Ambient on/off

Join the new world

 

Diktaturen inom NG - w3st3rb3rg beordrar sina ledamöter att rösta NEJ

Day 1,863, 08:19 Published in Sweden Russia by Ormen
Enligt en trovärdig källa inom NG ska samtliga av deras kongressledamöter mottagit följande PM ang. beslutet att släppa in Irland i Asgard.

Då jag ännu inte har SalladGbg som vän, kommer det komma ett nytt när jag kan lägga till han, som blir det officiella.

Men för att få ut informationen snabbt, i enighet med Nationalgardets stadgar som ni alla sagt att ni ställt er bakom. Så har Partiledningen beslutat att ge ett direktiv angående diskussionen och den eventuella omröstningen om provmedlemskap för Irland.

Oavsett hur ni ställer er själva skall ni inte:

- Uttala er positivt om ett medlemskap i diskussionstråden
- Rösta JA/Blankt i en eventuell omröstning i ämnet.

Det finns många anledningar till att Irland inte skall ha något i Asgard att göra. För det första kommer deras medlemskap inte bidra med något nytt som de inte kan bidra med via MPP.

De är det svagaste landet i deras region och hatet ligger redan och gryr mellan Irland och UK som just nu har ett NAP. Irland röstar just nu för att sätta UK som NE efter de blockat Irlands träningskrig två gånger.

Irland har länge vart ute efter norsk olja. Det är inte acceptabelt. Den som röstar uttrycker sig emot detta direktiv kan räkna med att minst få en varning, i enighet med stadgarna. Som ni alla ställt er bakom.

Bekräfta att ni läst detta PM och insett vad det betyder.
Vi ser här hur w3st så gott som förbjuder sina män i riksdagen från att rösta JA till att släppa in Irland i Asgard. Ska det här föreställa vår f.d president? Skandalöst att en partiledaren för eSveriges största parti ska bete sig på det här viset - som en fullfjädrad diktator.
 

Comments

Daariil
Daariil Day 1,863, 08:27

Jag skräms av att se att eSveriges för närvarande största parti är för diktatur. Något som skrämmer mig ännu mer är westerbergs extrema dubbelmoral då han vid flera tillfällen har anklagat mig för att behandla riksdagen som "puppets". Sedan går han ut med ett sånt här PM till sina partikamrater och BEORDRAR dom att rösta som han själv tycker. Detta strider mot demokratin och om NG vill fortsätta ses som ett seriöst parti borde dom genast ta tillbaka detta beslut och ändra sina stadgar.

Micke122
Micke122 Day 1,863, 08:28

Skandal.

loze
loze Day 1,863, 08:35

Skandal.

Ormen
Ormen Day 1,863, 08:38

Tog en titt på NG:s stadgar...

§5.3 Partistyrelsen kan besluta om att upphäva medlemskap i partiet. För detta ska särskilda skäl föreligga och kunna motiveras väl. Ett sådant beslut kan endast upphävas genom en öppen omröstning.

§6.2 NR ansvarar för att Nationalgardets politik genomförs i Riksdagen. Detta betyder att man röstar gemensamt i viktiga beslut för att genomföra partiets politik.

§6.3 Misslyckas en ledamot att rösta med NR, kommer denna bli varnad. Skulle detta ske igen, kommer personen ej få ställa upp i nästa Riksdagsval.

Ang 5.3... kanske dags att använda sig utav det?

Kain Propan
Kain Propan Day 1,863, 08:38

Detta var något som partistyrelsen kom överens om och inte något west hittat på på egen hand. Ser verkligen inget konstigt i detta de det är helt i enlighet med stadgarna, något som varje riksdagskandidat i NG gått med på att ställa sig bakom. Alltid lika roande med Aftonbladetjournalistik i eRep dock.

Korgtomten
Korgtomten Day 1,863, 08:39

Deras riksdagsmän har, å andra sidan, blivit valda med partistadgar som stödjer detta

Slapface
Slapface Day 1,863, 08:39

Skandal indeed.

JeguljaM
JeguljaM Day 1,863, 08:41

/me grabs popcorn

Ormen
Ormen Day 1,863, 08:41

@ Korgtomten

Det betyder dock inte att det ska missbrukas för att ledningens personliga åsikt (som inte nödvändigtvis är den som gynnar eSverige) ska gå igenom.

Kain Propan
Kain Propan Day 1,863, 08:43

@Ormen, Ledningen? Nyss var det ju diktatorn west som bestämt detta? Det svänger snabbt : )

Korgtomten
Korgtomten Day 1,863, 08:45

Jag tycker inte det missbrukas, utan går väl helt i enighet med §6.2.

Ormen
Ormen Day 1,863, 08:47

Att "rösta gemensamt" och bli beordrad om hur man ska rösta är två helt olika saker, det kan vem som helst som inte är alldeles för hjärntvättad räkna ut.

Zerpej
Zerpej Day 1,863, 08:50

Ja, de styr. Det var därför vi valde dem till partistyrelsen.

Om det är någon som har något mot att bli styrd, varför då ens vara med i ett parti?

Jag trodde alla hade ett eget val (i alla fall här på erep) om ifall man vill bli styrd eller inte. Men så kanske inte är fallet.

Fader Von Son
Fader Von Son Day 1,863, 08:58

Skandal.

Kain Propan
Kain Propan Day 1,863, 09:02

@Ormen, jag förstår att du är irriterad över att ditt lilla "smutskastningsscoop" inte gick som du tänkt dig men det finns ingen anledning för dig att kalla folk för troll och "proppad i huvudet" för det.

SalladGbg
SalladGbg Day 1,863, 09:04

Jag ser inte det anmärkningsvärda i det hela. Man röstar på det parti man sympatiserar mest med, partiet röstar fram den ledare de anser lämpligast. Det gamla vanliga, alltså. Om sedan PP håller sig till gällande stadgar ser jag inget problem.

Alatom
Alatom Day 1,863, 09:08

Haha fy fan vilken SKANDAL!!!!
Men allvarligt talat, av med foliehatten, Partistyrelsen är vald av medlemmarna i NG, Till skillnad från MSAP där ordföranden ENSAM kan utesluta medlemmar krävs det i NG ett beslut av PS.

Westerberg
Westerberg Day 1,863, 09:09

Oj vad roligt, om vi börjar med att enas om att den interna demokratin bestäms hur ett parti organiserar sig.

Nationalgardet har en stadga som INGEN röstade nej till. Alltså ingen. Den har alltså legitimitet som styrande dokument så det skriker om det.

Sedan måste det väljas en partistyrelse där jag har 1 av 4 röster. För att beslut ska kunna verkställas, krävs det att 3 av 4 röstar ja. Om det inte går till en tredje omröstning då min röst skulle vara den avgörande vid ett lika resultat.

Partistyrelsen väljs också för den delen demokratiskt. Denna uppsättning fick bara ja röster. Ingen nej röst eller blank röst. Så denna partistyrelse har också legitimitet så det skriker om det.

Beslutet i Partistyrelsen togs med 3 JA 0 NEJ 0 BLANKA och en frånvarande. Alltså har beslutet legitimitet så det skriker om det. Så vad är problemet? Att Nationalgardet har stadgar och organiserar sig internt, ser jag som något positivt.

Skulle medlemmar vilja ändra stadgarna skulle det vara en enkel procedur.

Mest intressant att se att FBS Presidenten hakar på, när det gäller skvallerartiklar och smutskastning. Men vad kan man förvänta sig?

Valnad
Valnad Day 1,863, 09:10

Problemet är väl i så fall hur stadgarna är skrivna? Medlemmarna har väl accepterat stadgarna och om man skriver under på något som man inte håller med om bör man kanske överväga om man är lämplig att sitta som riksdagsledamot. Det minsta man kan begära är att personen i fråga byter parti. Man skall inte vara med i ett parti man inte sympatiserar med, såvida man inte har en tydlig ambition att förändra det inifrån.

Ironiskt att skribentens eget parti är det som tydligast använder sig av partipiskan i viktiga frågor. Jag har inga synpunkter på det heller. Vill man inte ha partipiska skall man nog undvika de flesta politiska partier.

bloons
bloons Day 1,863, 09:22

Haha, jag låtsas som om det här inte var något konstigt. Och föresten så blir det jag skriver mer intressant med CAPS LOCK!!!!!

Nu får jag det att låta som att NGs kongress får tycka som de vill. Och tänk sen på att det faktiskt krävs 4 medlemmar för att bestämma partiets åsikter!

Sedan är det ju ironiskt att MSAP har gjort något nästan lika illa en gång 2007.

James Banana
James Banana Day 1,863, 09:41

Vem vare? Vem vare som läckte? Den som läckte ska få stryk!

fatmike
fatmike Day 1,863, 09:53

"Till skillnad från MSAP där ordföranden ENSAM kan utesluta medlemmar"

Kaptenen
Kaptenen Day 1,863, 09:54

Ser inga problem?

Än en gång försöker folk med redan smuts på fingrar att svartmåla andra för egen vinst. Genomskinligt...

Mcrave
Mcrave Day 1,863, 09:56

haha, tro det eller ej men denna gång måste jag faktiskt försvara west och NG.

Har inga åsikter om irland och om det är rätt eller fel, men vad gäller inom ett parti så är stadgarna det styrdokument man utgår för, så länge dom ej ändras så är detta helt ok.

Sen PP är en ledande och avgörande person inom ett parti.
Det krävs en ledare som tar beslut, och så länge det finns legimitet i stadgarna så..

Värt att tänka på det finns ingen riktigt fri demokrati, vi människor är för ofrivilliga att ta beslut gemensamt, det krävs en ledare som kan leda folket på rätt väg.

Westerberg
Westerberg Day 1,863, 09:57

Fatmike, läs på dina egna stadgar.

§2.8 Ordföranden har rätt att utesluta medlem enligt §2.4.

loze
loze Day 1,863, 10:02

crazyfrog nya erepturken! 😉

fatmike
fatmike Day 1,863, 10:04

§2.4: "Medlem som undanhållit information om eventuellt innehav av aktier mister omedelbart tillträdet till den interna delen och skall anses som utesluten."

Att dölja innehav av aktier leder till omedelbar uteslutning. Inget snack om saken.

Plams
Plams Day 1,863, 10:04

Haha, vilken "soppa" 😃

Rape on Backyard
Rape on Backyard Day 1,863, 10:07

Trist att inte folk i NG får rösta som de vill tycker jag. Men å andra sidan så borde de som gått med i NG ha läst stadgarna. Lose/Lose

Som vänstern skulle sagt.... Riv NGs mur, krossa westerbergs diktatur !

Zerpej
Zerpej Day 1,863, 10:24

Vi får rösta som vi vill. Men om vi röstar mot det vi egentligen ska stå för så är det ju självklart att det blir konsekvenser.

Om du IRL skriver på något slags avtal, och sedan bryter det, så är det självklart så att folk kommer tveka nästa gång du ska skriva på något annat avtal. Simple as that.

Greve Von AsForbannad
Greve Von AsForbannad Day 1,863, 10:25

Inget konstigt med hur west agerar..
Precis som det fungerar inom politiken IRL.
Man har ett gruppmöte med respektive förtroendevald, där man enas om hur man ska rösta i diverse frågor.

Fader Von Son
Fader Von Son Day 1,863, 10:46

Spelar ingen roll vad alla säger!

I Artikeln finns en bild, som säger ALLT.

HeapSeppo
HeapSeppo Day 1,863, 10:52

Helt seriöst, vad är det här? Hur kan man smutskasta en person för att han levererar ett meddelande från partiet? Det är väldigt klart enligt stadgarna att detta kan hända, för NGs politik är emot detta i allra högsta grad. Tror ni att det är okej att rösta emot sitt partis åsikter i Riksdagen i det riktiga livet? Nej, ni skulle bli utkastade direkt. När ni går med i ett parti så går ni med på en viss politik, denna politik är det partiet strävar efter att uppnå och ska därför inte röstas emot. Vissa frågor är viktigare än andra och kan därför ge utslutning ifall man röstar emot partiets åsikt, detta är en sådan för NG.

Att ni ens kallar detta en diktatur är ju löjligt. Att ni kallar detta en skandal är löjligt. Ni borde skämmas och Presidenten borde gå ut med en personlig ursäkt för sitt uttalande då detta är extremt dåligt av en person av dennas position.

Skäms!

HeapSeppo
HeapSeppo Day 1,863, 10:54

Dessutom så visar Ormen ännu mer av sitt gamla jag, personliga attacker på en av sina politiska motståndare visar bara hur inkapabel han är att ha en position inom regeringen/riksdagen. Bara snuskigt att se folk agera på detta sätt.

Ormen
Ormen Day 1,863, 11:16

HeapSeppo å andra sidan agerar ju alltid till sin fulla kapabilitet. Ja, du har nog rätt. Ett tips till alla presidenter och väljare är att absolut inte rösta på mig eller välja mig till era regeringar, det vore ju helt hemskt om jag skulle väljas in någonstans. : (

Slagter
Slagter Day 1,863, 11:16

HUSK ALLESAMMEN, DET ER KUN ET SPIL!!
SNAK ORDENTLIG OG BEHANDL HINANDEN MED RESPEKT.

SalladGbg
SalladGbg Day 1,863, 11:18

Jag skäms för att eSveriges president inte kan skilja på representativ demokrati och diktatur. Det värsta är att han därför anklagar sina politiska motståndare för att vara oseriösa.

@Ormen:
Ur MSAPs stadgar:
§2.6 Varje medlem i MSAP, förtroendevalda i synnerhet, har ett ansvar för att bemöta våra politiska motståndare. Den politiska debatten ska föras på ett sätt som hedrar MSAP. Pajkastning, personangrepp och osakliga påhopp är något andra partier kan få ägna sig åt.
§2.7 Medlem som vid upprepade tillfällen skämmer ut MSAP i diskussioner skall anses underminera vårt arbete.

Ormen
Ormen Day 1,863, 11:22

Vänligen hänvisa till vart i den här artikeln/var i dessa kommentarer jag kastar paj eller angriper någon. [ :

HeapSeppo
HeapSeppo Day 1,863, 11:27

HAHAHAHA Ormen, så går du och tar bort kommentaren? Du är så patetisk. Står du inte för dina ord?

Lejman
Lejman Day 1,863, 11:31

Tycker artikeln är löjlig och att använda nidord mot sina landsmän är onödigt. Oavsett partitillhörighet, spara på superlativen och försök hålla nivån på diskussionen. Det räcker med att IRL-politikerna pajkastar som ur en scen i Pippi Långstrump...

SalladGbg
SalladGbg Day 1,863, 11:33

@Ormen:
När du säger att den framröstade partiledaren genom att följa de framröstade stadgarna beter sig "som en fullfjädrad diktator"

Izzeee
Izzeee Day 1,863, 11:39

Kul att man kan dra höga växlar på ingenting ^^

Oscdar
Oscdar Day 1,863, 11:46

Snusk

Mingolla
Mingolla Day 1,863, 11:53

Knappast diktatoriskt, sådana ord ska användas ytterst varsamt. Sluta med denna fåniga pajkastning.

Ormen
Ormen Day 1,863, 12:18

Vilken kommentar, Heap? : ( Sluta upp med att ljuga nu!

HeapSeppo
HeapSeppo Day 1,863, 12:22

Inte ens en idé att snacka med någon som sitter och raderar kommentarer.

Flavourised
Flavourised Day 1,863, 12:45

Okej, nu kör vi:

Detta är ju givetvis inget trevligt beteende eller tonfall från NGs partistyrelse (i detta fallet representerad av Westerberg). Jag själv skulle inte vilja vara med i ett parti där man har för vana att utöva sådan här toppstyrning, varför jag från början har valt det ganska så fria partiet FBS där var riksdagsledamot själv bestämmer hur han eller hon (jag tycker hen är fult, deal with it) ställer sig i frågor, vilka åsikter han eller hon framför i diskussioner och hur han eller hon röstar. Jag erkänner, jag har inte läst FBS stadgar på väldigt länge, men gällande praxis har alltid varit att partistyrelsen och partiledaren är ett slags koordinerande organ när det gäller arbeten och projekt, snarare än ett styrande sådant.
Inte sällan händer det att medlemmar i FBS ställer sig på olika sidor av diskussionen i riksdagen, och anledningen till att det aldrig blir problem av det är att vi omfamnar det snarare än försöker bekämpa det. vi vill att vårt partiforum ska vara en diskussion i sig, inte bara ett forum där vi lägger upp en gemensam linje. Så har det alltid varit och det är en av anledningarna till att jag aldrig övervägt att byta parti. Detta är givetvis ofta till vår nackdel när det gäller gemensamt ordbajsande (även kallat partimanifest), men det gör också att de kandidater som kommer från FBS inte är en hord med får som lyder under en partiledning utan individer som har egna åsikter och inte behöver vara rädda om sin riksdagsplats när de uttrycker dem.

I NG har de uppenbarligen valt en annan linje, och det får stå för dem. Det finns givetvis tillfällen när det skapar problem att man delar sig inom partiet till olika sidor i en diskussion, och det hjälper säkerligen ofta att vara en samlad enhet. Men jag tror det hämmar individers utveckling inom NG och gör att det är lättare för det gamla gardet att behålla sin makt och svårare för nya förmågor att utvecklas.

Jag är inte förvånad. Man får skylla sig själv om man inte läser stadgarna.

Flavourised
Flavourised Day 1,863, 12:51

Ska väl också tillägga att jag däremot är förvånad över att detta blir en sådan jättegrej. Vafan trodde ni liksom? Förstår inte varför andra partier bryr sig så mycket. Om någon inom NG inte tycker om hur partiet styrs har jag ovan gett en ganska utförlig beskrivning på hur FBS styrs, tycker du det låter bättre är du välkommen. End of story liksom, man behöver väl inte göra det till en sådan här jävla häxjakt på Westerberg? Herregud. De kan välja parti helt fritt, eller försöka rösta igenom nya stadgar på det interna forumet.

X-Tolle
X-Tolle Day 1,863, 13:33

Skam.. fast är ni förvånade? Det är ju ändå Westerberg och kompani vi snackar om..

Lejman
Lejman Day 1,863, 13:56

Flavourised: först gör du en jättegrej av det, sen frågar du varför alla gör det till en jättegrej?! 😃
Skämt åsido. En fågel viskade i mitt öra att en viss "Smaksatt" tyckte att alla i partiet skulle visa sitt stöd och ställa sig bakom Presidentens åsikter då det stormade kring frågan om fred emot Lettland och Litauen. Hur detta är sant eller inte låter jag vara osagt. Jag säger hellre att jag inte har någon tillförlitlig källa än att outha personen i fråga. Men om du vet att det stämmer så kräver jag inte mer än att du nickar för dig själv och försöker inse att det finns "skit" i alla partier. Människor gör fel och säger knepiga saker! Förutom Maze, hen är prickfri!

Så länge partierna jobbar hårdare med att smutskasta varandra än att bygga upp en stark och hållbar politik för Sverige, kommer vi aldrig lyckas som nation i det här spelet. Skippa beefen, tack! Och det gäller oavsett hur många bokstavskombinationer man representerar.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.