DBK АЛМАНАХ БР.2 (дај нови деца!!!) [КОНЕЧНО ПОПРАВЕН BUG-ОТ]

Day 1,456, 06:09 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Belgium by El1teBE

DBK АЛМАНАХ бр.1
(откријте ги тајните агенти)
http://www.erepublik.com/en/article/dbk-1--1902817/1/20
_______________________________________________________________________________________

Еве не пак од DBK со нови 10 ботови
откако првиот дел од алманахот наиде на поддршка јака
се чекаше само песничките и сликите да бидат готови
и мислам дека е редно да започнеме вака:

11.Една од двете наши сакани дами
е прекрасната заменик командантка - Lucy
веднаш сите посакаа да останат со неа сами
штом им ги покажа на ботовите своите коси руси.
МОТО: Не се секирајте за мене, слободно пцујте си 😃

12. Од неодамна со нас, но со чувство дека се знаеме цел век
другар прва класа - за добар муабет секогаш тука е он
DBK во него пронајде лојален војник, тој во DBK својот лек
иако прво се чинеше (...X причини) дека е шпион на АрМакедон! 😃
МОТО: Знае некој канал за да не опремат за вечерва???

13. Нашиот член со најголемо животно искуство
за него секогаш имаме почит - еден тон
го прави секој потег одмерено, елегантно и со огромно чувство
ко наш постар брат ил татко секогаш бил, и ќе биде он!
МОТО: Повелете во Кочани на ракиичка, на мезенце...

14. По многу нешта втор - вториот бананамен
едно време втор по сила кај нас
втор кој ботски дреме на chat и ноќ и ден
но прв од кој стварно се исплашив јас!!! ( 😉 😃 )
МОТО: Ма каков Прилеп, во Битола има поголеми банани.!.

15. Од железо е направен нашиот „Гвозден“ или „Тоше“
со мудрување на chat знае на нерви да ти згази
сигурно многумина посакале да го тепаат во некое ќоше
но сето тоа е минливо, не верувам дека некој навистина го мрази.
МОТО: Абе не се викам Тошееееееее!!!!!!!!!

16. Уште еден од ликовите на кои ко се да им е шега
Но иако елитна клоца доби - сериозност покажа со гестот
што одлучи сепак дека е најдобро да не се бега
сфаќајќи дека DBK е топло и сигурно место.
MOTO: o7 куратари

17. Го паметиме од почетокот како ѕвезда сјајна
кога со 2000 сила ни беше најсилен ликов
и секој таен агент од тоа време имаше желба тајна -
„Кога ќе пораснам, сакам да сум како Чико!“
МОТО: (Најтајниот таен агент - ever) Немам facebook!!!

18. На времето командант, секогаш спремен за акција
па исчезна... па се врати... па пак се деактивира...
но изгледа повторно се појави неговата мотивација
откако во DBK почнаа елитни рафали да „свират“.
МОТО: Ако не можам да го победам Чак норис, да пробам барем acezuti... (иако треба уште муви да лапа...)

19. Братот од Гостивар, неговата ботска еминенција
Десната рака на Shadow, со кој заедно парите ги пери
секогаш подготвен за брзо делење - интервенција
а во слободно време обожава да си го мери...
МОТО: Да и го опнам на тетка ми....

20. Си бара утеха во играва (затворен ко во заграда)
човекот кој сите овие стихови ги донесе на свет,
ја востанови и ја организира еПулицеровата награда,
а во RL не му беше судено да стане новинар, писател или поет.
МОТО: (a propo: „Македонија“ - Анте Поповски) ...а замислете, ни Don Tas не го знае.

_______________________________________________________________________________________

Со ова завршува и вториот дел
но тука не запира целава фарса
ќе не има сите во некоја статија нова
без разлика дали навиваме за Реал или за Барса!  (уште еден поздрав до Пепе  , и големо извинување - знае он зошто :/ )

И дури еМКД јуриша кон на Индија border
сите продолжете да тенкате и да јадете food
за да нема љутиш - ставени сме in no particular order
а DBK Алманах - TO BE CONTINUED...ЗА SHOUT:
DBK АЛМАНАХ БР.2 (дај нови деца!!!)
http://www.erepublik.com/en/article/dbk-2--1904455/1/20