Ambient on/off

Join the new world

 

despre unire....

Day 2,161, 02:22 Published in Republic of Moldova Romania by direct x

Sa discutam putin despre unire...rl si eRepublik.
ambient muzical

Acum vreo 2 ani scriam despre unire aici...Ma refeream la unirea in rl, a tuturor romanilor care impart aceeasi granita. Asta ar trebui sa fie fara echivoc dezideratul fiecarui roman, indiferent de greutati, de inconveniente, de piedici de... spuneti voi de ce...

In eRepublik insa, lucrurile sunt un pic diferite. Cel putin in ceea ce priveste mecanica jocului. Daca ar exista posibilitatea de exemplu ca doua sau mai multe tari sa se uneasca, iar cetatenii sa primeasca automat cetatenia convenita prin agrement, cu siguranta, cel putin la nivel cognitiv, lucrurile ar sta altfel.

Motivele care in mod realist impiedica o astfel de unire:
1. Varianta unei uniri in conditiile actuale ale jocului e utopica. Unirea nu se poate manifesta decat prin preluarea teritoriilor, lucru care ar duce la afectarea venitului individual al fiecarui cetatean si la lipsa reprezentativitatii acestuia in forurile politice

2. Drain damage pt. tara care-si asuma rolul de unificator. Asta a fost si motivul pentru care nu ne-am mai unit de o vreme incoace cu sau fara voia unora sau altora

De mai bine de un an, suntem singurii din CoT care nu au avut probleme pe termen lung cu mentinerea teritoriilor. Cand s-a putut face un TW pt TP s-a facut. Ne-am tinut cuvantul fata de aliati si nu numai. Am ajutat cand am putut si am fost ajutati pe masura.

O rugaminte:
Nu mai bagati inseama toti fariseii care amesteca rl cu jocul asta. Pana la noi modificari in ceea ce priveste gameplay-ul, o unire reciproc agreeata nu este posibila din pacate.

P.s. aveti grija: unii au limba dulce dar e despicata la varf.

 

Comments

MDreams
MDreams Day 2,161, 02:28

I approve this message.

Unregistered Citizen
Unregistered Citizen Day 2,161, 02:38

Subscriu.

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 2,161, 02:40

Ba mai mult... personal am ajuns la concluzia ca eMD si eRO sunt mult mai in avantaj daca fac parte din aliante diferite si sunt "oficial" inamice. Ele se ajuta oricum reciproc daca e nevoie... indiferent de cine e la conducerea politica. Trebuie sa fii prost ca sa nu realizezi avantajele intr-o asemenea situatie.

Pe de alta parte... chiar daca ar fi posibila o unire ingame, personal nu as fi de acord sa fiu la cheremul unor tamplari fara creieri si coloana cand e vorba de alegeri. Moldova nu merge pe principiul "multi si prosti".

Unitatea exista si este buna asa cum e. Se poate perfectiona, intr-adevar, dar sa o transformi in unire ar insemna sa obtii reversul unui baby-boom. Multi dintre noi ar pleca in alte tari... in timp ce politrucii de duminica s-ar tot uni pana le-ar iesi pe nas.

direct x
direct x Day 2,161, 02:45

creme du la creme....

GringoLBV
GringoLBV Day 2,161, 03:13

Ca și în RL...
O mulțime de ”experți și specialiști” care demonstrează matematic și oricum vrei că o unire nu ar avantaja pe nimeni, ba chiar un dezavantaj economic serios și chiar politic și social în aceeaș măsură...
La Moscova funcționează aproape oficial în cadru MGIMO celula care gîndește strategii propagandistice antiunioniste.... și exact și ăia bat pe ”marele dezavantaje” ce le poate avea Moldova în perspectiva unei uniri...

Din perspectiva strategiei de joc, nu poate nimeni să nege că se pot face mai multe scheme strategice avînd eRo și eMD ca state aparte și independente..

Dar voi acum, poate involuntar... oferiți niște demonstrații Moldovenilor RL despre români și Romania destul de sumbre și deloc încurajatoare.... practic îi educați antiunioniști și antiromâni pentru RL...

Dacă tu aici în jocu ăsta îi convingi că eRomânii îs ”fără creer” hoți.. or doar pe interes... crezi că-i apropii de români RL ??

Nu vreau să zic că jocu ăsta e tocmai o modalitate de educație...da sunt sigur că lucrurile rele se bagă ca diavolu în mințile oamenilor și afectează negativ.. în perspectiva apropierii moldovenilor RL de românii RL.


În jocul ăsta în loc să mergem aproape pentru a face cunoscute, prezentate și promovate valorile naționale autentice de pe ambele maluri ale prutului.. noi ne ocupăm cu baterea pasului pe loc în cel mai bun caz sau în a coace strategii antiunioniste ..

direct x
direct x Day 2,161, 03:23

Gringo, in articolul asta, unde ai vazut ceea ce ai spus mai sus? cred ca am fost unul dintre primii oameni care te-am felicitat pt. pasul spre dreapta prutului pe care l-ai facut in acte. asta conteaza. daca in rl doresti mai mult pt. tine, trebuie sa intri in ue. modalitatea cea mai facila de a intra in ue e prin ro. restul sunt povesti. dar vad ca si tu care esti beneficiar al relatiei rl dintre ro si md, incepi sa amesteci planurile. una e in fata monitorului, si acolo conteaza totul, alta e printre biti si pixeli...

NoOnexRO
NoOnexRO Day 2,161, 03:26

Gringo, de ce nu ne-am uni cu eMexicul? De ce e musai să ne unim cu eRomânia? Doar pentru că ține de RL? Revenim atunci la a face distincția între joc și RL sau mergem pe ideea că ăștia 3 moldoveni care se înscriu într-un an în joc vor face diferența în RL la nivel de Unire?

S-a precizat mai sus și putem enumera N+1 motive pentru care unirea ÎN JOC nu e de dorit.

Acum hai să luăm ca exemplu partidul lui Asante:
- pe lângă gargară ce anume a făcut EL pentru unirea în joc?

Gringo, tu spui că ne-am putea apropia. Ai simțit că Asante încearcă apropierea așa cum o vezi TU? Ai și 1 dram de speranță că cu Asante la cârma unui partid oamenii vor lua în serios ideea de a construi ceva alături de o altă națiune (pentru că în joc suntem două națiuni diferite)? Tu ai în cap niște idei pe tema asta, așa cum au toți oamenii cu capul pe umeri din partidul lui Asante. Ideile astea s-au materializat într-o formă sau alta sau tot ce s-a făcut a fost să se țină Asante la înaintare și partidul pe linie de Congres?

Dacă vă pasă de unire scopul n-ar trebui să fie Congresul ci cu totul altul. Or eu... din umila mea poziție de observator văd că lucrurile stau cu totul altfel. Se flutură stindare și iedi sfinte pentru ce? Pentru Unire? Nu, pentru ca Asante să dea din gură în continuare, să intre el în Congres și să critice de pe tușă fără să facă nimic, nimic, nimic.
Nimic real.

GringoLBV
GringoLBV Day 2,161, 03:34

eu vorbeam mai sus de spiritul unionist, de valorile autentice românești.. de infiltrarea ideii unioniste iar tu mă iei cu actele și posibilitatea mea de a intra in UE..
da, deja de aproape un an am cetățenia Română și ??
eu eram e acte ce îmi permiteau libera circulație prin europa deja de vreo 3 ani și mai aveam și posibilitatea ca peste cîțiva ani să-mi iau cetățenia Italiană.. deci, mi-am REDOBÎNDIT cetățenia română aproape exclusiv din convingere naționalistă și nu pentru a-mi crea vre-un avantaj... și ca mine, te asigur că mai sunt mulți în Moldova.

direct x
direct x Day 2,161, 03:39

iar eu Gringo, pledam ca sa incerci sa vezi diferenta intre real si virtual. deocamdata nu ne intelegem. vorbim ambii lucruri adevarate dar de pe alte planuri.....

GringoLBV
GringoLBV Day 2,161, 03:41

NoOnexRO, dc mă întrebi pe mine despre ce și cum face Asante ??
m-ai văzut cumva sustinîndu-l ??
mă vezi în partidu lui ?
Iar inițiativa trebuie luată altfel... dacă îl vezi că face chestii false sau dacă vezi greșeli ce pot fi îndrptate și abordată problema altfel .. dc n-o faci chiar tu ??
Ce am văzut la tine ca și la mai mulți români RL veniți în eMD a fost doar antiunionism convins și blamare necontenită .. dar niciodat luare de poziție ”pentru”

NoOnexRO
NoOnexRO Day 2,161, 04:03

Gringo, eu nu cred în Unirea la nivel de joc.
Eu cred că cele două taere o duc mult mai bine așa cum sunt acum doar că se folosesc mașinații și imbolduri RL pentru a se aduce un căștig de pixeli. Pentru mine asta e fățărnicie față de adevărata importanță a ideii de Unire.

Să te folosești și să manipulezi oamenii cu bună credință doar pentru niște pixeli de Congres e josnic și am luptat pe cât am putut împotriva acestei abordări. Oamenii însă cred că eu sunt contra Unirii. Eu personal pot face diferența între joc și realitate.

Dacă era un joc cu elfi și orci și mai știu eu ce chestii fantastice nu-l vedeam pe Asante dăndu-se în bărcile gargarei. Aveam liniște. Dar așa cum există problemele albanezilor, așa cum există conflictele macedonenilor așa există și infuzia asta de RL la nivelul eMoldovei. N-o să vezi la un marș din RL oameni cu pancarde strigând "Intrați în eRepublik!" dar aici, în joc sunt oameni care trâmbițează și se folosesc de ideea de Unire.

În loc să stângă niște cărți în limba română pe care să le doneze bibliotecilor de peste Prut Asante chiar consideră că pixelul ăla galben de Congres îl propulsează undeva. Și acum cu Alexandru Ioan Cuza BRP gargara s-a dublat.

În fine... poziția mea este și va fi în permanență clară.
RL la RL, eRepublik aici.

GringoLBV
GringoLBV Day 2,161, 04:25

vezi că nu e chiar așa ...
cînd s-a pus la vot apariția ”kosovo” pe harta eRep nu s-a ținut cont că e doar joc.. ș-a pus la vot și acolo s-a votat strict pe criteriu RL ...
sau vrei să zici că greșesc..??
iar mecanica jocului s-a modificat de n-șpe ori datorită jucătorilor care au implimentat paralel cu jocul diferite chestii de la UM-uri pîna la alianțe care ulterior au fost introduse în mecanica jocului ...
Dacă încă nu e.. nu înseamnă că nu poate fi jucată sau abordată o anumită chestie extra mecanicii jocului ...

Iar cine vrea să joace jocuri cu elfi .. cu siguranță că ar exista pe net așa ceva..

NoOnexRO
NoOnexRO Day 2,161, 04:34

Cine a votat pentru Kosovo și ce anume s-a schimbat?
Eu sper că poți face diferența între o chestie gen unitate militară, alianță sau statistici pe care eRepul a ajuns să le dea fiindcă erau absolut necesare și o chestie gen "unirea între țări".

Și nu, tot nu cred că ceea ce face tabăra actuală pro-unionistă are ceva de-a face chiar și tangențial cu ideea din RL. Pur și simplu se terfelește un ideal pentru niște pixeli. Și o spun cu enormă părere de rău.

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 2,161, 04:35

Al dracului le mai amesteci tu mai Gringo. Nici dracu nu mai stie cand vorbesti despre joc sau RL. Cred ca in minteqa ta nu mai e nici o diferenta.
Daca criticam politicul din eRO sau Romania RL inseamna ca saracii moldoveni "ignoranti" vor fi influentati si nu vor mai vrea unirea. Ete scartz!
Daca ai dreptate si crezi ca moldovenii sunt prosti si usor de dus cu presul atunci chiar ca unirea ar fi daunatoare in RL

Stai ca eu nu mai inteleg... asta e un fel de site de dating in care tre' sa ne aratam fotografiile fotoshopate ca sa dam bine si sa aburim niscaiva moldovence credule cu care sa ne "unim"? Trebuie sa ascundem adevarul ca sa nu se sperie romanii de moldoveni si, doamne fereste, sa nu se mai uneasca?

Gringo... tu cand dracu ai mai citit un ziar? Asa de curiozitate???

Chiar ai tu impresia ca romanii si moldovenii vin intr-un joc de doi lei ca sa se cunoasca sau sa cunoasca situatia din cele doua tari?

Ia mai lasati-ne cu propaganda asta ieftina unionista. Incercqam dracului sa ne relaxam intr-un joc... sa ne folosim neuronii intr-un cadru relaxant si vin toti frustratii RL sa ne aduca stresul, indoiala, lehamitea, cocalarismul si mizeriile din RL de parca nu ne-am ciocni si asa toata ziua cu nasu de ele.

DA... mai Gringo... politicienii RL din Romania sunt campionii banditismului si josniciei. Valorile morale si culturale sunt stabilite in presa de can-can. Lumea s-a prostit in asa hal incat considera furtul, violul si spaga componente culturale. Inca putin si le vor legaliza.
DA... politicienii din eRO nu sunt departe de cei din RL Ba chiar si celelalte se aseamana...

Si astea sunt lucruri pe care trebuie sa le ascundem? Mie mi-ar fi si rusine sa gandesc asa ceva darmite sa si vorbesc despre asta, mai gringo.

Deci tu... daca vezi un rahat pe mijlocul trotuarului il acoperi cu ziarul si te rogi la doamne-doamne ca saracul moldovean sa nu calce intr-ansul. Nu?

Iar esti de ras, bre:)))

GringoLBV
GringoLBV Day 2,161, 04:57

ba da, văd foarte bine diferențele dintre RL și joc ...
și da, poate că m-a luat puțin valu după ce am citi prin ziare comentarii referitor la marșul unionist ce se desfășoară acum la București. (deci, da, mai citesc presa din Ro cam la aceiaș intensitate ca cea din RM )
Și da, e posibil să fiu și ceva frustrat după cîte reacții ostile venite din partea romînilor..

Iar conducerile.. le avem așa cum le avem... și nici cea din R Moldova nu e mai brează .. s-a apuucat să vîndă tot ce n-au reușit comuniștii și ți-e scîrbă să-ți mai amintești că ai participat la o semirevoluție prin care i-ai adus la conducer ....


Și da, jocu ăsta e destul de bun și poate fi utilizat și pe post de informare ...
cel puțin eu am întîlnit pe chaturi sau în joc.. destui oameni care habar n-au despre situația reală din RMoldova și poate că contribui cumva la emiterea unor informații ce pot pune bazele unei acumulări de informație...

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 2,162, 20:35

ce vorbesti frantz!? Iar ai cosmaruri cu templarii?! Tu practic esti un om fara tara , la ce ti-ar mai trebui unire!
PS. apropo de concursul despre diferenta dintre oameni: eu sunt templier in joc, in RL n-am plecat din tara, unirea nu o vad realizabila vreodata -mai degraba o destramare si politica pentru ca economic oricum suntem,.
PS2. cred ca diferenta dintre noi e aceea ca probabil din cauza ca ai cutia craniana prea mica pentru cerebelul tau destul de evoluat, ai migrene mari si din cauza asta esti foarte nervos! Eu avand capu mare pentru continutul său sunt foarte calm si odihnit! Alta explicatie n-am!

nagant895
nagant895 Day 2,161, 02:53

07

Eugeniu Borodin
Eugeniu Borodin Day 2,161, 02:55

o7 perfecta dreptate 🙂

catajme
catajme Day 2,161, 03:43

Din pacate daca ne-am uni, locurile din congres n-ar putea fi reprezentative, sa reprezinte corect si pe cei din Moldova. Deci pana la urma problema e tot una politica si avem o problema cu bataia pe functii. Personal, in RL sunt impotriva acordarii cetateniei celor din Moldova care locuiesc acolo. Apoi, ca unirea sa fie posibila, trebuie ca noi cei din Romania sa dovedim ceva, sa fim uniti si sa aratam a fi responsabili. Dar nici daca la noi ar creste mult nivelul de trai nu cred c-am dori apoi sa ne luam o piatra de gat. Asa ca, daca acum nu se doreste, nu cred ca se va mai dori vreodata. Deci unirea ar trebui sa fie un capitol incheiat si sa-i privim ca pe sarbi sau muntenegreni. Dar trebuiesc taiate toate ajutoarele si avantajele de a fi "frati" cu noi. Din pacate, in afara de limba, pentru majoritatea "moldovenilor", Romania nu reprezinta decat o tara vecina si nimic altceva.

GringoLBV
GringoLBV Day 2,161, 03:48

dacă ai fi pe aproape ți-aș da vre-o 2 perechi de palme frățețti ca să revii cu picioarele pe pămînt..
Și o piatră de moară de gît să duruie la vale să vezi cît de bine e....

catajme Day 2,161, 03:56

Comment deleted

catajme
catajme Day 2,161, 03:58

Eu am fost membru Vn de cand am inceput acest joc, si cu toate acestea, in momentul in care au luptat pentru Ucraina, indiferent pentru ce motiv, mi-am parasit unitatea de suflet.

direct x
direct x Day 2,161, 03:59

catajme, inainte de a intra sua in al doilea razboi mondial erau 2 curente: izolationisti si interventionisti. din fericire, au castigat cei din urma. eu unul nu consider ca o persoana care e despartita de mine de o apa, si care vorbeste in aceeasi limba cu mine trebuie sa aiba un tratament diferit de al meu. asta pt. rl.

catajme
catajme Day 2,161, 04:04

Persoanele care gandesc asa sunt si vor fi mereu binevenite printre noi.

Iulian.xxl
Iulian.xxl Day 2,161, 05:01

Moldovenii la care te referi tu sunt fratii, surorile, parintii , verii unchii nostrii, sangele nostru, sunt cei care vorbesc aceiasi limba ca tine si care au aceleasi obiceiuri. Sunt neamul tau sunt cei care iti intind mana la nevoie. ca suntem acum dezbinati , asa este, si asa va fi pana cand nu ne vom gasi un lider , lider pentru un singur popor, cel roman.

catajme
catajme Day 2,161, 03:54

Daca-mi spui cu ce-am gresit in rationamentul meu, accept si palmele si-mi cer scuze. Iar de piatra de gat, nu zic c-asa gandesc eu, ci doar c-asa s-ar pune problema in situatia aceea. Cred ca am dreptul sa banuiesc asta (cunoscand in general reactia oamenilor). Vezi ca dupa unirea Germania, aceasta problema a fost vehiculata mult timp si la ei, asa ca nu vad de ce nu -sar intampla si in cazul nostru. Si daca ma insel, de ce nu se face unirea acum? Macar in joc? Fi sigur ca daca am prelua Moldova toti cetatenii moldoveni ar primi cu drag cetatenia romana si bonusuri de 80% la arme si food, cum vom avea in curand. Si totusi nu se face. Oare de ce?

direct x
direct x Day 2,161, 04:08

doar congresmanii pot acorda cetatenie. un calcul simplu ne spune ca unii cetateni, daca ar fi sa sae dea doar la moldoveni, ar trebui mai mult de 8 luni sa primeasca toti cetatenie. nu e fezabila treaba asta:D.

catajme
catajme Day 2,161, 04:21

Romania are acum 40 congresmani, iar daca vom mai lua regiuni vom avea si mai multi. Cum eRepublica Moldova are 357 cetateni, cred ca s-ar putea acorda imediat cetatenie pentru toti. Maxim 3 zile. Daca nu ma insel. 🙂

direct x
direct x Day 2,161, 04:28

mai omule un congresman poate da o singura cetatenie pe luna. refa-ti calculele

catajme
catajme Day 2,161, 04:45

Chiar am vorbit acum cu un amic care e congresman in Romania si mi-a spus ca are dreptul de a da 11 invitatii http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/5803238

catajme
catajme Day 2,161, 04:53

Am citit acum exact. Se pot da maximum 10% cetatenii din numarul total al cetatenilor. Cum Romania are 4944 cetateni, iar Moldova 357, cred ca e clar 🙂
http://wiki.erepublik.com/index.php/Applying_for_citizenship

GringoLBV
GringoLBV Day 2,161, 04:18

1. În congres pe lista partidului e pus acel ce merită acel loc.. nu pe diferentiere de eMD sau eRo.... că nu poate fo vorba ca 5 moldoveni RL activi să fie 50% cu 200 români RL nu ???
2.Nici nu se vorbește și nici nu se pune problema luării de cetățenie.. e strict problema de REDOBÎNDIRE a cetățeniei române pierdută în 1939.
3. Capitolul ”Unirea” o să se încheie în ziua în care teritoriul dintre Prut și Nistru se va uni cu țara.
4. Dacă ai un frate mai sărac decît tine te dezici de el ca să nu-ți fie piartă la gît?? sau tai din bucata ta de paine și-l ajuți și pe el să reușească mai bine ??
5. Nu doar limba o avema aceiaș... avem tradiții, datini, obiceiuri, sfinți .. gene pînă la urmă dacă vrei aceleaș ... cum ai putea să te dezici de toate astea pe un simplu motiv ”economic” ???

Nu vreau scuze... vreau să afli că în Rep Moldova trăiesc Români care au suferit și pătimit doar pentru faptul că-s români și au dreptul de a se numi români și trăi în Romania.

direct x
direct x Day 2,161, 04:26

deformatie profesionala... unirea e ca o enzima ubicuitara, toti o avem, o simtim, ea isi face treaba cu sau fara voia constienta a noastra. e in sange, in tesuturi, e acolo unde trebuie sa fie. cand e vorba de tesuturi... cand vorbim de pixeli, vorbim de farisei, de persoane care cauta sa manipuleze, de persoane ale caror interese personale sunt mai presus celor de grup. sunt indivizi periculosi astia care iti amesteca in creier negrul si albul, cautand sa-ti spuna ca situatia e cumva galbui... tot ceea ce trebuie sa faci ca sa nu te lasi manipulat este sa cantaresti la rece "daca cel cate-ti spune ceva are si modalitatea de a o face" daca nu, iti dai seama ce fel de individ este.

catajme
catajme Day 2,161, 04:35

1. Daca in Germania au fost asemenea discutii la unire si dupa, lasa-ma sa cred c-ar putea aparea si la noi.
2. Eu sunt de acord ca nu ar trebui facuta diferentiere, in nici un context. Personal nu ma atrag functiile in acest joc, iar daca as vota, as vota ideile si nu provenienta candidatului.
3. Din pacate cred ca si la ora actuala cred ca acolo sunt oameni care sufera ca-s romani, iar toti ce vor sa vina aici sunt bineprimiti. Dar nu vreau ca anumiti rusofili, care urasc Romania si romanii, sa capete cetatenie romana, doar ca ei sa poata prinde un permis de libera circulatie in UE.
Personal sunt mereu miscat de povestile celor ce vin aici si ii ajut cu ce pot de fiecare data. Dar nu pot sa fraternizez cu toata populatia de acolo atat timp cat vad ca la alegeri castiga partidele rusofile si anti-romanesti.
Inca odata spun, romanii de peste Prut au aceleasi drepturi in Romania ca si mine. Dar doar ei.

GringoLBV
GringoLBV Day 2,161, 04:45

păi... să se introducă dom-le un examen elementar de limbă și istorie și cine trece examenu să ia pașaportu ... cine nu .. pa-pa..
Crezi că eu sunt deacord ca toate leprele să profite ???
Și caz real, văzut de mine personal. doamna consul de la Bălți..... i-a rupt unei rusoaice toate actele în fața mulțimii și a dat-o afară din consulat pentru că nu știa boabă de română...

Iulian.xxl
Iulian.xxl Day 2,161, 04:56

Unirea este de dorit dar nu si avantajoasa Moldova are un statut in COT iar in afara lui e protejata de Romania. cine a atacat Moldova a avut de suferit mai devreme sau mai tarziu (UKR RU).
E mai confortabil pentru ambele parti sa mentinem situatia actuala.
Eu unul stiu ca atunci cand Romania va avea nevoie de ajutor moldova va fi langa ea...si viceversa.

Norman Asante
Norman Asante Day 2,161, 05:40

Frumoasa dezbatere. Chiar daca e controversata. Păcat de cei care nu se pot tine in mâini si respecta un cod al decentei și bunelor maniere.

Cat despre articol, e evident ca unul din scopurile partidului Basarabia Pământ Românesc in acest spațiu virtual, este de a genera discuții și a instiga jucătorii la abordarea subiectului unirii neamului românesc ca in acest articol.

Poziția oficiala a BPR-ului în joc se refera strict la necesitatea unei apropieri dintre Moldova si Romania, pana la încheierea unor MPP-uri si acorduri preferențiale dintre cele 2 e-state, ca și la renunțarea odată si odată, la duplicitatea atât de caracteristică unora dintre românii noștri care, in mod cu totul caraghios, încearcă sa împace si capra si varza atunci când acest lucru e imposibil și se cer acțiuni hotărâte.

In ceea ce privește situația RL e clar ca unirea dintre RM si Ro e o chestiune de timp si va presupune o apropiere treptata si graduala.

MermaidPrincess Day 2,161, 07:09

Comment deleted

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 2,161, 11:46

esti paralel si aerian ca de obicei, morman.

BPR-ul tau "genereaza discutii" atata timp cat esti tu amestecat in ciorba asta. TU esti cel care provoaca reactii si nu partidul. La fel cum Acvila a provocat si "generat discutii" atata timp cat te-ai folosit de ea.

Subiectul unirii este indicat sa ramana afara din joc si nu sa-l folosesti tu abuziv ca instrument de satisfacere a lipsurilor tale hormonale asa cum procedezi cu orice idee in jocul asta. Tot ce atingi murdaresti...

VladEMP
VladEMP Day 2,161, 05:58

vot!

MDPhoenix
MDPhoenix Day 2,161, 07:28

Nici nu va dati seama cit d e mutl se aseamana eRepublik cu RL 🙂 Ma bucura faptul.

MermaidPrincess
MermaidPrincess Day 2,161, 08:47

😁)
MD Phoenix.

Mentalist de Bucovina
Mentalist de Bucovina Day 2,161, 09:48

Te-ai scos directule cu comentariile, cred ca dobori ceva recorduri la cuvinte scrise in comenturi :}

NicolasScorpion
NicolasScorpion Day 2,161, 13:37

Da chiar bine ca nu este posibela o asa numita unure!!! Super!

Alexandru Anghel
Alexandru Anghel Day 2,161, 20:49

Un articol matur. Care a primit si comentarii copilaresti. Concluzia este ca jocul face orice pentru a genera venituri administratorilor iar frumoasa oportunitate pe care o avem de a ne apropia unii de altii ramane doar atat: o frumoasa oportunitate. Personal sunt recunoscator macar pentru atat si nu-mi ramane decat sa sper ca intr-o buna zi ni se va permite sa redevenim un singur tot. Fie el Moldova, ori Romania.

catajme
catajme Day 2,162, 04:20

Nu exista decat un singur tot daca te numesti roman, iar acela este Romania!

Norman Asante
Norman Asante Day 2,162, 05:37

Bine punctat, Alexandru. Avem oportunitatea, prin intermediul acestui joc, de a ne cunoaște mai bine, noi cei de pe ambele maluri ale Prutului, nu neapărat de a ne apropia. Cred ca fiecare din noi poate zice ca s-a îmbogățit cu noi cunoștințe si experiențe, nu neapărat pozitive și plăcute, dar extrem de necesare pentru a învăța să conviețuim toți împreună, noi români de pretutindeni, sub un singur acoperiș numit România.

NoOnexRO
NoOnexRO Day 2,162, 23:12

Iar Asante face doar gargară pe subiecte serioase pentru 3 pixeli galbeni în plus la nivel de Congres.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.