava inhabilitat per poder estar en governs i tal...

sferrer
sferrer Day 2,241, 11:33

v!

Yosemite Sam01
Yosemite Sam01 Day 2,241, 13:25

voted

SendoM
SendoM Day 2,241, 15:49

Bona feina Rupert Hallamer, gràcies a les dues entrevistes ja tinc una idea clara sobre el tema.
Voto!!

Rupert Hallamer
Rupert Hallamer Day 2,242, 04:35

Era la meva intenció final! Gràcies a tu per llegir!

costalsina
costalsina Day 2,242, 04:04

V!

Derviriles
Derviriles Day 2,242, 12:26

No m'ha agradat la entrevista, des del punt de vista de la llibertat d'expressió.

Naboal
Naboal Day 2,242, 16:07

no entenc què vols dir, "des del punt de vista de la llibertat d'expressió" a què et refereixes?

Derviriles
Derviriles Day 2,243, 08:11

que jo, com a llibertat d'expressió que crec que puc tenir, dic que no m'agrada la entrevista. en part per la teva opinio i en part pels totxo post.

Naboal
Naboal Day 2,243, 08:21

🙁 resumir tot el meu totxo post en "1 suposada sola opinió" per valorar-la com si fos un tot és fer un esforç d'abstracció força important xD

En tot cas si vols m'expliques els detalls que et desgraden per reflexionar-hi potser.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.