Ambient on/off

Join the new world

 

Dogodki po Svetu vol.28

Day 1,787, 08:08 Published in Slovenia Slovenia by SmoothZiga
V tokratni izdaji bom se osredotočil tako na vojaško dogajanje po svetu ter tudi diplomacijo. Vse kar bom napisal je moje mnenje in ni nujno, da ravno izraža mnenje Slovenske vlade in skupnosti.

Srbija
Srbski podvig, da bi prodrla v osrčje Kitajske je spodletel saj se je Kitajska izkazala za zelo močno nasprotnico in s pomočjo EDEN je delovala skoraj nepremagljiva. V tem trenutku Srbija izgublja še zadnjo regijo v Iranu in bo tako popolnoma izgnana iz bližnjega vzhoda.
Čeprav je bil to boleč poraz za Srbijo pa imajo v mislih že nove podvige. Če jim ni uspelo v Aziji pa se še vedno lahko osredotočijo na BiH in Hrvaško kjer si lahko pridobijo določene manjkajoče bonuse.

Srbija trenutno ne hiti z zavezništvom saj čakajo na razplet določenih dogodkov o katerih bom pisal kasneje. Še vedno je v igri zavezništvo med Srbijo, Madžarsko ter Slovenijo kateri bi Srbi radi dodali še nekatere druge exONE države kot je na primer Anglija.

Makedonija
Makedonija je trenutno v zelo težki situaciji. Izgubila je svoj vpliv v Švici ter v Avstriji ter se tudi maje njihov vpliv v Italiji. Čeprav jim je uspelo prekiniti vojno z trenutno veliko premočno Ameriko pa se lahko ta vojna prav kmalu obnovi saj imajo mejo z ZDA v Francoski regiji Corsica, ki pa jo lahko vrnejo a seveda, če jim bo to ZDA s podporo zaveznikov dovolila.
Na drugi strani pa je Makedonija dobila iniciativo in bije težko bitko z Albanijo ter poizkuša pridobiti nazaj svoj vpliv na Balkanu ter tudi na jugu Italije.

Makedonija, ki je pred dnevi hotela združiti države Srbija, Madžarska, Slovenija in Makedonija v eno zavezništvo a ji to ni uspelo saj sta Srbija in Madžarska zahtevali, da Makedonija prvo popravi svoje odnose s Poljsko je sedaj skupaj z Indonezijo ustanovila zavezništvo LEO.

Bližnji vzhod
Zame zelo zanimiva tema je trenutno bližnji vzhod kjer se dogajajo zelo zanimive stvari. Turčija, ki že dlje časa velja za zelo »raznoliko« državo ko govorimo o diplomaciji. Ker ima Turčija kot kaže NAP z Bolgarijo in je tako dobesedno obdana z zavezniki se je pred časom odločila, da napade Izrael s katerim ne gojijo dobrih odnosov v resničnem življenju ter tako zagotovi svojim državljanom možnost opravljanja misije za NE (»ubij« 100 sovražnikov v NE bitki). Tukaj nebi bilo nič spornega če Izrael nebi bil v istem zavezništvu (EDEN) kot Turčija. Z napadom na Izrael je seveda Turčija izgubila nekaj MPP-jev a jih to ni veliko oviralo pri popolni okupaciji Izraela.
Ko se je vojna z Izraelom končala je Turčija začela iskati nov izziv. Poizkušala je z napovedjo vojne na Rusijo a je kongres to vojno vedno zavrnili, predvidevam, da je bil to le »troll« NE. Za tem pa je Turčija vrgla svojo oko na Iran, ki je še ena država, ki je v enakem zavezništvu kot Turčija. Ne predlog je bil sprejet in napad se je pričel. Turčija je seveda z napadom izgubila vse MPP a kot kaže so se članice EDEN odločile ignorirati ta konflikt ter tudi niso kritizirale Turškega napada. To dokazuje dejstvo, da EDEN še vedno ni izdal nobenega članka s to temo. Turčija v Iranu seveda vidi možnost za nove ekonomske bonuse ter seveda tudi nekdanjega sovražnika saj je Turčija že nekaj časa nazaj okupirala Iran.

Na drugi strani pa Iran, ki je zapustil ONE ravno zato ker si je hotel rešiti svojo rit in se zavarovati pred Turčijo in Kitajsko sedaj doživlja hladen tuš. Nekoč so govorili, da jim ONE ne pomaga čeprav so se Srbija, Poljska in tudi Slovenija na veliko borile na njihovi strani a žal niso bile kos Turčiji oz Kitajski sedaj pa doživljajo prav to saj jim je EDEN obrnil hrbet. Kaj bo Iran storil v prihodnosti je neznanka saj ne morejo nikamor, exONE jih ne bo sprejel zaradi izdajstva medtem pa v EDEN nikogar ne briga zanje.

Manjši konflikt med Madžarsko, Bolgarijo in Rusijo
Ko je nedavno Madžarska okupirala Ukrajino je začela iskati možnosti o še povečanju svojih ekonomskih bonusov. In to možnost je videla v Rusiji, ki je velika zaveznica Bolgarije ter se vedno volj oddaljuje od TEDEN. Madžarska je zaprosila Bolgarijo za pomoč pri pogajanju o najemu regij med Madžarsko in Rusijo. Po nekaj dneh pogovorih je Bolgarija rekla Madžarski, da Rusija noče dati svojih regij v najem nobeni državi, tudi Madžarski ne. Madžarska je brez večjega nezadovoljstva sprejela ta odgovor. A kmalu za tem se je začela vojna napoved Bolgarije na Rusijo in prišli so na dan podatki, da sta se Bolgarija in Rusija dogovorili o tem, da bo Bolgarija vzela v najem nekaj Ruskih regij za katere se je pred tem zanimala Madžarska in za katere regije je po besedah Bolgarije Rusija rekla, da ne da v najem nikomur. To je seveda zelo razjezilo Madžarsko.

Trenje v CTRL
Zavezništvo CTRL še ni dobro zaživelo in je minilo slabi mesec od kar je bilo uradno ustanovljeno pa se že dogajajo trenja znotraj. Po besedah Poljskega predsednika je ZDA dala Poljski ultimat. ZDA zahteva, da Poljska prekine svoje MPP s Srbijo in Madžarsko in ima tako dve možnosti.
Prva je ta, da napove NE na Makedonijo ali na katero drugo državo, ki ima MPP s Srbijo in Madžarsko in tako izgubi njun MPP. ZDA bo v tem primeru financiral ponoven podpis ostalimi državami katerih MPP bi Poljska s tem izgubila.
Druga možnost pa je grožnja, da če Poljska zavrne zahtevo, da bo ZDA podpisala MPP-je z vsemi EDEN državami katerih sedaj nima ter napadla Poljsko.

Oči celotnega eSveta so sedaj usmerjene v ZDA in Poljsko saj bo razplet tega konflikta zelo vplival na celotno dogajanje po svetu. Ravno zaradi tega sedaj Srbija čaka z ustanovitvijo novega zavezništva saj upa, da Poljska nebo podlegla grožnjam Amerike. Poljska, ki je meni zatrdila, da si ne more privoščiti izgubo prijateljstva z Srbijo in Madžarsko saj bi s tem naredila politični samomor je sedaj pred velikim izzivom. Poljsko in Madžarsko tudi vežejo zelo močni prijateljski odnosi iz resničnega sveta tako, da je velika verjetnost, da bo Poljska zavrnila Ameriški ultimat. Dodaten razlog je tudi ta, da Poljska sedaj ve, da v če sprejme ultimat se lahko podobna situacija ponovi v prihodnje, ko bo Amerika želela doseči nekaj s čemer se Poljska ne bo strinjala in takrat Poljska ne bo več mogla nazaj k Srbiji in Madžarski saj bi bilo njihovo prijateljstvo že uničeno.

Skratka, obeta se nam še veliko zanimivih dogodkov in razpletov.Lep Pozdrav
SmoothZiga
 

Comments

SIKARSI
SIKARSI Day 1,787, 08:15

vote, izredno zanimiv opis dogajana xD

T1M3K
T1M3K Day 1,787, 08:17

ima sisa ima vote!

tiln
tiln Day 1,787, 08:26

vote

John Riddick
John Riddick Day 1,787, 09:06

vote

HANS...
HANS... Day 1,787, 09:48

v

Mr.CaCkO
Mr.CaCkO Day 1,787, 09:57

vote
super si tole spisov....

Ice Killa
Ice Killa Day 1,787, 10:02

Država pobegne v drugo zavezništvo, se pridruži tvojim nasprotnikom, potem pa bi brez oklevanja po ameriškem ultimatu šla nazaj v prejšnjo držo? Kaj nam to pove? Smooth, ti bi baje moral vedeti.

skofjaloka
skofjaloka Day 1,787, 10:08

Dober prispevk. Tnx.

liticity
liticity Day 1,787, 10:17

vote
zelo zanimivo čtivo
pa zize ma dobre:))

SmoothZiga
SmoothZiga Day 1,787, 10:30

Ice v dobro mojih živcev in za dobro počutje sem se odločil, da te popolnoma ignoriram. Sam tolk, da ti sporočim, da neuš brezveze čakal na kakšen moj odgovor na tvoje provokacije in te fore.

LP = )

Ice Killa
Ice Killa Day 1,787, 10:36

Samo sodeč po tem, kako nenehno zagovarjaš Poljsko, me preprosto zanima, kaj porečeš na to?

Solinar
Solinar Day 1,787, 10:48

Vsaj obveščeni smo, kaj se dogaja

Še več takih člankov

Jarilok
Jarilok Day 1,787, 11:21

Vote

Se strinjam. Še več takih člankov.

Ludislav
Ludislav Day 1,787, 14:01

tale fotka mi je zbrisala spomin.. pozabu sm kva sm brau : D

Pepowsky
Pepowsky Day 1,787, 16:11

Dobro branje.

mufekk
mufekk Day 1,787, 18:04

vote za info...! naj živi silikon!

Koccco
Koccco Day 1,788, 01:46

Vote !

Koccco
Koccco Day 1,788, 01:55

Hej - mogoče ima pa Poljska zato vzdevek LOLand - ker si ga zasluži?

gobe123
gobe123 Day 1,788, 06:20

vote

cvicekk
cvicekk Day 1,788, 06:51

zame je večina informacij o zavezništvih (trenutno dogajanje) novih, tako , da je cajteng dosegel svoj namen obveščanja.

hvala in lp, Cviček

RESN POBA
RESN POBA Day 1,788, 09:01

vote

AndreyHu
AndreyHu Day 1,788, 14:00

v

Beast4
Beast4 Day 1,788, 21:00

Zanimiv in dober clanek. Se takih prosim!

Hvala za tvoj cas in LP.

P.S. Ice Killa pa itak isce skoz eno jabolko spora, tako da je pohvalno da ga ignoriras.

orca25
orca25 Day 1,789, 05:01

tattooes and curves
kot velik ljubitelj obojega
vote za tole takoj

Bazabaza
Bazabaza Day 1,789, 06:44

torej, iran nam je obrnu hrbet, zdej jih pa eden ne mara, in so v težki situaciji ker nimajo kam. poljska nam je obrnila hrbet, zdej jih pa eden ne mara, ampak niso v težki situaciji ker jih bomo z odprtimi rokami sprejeli nazaj? wtf?

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.