Ambient on/off

Join the new world

 

eMNB elszámolás

Day 633, 17:01 Published in Hungary Hungary by eMagyar GazdasagiMiniszterium

A következő linken többé-kevésbé nyomon követhetőek a kiadásaink erep 633. napig. Valszeg ha valaki átnézi, talál majd benne hiányosságokat. Nem fogom különösebben magyarázni, néha vagy irl meló miatt vagy a csaták hevében nem jutott idő tételenként beírni mindent, olyankor összegezve lett a bevétel vagy a kiadás bevezetve.
Igen, néha a különbségekhez lett igazítva az elszámolás, nem sikerült minden egyes donétet és monetary notifikációt beírnom, nincs két anyám. Már egy sincs 🙁.

A link:

http://spreadsheets.google.com/pub?key=tMXZLiel1Iv5dounWpenbZQ&gid=1

A Feherlofia Koppany féle nevezetes 2k gold és 45k esp nem található meg benne, mivel nem az eMNB keretein belül lett felhasználva/ befektetve. Én is monetaryzok egy részével, ennek az oka pedig az, hogy nem mindig mutat jól, ha egy ország pénzpiacán a nemzeti bank operál nagy pénzekkel. Tisztelettel jelentem, hogy nem lenyúlás a célom vele, hanem a gyarapítás, fedezetül szolgál 2 q4 fegyvergyáram 🙂 El lehet hinni, meg nem is.

Üdv, F4llen4ngel

 

Comments

llevi
llevi Day 633, 17:18

Örömmel látom, hogy a "Kampec kormány" alatt 2 hét után rendesen elfelejtett pénzügyi beszámoló-írás újra kezd divatba jönni.

thx fallen

Azért én még várnék egy elszámolást a feherlo -nál lévő pénzekről ill. a NAT-ról, mert 2 nagyon kényes téma, mely körül mély hallgatás van.

A Franciákhoz került 7k goldot meg az isten szerelmére kérjétek már vissza!Nem az értéke miatt, hanem mert ha már a saját szövetségeseink lenyúlhatnak akkor mi a francért hisszük magunkat a legerősebb országnak?

(akik úgy gondolják hogy a franciákat illeti az adóbevétel, azoknak üzenem hogy azt a pénzt nem az ő gazdaságuk termelte ki, nem is abban a cégben lett kamatoztatva, így nem etikus bármilyen adót számolni rá)

Szabimaci
Szabimaci Day 633, 22:16

"Etikus adó" 😁) jó viccel indul a reggel

Bolond Birodalom
Bolond Birodalom Day 633, 22:40

Kezdetnek nem rossz, várjuk a folytatást...

Bolond Birodalom
Bolond Birodalom Day 633, 22:41

Ja, bolondgalamb voltam...

Shaok
Shaok Day 633, 23:09

Vannak is itt is érdekes dolgok, pl az MFB-nek kétszer fizettétek vissza a "könyvelés" szerint az egyszer felvett kölcsönt...egyszer kamatostul, egyszer meg csak szimplán.

amúgy örülök, hogy te is monetaryzol annak a 3500 goldnak egy részével f4llen, ez újabb verzió - egyre több közül lehet kiválasztani a szimpatikusabbat.

Mi ebből a tanulság? Nem akkor kéne próbálni valamit gyorsan összedobni, mikor már nagyon sz*rul áll a helyzet, hanem folyamatosan vezetni..persze ez jár némi hátránnyal is, mármint nem az állam részéről.

samu126
samu126 Day 633, 23:27

Na ez jóval részletesebb mint Shaok régi elszámolása:)

és a 45 ezer ESP-ről még mindig tartom a véleményemet. Jobb nálunk eltüntetve vagy elkönyveletlenül monetaryztatni vagy céget upgradelni mint a spanyoloknál ellen tankolni

slamx
slamx Day 634, 00:31

Tegnap éjjel állt a bál, hogy nincs elszámolás kormány szinten és mára már van.😁
Úgy néz ki csak verni kell a dobokat.😉
Hát akkor verjük.

samu126: A kommentjeid lassan már szánni valóak....🙁
Már várom mikor kezdesz mindenkit arról győzködni, hogy jobb ha csak egyszer rúgják tökön Őket, mintha kapnának mellé egy gyomrost is...🙁(

Félelmetes a "logikai" érzéked.
Én tényleg félek tőle, mert vélhető, hogy ezzel egyszer olyan helyre kerülsz, ahol Te is döntéseket hozhatsz...🙁(

samu126
samu126 Day 634, 00:37

slamx hát jobb ha egyszer ütnek meg mint többször (vagy én érzem ezt jónak a többiek meg szeretik a szadot?🙂 )

slamx
slamx Day 634, 00:51

samu126: Azt hiszem értelek.
Van ilyen embertipus mint Te.
Viszont tényleg nagyon ritka, a lakosság elenyésző része.
Hogy ki ilyen egy nagyon egyszerű pszichológiai teszttel szokták kideríteni. A teszt menete:
2 embert leültetnek egymással szemben és az egyikük kap 100 pénzt. A feladata az, hogy ossza el kettőjük között, ki mennyit kapjon. A másik alanyon áll a választás, elfogadja-e az elosztást vagy nem. Ha igen, akkor mindegyikük megkapja a saját részét és távoznak a pénzzel. Ha nem fogadja el, akkor senki nem kap egy fillért se és távoznak pénz nélkül.
Na már most az átlag ember igazságérzete nem engedi, hogy a fele-fele aránytól lényegesen eltérő osztást elfogadjon és inkább nemet mond, még ha egy fillért sem kap így senki sem.

Viszont az emberek egy nagyon kis része tiszta logika alapján hoz döntéseket. Van 100 pénz? Abból kapok 1-et a másik pedig 99-et? Jó, mert így legalább kapok 1-et, míg ha nemet mondok nem kapok semmit. Az 1 nagyobb a semminél, így tehát az osztás elfogadása a jó döntés.

No, a kommentjeid alapján Te az a tipus vagy aki elfogadná az 1 pénzt is, így teljesen felesleges egy átlagembernek veled vitába szállnia, mert tényleg nem fogod megérteni mi is a gondja annyira másképp gondolkodsz. Ez nem a Te hibád. tényleg.

Így azt hiszem elnézést kell kérnem tőled és az összes kommentedet semmisnek venni.

Spiczmuller Richard
Spiczmuller Richard Day 634, 01:38

slamx még milyen lehetőségek vannak ebben a tesztben?

Meg lehet-e vizsgálni a dolgokat a pénzt adó oldaláról is?

F4llen4ngel
F4llen4ngel Day 634, 01:51

Shaok egy pár sorral feljebb van egy 928 goldos kiadási tétel Ontario kapcsán, ami összegezve tartalmazza az MFB kölcsönt is, de mint mondtam, az nem egy olyan időszak volt, amikor az elvárásoknak megfelelően tudtuk beírni a dolgokat sajnos. Összességében viszont igazak a leírtak, ugyanakkor a hiányosságait egyébként a "cikk" részben említettem.

slamx
slamx Day 634, 01:53

Richard: Csak a barátnőm pszichológus én nem!😉
Erről a tesztről tőle is hallottam, de marketing témában is olvastam egy cikket róla.
Ott azt emelték ki, hogy egy termék eladásakor hiába hiszi az eladó, hogy a vásárló logikai döntést hoz a vásárlás pillanatában, a többség még sem az alapján, ha nem érzelmi alapon dönt.
Ezt próbálták a cikkben bizonyítani a fenti teszttel, mondván csak a tiszta logika alapján döntő embereket lehet pusztán termékjellemzőkkel vásárlásra ösztönözni egy adott termék mellett.
A többségnek ehhez ez nem elég...

Shaok
Shaok Day 634, 01:55

ha tartalmazza fallen, akkor még rosszabb a szitu, ugyanis így már nem csak kétszer, hanem háromszor szerepel a kiadási oldalon.

bevétnél külön fel van tüntetve, hogy mfb hitel.

Hgmg
Hgmg Day 634, 01:55

Kongresszusi tagok és a költségvetés:

<a href="http://www.erepublik.com/en/article/mit-mond-a-kongresszus-a-p-nz-gyr-l--895211/1/20" target="_blank">http://www.erepublik.com/en/article/mit-[..]/1/20</a>

F4llen4ngel
F4llen4ngel Day 634, 01:58

1*

Shaok
Shaok Day 634, 02:38

eMagyar Nemzeti Bank f4llen4ngel MFB hitel kifizetes 0 550 1293 gold

eMagyar Nemzeti Bank subbidubbi MFB kolcson vissza 0 500 569 gold

Shaok egy pár sorral feljebb van egy 928 goldos kiadási tétel Ontario kapcsán, ami összegezve tartalmazza az MFB kölcsönt is

3*

Shaok
Shaok Day 634, 02:43

Összegezve a mai találós kérdés: papíron 3-szor fizettétek vissza, mint Ludas Matyi, ami dicséretes magyar virtusra vall, de ténylegesen csak egyszer, tehát hány éves éves a kapitány, s hova bújt az az 1000 gold?

carpediem4life
carpediem4life Day 634, 03:05

annak ellenere, hogy szabdkoztal az elejen, szerintem jo reszletes lett, GRATE hozza F4llen4ngel...hu de edekes neved van

@slamx lehett, csak veletlen, de tenyleg jo latni, hogy ha az ember veri a dobokat, akkor annak valami eremenye is lesz 😉

AMUGY EN IS VARNEK EGY TETELES ELSZAMOLAST A SPANYOL AJANDEKKAL KAPCSOLATBAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!

Stadler  City
Stadler City Day 634, 03:37

azt várhatod 🙂

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.