Ambient on/off

Join the new world

 

Dogodki po Svetu vol.30

Day 1,813, 11:34 Published in Slovenia Slovenia by SmoothZiga

V tem članku bom se zraven dogodkov po svetu, ki jih zadnje čase ni veliko, vsaj ne zanimivih, posvetil tudi določenim stvarem, ki se tičejo naše notranje politike in Slovenije nasploh.

Bolgarija vs. Romunija
Na Balkanu se bije dokaj težka bitka med Bolgarijo in Romunija. Bolgarija je dlje časa držala pod svojo okupacijo svojo severno sosedo Romunija in je tudi delen krivec, da je Romunija ostala brez kongresa ta mesec. Kmalu po pregonu Romunije iz njenih Azijskih kolonij ter nekaj dni po kongresnih volitvah je Romuniji uspelo osvoboditi eno od svojih regij iz pod Bolgarske okupacije in si tako pridobila iniciativo v napadu na svojega okupatorja saj je Bolgarija v tem času imela odprto vojno z Rusijo s katero imata že dlje časa dokaj dobre odnose in si je tako Bolgarija izposodila dve Ruski regiji bogati z Oljem in Sadjem.
Že ob začetku vojne med Romunijo in Bolgarijo se je pokazalo, da bo ta vojna zelo dolgotrajna in naporna bitka. Čeprav je Bolgarija pridobivala MPP bitke pa ni bila zmožna istočasno braniti RW-jev. Ta vojna vse bolj spominja na staro dolgočasno vojno med Madžarsko in Romunijo kjer sta si regiji izmenjevali iniciativo.


Srbija se poigrava s Hrvaško
Hrvaška, ki ima zelo varno bazo v Aziji (Indija) je v trenutku nepazljivosti izgubila eno od Malezijskih regij in tako se ji je prestolnica prestavila nazaj na svoje originalne regije na Balkanu. S tem ne more koristiti svojih ekonomskih bonusov v Aziji. Hrvaška je sprva prosila Slovenijo če bi jih lahko napadla a je Slovenija v tem času že imela vojno z Ameriko in si tako ni mogla privoščiti otvoritve še ene fronte. Čeprav smo Slovenci razmišljali, da bi šli v vojno s Hrvaško po zaprtju vojne z Ameriko, da bi si pridobili malo zabave pa so se Hrvati odločili, da ne bodo čakali in napadli svoje južne sosede Srbijo. A ta poteza se je izkazala za zelo napačno saj Srbi vedo kaj si želi Hrvaška, to je popolni izbris oz vsaj izgubo regije Central Croatia in tako bi se njihova prestolnica zopet prestavila v Azijo. Srbija je tako začela zavlačevati ter napadati vse druge regije razen CC in krčiti bonuse katere lahko Hrvaška izkorišča, Srbija tudi zavlačuje z napadi in tako podaljšuje trpljenje njene večne rivalke.


Usodna napaka Švedske
Že kakšne tri mesece ali celo štiri nazaj sem poročal o tem, da je Švedska ustanovila novo zavezništvo Asgard skupaj s sosedo Finsko. Po ustanovitvi tega zavezništva se je Švedska odločila, da napade članico zavezništva ABC, Latvijo ali Litvo ( se spomnim se več dobro). To je seveda zelo razjezilo ABC, ki je smatral Švedsko kot zaveznico ter tudi določene države ex ONE. Švedska, ki je kmalu začela podpisovati MPP z EDEN državami kot so Nemčija, Kitajska in Amerika je še vedno trdila, da je pro ONE in, da se le bori proti ABC ker to zavezništvo napada njenega »dobrega« zaveznika Finsko. Naj pojasnim, da sta Estonija, članica ABC, in Finska v vojni že skoraj kakšno leto in to dolgo preden je nastal Asgard.
Čeprav je veliko držav exONE hitro obrnilo hrbet Švedski in niso podpisovali MPP s to skandinavsko državo pa se je Poljska pred kakšnim tednom odločila, da bo šla korak dalje in napovedala NE Švedski. S tem je dokončno zabila žebelj v Švedsko krsto. Švedska je tako pridobila zelo močnega nasprotnika, ki lahko poskrbi, da nebo imela kongresa. Švedska bo sedaj tudi morala iskati podporo pri EDEN zavezništvu, ki pa ima že dovolj težav pri svojih »originalnih« članih.


Težave Makedonije
Makedonija se je znašla v rahlih težavah. Čeprav je poskrbela, da je Albanija ta mesec ostala brez kongresa pa se zopet muči, da bo ukrotila svojo zahodno sosedo in jo popolnoma okupirala. To je tudi izkoristila Francija, ki je napovedala NE Makedoniji in jo tako izgnala iz določenih svojih regij ter tudi iz Italjanske regije Sardinia.

No rest for wick… Indonesia
Indonezija je zadnje čase pod konstantnem pritisku različnih držav. Sprva je bila skoraj popolnoma okupirana s strani Hrvaške in Romunije. Po hudih bitkah je doživela slastno zmago in pregnala Romunijo iz Azije in jo vrnila na Balkan. Po tej zmagi se je osredotočila v mučno bitko s Hrvaško in tudi tukaj je Indonezija izšla zmagovalka saj je pregnala Hrvaško iz svojega ozemlja ter ozemlja Malezije. Čeprav je Hrvaška še vedno v Indiji in trenutno v vojno s Tajsko kar pomeni, da bo slej kot prej dobila mejo z Indonezijo si lahko Indonezija vsaj za kratek čas odpočije od vojn s Hrvaško. A to seveda še ni vse. Iz zahoda/vzhoda (kakor pogledaš) ji je že grozila Amerika, ki je okupirala dve Indonezijski regiji. A k srečo ima Indonezija na jugu prijatelja Čile, ki je napovedala vojno Ameriki in jo tako pregnala iz Indonezijskih regij. Čeprav so Čile začele to vojno z zmagami pa je malo verjetnosti, da bodo dolgo držale iniciativo proti Ameriki, ki se lahko zanaša predvsem na ogromno število svojih originalnih regij. Čile se bodo seveda zavarovale tako, da bodo vrnile Indonezijske regije kar bo zopet postavilo to pacifiško državo v nevarnost.

Razpad zavezništva CTRL
Za tiste, ki še ne veste ne slabi teden nazaj razpadlo zavezništvo CTRL. To zavezništvo je sestavljalo države Poljska, Španija, Brazilija in ZDA. Problemi so se začeli, ko je Amerika postavila ultimat Poljski naj »izgubi« MPP-je s Srbijo in Madžarsko. Poljska seveda tega ni storila saj je še vedno v zelo dobrih odnosih s tema dvema državama. Trenja so se nadaljevala in v CTRL HQ sta bila podana tudi dva veta, eden, da se izključi Poljsko in eden, da se izključi ZDA a sta oba bila zavrnjena. Kmalu za tem je sledila novica, da so to zavezništvo zapustile kar tri države, Poljska, Španija in Brazilija. To je najbolj prizadelo Ameriko, ki je spoznala (upajmo), da je njena diplomacija tako kot v RL tudi v igri napačna in z izsiljevanjem in surovo močjo ne prideš daleč.

Na obzorju novo zavezništvo
Ptički na vejah, ki že počasi izgubljajo liste čivkajo, da se ustvarja novo zavezništvo, ki naj bi imelo ime »TWO« (ja vem ja, FUL izvirno). To zavezništvo naj bi teoretično sestavljalo države kot so Srbija, Madžarska, Poljska, Španija, Slovenija ter Anglija. Tukaj še ni nič konkretnega rečeno tako, da še je veliko stvari odprtih.

CoT
Zavezništvo CoT – Circle of Trust ima dva nova člana. Temu zavezništvu sta se pridružili državi Makedonija in Indonezija. Čeprav so uradni podatki kolikor je meni znano,da sta ti dve državi še na preizkušnji (trial) pa je že skoraj zagotovo rečeno, da bosta sprejeti če že nista.

Zadeve znotraj Slovenije

Kongres
Tukaj bom verjetno bil deležen raznih kritik ampak tako pač je. Včeraj zvečer se je zopet pokazala nesposobnost določenih kongresnikov. V kongres je bil podan predlog za NE na Francijo, ki je bil odobren s strani vlade in je bilo v IGM od kongresnikov rečeno naj se počaka z glasovanjem. Ampak ker so določeni kongresniki nepismeni ali pa imajo kakšne druge težave se je 8 kongresnikov hitro glasovalo YES.
Tukaj so se le še potrdile moje besede, da bi v kongres morali spustiti ljudi, ki si to zaslužijo iz ljudi, ki so vredni zaupanja, so resni in, ki vedo kako poteka mehanika igre. V kongres se NEBI smelo spuščat ljudi, ki niso aktivni oz resni in tudi novince, ki so v igri slabi mesec in se zjočejo predsedniku stranke, da nimajo kongresne medalje in ni pravično, da starejši imajo že po 20 ali več teh medalj. Tukaj je razlog zakaj imajo nekateri toliko medalj… temu se reče znanje in zaupanje.

RAW
Tukaj bi rad sporočil en moj osebni nasvet vsem, ki na marketu prodajajo RAW, še posebej orožarskega. Če je le mogoče počakajte, da imate v skladišču vsaj 1000 RAW ali tudi več če imate dovolj veliko skladišče in dajte na market večje količine RAW. Razlog zato je, da boste prej prodali, če boste imeli na marketu na primer 3000, 4000 ali še bolje 9999 (to je max enot, ki jih lahko kupiš naenkrat) saj jaz osebno in mislim, da tudi drugi »tajkuni« raje kupujemo večje količine RAW naenkrat in sem nam ne da kupovati po 230, 100, 456, 565.. itd.
Pač en prijateljski nasvet vsem.

Slike
Opažam, da veliko ljudem gre v nos moj okus kar se tiče žensk in tattojev tako da… DEAL WITH IT! = )Ta članek je bil sponzoriran s strani stranke Diktatura!


Lep Pozdrav
SmoothZiga

 

Comments

tiln
tiln Day 1,813, 11:39

hum vote itak

T1M3K
T1M3K Day 1,813, 11:42

Ima tatoo ima vote! samo tota je dokaj normalna : )

RESN POBA
RESN POBA Day 1,813, 11:45

vote

skofjaloka
skofjaloka Day 1,813, 11:58

ti, tale pupika je pa kul...ma lepe očke.....drgač pa polna podpora kar se kongresnikov tiče...

Big Boby
Big Boby Day 1,813, 12:08

@Smooth Take so najbolše!

vote za odličen okus : )

dha
dha Day 1,813, 12:11

Fajn! Kar se tiće RAW čist res!

Hojc
Hojc Day 1,813, 12:20

hej.. nimam vlkega skladišča.. zato dnevno prodajam, kar mi ostane.. upam, da vam ni hudo pač kliknit še na mojo ponudbo 🙂

Mali Leteci Medvedek
Mali Leteci Medvedek Day 1,813, 12:21

vote

samsis34
samsis34 Day 1,813, 12:22

smooth u nasi enot so punce vse totovirane

SmoothZiga
SmoothZiga Day 1,813, 12:27

@ajkula31
Dobro, te pa ko bo nasledni meeting bodo baby anna, Andreychica, pa še kera pokazale svoje tatuje pa mogoče pridem v BP = P

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,813, 12:37

Taka lepa mlada pupa pa že zapackana s vsemi temi mažami in barvami... : P

Vote za čanek... ; )

Solinar
Solinar Day 1,813, 12:53

lepo povedano
Kot kongresnik ti dam podporo

King of sLOVEnia
King of sLOVEnia Day 1,813, 13:14

Lepa in prisrčna izpoved..zakluček je pa bistven...

Mr.CaCkO
Mr.CaCkO Day 1,813, 13:14

No pa še slike si dodal zdj zravn ;}
zdj pa maš vote 😉

SIKARSI
SIKARSI Day 1,813, 13:27

big vote

Ludislav
Ludislav Day 1,813, 14:11

vreme je kr uredu ja

p0luks
p0luks Day 1,813, 14:24

skofjaloka a ti si jo v ocke gledal ?

slika je tolk velka da vidim sam od ustnic navzdol pa nimam majhnega monitorja 😃

drugac pa vote za napisano se posebaj tisto o kongresu

Master_Blaster
Master_Blaster Day 1,813, 16:06

no vote unsub ze mas zdavna

mufekk
mufekk Day 1,813, 17:21

ker je bila punči sponzorirana s strani stranke diktatura; no vote !-loll
vote! pa hvala za info! mufekk

thestrummer
thestrummer Day 1,813, 18:57

V 65

Rocco84
Rocco84 Day 1,814, 02:37

Vote.

Drgač pa ne morm verjet, da sm enkrat nekje jest grammar nazi. Čile JE, ne so.

Johnnymm
Johnnymm Day 1,814, 03:52

Lepo si to povedal...Vote, Sub od prej

gobe123
gobe123 Day 1,814, 06:19

vote

p0luks
p0luks Day 1,814, 07:29

btw kaj pa naj bi pomenilo TWO?

SmoothZiga
SmoothZiga Day 1,814, 08:35

p0luks pojma niam... pač prej je bil ONE, zdaj bo pa TWO... čez kakšno leto bo pa THREE 🙂

Mr.CaCkO
Mr.CaCkO Day 1,814, 09:00

TWO - The World is Ours

iqxy55
iqxy55 Day 1,815, 04:00

vote!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.