Ambient on/off

Join the new world

 

Drasztikus megoldások

Day 1,948, 03:52 Published in Hungary Hungary by IpathTisztelt eMagyar Polgárok,

A napokban többször is nem bírtam megállni, hogy ne mondjam el a véleményem egy-két témával kapcsolatban, mert szerintem abszolút rossz irányba haladnak a dolgok. Mi is az, ami nem tetszik? A századok eddig is úgy viselkedtek, mint a fürdősk***ák, sőt büszkén viselték a #hisztikar nevet. De amit egy hét alatt ketten is levágtak az már tényleg minden határon túl megy. A Görgei kilép a seregből és sértődötten elvonul, mert valaki számon meri kérni őket, hogy ugyan miért tagjai másnak is mint a magyar seregnek. A Hunyadi (bosszúból?) zsoldot lop. De természetesen a kettejük védekezése közben kiderül az is, hogy mások is legalább ennyire sárosak, a GÁT szintén kredittel trükközött, Lovika ilyen kölcsönt fizet vagy nem fizet vissza - de nem sorolom végig mert, 1.) nem tudom 2.) lényegében nincs, aki ne lenne benne.

Ez így nem sereg. Semmi értelme úgy itt tartani embereket, hogy csak azért maradjon valaki, mert innen is kap 2 Ft-ot. Nektek se jelent semmit a zsold, többször is kinyilatkoztattátok már, tényleg nevetséges az összege elismerem.

Részemről drasztikus megoldásokat javaslok:
-Hitelek azonnali visszakérése (soha többé nem nyújtása)
-Sereg és zsoldrendszer feloszlatása (üssön mindenki oda, ahova akar, amiből akar, azokkal akikkel akar)
-Adórendszer átalakítása (az államnak innentől nincs mire költenie mpp-n kívül)
-Államapparátus 4 fősre csökkentése (elnök, helyettes, km, hm)

Az eredmények a következők lesznek:
-Nincs mutyi, ugyanis nincs pénz, amit el lehet mutyizni, mindenkinek fel fog tűnni ha nem lesz megkötve egy mpp
-Lehetőséget kapnak azok, akik cégezni szeretnének. Az alacsony adók miatt nagyobb hasznot lehet majd elérni. Ebből ha akkora nagy szívetek van majd tápoljáok a századotok. Így mindenkinek színt kell majd vallania a barátai előtt.
-Valószínűleg katonailag egy rövid gyengülési szakasz fog következni, akiket csak ez a pár forint tartott itt gyorsan el fognak menni. De a szivem mélyén úgy gondolom, hogy a többség ennek ellenére is maradni fog és azért fog parancs szerint ütni, mert az országáért szeretne játszani.
-Mivel az adókat nem lehet pontosan rászabni az MPP-k árára, csak jó becsléssel ezért többlet keletkezhet, amiből lehet tartalékot képezni (ennek összege is egyértelmű: Kiutalt pénz - Megkötött MPP-k ára), amiből ha muszáj és az országot támadják lehet osztani. HA MUSZÁJ.
-A századok se fognak veszekedni, ugyanis nem lesz min. Max versenyezhetnek, hogy kinek megy jobban az önálló élet.
-Nem lesz hisztikar és idegbeteg HM. A közlönybe a HM kiadja a parancsot, aki akarja követi, aki nem nem. Nem lesz sértődés egyikből sem. Nincsenek kötelezettségek, ha velünk vagy szeretünk, ha nem az is a te döntésed, viseld.
-A felelős vezetés megmarad és Csárli terveivel ellentétben nem random módon fognak történni a dolgok (ezen az egy ponton kívül, amúgy egyetértek az ötleteivel), számonkérhetőek lesznek és elvárható lesz a célok kitűzése.

Nos ezek mellett van egy téma, ami még sokakat foglalkoztat, az orgok és a cégek. Segítek, itt a játék technikai része megoldást nyúj mindkét kérdésre. Az orgok az állam részét képezik, a cégek pedig magán kézen vannak. Ezen ha a fejeteken pörögtök, akkor se tudtok változtatni, ugyanis bármennyire is magadénak érzed az orgot én elnökként hét és fél perc alatt ki-ticketelem alólad, ugyanakkor bármennyire is államinak érzem azt a céget, hét és fél év alatt se fogják az adminok áttenni, mert ez a szabály mindkét esetben.

Megoldás: az orgokat visszavesszük az államnak, de mivel az apparátus 4 főre csökken ezért kapacitás hiányában úgy se használnánk. Azok, akik szeretnék kibérlik. Ha most azon sírnál, hogy te alapítottad, a tiéd, akkor vedd számításban, hogy az állam mentette meg számodra két évre és így nem tűnt el, mint a többi sok ezer. Ígérem tisztes összegért kapod meg, az így beszedett összeg pedig szintén mehet a tartalékba, amiből azt az országot lehet majd védeni, amit szeretsz elvileg. Mivel az államnak innentől nincs szüksége orgokra (mint észrevetted se gazdasági minsizter nincs megjelölve és a bevétel is a minimumra csökken) ezért jóval több orgot lehet majd kiosztani, ergo több embernek lehet orgja, de minimális összeget fizetni KELL.

A cégek sokkal nehezebb kérdés. Levezetem a saját helyzetemen: van nálam az UVVA nevű ezer éves alapítvány cégcsoportja. Ezek nem állami cégek és soha nem is voltak azok, de a példát tökéletesen le tudom velük is vezetni. Megkaptam őket, mert más nem vállalta. Ha most vissza kéne adnom, hogy csináljam? Érnek vagy 2000 goldot (lövésem nincs, tippeltem). Donateljek 200 napig? Bocs, de az a belépéseim számát tekintve akár egy évig is tarthat, elég sz*r megoldás, főleg hogy addig is annál kamatozik a pénz, akitől elvileg el kell venni a cégeket. Itt is drasztikus megoldást javaslok. Mindenki földig rombolja a cégeket és csokit vesz belőle, amit egy meghatározott csatába egyszerre elvernek. Nevezzük ezt a Megújulás Csatájának, azzal a nappal lenullázódnának az ellentétek és egyenlőtlenségek. Ez is pocsék megoldás, nagyon nem éri meg anyagilag, se sehogyan, de legalább többet nem lehet miatta veszekedni, végleg megoldódik a probléma.

És mivel Rodric is megmondta tegnap, amikor ezt shout-oltam, hogy ha konga lennék beadnék egy impícset, hogy a partvonalról könnyen beszélek szeretném jelezni, hogy most sem a levegőbe beszélek: negyedik alkalomra szerintem már fel fogjátok ismerni az elnökjelöltek közül, hogy kivel indulunk mindig egy párosként.


P.s.: korábban a Görgei és a Hunyadi kizárását javasoltam a seregből, de a teljes feloszlatást azóta jobbnak látomTisztelettel:
Ipath

 

Comments

susususk
susususk Day 1,948, 03:59

Az a büdös entrópia mindent tönkretesz, csak hogy lehessen ujrakezdeni onnan ahol már nem egyszer voltunk.
50 év mulva is ugyan ezen menne a szarakodás.

Dio Arachna
Dio Arachna Day 1,948, 04:17

Amúgy mindezt úgy írod le, mintha régen ilyenek nem történtek volna?
Amikor a régen az Elit (csakhogy mindig rájuk legyen hivatkozva) sírt a full tank meg a lana miatt? És ide-oda ütött hisztis pcsaként?
Amúgy sem értem, hogy mivel saját bevallásod szerint is keveset lépsz be, akkor miért baj neked, hogy szr minden? Régen is az volt, mindig panaszkodott mindenki valami miatt... főleg azok akik nem voltak tűz közelben.
És miért oszlanának fel? Ezt végképp nem értem.
Nem tudom, hogy az kérdésként merül e fel, de a válasz Hupák.

charlie50
charlie50 Day 1,948, 04:43

gyakorlatilag leírtad a programomat :)
Annyi még a különbség, hogy éna költségeknél belevettem még a szocmint is, ők az egyetlen minisztérium, akiktől nem sajnálom a pénzt. Persze el kell vele számolniuk, de ők kaphatnának a jelenleginél többet is a fiatalabb játékosok fejlesztésére

Ipath
Ipath Day 1,948, 05:27

Nincsenek fiatalok számottevő mennyiségben. És én is itt vagyok, pedig amikor regisztráltam 12 napon belül költözni kellett vagy éhen halsz.

Krulla
Krulla Day 1,948, 04:44

Előre röhögök mi lesz mikor a százakárhány orgot szét akarja majd osztani a pár száz bérlőjelölt között az illetékes elvtárs. Tulajdonképpen az édesanyját sem irigylem, mert egyfelől csuklani fog azok miatt akiktől elvették őket, másfelől azok miatt akik ilyen-olyan okokból nem kapnak... Tutira csökkenni fog a mutyigyanú, és a feszültség. :😁
Az a kérdés meg már elvi szinten is felmerül bennem, milyen alapon oszlatnál fel két olyan MU-t aminek az alapításához semmilyen értelemben nincsen közöd. Gondolj bele, ha ők javasolnák hogy az egy személyes MU-kat oszlassuk fel, mert csak feleslegesen foglalják a tárhelyet, és lassítják a játékot... A Hunyadi VAN, VOLT, LESZ.. Másoknak ez tetszhet, nem tetszhet, nem hiszem hogy mérvadó. Én jó ideje Hunyadis vagyok, és az is maradok. De ha úgy alakul és menni kell, inkább ragaszkodom egy jó társasághoz, mint a saccra meghúzott e-országhatár között acsarkodó sok sok "eMagyarhoz", egy román játékban... Aki meg úgy érzi, hogy ezen a pár megabyteon van a hazája, az az előző mondatom miatt nyugodtan kezdjen el árulózni.

susususk
susususk Day 1,948, 05:17

Egyetértek.

Ipath
Ipath Day 1,948, 05:29

Igazad van, rosszul fogalmaztam - a seregből való kizárást értettem alatta, nyilván se technikailag, se "alapom nincs rá" alapon nem adottak a feltételek bármi feloszlatásához.

Tankred Orfeusz
Tankred Orfeusz Day 1,948, 05:38

"Ha most vissza kéne adnom, hogy csináljam? Érnek vagy 2000 goldot (lövésem nincs, tippeltem). Donateljek 200 napig? Bocs, de az a belépéseim számát tekintve akár egy évig is tarthat, elég sz*r megoldás, főleg hogy addig is annál kamatozik a pénz, akitől elvileg el kell venni a cégeket."

Ez egy nagyon komoly probléma lehet, el is morzsoltam egy könnycseppet.
De segítek, az aranyat át lehet váltani valutára, arra nincsen limit, és elég hozzá csak egyszer belépni.

Ipath
Ipath Day 1,948, 05:49

Részemről ez is jó

Argun
Argun Day 1,948, 11:10

hah:) ez jó volt

GregoryG
GregoryG Day 1,948, 06:10

Nagyon sokmindenben egyetertek. Dehat ezt tegnap meg is beszeltuk.

Bizonyos pontok nekem tul radikalisak, vannak elkepzeleseim nerkem es a csapatomnak, remelhetoleg napokon belul a konkret megvalositas is elkezdodhet.

Igazabol amugy a drasztikus jatektechnikai valtozasok vezettek ehhez a liberalis egocentrikus fertohoz ami a jatek ma. Szamomra gyomorforgato.

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 1,948, 07:37

csak ennyi az elnöki észrevétel a nagyvilág számára?

GregoryG Day 1,948, 06:12

Comment deleted

Ungolim Pontius the Knight
Ungolim Pontius the Knight Day 1,948, 06:49

Erről népszavazást kéne tartani, persze pontonként s lehetőleg több azonosító adattal (század, szint, kreditért ütés gyakorisága...); úgy hiszem nem csak engem érdekelne az eredmény.

Ungolim Pontius the Knight
Ungolim Pontius the Knight Day 1,948, 06:50

Az adatokat persze csak az elemzők nézhetnék meg.

sorihun
sorihun Day 1,948, 07:31

2/3-a baromság. , ha érdekel miért pm. : )

3 kérdés csak..

1. minek játszunk egy játékkal, ha lebutítunk mi is mindent.. nem elég az adminok is ezt teszik mi is..

2 minek állam ilyen módon? de komolyan.. nem kell kormány sem.

3. csak egy memento.. lecsökkented az adókat -nagyobb lesz a haszon fél napig max utána lejebb mennek az árak és ugyanott lesz minden.. abból megint nem tart el senki semmit.

és még sok ökörség van benne.. egy vélemény.. lehet ezt normálisan is csinálni csak akarni kell és időt elcseszni rá.. ha nem lennék lusta le is irnám : )
orgokról leírtam a véleményem..

Zotza
Zotza Day 1,948, 07:32

Ipath \o/ A legjobb elnök voltál anno, annyira, hogy még irregbe is kimentünk 2 hétre : D

sorihun
sorihun Day 1,948, 07:49

amúgy én még mindig kedvellek.. : )

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,948, 08:01

". De a szivem mélyén úgy gondolom, hogy a többség ennek ellenére is maradni fog és azért fog parancs szerint ütni, mert az országáért szeretne játszani." Kis naiv : D

tamaske
tamaske Day 1,948, 11:31

bizton mondhatom, hogy a zsold léte, vagy nem léte pl ránk nyulakra semmilyen hatással nincs.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.