Ambient on/off

Join the new world

 

Dezbatere: EDEN - mai stam sau plecam?

Day 1,794, 08:49 Published in Romania Romania by Darkslowstar

eRomania este unul din memebri fondatori ai EDEN. Pentru cei mai mici, EDEN sau eRepublik Defense & Economy Network este o alianta care dateaza din 2009 si unde suntem membri fondatori si probabil tara cea mai bine reprezentata in conducerea EDEN. Pentru cine doreste mai multe amanunte despre membrii EDEN, actuali si fosti, exista wiki-ul oficial eRepublik, http://wiki.erepublik.com/index.php/Erepublik_Defence_%26_Economy_NetworkDupa cum puteti vedea in linkul de mai sus, unele din tarile cu cea mai mare forta in joc au fost membri si au plecat spre o soarta mai buna 😉. Actualmente EDEN se sprijna pe 4 piloni, Croatia, Grecia, Argentina si Romania. Exista si o a cincea forta, Turcia, dar actualmente ei joaca pe cont propriu, exploatand o pozitie geografica foarte avantajoasa, si chiar atacand 2 tari membre (Israel si Iran, ultimul membru afiliat).

In momentul de fata EDEN traverseaza o situatie foarte grea, o criza care a inceput practic dupa plecarea Bulgariei, tara care a inclinat balanta de forta in favoarea ONE & friends. Dupa Bulgaria am ramas si fara alianta prietena TERRA, a caror mari forte USA si Brazilia au acum MPP-uri cu tari ONE sau pro ONE (cum ar fi Polonia).

Un alt factor este aparitia noii alianta CTRL (Came to Rock, Literally) o alianta formata din USA, Brazilia, Spania si Polonia, alianta care, daca ar fi sa-i credem, s-a nascut din dorinta unor mari forte de a nu mai lupta in eternele razboaie balcanice (RO-HUN, CRO-SER, GR-MKD, BULG-TR), razboaie care dureaza deja de ani de zile, intrerupte de paci vremelnice.

De asemena o noua aparitie este si CoT, alianta pusa la cale de bulgari pentru a fi si ei primadone undeva, si unde tari interesante sunt doar Chile, si Moldova (doar pentru ca avem multi prieteni acolo).

Aparitia CTRL mai ales, alianta care a luat fiinta jumate-jumate din EDEN si ONE, arata ca este momentul sa ne miscam si noi, pentru a nu fi luati prin surprindere de evenimente, mai mult decat s-a intamplat deja.

De asemenea este foarte clar ca EDEN nu mai functioneaza cum trebuie, EDEN HQ nu mai are un control foarte bun asupra tarilor membre, tari care dau dovada din ce in ce mai mult de egoism, fiecare dorind sa fie principala beneficiara a damage-ului combinat al aliantei.

Un exemplu bun este articolul acesta, http://www.erepublik.com/en/article/romania-what-else--2139233/1/20 pe care multi l-ati vazut probabil, de vreme ce are zeci de comentarii romanesti.

Si la noi foarte multa lume este nemultumita de suportul subtirel primit de la EDEN, si asta dupa ce am stat multe saptamani cuminti si luptand doar pentru aliati. Batalia crunta de acum 2 zile penntru Malaku putea fi castigata cu un suport mai substantial al EDEN, care EDEN a avut prioritati Albania si Portugalia, 2 batalii fara mari insemnatate strategica totusi. Pierderea Malaku ne-a lasat cu bonusurile neconectate si cu un picior in afara Asiei. Se pare ca EDEN doreste ca noi sa fim alungati din Asia ca sa fim iar in Europa si sa luptam cu inamicii traditionali.

Intrebarea este: ce-i de facut? E usor sa spui, hai sa plecam din EDEN. sa distrugi ceva este usor, dar ce punem in loc? Daca pierdem MPP-urile EDEN, cu ce le inlocuim? Nimeni nu vrea sa sarim parleazul in ONE, CTRL s-a format tocmai ca sa nu mai lupte in razboaie ca ale noastre, iar CoT este mai mult o gluma proasta. Iar o noua alianta balcanica este doar o himera la momentul acesta.

Ce urmaresc cu articolul acesta nu este sa fortez o plecare din EDEN, ci doar sa pornesc o dezbatere cu argumente pro si contra. De asemenea, ca ziarist, sunt curios sa vad cat mai multe opinii despre ce este de facut, posibile solutii si idei. Nu ma astept sa rezolvam mare lucru in 2 zile, cat timp este activ articolul pe prima pagina, dar este un inceput. Voi incepe eu:

In opinia mea EDEN trebuie reformat pe baza eficientei si a aportului adus. Imi pare rau pentru tarile mici, dar nu poti avea acelasi drepturi ca si tarile mari, pe cand tu aduci un damage si o contributie economica mult inferioara. Imi pare rau de Brotherhood, dar in actualele conditii economice nu ne mai putem permite sa fim sentimentali.
Mi-as dori sa fim aliati cu vecinii sau macar cu o parte din ei. Situatia actuala geostrategica a eRomaniei este pur si simplu groaznica, cu dusmani cam peste tot. Pana si Moldova este intr-o alianta inamica (daca luptam cu bulgarii pentru eliberare ei vor lupta prin MPP contra noastra, o parte din ei cel putin cu siguranta), iar pe turci ati vazut cat ne putem baza. Imi doresc o pace trainica cu Ungaria, iar asta se poate doar daca am fi aliati cu ei.
Visul meu umed este o alianta balcanica, cu Serbia si Croatia (nu as abandona Croatia), Grecia si Ungaria, iar din restul aliatilor as pastra doar Argentina si China. Restul tarilor este doar balast.
Daca ar fi sa ramanem in EDEN, as fi de acord doar daca s-ar reorganiza si primeni alianta, pe baza de eficienta si cooperare. De asemena EDEN HQ trebuie curatat si modernizat, cu un set de reguli care sa includa si mandat limitat in timp pentru membrii HQ, transparenta, comunicare si planuri de actiune clare.


Darkslowstar
inca soldat EDEN

 

Comments

Mlendea Horatiu
Mlendea Horatiu Day 1,794, 08:51

o7

trebuie luata o decizie cat mai repede!!!

Alex Craciun
Alex Craciun Day 1,794, 08:54

Mergeti in continuare pe mana lui alpho si ai lui.
NOT.

Musatinu
Musatinu Day 1,794, 08:56

in EDEN ne-am nascut, in EDEN noi murim...

Alex Craciun
Alex Craciun Day 1,794, 08:57

@Musatinu: te-ai nascut tarziu. 🙂

Shadow1712
Shadow1712 Day 1,794, 09:01

Ar trebui "prospectate" si alte destinatii.
E a doua oara cand suntem lasati balta....

Cruciatu
Cruciatu Day 1,794, 09:01

we stay

adrian11
adrian11 Day 1,794, 09:02

E nevoied e o schimbare, mai mult decat orice altceva, DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR, e nevoie de stabilitate politica in tara, ceea ce nu prea intrevad, mai ales datorita PTO-urilor (in care TMP a fost vioara1), multa lume a plecat din Romania si trendul exodului este crescator. Asta ar fi primul lucru important. Io nu mai vreau in actuala alianta, si daca o sa ramanem cu actualele tari, va asigur ca vom fi stersi sistematic de pe harta!

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,794, 09:03

Nu e a doua oara, au fost destule alte situatie asemanatoare in ultima vreme. Ar cam fi timpul sa ne reorientam

Gray Tabby
Gray Tabby Day 1,794, 09:03

Formarea unei aliante balcanice este o utopie. Cand s-a semnat NAP-ul RO-HUN-SRB, Croatii au fost si ei de fata si nu au dorit semnarea unui astfel de NAP chiar daca Serbia le oferea inapoi toate teritoriile cu exceptia a 2 dintre ele ce urmau sa le fie inapoiate la randul lor intr-o saptamana doua. In concluzie o alianta balcanica pica din start. Cro nu vrea cu Serbia, Serbia nu vrea fara FYROM, Croatia nu vrea fara Grecia, Grecia nu vrea cu FYROM,etc,etc.

Mlendea Horatiu
Mlendea Horatiu Day 1,794, 09:04

EDEN ar trebui reformat total. (Practic o noua alianta)
Ar fi nevoie de un triaj, inlaturarea anumitor tari membre (daca e posibil adaugarea unora noi, dar bazandu-ne pe incredere si gandind pe termen lung), si a anumitor personaje din HQ.
Ar trebui facut ceva pentru a tine sub control tarile ramase.
E monoton sa ne luptam tot cu Ungaria (eu joc doar de un an doar dar razboiul acesta e etern), trebuie facuta o pace/alianta cu ei.

adrian11
adrian11 Day 1,794, 09:06

Daca ramanem doar cu Croatia Grecia Argentina China... rezolvam ce? O sa fim stersi luna de luna, noi si toate tarile membre ale aliantei. Oricum ai lua-o, in actualul context o sa fim facuti pres de tarile uriase din one+cot+ctrl, just4 fun. Daca nu vedeti lucrurile astea, sunteti prosti sau ipocriti sau aveti interese(e trist daca aveti interese, care se suprapun intereselor Romaniei).

Noua alianta posibila din pct meu de vedere: Romania Serbia Macedonia Slovenia Indonezia!

Shadow1712
Shadow1712 Day 1,794, 09:06

Da, mai e una foarte importanta.
Luna trecuta trebuia sa lasam Indonezia fara congres. Nu s-au ingesuit....

Mlendea Horatiu
Mlendea Horatiu Day 1,794, 09:07

De asemenea sunt de parere ca ar trebui rezolvata si problema cu MD, sa nu fim inamici noi intre noi.
(Prin ce zic nu ma refer neaparat la o alianta balcanica, desi ar fi ceva, dar e cam imposibil)

In mare parte e cam ce ai zis si tu in opinia ta.

EDEN in momentul actual nu mai e EDEN, de aceea mi-as dori sa nu mai fim in el. DAR, putem, impreuna cu celelalte tari bineinteles, sa il reformam/renastem, Nu trebuie neaparat abandonat.

o7

Gray Tabby
Gray Tabby Day 1,794, 09:08

Reorganizarea EDEN o poate face orice CP...mai ales in situatia in care la alegerile de HQ nu dai foaia goala ( cum a facut actualul CP luna asta cand nu a propus pe nimeni in HQ, problema lui era ca scriu eu articolele EDEN). Plus ca atragerea dmg-ului catre luptele tale, in orice alianta, trebuie sa o faca CP/MoD/MoFA. In momentul in care nu te duci sa tragi de MC-ul ala sa puna prio pe tine ca ai nevoie, iar MoFA nu merge din floare in floare sa se asigure ca tarile aliate lupta pentru tine,

Gray Tabby
Gray Tabby Day 1,794, 09:08

poti sa astepti tu mult si bine sa lupte aliatii pentru tine, ca nu o sa se intample.

Alex Craciun
Alex Craciun Day 1,794, 09:12

@Lego-kun: ce usor e din gura. Cu faptele mai greu. Ia reformeaza tu EDEN. 🙂

just-me
just-me Day 1,794, 09:14

Ca o alianta sa functioneze cum ar trebui sau mai bine spus, ca tarile membre ale aliantei X sa dea totul una pentru alta (sau pentru alianta) poate ar trebui introdus un bonus de alianta (la wep/food sau poate damage). In felul asta, ar fi in interesul tarilor membre sa lupte acolo unde conteaza si sa nu mai faca figuri ca acum. Bine, idei ar mai fi.. dar cine sa le implementeze ?..

totMarius
totMarius Day 1,794, 09:19

ceea mia buna metoda e sa ne lasam dreq de joc

alpho
alpho Day 1,794, 09:19

Alex Craciun cu gura ta ai spus-o mai sus, motivul pentru care nu am lasat sa moara EDEN.. pana acum vreo 6 luni. Niciunul dintre batrani nu se implica si de asta se schimba SC ca ciorapii, niciunul nu rezista. Esenta EDEN a murit pentru mine de mult. Fiecare e liber sa faca ce vrea.
Brailene revino-ti din cartile de e-istorie si vezi ce e acum in realitate. Sau e barna din ochi prea mare?

totMarius
totMarius Day 1,794, 09:20

just-me nu lupta nici um romanesti pt Romania si avem pretenti de la alti hai lasatio dreq de gargara numa si numa interese

totMarius
totMarius Day 1,794, 09:21

lego-kun ii da cetatenie romana la hitman si acum vine si ne explica cum sta treaba

Vircati
Vircati Day 1,794, 09:22

Sa inteleg ca EDEN este vinovat ca ne merge noua rau si nu fragmentarea la extrem a romanilor? : )

Probabil EDEN trebuie reformat, nu necesar parasit, dar a induce ideea unei cauzalitati intre aceste doua serii seamana mai curand a manipulare.

loordsteaua
loordsteaua Day 1,794, 09:22

popcorn mode on 🙂

Vircati
Vircati Day 1,794, 09:22

Garantat ne va merge la fel de "bine" in orice varianta de alianta, atata vreme cat nu suntem capabili de a-i tine pe majoritatea pe un acelasi obiectiv, nu suntem capabili de un pic de strategie, sa ne urcam pe functii nu doar pentru a ne urca acolo...

Mihai ML
Mihai ML Day 1,794, 09:22

ramanem in eden si punem osu la treaba.

Soldat necunoscut
Soldat necunoscut Day 1,794, 09:24

out....nu avem nici un beneficiu in aceasta alianta...doar stergerea sistematica de pe harta
o/

belzebut cel crunt
belzebut cel crunt Day 1,794, 09:26

pana sa ajungem sa facem ordine in ograda altora trebuie sa facem in a noastra.

Vircati
Vircati Day 1,794, 09:29

: ) Stergerea sistematica de pe harta cred ca este o "opera" proprie... De obicei, aliatii ne ajuta. Am impresia insa ca se asteapta sa ne tina ei pe harta. Merge ca gluma, insa in rest cred ca ar trebui sa vedem ce avem de facut pe acasa... Desi am impresia ca nu prea intereseaza si chiar asta se evita, eventual acopera 😃

Cercelus.
Cercelus. Day 1,794, 09:52

am luptat ca disperatii pt chinezi. si ei, la fel, pentru noi, NOT! is fraieri sarbii daca nu incearca din nou!

ca si in viata, alianta traverseaza perioade bune si perioade mai putin bune. trebuie aruncat balastul, pastrat nucleul vechi format din 5-6 aliati importanti si de incredere si... mergem inainte!

halandala
halandala Day 1,794, 09:55

Cred, doar, ca ar fi cazul sa tratam jocul asta ca pe un joc si sa nu ne mai cramponam de brotherhood-ul acesta!
Stiti foarte bine de cate ori croatia, bulgaria au incheiat NAP-uri ba cu sarbii, ba cu turcii si noi ramaneam la bataie!
Am facut si noi un NAP ce ne convenea si s-au pisat brotherhoozii pe noi, ca i-am inselat, ca le-am bagat cutitu-n inima si tot asa!
Inteleg ca e o valoare sentimentala enorma acest EDEN, dar e timpul sa mergem mai departe!

Ady07
Ady07 Day 1,794, 09:57

Cred ca planul curateniei in ograda proprie nu poate fi pus in practica la noi. Chiar imposibil as zice.

Dupa parerea mea, o reconfigurare a listei de aliati e necesara. Imi surade o alianta cu Croatia, Serbia, Ungaria, Grecia, Argentina si China.

EDEN trebuie lasat in urma.

halandala
halandala Day 1,794, 09:57

E timpul, poate nu sa parasim EDEN, ci sa-l restructuram din temelii!
Nu trebuie inlaturate toate tarile, ci atrase niste tari pentru a face o alianta, sa zicem, mai inedita!
Asa cum observai si tu Darkslowstar, teritoriul nostru original este infernal - inconjurati in mare proportie numai de dusmani - e greu sa miscam ceva in front!

Mi-ar placea o alianta inedita, un EDEN care sa contina si Serbia! Cred ca ar fi o mutare importanta si cred ca s-ar putea catusi de putin realiza!

Pasok na goustaroume
Pasok na goustaroume Day 1,794, 10:04

v+s

eDLD
eDLD Day 1,794, 10:06

Pina la schimbarea aliantei, ce spuneti de un MPP (si) cu US? Croatia (de exemplu) de ce poate sa aiba si Romania nu?

vladb
vladb Day 1,794, 10:13

"care EDEN a avut prioritati Albania si Portugalia" -cred ca stii destul de bine situatia ca sa nu faci comentarii de genul asta .Daca vrei sa faci cu adevarat un articol echilibrat nu incerca sa inclini balanta asa cum doresti tu.

Alex Sand
Alex Sand Day 1,794, 10:17

Nu stiu cum se face dar covorul din casa noastra (eRomania) are o ditamai cocoasa chiar in mijloc.
Daca te uiti sub el vezi toata mizeria adunata acolo. Intai trebuie facuta curatenie si ordine in batatura si apoi sa ne uitam la vecini. Batalia pentru Maluku am pierdut-o in primul rand noi, nu aliatii nostri!
Reforma EDEN suporta multre discutii, dar intai hai sa reformam la noi, sa ajungem sa putem lupta ca o mare forta, sa ajungem sa impunem respect aliatilor nostri.

Vircati
Vircati Day 1,794, 10:29

Ady07 - atunci de ce sunt vinovati ceilalti? orice alianta am napadi : ) sau construi pentru noi va fi la fel. Nu poti fi putere, mare sau mica, prin altii, daca nu esti prin tine.

Ady07
Ady07 Day 1,794, 10:34

Nu stiu cum am putea face curatenia asta de care se vorbeste asa mult.. Cred ca fiecare dintre noi avem conflicte mai mari sau mai mici, dar cand vine vorba sa luptam pentru eRo, ne aflam cu totii de aceeasi baricada si dam tot ce putem pentru victorie (bine, cu unele exceptii cum ar fi Cronoss). Dar oricat ne-am chinui sa castigam singuri o campanie, pur si simplu nu o putem face, oricat de multe batoane si rachete bagam, daca de partea cealalta se afla atatea superputeri.

Kelstein
Kelstein Day 1,794, 10:37

Va rog frumos sa completati! http://tinyurl.com/Kelstein (stiu ca e offtopic!) o7

Ady07
Ady07 Day 1,794, 10:38

si impresia mea a fost ca am aportul aliatilor nostri a fost extrem de mic in campania noastra, fata de avalansa de bulgari, sarbi si unguri de partea cealalta a zidului. De asta cred ca o reechilibrare a balantei de puteri trebuie incercata.

BogdanDrac
BogdanDrac Day 1,794, 10:38

pana sa ajungem sa facem ordine in ograda altora trebuie sa facem in a noastra.

Ady07
Ady07 Day 1,794, 10:40

si la ce fel de curatenie va ganditi? Am auzit de atatea ori expresia asta.. Astia suntem, cu astia defilam!

Alex Sand
Alex Sand Day 1,794, 10:41

@Adyo7 Vorbim de o reorganizare de la nivel SMR la nivelul fiecarei unitati in parte. Uitati de defilari si de echipari o data sau de doua ori pe zi la ore fixe! Comandantii de unitati ar trebui sa regandeasca modul de organizare si echipare in asa fel incat damage-ul sa fie concentrat si nu dezorganizat si intins de-alungul unei intregi zile (deh, fiecare cand poate intra si face repede DO-ul).

Ady07
Ady07 Day 1,794, 10:46

Daca vom putea eficientiza modul de lupta al romanilor, cu atat mai bine. Sa nu mai vedem runde castigate cu peste 70-80%, in loc sa asteptam sau sa ajutam aliatii in bataliile lor..

vladb
vladb Day 1,794, 10:52

Era prea mult sa scriu in comentarii asa ca ti-am raspuns intr-un articol :
http://www.erepublik.com/en/article/asia-saptamana-viitoare-poate--2141010/1/20

Alex Sand
Alex Sand Day 1,794, 10:53

Al tuturor romanilor e aproape imposibil, dar macar in proportie f.mare a celor intregimentati in UM-uri.
Curatenie taica, scapat de balast, clone (chiar daca dau bine la numar), eficienta. Cam asta ar fi.
Par example: aruncati-va un ochi la cei care vor sa deschida un RW in Papua.
Ce mai cauta in UM-uri? Vor sa o faca, foarte bine, dar sa o faca pe cont propriu.
Deschideti o lista a rusinii cu soldatii indisciplinati si nu ii mai primiti in unitati.
Alegeti "crema"!

Alex Sand
Alex Sand Day 1,794, 10:58

@vladb Interesant articol dar vine prea tarziu! Trebuia spus atunci, nu acum. N-am vazut atunci un articol care sa explice de ce sunt prioritatile puse asa cum sunt. De fapt n-am mai vazut articole care sa explice strategiile militare (fie si a doua zi dupa lupta) cam de multisor. De foarte mult ...

Rozan Zibar
Rozan Zibar Day 1,794, 11:38

eden e terminat. O alianta noua trebuie.

flj00
flj00 Day 1,794, 12:07

EDEN a fost numita la un moment dat intr-un comentariu "the undead alliance" - face ce face EDEN si nu reuseste sa moara.

Doua chestii, intr-un fel repetitie a unei bune parti a comentariilor de mai sus: unu, iesirea fara o pregatire serioasa din EDEN ne-ar lasa total descoperiti, asa ca oricum nu e o chestie de imediata actualitate, si doi, iesirea din EDEN nu ne-ar rezolva problemele interne, care probleme interne ne-ar face un fel de pielea p...ii in orice alianta am fi.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.