Ambient on/off

Join the new world

 

Donatii catre Trezoreria Moldovei

Day 1,835, 12:25 Published in Republic of Moldova Republic of Moldova by Mikael Kanto

Salutare, Moldova!
În ultimul timp pe piaţa monetară poate fi observată o tendinţă de depreciere a perechii GOLDCC. O consecinţă a acestui fenomen, în contextul jocului, este micşorarea puterii de cumpărare a bunurilor al căror preţ este constat CC. Unul dintre aceste bunuri este MPP-ul.
Dacă cu ceva timp în urmă 10000 CC aveau echivalentul în GOLD în mărime de ~4, acum acest echivalent este de ~26, de peste 6 ori mai mare. Acesta este unul dintre factorii care impun e-statelor mici, precum este Republica Moldova, reducerea considerabilă a numărul de alianţe sau aplicarea unor măsuri suplimentare de suplinire a Trezoreriei pentru semnarea MPP-urilor necesare.
Una dintre aceste măsuri este donarea echivalentului în CC a GOLDului primit pentru medaliile de congres, preşedinte, către Trezorerie. Deşi pe parcursul e-istoriei acest proces a devenit din ce în ce mai complicat, este încă realizabil. Una dintre metodele de realizare este vinderea şi cumpărarea produselor pentru care valoarea taxei VAT este înaltă (nu neapărat).
Marea majoritate a congresmenilor din actualul Congres deja au donat către persoane terţe sume de bani, care urmează mai apoi să ajungă în Trezorerie.

Partidul Planeta Moldova a făcut acest lucru într-o manieră centralizată şi transparentă. Cu votul unanim al congresmenilor PM s-a acceptat transmiterea directă în contul Trezoreriei a sumei MDL echivalente GOLD-ului primit după alegerile în congres.
Mai jos vedeţi mărimea în care a fost suplinit acest cont astăzi dimineaţă.

Pînă la transfer
După transfer

Vă recomandăm acest mecanism pentru a fi folosit ulterior în Republica Moldova. Preşedintele Moldovei şi Guvernul ar putea să se ocupe şi cu chestii mai importante. Ar fi foarte potrivit ca fiecare forţă politică să fie reprezentată în congres doar de persoane care realizează implicit necesitatea aplicării acestei măsuri de „supravieţuire” – donarea GOLD-ului. Această măsură trebuie să fie pe cît de transparentă este posibil, iar persoanele care renunţă să doneze trebuie să fie „evidenţiate”. Poporul să le penalizeze 🙂!

Tot în acest context a fost propus proiectul "MÎNĂ CU MÎNĂ - SĂ AJUTĂM ȚARA. PROIECT NAȚIONAL"
Toţi doritorii de a dona MDL pot urma instrucţiunile date. Nu lăsa Moldova să sufere de pe urma evenimentelor cu caracter economic care au loc în e-lume.
Ajută!

Vă mulţumim!
 

Comments

citizen MD
citizen MD Day 1,835, 12:28

E bine!

FreeEnough
FreeEnough Day 1,835, 12:34

) Bun. Sa se inteleaga corect.. alegerea apartine fiecaruia. Nu e obligatoriu sa donezi, dar congressmanii PM au decis pentru ei ca asa e mai bine.
Se pare ca am procurat eMoldovei vreo 3 aliante)

Mikael Kanto
Mikael Kanto Day 1,835, 12:48

Presupun ca impreuna cu toti congresmenii putem cumpara vreo 8 aliante pe luna. Evident, totul depinde de GOLD CC.
Daca mai strangem vreo 30 k din donatii in cadrul proiectului national, cred ca supravietuim.

Norman Asante
Norman Asante Day 1,835, 13:08

Fornok cu vreo 400 de clone ar putea fi acum tare util eMoldovei, daca le-ar tunde de gold măcar o dată pe lună si s-ar împarți si cu alții...

Andreica1989
Andreica1989 Day 1,835, 13:22

vot!! bravo

Tamas Vlad
Tamas Vlad Day 1,835, 13:58

Feliciari, un gest util economiei tarii... sa fie intr-un ceas bun.

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 1,835, 15:13

maladetz:) o7

Alexandru Anghel
Alexandru Anghel Day 1,836, 10:31

Felicitari pentru initiativa! Este bine sa incerci sa gasesti surse alternative de finantare a bugetului de stat, cata vreme mecanica jocului ramane extrem de primitiva in ceea ce priveste instrumentele unei economii sustenabile.Desi nu-mi place sa imi promovez articolele prin intermediul altora, voi face totusi o exceptie, pentru a nu ma repeta asupra aspectului legat de transparenta: http://www.erepublik.com/en/article/-update-toti-vrem-sa-fim-presedinte-dar--2165765/1/20 (just for the record)

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.