Ambient on/off

Join the new world

 

Dogodki po Svetu vol.34

Day 1,881, 08:02 Published in Slovenia Slovenia by SmoothZiga
Kot kaže so se moje »želje« uresničile in se je res zgodilo nekaj zanimivih stvari od mojega zadnjega članka.Bližnji Vzhod
Po tem, ko si je Srbija utrdila svoj položaj v Saudski Arabiji je hotela pomagati Bolgariji in tako končno pregnati Grčijo iz njenih kolonij na Bližnjem Vzhodu kjer je tičala več dolgih mesecev. A Srbski napad na Grčijo sta prekrižala dva dejavnika. Prvi je bil ta, da je Bolgarija napadla napačno Grško regijo, ki je bila ena iz med dveh regij, ki sta mejili na Srbijo in drugi dejavnik je bil uspešen RW s katerim so Grči prekinili mejo med njimi in Srbijo. Tako je Srbija izgubila obe meji z Grčijo in prepustila Bolgariji nalogo, da izbriše Grčijo iz SA. Bolgariji je to tudi uspelo in zanimivo brez večjega napora.

Malo višje na severu pa so Madžari in Bolgari bili bitko z Turčijo. Po težkih bitkah je tema dvema državama le uspelo popolno zavzeti vse originalne Turške regije in tako je Madžarska dobila možnost za napoved NE na Iran. Med tem, ko je Madžarski kongres glasoval za NE na Iran pa Turki seveda niso počivali in hitro sprožili RW v regiji Black Sea Coast of Turkey in ga tudi zmagali. Malo pred Madžarsko napovedjo NE na Iran so sprožili že drugi RW v regiji Eastern Anatolia tudi v kateri je Turčija zmagovala. A Madžarska je pred pred koncem RW-ja v EA napadla Iransko regijo Northwestern Iran in začela se je že skoraj epic bitka. Obe strani sta se zavedali, da bo ta bitka odločila o njuni usodi. Madžarska je vedela, da če izgubi to bitko se konča njen pohod v Iran saj je bila že pregnana iz Turčija, Iran pa se je zavedal, da če izgubi to bitko bo Madžarska lažje napredovala v njegovo notranjost in si ustvarila tam svojo bazo. Po dolgih urah bojev pa je na koncu zmagal Iran, ki je dobil ogromno pomoč zaveznikov ter tudi čez celotno bitko delil orožje medtem, ko je Madžarska začela z deljenjem prepozno. Po mojem mnenju je delno za poraz Madžarske kriva tudi Srbija, ki bi po prvotnem planu morala skupaj z Madžarsko napadit Iran a so to zavrnili saj se Srbsko vodstvo ne strinja z izvolitvijo novega ONE HQ in tako bojkotira vse TWO akcije.

Romunija in Madžarska
Medtem, ko se je Madžarska borila z Turčijo pa se je Romunija odločila, da enostransko prekine pogodbo o premirju z Madžarsko in napade to državo v času krize. Romunija je s tem pokazala, da ji več ni za zaupat in, da bo moral TWO zopet poskrbeti za Romunsko popolno okupacijo če bodo želeli imeti mir pred to nekdanjo velesilo. Po napadu Romunije na Madžarsko se je že odzvala Poljska, ki je preko Ukrajine začela prodirati proti Romuniji in bo kmalu poskrbela, da bo Romunija obžalovala to, da je prekinila premirje z Madžarsko.


Velika zmaga v Južni Ameriki
Danes ponoči oz zjutraj se je zgodilo nekaj kar še pred nekaj tedni nismo niti mislili, da se lahko zgodi. Po tem ko je pred meseci Argentina popolnoma okupirala Čile in jih pod okupacijo držala dlje časa in po tem, ko so Čile uspele zbežati v Avstralijo kjer so mislili, da bodo imeli mir a je Argentina hitro pokazala, da ne namerava pustiti Čilu miru so sedaj Čile vrnile udarec in popolnoma okupirale Argentino in tako se je končala zelo dolga vojna. A mislim, da miru ne bo dolgo saj je Argentina dovolj močna, da lahko osvobodi svoje regije preko RW-jev in tako se bo kmalu ponovno začela ta dolga in dokaj dolgočasna bitka.


Hrvaška slaba diplomacija in Indijski presto v pro CoTWO
Hrvaška in Indija sta dolgo časa imeli sklenjeno pogodbo po kateri je lahko imela v lasti Hrvaška nekaj Indijskih regij. A ker je nedavno Indonezija poizkušala izriniti Hrvaško iz Indije a ji ni uspelo je Hrvaška ostala le na 2 ali 3 Indijskih regijah in si je želela, da bi pridobila nazaj izgubljene regije. Zato so začeli pogajanja z Indijo o trening bitki s katero bi Hrvaška pridobila nazaj izgubljene regije. A pogajanja so se zapletla in Hrvaška je šla le dalje in Indijske predstavnike povabila na kana #jebeskrave (če se ne motim) in tako dodatno užalila Indijo. Kmalu za tem je Hrvaška enostransko napovedala vojno Indiji in začela zavzemati njene regije. To je pripeljalo Indijo do te točke, da je začela podpisovati MPP-je z državami TWO in CoT, tudi Slovenijo.

Še malo snežne radosti = )To je za danes to… se vidimo pri naslednji izdaji.Lep Pozdrav
SmoothZiga

 

Comments

paziseme
paziseme Day 1,881, 08:08

v

T1M3K
T1M3K Day 1,881, 08:09

vote za snežne radosti \o/

mojlek
mojlek Day 1,881, 08:09

povotano, res nekej zanimivih bit je pa blo

Dedabrk0
Dedabrk0 Day 1,881, 08:13

vote

Dunci
Dunci Day 1,881, 08:15

vote

PNNIZ
PNNIZ Day 1,881, 08:15

vote sem sam razmislal da bi kaj gled dogotkov po svetu objavu pa si me prehitu. nc zayo sam boljsi clanek je

ebutaljib
ebutaljib Day 1,881, 10:41

Odlično kot vedno.

Brpo
Brpo Day 1,881, 11:08

vote

HANS...
HANS... Day 1,881, 13:12

Poljaki že sekajo po Romunih:) Hiter mal pomagat da dobim patriota:)

Gepard007
Gepard007 Day 1,881, 13:25

Si dobu vote 48 pa tut teta ma lepe rokavice 🙂

Hojc
Hojc Day 1,881, 13:32

vote šefe 😉

mufekk
mufekk Day 1,881, 13:48

vote za nove punce brez tatoojev.! - pa hvala za info...! sicer se mi včasih že kar trga, ko se zavezništva tako hitro spreminjajo....! loll indija + slovenija proti hrvaški....! jojjj, epskooo...!-lol

p0luks
p0luks Day 1,881, 15:24

ma lepe rokavicke 😛

ReDBik
ReDBik Day 1,882, 09:50

Kak ste rokavice opazli? Sam pancerji so pa lepi 😛

Colonel Bruce
Colonel Bruce Day 1,882, 21:00

vote

Borut iz Grape
Borut iz Grape Day 1,883, 00:03

v, super

mozi
mozi Day 1,883, 00:04

A kape pa nobeden ne vidi

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.