Ambient on/off

Join the new world

 

EDEN i Cruz. Ljubav koja nema kraj --- EDIT : Pao je EDEN HQ

Day 1,888, 12:34 Published in Croatia Croatia by Hrcozgb

Poštovani eHrvatice i eHrvati,

Kao što se vidi iz naslova članka, malo ću se maknuti od reforme eHV-a te se baciti na vanjsku politiku. Poput Cruza iz legendarne Santa Barbare, i mi eHrvati smo zaljubljeni u EDEN. Moglo bi se reći da nikada niti jedna politička opcija nije razmatrala odlazak iz Saveza niti je postojala ikakva šansa da dođe do toga. Ipak u zadnje vrijeme, nakon dominacije druga dva neprijateljska saveza sve je glasnije nezadovoljstvo među pučanstvom za reformom saveza a pojavljuje se sve više onih koji su za najradikalniju opciju, odlazak iz EDEN -a.

Moj stav oko pitanja odlazak ili NE je poznat. eHrvatska može jedino ugasiti EDEN, nikada otići iz tog Saveza. Međutim, svim silama boriti ću se da do te opcije ne dodje.

Kakva nam je trenutna situacija? Iz razgovora sa igračima i raznih članaka, osjeća se nezadovoljstvo. Mnogi od nas imaju osječaj kako nas je EDEN zapostavio, kako vrluda u odlukama, kako svatko vuče na svoju stranu. Slažem se sa Vama, osobno sam primjetio kako nas je u zadnjih par bitaka savez zapostavio. No, jesmo li se upitali koji je uzrok tomu? Snosimo li i mi dio krivice oko svega toga? Otkako sam se bacio u političke vode sa željom da nešto promijenim, čuo sam dosta razmišljanja iz savezničkih redova kako je sklopljen dogovor sa srbima da nas se ostavi u Aziji. Kako nemam dokaza a niti vjerujem teorijama urote, želim vjerovati da je to Penix propaganda. Osobno sam protiv bilo kakvih dogovora sa srbima i mrzim gubiti od njih i u carlingu. Međutim, ukoliko se stavim u savezničku perspektivu, jasno mi je da su djelom ljuborni na nas. Za razliku od mnogih članica saveza, mi imamo regije. Doduše, nisu core ali imamo kongres, ekonomiju i daleko smo od svjetskih žarišta.

I sada dolazim do dijela gdje smatram da smo podbacili. Za razliku od meksičke avanture, imam osječaj da smo prepasivni, i na vojnom i na diplomatskom polju. Širom svijeta je u tijeku preslagivanje karata, od nekad dobrih saveznika Brazila i USA, danas ih gledamo kontra nišana. Savez nam napušta Argentina, svakim danom gledamo kako TWO/CoT komadaju naše saveznike. A što mi činimo? Ništa. Nekad smo mi Hrvati znali preuzeti inicijativu na bojnom polju, nekad smo mi slagali taktiku. Na naš najmanji mig, saveznici su bili spremni žrtvovati svoje regije, navedite mi jednog koji je to spreman učiniti sada. Nekad su eHrvati širom svijeta jurili u ATO akciju, selili smo cijelu vojsku, stekli smo ugled pouzdanog saveznika. Nekad bilo, sad se spominjalo.

Međutim, nade još ima. Marljivim radom cjele zajednice možemo opet izgraditi sve mostove.

Što ja mogu ponuditi po tom pitanju?

Za početak mogu obećati da ću maknuti Ahileusa aka Dalibora sa svih funkcija. To je jedan od najvećih gafova sadašnje vlasti, još i danas ne razumijem kako je dsokre, poznat kao pošteni igrač uzeo osobu koja je nekoliko puta banirana u sadašnju vladu. Njegove kompetencije su izašle na vidjelo kreiranjem sramotnog kanala za pregovore sa Indijom, člankom u kojem je uvrijedio našeg saveznika Grčku te pokušajem uvlačenja EDEN-a u sukob Tigrovi-Obersoldat. A da ne spominjem stranku “Hrvati u Kini” i pasivnost diplomacije po tom pitanju.

Mnogima se neće svidjeti ovoliko negativnosti, ali naprosto birači moraju jednom za svagda prekinuti konstantno pojavljivanje takvih likova u vrhuški naše zajednice. Osobe koje ja mogu ponuditi su BeDva i KarloFTW. Mislim da nijednog niti drugog ne treba posebno predstavljati. Osim nebrojenih mandata u raznim vladama, obadva su poznata po poštenom igranju i cijenjeni su u oba saveza kao vrsni diplomati. Na njih obojicu računam u svom mandatu kako bi pomogli u ponovnom procvatu Saveza. Njihova temeljna zadaća biti će učvrščivanje veza sa saveznicima posebno u vremenima kada jača ideja grčko-srpskog bratstva. Takodjer, vjerujem da veze sa Brazilom i USA nisu do kraja popucale.

Uglavnom,biti će potrebno puno rada ukoliko želimo povratiti mukotrpno stečeni ugled, ali vjerujem da mostovi nisu srušeni do kraja i da ćemo zajedno sa saveznicima uspjeti prekinuti dominaciju druga dva saveza.


Naravno moram i u ovim novima spomenuti BORG operaciju koju toliko spominje budući protukandidat Obersoldat. Operacija BORG nije Bonus+org već borba za org. Shvati da si spletkarenjem i muljanjem usrao motku pa si zato zamolio dsokrea da se kandidira. Stvari o insajderskim informacijama koje si dobio možeš objesiti mačku o rep, ili si glup ili se mnogo glup praviš. Da smo htjeli mogli smo bez problema sjebat državu, zato smo i udarali u nebitnoj Karnatki i to samo dvije runde.Onaj tko ti je dao tu info nije iz Tigrova, jer da je onda bi znao da se bez NH, Giove i mene ne može operacija takvog karaktera sprovesti niti u ludilu. A koliko ti je ideja o izdaji prošla kod saveznika možeš provjeriti kod Kineza, Turaka, Argentinaca, Finaca i da ne nabrajam dalje,gdje nas cijene i poštuju i kao prijatelje i kao partnere u akcijama. A o tvojoj uspješnoj diplomatskoj karijeri dovoljno govori izbivanje u Brazilu gdje te nitko ne šljivi ni pet posto. Uostalom, o tvojim sposobnostima dovoljno govori čovjek u vladi koji je platio otvaranje rata sa srbima kako bi prodavao fake golde a premijer ti je bio osoba koja nesmije na EDEN kanale.

No dosta o Oberu. Ima jedna puno važnija stvar. Nedavno je izašao članak MoD novina o predstavljanju ZDRUG-a, i u draft verziji bila je provokacija namijenjena Tigrovima. Kao što sam u komentarima članka napisao svadja ne treba nikome i nije dobro da dolazi do zle krvi između hrvatskih jedinica. Međutim nije stalo na tome. Jedan od trolera iz Zdruga je ukrao BH marinku24, pripadniku Tigrova. Očito je svršavao od sreće misleći kako je ukrao Tigru 5 golda. Čak nije imao hrabrosti lupati za BH već je u zadnjih 10 sekundi izlupao rakete. Šteta što nije bio online kad se rokalo za dalmaciju kada je taj isti marinko trošio svoje rakete. Šteta što mu nitko nije rekao da je taj isti marinko od početka sudjelovao u akciji dobrovoljci i novce od BH ulagao u raw firme kako bi VG i eHV imao rawa koji im kronično nedostaje. Vjerojatno nije znao da taj isti marinko troši svoje vrijeme po MM zarađujući novac državi sa novcima od dobrovoljaca.

Zašto spominjem priču oko marinka? Zato što je ovo pokazatelj onoga što nam donose međusobni sukobi. Nije stvar u 5 golda, niti u ponosu. Problem je u posljedicama koje one donose. Zato molim dsokrea, kao predsjednika da apelira na zapovjedništvo ZDRUG-a da smire strasti. Takodjer, molim i pripadnike Tigrova da ostanu mirni i ne odgovaraju na provokacijeEDIT : Samo da nadodam uspješnost ehrvatske vanjske politike. Danas je izglasano nepovjerenje EDEN HQ. Pogađate, hrvatska je bila protiv smjene. U EDEN HQ je jedan od članova bio i naš vrli Dalibor aka Ahileus. Treba napomenuti da su sve jače EDEN zemlje poput Grčke, Rumunjske, Turske bile za smjenu nezadovoljne vodstvom dok je eHrvatska bila dala podršku vodstvu.
Dsokre otvori oči dok nije kasno, ovi zbilja ne znaju što rade.

 

Comments

wirelessss
wirelessss Day 1,888, 12:39

stao sam na " dragi građani " 🙂

Hrcozgb
Hrcozgb Day 1,888, 12:40

drugi put ću pisati polako jer znam da ne umiješ da čitaš brzo

Z N Gorki
Z N Gorki Day 1,888, 12:43

o7

Aahz_ZBK
Aahz_ZBK Day 1,888, 12:44

o7

Atea
Atea Day 1,888, 12:44

Karlo je anti-EDEN, kako moze MVP koji nije za EDEN zastupati pro-EDEN politiku.

Nemam nista protiv Karla, ni njegovih pogleda, istu stvar bi napisala da je to Jure, Pero ili Ante. Covjek koji nije za EDEN ne moze biti MVP ako zelimo opstanak EDEN-a i ostanak u istom. Zagovaras micanje Dalibora, a ovako ces napraviti jos veci gaf.

POVECALO
POVECALO Day 1,888, 12:47

Dobar!

Hrcozgb
Hrcozgb Day 1,888, 12:48

@Atea - Mislim da je puno Hrvata trenutno anti EDEN, ali ne EDEN kao alijanse već onoga što je EDEN sada.

Atea
Atea Day 1,888, 12:53

Hrco, svejedno, ono sta sam napisala iza toga i stojim. Takva politika sjedenja na dvije stolice i podmetanja, izmicanja i sl. je EDEN dovela di je i ako hocemo da se stvari promijene nabolje onda trebamo biti dosljedni, a sad je druga stvar ako zelimo nesto trece kao sto zele neke struje u e-Domovini pa .. jel.. ne zelim ulazit u polemiku, samo moje misljenje.

BeDva je bio jedan od zadnjih EDEN MVP-ova kod nas i sigurno zna o cemu pricam.

Dr_Revenue
Dr_Revenue Day 1,888, 12:55

Uplatimo misu da EDEN prohoda!

Ahileuss
Ahileuss Day 1,888, 12:58

Hahhaa, nisam znao da sam tako velik problem za eHrvatsku xD

Hrcozgb
Hrcozgb Day 1,888, 12:59

@Atea, kužim ja što zboriš. Njih dva su mi u taboru kao osobe koje imaju pun kufer iskustva, kontakata i sličnog i koji mi mogu pomoći snalaženju u tom diplomatskom svijetu. I jedan i drugi se slažu da je situacija grozna i da trebamo nešto učiniti. Takodjer i jedan i drugi su osobe koje neće meni raditi iza ledja, baviti se smicalicama i slično. Ukoliko pak neće djelovati shodno sa mojim programom, Bože moj, nema nezamjenjivih. Ali i da su obadva anti EDEN kukavičja jaja, diplomatske gafove koji su obilježili prošlih par mandata nećete gledati.

imamradyk
imamradyk Day 1,888, 13:01

voted

Hrcozgb
Hrcozgb Day 1,888, 13:03

@Dalibor, nisi problem već sramota

kosiakevych
kosiakevych Day 1,888, 13:03

о7

Lord Wrick
Lord Wrick Day 1,888, 13:03

potpisujem tuno ri

x4

WichCro
WichCro Day 1,888, 13:03

.rule 5

BorKan
BorKan Day 1,888, 13:04

citat"Shvati da si spletkarenjem i muljanjem usrao motku pa si zato zamolio dsokrea da se kandidira. Stvari o insajderskim informacijama koje si dobio možeš objesiti mačku o rep, ili si glup ili se mnogo glup praviš. Da smo htjeli mogli smo bez problema sjebat državu, zato smo i udarali u nebitnoj Karnatki i to samo dvije runde"

Sta ti treba ovakav uvredljivi rijecnik?

SexyCicko
SexyCicko Day 1,888, 13:06

nastavlja se pljuvanje : )

Ahileuss
Ahileuss Day 1,888, 13:07

Hrcozgb Day 1,888, 13:03
@Dalibor, nisi problem već sramota

Eh kad mi ovo tigar veli, to mi dođe ko pohvala! xD

Ante-os
Ante-os Day 1,888, 13:08

ogromna sramota jednog 'rvatine koji u ovom članku proziva određene ljude, slobodno si pogledaj zadnje komentare http://www.erepublik.com/en/article/u-i-ekivanju-slu-benog-o-itovanja-hds-a-2184123/1/20

kopirat ću ti da ne mučim tvoje veličanstvo;
Prvo i osnovno, koliko vidim, nepismen si čovjek. Ako već izigravaš veliku eHrvatinu, onda bar nauči razliku u pisanju 'sljedeći' i 'slijedeći'.

Druga stvar, čemu ovo trkeljanje da je 'pokušao prodati svoj dmg eHrvatskoj'? Kad netko prodaje dmg, onda dobije veću svotu valute/golda/oružja, ne dobije oružje za svoj FF koje se naziva opremanje. Ajmo opet u školicu, vidim da nije samo gramatiCa problem. :😁

Treća stvar, nisi li ti zajedno sa svojom MU nedavno udarao protiv te iste eRvacke čiji si kongresnik trenutno? :😁

Vidim da Asklepije trenutno ima ispucano za eRvacku preko 170 milijuna dmga, ti imaš malo više od 65 milijuna. Bome si se pretrgao u pucanju za svoju eRvacku!

420 BH medalja - da je bar 10% od toga bilo za eRvacku, gdje bi nam bio kraj. :😁

Evo slika gdje si lovio BH medalju na dan 1867 - http://prntscr.com/npblm . Dok se mučimo s eIndonezijom u d4, naš Hrcozgb lovi BH protiv eIrske na strani eUK .

Tko o čemu, qrva o poštenju! :😁

F'n'G!što se ovog članka tiče: BLA, , BLA, , BLA, ... obriši žvalje :😁

Giove
Giove Day 1,888, 13:09

jel ovo dalibor poslo jedinicu da ga brani. hehehe, tuzno je to.

funky_ribar
funky_ribar Day 1,888, 13:11

Vote o7

btw, egiptjani šta cvikate, papa guza slatke gaće xD

Ahileuss
Ahileuss Day 1,888, 13:18

Mi smo bar nešt postigli u ovoj igri, za razliku od recimo vas... I dobro nam je u Egiptu, hvala na pitanju!

WichCro
WichCro Day 1,888, 13:18

@giove pa .rule5

antwone
antwone Day 1,888, 13:19

užas od članka..užas od komentara..kad ćete prestat više to nisam Bog ne zna..kad bi barem ad.min ugasio svjetlo

undjgk
undjgk Day 1,888, 13:22

oni posalju cijelu jedinicu, a nu samo bezicnog

BacoST
BacoST Day 1,888, 13:27

ili se mnogo glup praviš 😮

macicu ovo baca na srbizam! kaze se glup ka kua

The Bloody Wizard
The Bloody Wizard Day 1,888, 13:33

L&L bolje se zapitajte tko ce vise dobiti kineski cs..........

Ines1986
Ines1986 Day 1,888, 13:39

Samo jedan savjet, bez ikakve zamjerke : D Ako želiš da te narod odabere za CPa probaj malo manje pljuvati ljude...tj. pljuj, al na fin, indirektan način, koga god hoćeš, ali na ovaj način....preniske su to grane.

Ne znam kak ti uvijek uspije da 70 % toga napišeš super i onda ukenjaš sa tih 30 % : D 😃

WichCro
WichCro Day 1,888, 13:54

@marinko 24 bolje se zapitaj tko bi bio cp u kini da nije bilo nas...

Rebelsy
Rebelsy Day 1,888, 14:34

eto ti sad na

nookie_hookie
nookie_hookie Day 1,888, 15:20

pa tis savrsen

AlenJax
AlenJax Day 1,889, 23:42

dunja+mazalo

Ivan Grozni V
Ivan Grozni V Day 1,889, 23:45

iz članaka koje čitam ovih dana u e-RH ja kao gušter mogu zaključiti samo to da nam je politička scena e-RH slična političkoj sceni RL-RH.

TheDarkHeinz
TheDarkHeinz Day 1,889, 00:51

Podrska Hrco!!!

@Ahilleus??
Sta si uspio? Uspjeli ste skoro unistiti EDEN. Uspjeli ste nasim domacinima Indijcima, koji su nas primili i iznajmili nam regije pljunuti u lice i zabiti im noz u ledja. Cak ih i vrijedjati na vjerskoj osnovi. Necu da me takvi zastupaju u eSvijetu.

@Atea ,
BeDvaa i KarloFTF su sposobni i posteni ljudi. A ova prica EDEN, Anti-eden bla bla...je za malu djecu i jeftini je populizam "masonjerije"...Ljudi ce raditi u interesu eHrvatske i njenih gradjana. A ne u interesu kojekakvih klanova. Znas i sama da su ti to corci cime pucas. MI smo prepasivni zadnjih godinu dana sto se diplomatije tice. Ne prepoznajemo vanjskopoliticku stvarnost. Ne napredujemo nego tapkamo u mjestu. Nitko ti ne garantira da ce ista vladajuca garnitura ostati na vlasti i u ostalim zemljama (neke zemlje koriste multije za borbu a ne samo za politiku) po godinu , dvije. Tako da se i savezi mijenjaju, interesi i mnostvo drugih stvari.

@Ante-os,
Ajde polako se naucite raspravljati. Kultura polemike. Neces ti bit "svijetliji" ako ocrnis rivala. Kako vam se da pljuvat (vrijedi ponekad i za pokojeg tigrica) i sa tim slikama ste stvarno vise naporni.
Kazem ti jedno. Napadate tigrove zbog jedne bitke, gdje su iz protesta lupali koju rundu mimo zapovijedi. Jos sam im ja neutraliziro dmg, jer sam tanko sa druge strane sa drugom Brocom. Sada vidim da je bolje da nisam... Ti TIGROVI pored TULJANA su najvise dali kao postrojbe za eHrvatsku (ne racunam tenkove rompija, didu itd...) od kako ja igram. Mislim da jako pretjerujete napadanjem na njih i samo pokazujete svoju dvolicnost tim cinom.

Svi se malo sredite. Opustite se malo i ne svadjajte se oko ovih stvari vise.MOLIM VAS NEMOJTE MI VISE TIH SLIKA I SNIMAKA.To je gubljenje dragocjenog vremena koje se moze iskoristiti u druge svrhe.

E sad na posao... xD

BeDva
BeDva Day 1,889, 00:52

lnl jasno mi je da branite svog clana, nekoc sam ga i ja jako cijenio, ali njegov rad u ovim zadnjim vladama je apsolutna katastrofa... dalibore sta se tebi dogodilo coece??

Ahileuss
Ahileuss Day 1,889, 01:40

Počeo sam igrat i zabavljat se... A što se tiče EDENa, pa pogledajte malo situaciju i skužit ćete da EDENa odavno nema osim na papiru... potrebno je ići naprijed a ne biti robovi prošlosti...

I prestanimo se stalno prepucavat, već mi dosta toga...

nookie_hookie
nookie_hookie Day 1,889, 02:25

@dark velis da nije ok crniti rivala a vecina clanka je bas to

Qerber
Qerber Day 1,889, 02:47

Ma izaberite mene za precednika,ja sam barem neopterečen vašom prošlošču...

Bataljun
Bataljun Day 1,889, 02:54

Najbolje otic pratit trpala u rsa xd

Giovanni 00
Giovanni 00 Day 1,889, 03:10

Vote za BeDva... jos ne virujen da ces se aktivirat, njabe! (:

@Atea
BeDva zadnji EDEN MVP u eHR?! Necu komentirat ovo... jer vas stvarno ne kontam s tom antiEDEN paranojom.

@Karlo_FTW
Aj deklariraj se javno sad, da znamo za koga ti srce tuce (:

Gyurak
Gyurak Day 1,889, 03:55

Qerber je sve rekao.. Još samo da zna razliku između "č" i "ć" bio bi odličan precednik..

Atea
Atea Day 1,889, 05:26

@Giovanni
Ja nisam napisala zadnji, a ako si se nasao prozvan i uvrijeden, ja se ispricavam. Pisem o Karlu, BeDva i trenutnoj situaciji, a koliko znam ti si se odavno maknuo iz Hrvatske vanjske politike i nisam uopce mislila da si relevantan. Ako se varam my bad.


Takodjer, posto vidim da su se jos neki nasli pogodjeni mojim komentarom, napomenuti cu kako su moje primjedbe i pitanja upuceni Hrci i njegovom programu i planu, a posto sam Hrcin odgovor dobila nemam bas obicaj vracati se na komentare i hraniti trolove. Ako netko zeli raspravljati moje stavove i poglede, uvijek sam dostupna na PM.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.