Ambient on/off

Join the new world

 

DODATEN NAČIN RAZVOJA MLADIH

Day 1,979, 03:13 Published in Slovenia Slovenia by GrinOne

Na osnovi ideje, ki sem jo objavil v članku http://www.erepublik.com/en/article/dajmo-romune-okol-prnest-izbolj-ajmo-igro--2231300/1/20 sva se na Fidel Castro Died odločno pobudo in zagnanost odločila, da poskusiva s sistemom pomoči mladim igralcem kar začeti, čeprav še nisva prav velika. Sprejemava tudi ostale interesente, ki bi s svojo pomočjo želeli sodelovati. Imava pa ideje in željo po tvornem sodelovanju v skupnosti. Zasledila nisva nekih osnovnih smernic po načinu razvoja: delavec ali vojak (gospodarstvo ali vojskovanje), kar bova po svojih izkušnjah, izračunih in ocenah poskušala specificirati in usmeriti mlade v pravo smer s polno paro. Zaradi načina najinega dela bi se rada povezala z mentorji in delovala vzporedno z njimi, njihovega dela ne bova motila ali ovirala, bi ga le dopolnjevala. Pripravljena sva se tudi vključiti v mentorstvo, če bi bila potreba…

Sedaj ponujava v sodelovanje vsem vam, da se nama pridružite v tej pomoči mladim igralcem, ki jo z vašo podporo lahko bolj razširiva in zajameva več igralcev. Bova pa sistem peljala na svojih »pridelkih« (hrana, orožje, gold) in če si morda skeptičen do morebitnega uspeha, preverjaj rezultate, ki jih bom objavil vsake toliko časa in morebiti bodo podatki dovolj prepričljivi in otipljivi, da se odločiš za sodelovanje.

Pogoj za subvencioniranje mladega igralca bo aktivnost v igri, na Skayp-u in drugod v eRep, ki jo bova nekaj časa spremljala in ocenila (prvih nekaj dni), to pa bo osnova za podporo. Glede na najine sposobnosti si bova pod okrilje vzela najprej enega igralca in v primeru zmožnosti dodatnega igralca, ki ga bova spremljala in peljala do 3 divizije, kjer ga bova spustila v samostojnost oz. po možnosti že prej, saj igralec med tem procesom že toliko dozori, da lahko že prej zaigra po svoje, on pa bo tu začel vračati s svojimi prispevki, ki sva jih vanj vlagala do tu – njegovo vračanje pa se bo vlagalo v naslednjega igralca, kot da mu pomaga že ta igralec s svojimi pridelki. S tem bova dosegla, da se nama bo kvota vzdrževanih igralcev podvojevala, saj bova s svojimi donacijami nadaljevala, subvencionirani igralci pa bodo z vračanjem s svojimi prispevki subvencije dodatno povečevali. V primeru dodatnih donacij starejših igralcev se ta sistem samo še dodatno in hitreje bogati in tudi hitreje razvija nove igralce z večjimi donacijami.

Rezultat bo staranje večjega števila igralcev, ki bodo vedno hitreje napredovali v vseh pogledih in ostajali dlje časa v igri, kar pomeni močnejše in številčnejše borce – upam, da za eSLO!

Torej, sistem je samo kroženje sredstev, ki pa bodo z vsakim zaključenim krogom večja. To ne bo zgolj doniranje ampak nekakšen način dolgotrajnega posojila, brez obresti ali ostalih obveznosti. Ker računamo na poštenje vsakega posameznika, ne razmišljamo o kalu... V primeru dosega neke meje – ali manjšem prilivu novih igralcev, kot bo sredstev v sistemu, le ta lahko postane samooskrben.

Vse donacije se bodo vodile v tabelah, ki bodo na vpogled v člankih po določenem intervalu. Za tvorbo teh tabel bom pocukal kakega igralca, ki jih je že ustvarjal, da mi malce poenostavi dela na njih.

Med pisanjem članka se nama je pridružil še Travalava.

Za morebitne pripombe, ideje o izboljšavi ali sodelovanju, lahko pošlješ PM na Fidel Castro Died ali GrinOne, ali pa pustiš komentar pod člankom. Vsaka pomoč pride prav, tudi nasvet!
 

Comments

miskolina
miskolina Day 1,979, 08:02

evo vote, "lajkam" idejo 🙂

Solinar
Solinar Day 1,979, 08:48

Zanimivo
Kar nekaj poiskusov pomoči je bilo, pa mislim, da je do sedaj najboljša pomoč in Sociala mufkove trole pa mentorji ter Su

Sam ne vodim nobene evidenca, vendar pomagam vsem na Chatu, če rabijo tako ali drugačno pomoč

GrinOne
GrinOne Day 1,980, 09:30

Vem, Solinar, ti kar nadaljuj... Te bom pa gdaj za kako info pocukov, k vem, da si ornk đomba u igrci. Če se bo izšlo, po mojih predvidevanjih, to na koncu ne bo neka huda obremenitev. Samo nisem pa gledou po najslabšem možnem scenariju, kar pa itak pomeni, da ne sfolgaš...

Ostale pomoči ostajajo, mi bomo samo poskusili malce dodati... Smo pa male ribe, kar se tudi vidi iz naših profilov... Sam če bomo zrasl.... : )

Solinar
Solinar Day 1,980, 09:38

Želim da ti uspe
Dela bo pa čez glavo, to ti naj pove mufko

mufekk
mufekk Day 1,979, 11:39

hihihihi, konkurenca na vidikuuuuu! ker pa je konkurenca hudoooo zdrava stvar, idejo podpiram, še posebej zato, ker gre za mlade.....! velikoooo uspehoooov! mufekk

GrinOne
GrinOne Day 1,979, 12:24

Hvala, Mufekk! Ne se bat te konkurence, ker je drugačen pristop. Takega načina, kot ga imaš ti, si tu po moje ne more privoščiti nihče drug, tale varianta pa se zažne z 1 + 1 +... tako da se bo pomagalo, kolikor se bo dalo glede na trenutno našo sposobnost, z rastjo zajetih igralcev pa bo tudi sistem postajal močnejši. Kako hitro, tudi sam ne morem oceniti. Ti tudi pomagaš vsem, mi bomo vsaj na začetku izbirali po našem mnenju bolj zagnane, kasneje pa se morda uspe pomagati vsem, če bo tako malo novincev, kot jih je trenutno.
Živi bili, pa videli! Mufekk, ne boš še frej! -lol

mufekk
mufekk Day 1,980, 08:14

saj se ne bojim....!hehehe ( sicer ti zagotovo ne bi tankcev za mladino doniral), sem se pa že bal, da sem zrel za v penzjon...! včasih bi mi kar 'pasaloooo'!-lol
veliko uspehov! mufekk

milkovic1
milkovic1 Day 1,980, 04:24

Rad bi sodeloval z vama zanima pa me v kakšnih količinah se tukaj pogovarjamo (hrana,orožje,gold), namreč do neke mere smo usi omejeni in nemoremo čez sebe pa čeprav bi v tistem trenutku ti igralci to rabili. Namreč sam sem bolj vojaško usmerjen in nisem močan z gospodarskega vidika, sicer pa poznam vse module v igri in lahko pomagam na kakršen koli način, sem tudi mentor tako da s te strani nebi smela imeti problemov.

GrinOne
GrinOne Day 1,980, 06:17

Super! Seveda sva za! Organizacijo ravno sestavljava... Da potlej veva, pri čem in koliko imava. Nakupila sva že nekaj tovarn in RAW-ov, za hrano in orožje. Se usklajujemo, keri ma kaj, ker bi radi pokrili področje v celoti. Prva ideja je, da si najdemo kvalitetnega, zagnanega mladega igralca - jest mal gledam po troli in bom spremlov še na kakih bitkah (seveda si lahko vsi tako ogledamo aktivnost igralca), da ga potlej podpremo in pripeljemo do neke osnove, ki te potlej že sama po sebi drži gor, v igri! Potlej pa bomo tako dodajali igralce. Seveda jim bodo vse ostale pomoči še vedno potrebne, mi bomo samo dodatek, specializirani - nekakšna štipendija za posameznike, kar pa sčasoma lahko zajame več igralcev. Več pa se bomo po PM-jih in kaki skupini v Skyp-u menili!

Dobrodošel!

milkovic1
milkovic1 Day 1,980, 10:30

no super te kontaktiram na PM da se dogovoriva 🙂

zazgan85
zazgan85 Day 1,980, 04:44

Zakaj nebi ministrstvo za socialo lepo dobilo na uporabo ene organizacije, pa omogočilo "Mladim" varčevanje z bajnimi donosi. Zadolženi za to bi lepo pobirali sitke (do 2000), vodli evidenco, org nafilali, potem pa dali ponudbo na MM in potem novincem vrnili zlato. Konverzija je 200 sit za 1g, tak da organizacija po pretvorbi lepo razpošlje vsakemu državljanju njegov gold, na trgu ga pa potem lahko novinci pretvorijo v 230-240 sit za 1g (država lahko pobere kak odstotek davka).

Mladinci bi morali biti na začetku polni golda (lvl up, patrioti, itd...) in kaj je boljšega kot varčevanje, kjer vsak dober teden iz 2000 sit pridelaš 2300 do 2400 sit. Med 1 in dva golda. Boljšega donosa za Mladce ni, Potem pa lahko zlato porabijo za treninge oz. za nadgradnje tovarn. Da nebojo samo tisti, ki majo orge bogateli.

GrinOne
GrinOne Day 1,980, 06:23

Hm. Verjetno sem še prezelen, da bi popolnoma razumeu tvojo informacijo. Se mi pa zdi, da bi bila uporabna! Sicer za državo in njene organizacije še ne vem, kako delujejo in če so zainteresirane za kaj takega, če pa se to da narediti tako "privat", te prosim za kak PM z natančnejšo razlago, ker če bi bili sposobni, bi to naredili po naše, v sklopu tega programa, ki ga ustanavljamo. To je za nas morda še nek dodaten motiv, da smo bolj aktivni v igri, ker včasih tudi jaz lahko končam po par klikih in nekaj minutah... Tako pa mi igra postaja bolj zanimiva, ko poskušam nekaj dodatnega narediti...

Hvala ti za podatek! Če boš še kaj pri volji, se priporočam, da nam še kaj dodatno razložiš!

Andreychika
Andreychika Day 1,980, 08:41

To bi bilo fajn, če bi vedno menjalo vse, kar daš prek orga na trg. Pa žal ne. Se zgodi tudi, da ti po 10 dneh ne menja nič. : ( Sicer pa lahko to do vrednosti 10 g dela tud vsak sam, kaj dosti več pa tudi novinci na začetku niso zmožni prišparat.

GrinOne
GrinOne Day 1,980, 09:11

Andreja, res je. Meni je nazadnje, ko sem dau za menjat SIT v golde vse vrnilo v SIT, da je ponudba potekla....

zazgan85
zazgan85 Day 1,980, 10:12

večino časa menja, ko pa ne pa tudi nisi nič zgubil.... Novinci pa naj menjujejo za sebe, pa še tu bi jim z relativno malo truda lahko pomagali.

dha
dha Day 1,980, 07:49

Fajn

GrinOne
GrinOne Day 1,980, 09:24

Ja, če si napovedou prihodnost, pol sem kr zadovoln! ; )

...neki me zezajo tele komentarji....

dr. jovanotti
dr. jovanotti Day 1,980, 07:50

v 47, pa bravo za "socijalce" : )

GrinOne
GrinOne Day 1,980, 09:26

Sm kalkulerov, pa ne skalkuleram... Jest sem itak en socialc, sej sem velik od vas starejših dobu (nafehtov)... al se gre zdej za tole našo poslanstvo, da bomo mi sociala... -lol

dr. jovanotti
dr. jovanotti Day 1,980, 10:44

Sam pozoren je treba biti saj se bi lahk zgodilo da je novinec pravzaprav en multi. Sociala pol gre v zapor.

drakslar
drakslar Day 1,980, 12:47

Če rabiš pomoč pošl ZS ali me najdi na ircu od volkcev 😉

jajce3
jajce3 Day 1,980, 13:28

Sam škoda je da tole temelji zlo na posameznikih. Če si en novinc v takem sistemu premisl gre velik časa/sredstev v nič.. 😕
Drgač pa supr ideja. 🙂

GrinOne
GrinOne Day 1,980, 13:59

Še mal delamo na ideji. Je pa že precej daleč in začnemo vsak čas. Pomanjkljivosti se bojo sproti pokazale... jih bomo sproti reševali in izboljševali....

hrvatino
hrvatino Day 1,980, 13:58

glede na trenutno stanje pri nas in z oskrbljenostjo za novince bi vam predlagal, da vam iz SU sporočijo kateri so novinci, ki so opravili naloge in so aktivni (ki redno zaprosijo za državne pomoči in se vozijo s trolo) in jih vi iz trole prevzamete pod svoje okrilje...

prej igralci tako imajo SU in vse potrebno...potem se pa začnejo težave in se zgubljajo v temi, če niso dovolj iznajdljivi...zato bi bilo smiselno razmišljati v to smer, da se ne vlaga v igralca, ki je komaj 2 dni v eRepu, ampak se ga prevzame, ko je tiste osnove že prebrodil in je pripravljen biti vojak...

GrinOne
GrinOne Day 1,980, 14:01

Fajn! Si dojeu sistem! Smo vse to že organizirali in nas je že kar nekaj v skupini, ki bom oto delal... Mamo že nekaj kandidatov, ki jih opazujemo....

Gapiii99
Gapiii99 Day 1,991, 01:18

Jaz igram danes 5 dan in je igra odlična. Sam sem zaprosil za pomoč na SU ter ostalih straneh kjer ponujajo free hrano in tanke ker mi je to v veliko pomoč. To idejo podpiram, da bo vsem novim igralcem lažje:)

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.