Ambient on/off

Join the new world

 

e-Македонија во минатото и сегашноста

Day 1,884, 10:07 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by F.A.Oprosti II

Оваа ми е прва статија и нешто да кажам според мене , знам дека нема да се согласуваат некои , но што да правам , тоа е 🙂
Во минатото, знам дека е-Македонија се бореше од ништо направи нешто.. Бевме под голема окупација, скоро немавме ни наша територија..За разлика од денес, ја земавме Грција (не за долго), Албанија и дел од Италија. Порано , да се вратам, голем дел од Италија земавме, платите беа многу поголеми, но за жал производите и стоката беа поскапи. Додека во сегашно време, платите се помали , производите и стоката е малку намалена, само треба да се има добра тактика за совладување на непријателот бар да се преживее. Порано немаше толку да се каже ,,донации" за немање на храна и други производи отколку денеска. Денеска секој втор моли за суб, воте, оружје, храна и друго. Тоа е жално луѓе. Да се немало тактика за напад. Изгубивме 6 територии од 12 освоени. Јужниот сосед, т.е. Грчка, т.е. Гејлада, не постоеше на Балканот ни во Европа. Сега се врати и ни ги зема пола од териториите што ги имавме. Од можни 4 битки , ги изгубивме сите.. го изгубивме и оној дел од Италија (Абрузо). Срамота е тоа !!! Сеуште имаме шанси, но веќе не смееме да грешиме.. Треба да се има тактика...Подобро е да изгубиме 1 територија а другите да ги победиме или во најдобар случај сите да ги земеме.
Повеќето нема да го прочитаат ова , бидејќи во денешно време , ретко некој ги чита овие статуси , повеќе ги читаат кај што има поделба и слични работи.

 

Comments

Barselona1111
Barselona1111 Day 1,884, 12:01

v+s

Pejoski WarMaster
Pejoski WarMaster Day 1,885, 18:16

s+v

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.