Ambient on/off

Join the new world

 

Dogodki po Svetu vol.35

Day 1,898, 11:07 Published in Slovenia Slovenia by SmoothZigaPo nekajdnevnem dopustu sem zopet tukaj. Moram priznati, da mi je prav pasalo sedaj, ko nekaj dni nisem bil na ircu in nisem poslušal raznega jamranja in kreganja a sem vseeno še toliko odvisen, da sem moral občasno pogledati na eRep.
In, ko pridem domov me preseneti veliko novih informacij in ker sem pač tako dobra duša bom nekatere (tiste, ki lahko… nekaj jih je še top secret) tudi delil z vami.


Sprva se bom osredotočil na vojaško dogajanje potem pa bom napisal tudi nekaj o zunanji politiki.
Bolgarija
Po tem, ko je Bolgariji uspelo pregnati Grčijo iz Saudske Arabije si je sama ustvarila velik in donosen, gledan iz vidika ekonomije, imperij. A ker bi Bolgarija potrebovala Grške originalne regije za povezavo med Bolgarskimi originalnimi regijami in kolonijo na bližnjem vzhodu so se odločili, da bodo prestavili prestolnico. Tako so se dogovorili za trening vojno s svojo dolgoletno prijateljico Rusijo in z njeno pomočjo prestavili prestolnico v regijo Jizan v Saudsko Arabijo. S tem se je Bolgarija okrepila gospodarsko saj bo v svoji koloniji lahko izkoristila več ekonomskih bonusov kot na originalnih regijah ter posledično okrepila tudi svojo vojaško moč.


A Bolgarija s tem ni pridobila miru saj se je hitro spustila v vojno z Turčijo.


Srbija
Srbija je kot kaže trenutno v »sleep mode« saj se že od trenutka, ko se je utrdila v Saudski Arabiji ni podala na nove avanture. Da pa Srbom ne bi bilo preveč dolgčas pa so poskrbeli Hrvati, ki so v tem času sprožili dva dokaj zahtevna RW-ja na svojem okupiranem ozemlju. Med tem je Srbija tudi okupirala Albanijo, ki se je osvobodila iz pod Makedonije. Srbija je sedaj napovedala NE Izraelu, ki je kot kaže v trenutku Srbske nepozornosti osvobodil eno regijo. Ta vojna seveda ne bo nikakršen izziv za Srbijo, ki se verjetno pripravlja na kakšen novi podvig ali pa enostavno nima trenutne volje po novih dogodivščinah.

Makedonija vs. Grčija
Ko so sta po Grčiji zraven Makedonije drvela še Bolgarski in Srbski vojaška stroja se Makedonci v večji meri obvladovali svoje bitke z Grčijo in niso imeli večjega odpora v RW-jih. A ko sta Srbija in Bolgarija zaključili svoja pohoda do Bližnjega vzhoda in ko sta se odločili, da ne bosta vložili velikega truda v branjenje Grških RW-jev so se začele težave za Makedonijo. Kaj hitro so Grki izrabili priložnost in krenili v ofenzivo na Makedonijo ter skoraj popolnoma izbrisali Makedonijo. Makedonija je medtem tudi izgubila vse okupirane Albanske regije. Makedonsko Grška vojna kot kaže zopet gre na stara pota kjer bosta državi igrali ping pong.


Anglija
Za Anglijo je nekaj zelo pestrih in napornih dni. Ker je Angliji bilo dolgčas so se odločili, da bodo napadli Norveško. A vojna, ki je sprva bila mišljena kot »sprehod po parku« se je spremenila v dokaj težko bitko. Kmalu po začetku Angleške invazije na Norveško se je v vojno vključila Kanada in napadla Anglijo. To je privedlo to tega, da je Norveška pridobila iniciativo in celo uspelo okupirati Škotsko. Da bi se stvari zapletle še bolj se je v vojno vključila tudi Nizozemska in napadla Norveško. Anglija je s pomočjo zavezništva odbila napad Norveške in preko RW osvobodila Škotsko. Norveška se je po kratki okupaciji hitro osvobodila iz pod Nizozemske okupacije. Na Kanadski fronti pa je Angliji priskočila na pomoč Španija, ki je napovedala vojno Kanadi in trenutno brez večjih ovir drvi po Kanadi. Medtem pa se je Anglija odločila, da bo dokončala svoj začetni cilj in je ponovno napadla Norveško in jo tokrat uspešno okupirala.

Španski pohod po Kanadi

Romunija brez kongresa
Kot sem že pisal v prejšnjem članku je Romunija prekršila oz prekinila dogovor o nenapadanju z Madžarsko in jo tudi napadla. Madžarski je na pomoč priskočila Poljska, ki ima svoje kolonije tudi v Ukrajini in tako skupaj z Madžarsko poskrbela, da je Romunija za kazen ostala brez kongresa.

Romunija popolnoma okupirana na dan 23.1 (če tega dne država nima regije ostane brez kongresa)

Brazilija
Brazilija se je po nekaj tedenskem mirovanju odločila, da gre ponovno na »izlet« v Azijo in je tako preko svojih Kolumbijskih kolonij napovedala vojno Filipinom. Po mojih informacijah je bil Brazilski cilj nekdanja zaveznica Kitajska. Nekaj minut/sekund pred koncem zadnje Filipinske regije so imeli Kitajski in Brazilski CP in kongresniki F5 vojno kdo bo prej podal NE predlog in zmagala je Kitajska, ki trenutno že napada Brazilsko regijo in vojno tudi zmaguje.


CoT kot črna luknja
Po besedah enega prijatelja katerega imena ne smem napisati saj admini ne odobravajo objavljanje logov brez dovoljenja vseh prisotnih v pogovoru in tudi nisem vprašal za dovoljenje, se CoT spreminja v pravo črno luknjo, ki vase vsrka vse kar pride blizu. Zakaj temu tako se sprašujete? Zadnje čase se CoT širi z svetlobno hitrostjo. Po razpadu ABC se je CoT pridružila najmočnejša članica propadlega zavezništva Litva. Kmalu za tem je CoT pripravna članica postala tudi Amerika, kateri vstop v zavezništvo CoT ovirala TWO članica Srbija. CoT je sprva hotel v zavezništvo priključiti tudi Nemčijo a je to zelo razjezilo Poljsko in so to idejo opustili, za sedaj. CoT se tudi bori za priključitev Brazilije katero v svoje vrste vabi tudi TWO.
EDIT: Na začetku je bilo napisano, da je pripravna članica CoT tudi Rusija a sem dobil drugačne informacije od zanesljivega vira. A v vsakem primeru je za pričakovati, da bo Rusija slej kot prej članica CoT zaradi močnih vezi z Bolgarijo.

Z vse hitreje se približajočem razpadom zavezništva EDEN se bosta v prihodnosti zavezništvi CoT in TWO hitro spopadli med sabo katera bo v svoje vrste privabila močnejše članice. To bo verjetno tudi privedlo v sprva e-hladno vojno med dvema zavezništvoma in kasneje verjetno tudi do pravega spopada.


Romunski referendum
Pred nekaj dnevi je v Romuniji potekal referendum v katerem so državljani ene od ustanoviteljic EDEN zavezništva glasovali o tem ali ostanejo ali izstopijo iz zavezništva EDEN. Rezultat 48% ZA izstop in 52% PROTI izstopu je dober pokazatelj, da je veliko Romunskih državljanov nezadovoljnih s trenutnim stanjem v tem zavezništvu.Zaradi želje po izboljšanju časopisa in velike konkurence (tak vem, da nimam konkurence sam vseeno hihihihi) lahko v naslednji izdaji pričakujete določene spremembe, predvsem pri slikah. Posebna zahvala gre stranki Diktatura, ki sponzorira in omogoča izdajo teh informativnih člankov!
Lep Pozdrav
SmoothZiga

 

Comments

Solonazaj
Solonazaj Day 1,898, 11:12

maš vote zarad tajnice 😃

Ta likozarjev
Ta likozarjev Day 1,898, 11:12

jej za diktaturo in vote za člank..

T1M3K
T1M3K Day 1,898, 11:14

vote!

DeklicaMala
DeklicaMala Day 1,898, 11:14

Kaj pa eSlow?

tiln
tiln Day 1,898, 11:17

itak vote

Tittannos
Tittannos Day 1,898, 11:22

Aha, sem gre davkoplačevalsi denar xD

RESN POBA
RESN POBA Day 1,898, 11:23

yebemti je huda

legenda1009
legenda1009 Day 1,898, 11:58

tota slika pa je zelo sexy

skofjaloka
skofjaloka Day 1,898, 12:01

me moti on okostnjak na steni, ko visi po krivi

mufekk
mufekk Day 1,898, 12:39

vse za izobrazbo in za tršicooo!-lol
pa vse za info....! hvalaaa! mufekk

Dunci
Dunci Day 1,898, 13:35

vote

SIKARSI
SIKARSI Day 1,898, 14:00

super vote

dha
dha Day 1,898, 14:25

fajn

thestrummer
thestrummer Day 1,898, 17:39

Vote!

Colonel Bruce
Colonel Bruce Day 1,899, 00:38

vote za info...

Drugakava
Drugakava Day 1,899, 04:04

v+s

logard
logard Day 1,899, 09:42

votado

pa lepa slikca 😃

živela diktatura

TerekGrozny
TerekGrozny Day 1,899, 11:06

vote

Koccco
Koccco Day 1,899, 14:55

Ni se mi lubil brat ampakl ucitelca pa sek(s)a...

sebekk
sebekk Day 1,900, 10:26

Go Diktatura!!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.