Ambient on/off

Join the new world

 

Dan 2040 i prva MM medalja

Day 2,040, 08:49 Published in Croatia Croatia by Suster Toni

Evo još jedan članak od mene, pa odoh malo na jednotjedni odmor na more. Postoji mala vjerojatnost da će u ponedjeljak izaći članak, ali vrlo mala. Nema veze, bacam se na posao u lovu na zadnjih osamdesetak pretplata.Vidio sam jutros žalopojke nekih kako TWO savez ima preko 70% dnevne štete i kako igrica postaje dosadna. Bezveze vam je plakat nad glupim skupovima jedinica ( osim ako se radi o onim u školi ili na faksu) i nula, kad imate vani lijepo vrijeme i mogućnost da uživate u ljetnim aktivnostima.

No,kad smo već kod toga kakva je koja alijansa, poslužit ću se malo stranicom egov4you. Pogledajmo kako izgleda raspored teritorija u 11.32h po srednje-europskom vremenu.Na sjevernoj polutci vidljiva je potpuna dominacija TWO saveza. Europa je najčvršće utočište TWO snaga, dvjema udarnim iglama Poljskoj i Srbiji osigurano je 100% bonusa koji su relativno neugroženi i prilično trajni. Dobro, Poljska ima malo stabilniju situaciju premda je malčice slabija od Srbije, no ona ima preslabe države pod okupacijom, koje mnogo mjeseci za redom nisu imale kongres. Srbija pak ima ponekad problem s ustancima (Albanija,BiH, Hrvatska su se zapekle u Indiji i ganjaju kravice, tj. osiguravaju kongres i pristojnu opskrbu državne blagajne), no oni to rješe u roku 7 dana i sve se vraća na početno stanje.Južna polutka je pak više CoT i NaN orijentirana. Trenutno su Indonežani u najboljoj situaciji, mislim da čak imaju i najbolje bonuse od svih CoT država. Možda se nećete složiti sa mnom, no mislim da bi se (ako trenutna situacija ostane ovakva) padom Indonezije okončao CoT savez. Čile je u problemu, Brazil nikad nije službeno postao CoT članica, Peru je pred brisanjem, Meksiko muku muči s Kolumbijom i tako u nedogled.


Plavo - TWO, sivo - neutralni, zeleno - EDEN, crveno - CoT, žuto - Asgard
Ovaj dio je vezan za količinu štete, građana, štete po jednom q7 udarcu i slično. Ovi podaci su prilično netočni ako ćemo iskreno. Koliko vidim tu je mnoštvo neutralnih zemalja, a i EDEN koji više ne funkcionira kao savez. Pod neutralnim zemljama se vode Rumunjska,Grčka,Argentina,Kolumbija,Iran,Novi Zeland koji su svi proTWO ili TWO orijentirani. Stoga ne bih još izvlačio zaključke za detaljniju analizu.

A sad prava stvar:

1.GrčkaPrije par dana na fejsbuku pročitam kako najviše djevojaka statistički izgubi nevinost u lipnju – sad se vjerojatno pitate koji je Susteru, kakve to veze ima s Grčkom? Pa recimo da je Grčka mlado djevojče, koje je već dugo bareno od strane TWO saveza,a posebice Srbije. To je ono više: dat ću ti, al ne odmah,šta će babo reć i te spike. E pa Grčka je napokon podlegla pritisku i džaba vam je sada plakati za njom. I da, pala je u lipnju.Bugarska se polako sprema na brisanje i vjerojatan povratak u core regije gdje će se ironijom naći opet s Grčkom, Rumunjskom i donedavnim saveznikom Srbijom. Osim ako u narednih par sati ne stave izglasavanje AS negdje. Kako god, šanse za kongres su im sve manje i manje. I drago mi je zbog toga.Nameće se pitanje što će Grčka učiniti nakon što obradi Bugarsku. Trenutno imaju 80 % wep i food bonusa i bilo bi ih zgodno zadržati. No, treba pomoći Turcima kako bi se Makedonija vratila na Balkan ( ili ne?) . Do prije mjesec dana ,kad situacija nije bila čista, bio sam otvoren za opciju MPP Makedonija, no sada to nema apsolutno nikakvog smisla. Razloga je više:

1.Hrvati preko ljeta nemaju nikakve šanse da uspiju osvojiti koju core regiju i napraviti darmar Srbima – nema potrebe trošiti novac za takav MPP, koji nam ni u kojem slučaju ne treba. U Indiji je sigurno i lijepo.

2.Naš dmg je potrebniji ostalim saveznicima koji još nisu obrisani i imaju šanse opstati. Čemu taj MPP, jer će se sigurno skupiti krelaca koji će tamo izlupati milijune u povijest.

3.Ostavlja nam šansu da zadržimo Turke za mogući, toliko spominjani savez, za koji još nitko nije mrdnuo prstom.


2.SAD


(Vidi ti srpski oblik teritorija u SAD-u, taman podsjeća na orla 😃 )

Sve je manje vremena za TWO snage. Amerikancima je ostalo oko 20 regija i ne uspijevaju nigdje dulje zadržati agresora (ili dovoditelja demokracije kako vam milo). Voćna dijeta očito uzima danak.Kad smo već kod hrane,Amerikancima bi najpametniji potez bio zbrisat s AS negdje; primjerice Pakistan da se službeno nazovemo ACAB ( America Croatia Albania Bosnia). Dosta sad cinizma, Amerikancima stvarno treba pomoć, ne u direktnim MPP bitkama, nego u ustancima gdje posjeduju neke šanse za uspjeh.

3. Ostatak svijeta

http://www.erepublik.com/hr/article/-two-modern-family-2279061/1/20

Novi Zeland i Australija su postale članice ACT-a. Možemo očekivati prekid sukoba i zajedničku borbu protiv Indonezije.Malezija je udarila na Tajland i tijesno izgubila prvu bitku. Za kaznu ide gumica.Argentinski udar je malo splasnuo i čini se da na jučerašnji i današnji dan imaju mali pad. Peru je pred brisanjem.Rusima je krenulo na bolje, dobivaju ratove protiv Ukrajine i JAR-a. Prekasno je za zadavanje problema Mađarima koji će se vjerojatno vratiti na njih čim završe američku kampanju.

I kad se već toliko smišlja novi savez bilo bi uredu početi malim koracima, smisliti ime, skupiti ove neutralne i grabiti s vremenom nezadovoljne TWO i CoT savezom. I zaboravljate da je ovo strateška igra, a ne igra ponosa. Najbitnije je usuditi se – tako se jedino može ostvariti uspjeh.

Lijep pozdrav.

P.S. Prati Španjolsku 😃

To all my other subscribers:
I am sorry for not writting in English, this article is more for my people, it contains too much cynicism, and jokes that only they can understand. You can expect new one in English for one week, I will go a little bit to sea. Have a nice time 😃

 

Comments

Bosnausrcu
Bosnausrcu Day 2,040, 08:51

prvi

Hrvatski vepar
Hrvatski vepar Day 2,041, 15:01

zar vam nije dosta više s tim "prvim" odgovorima na temu, čovječe

kocc
kocc Day 2,040, 08:57

Cek da ti nesto kazem, al vidi ustvari i nemam sta, al aj idemo tralala

Drke John
Drke John Day 2,040, 08:59

dobar stil.. dobar..: )

kocc
kocc Day 2,040, 09:07

Imas vote za trud, al ti nista ne valja, zajebo te totalno egovi oko saveza, COT je ono sto je, sve ostalo je kontra njih, zajedno i TWO i EDEN, i ostali sljam, vi pucate jedini jos za ameriku koja je cot, u svakom drugom slucaju pucate za two

Marko Klis
Marko Klis Day 2,040, 09:07

Meni se baš sviđa ova naša situacija! Nekako ni nije toliko loša, barem zasad sigurni u Indiji!
Srbima gori sad! Također zanimljivo čitati tajlandske tiskovine u kojima veličaju pobjede nad Amerima!

A i tvoj članak je dobar kao i prošli, samo opet zamjeram što pišeš protiv Bugara! 🙁

Bad BIue Boys
Bad BIue Boys Day 2,040, 09:09

Vrhunski 🙂

igor loncar
igor loncar Day 2,040, 09:11

v

BacoST
BacoST Day 2,040, 09:12

o7

Hanibal LA
Hanibal LA Day 2,040, 09:12

procitao opet, od pocetka do kraja. Iskreno, jedino tvoje i Vegijeve novine i citam u zadnje vrijem. samo tako nstavi o/

Ride3r
Ride3r Day 2,040, 09:12

v

Kapetan Uks
Kapetan Uks Day 2,040, 09:18

Vrhunska analiza, po meni.

Tomislav SB
Tomislav SB Day 2,040, 09:21

vote i sub sa captchom

Nane Vutov
Nane Vutov Day 2,040, 09:23

I don't agree with your analysis about Croatia and Bulgaria.

At present Greece has MPP with EDEN, so they are invicible.
But Romania also has MPP with EDEN, so they are invincible too.

So what's the point for Bulgaria to fight them? We can't. Even the stupidest politicians are going to realise this after a few loses like those we had recently.

Now consider what would happen if Croatia liberates a core region and simultaneously Bulgaria attacks Serbia. Hopefully EDEN will support you and the damage of Cot+EDEN+Croatia is enough to win any battles against TWO.

The key for winning is to make sure the damage of EDEN goes against TWO, not against CoT.

Drke John
Drke John Day 2,040, 09:29

when you say EDEN you mean Turkey?

Nane Vutov
Nane Vutov Day 2,040, 09:31

Turkey+China+Iran.

Nane Vutov
Nane Vutov Day 2,040, 09:30

BTW, I think it was a mistake for you to leave EDEN... This is the alliance that is going to win the World War VI.

Drke John
Drke John Day 2,040, 09:33

EDEN is dead. I repeat: EDEN is dead.

Nane Vutov
Nane Vutov Day 2,040, 09:35

EDEN is dead but its ghost dominates everywhere in the world. TWO+EDEN>CoT and CoT+EDEN>TWO. 🙂 EDEN decides who is going to win.

AndrijaSrbija
AndrijaSrbija Day 2,040, 09:26

TWO ne zeli da ostavi SAD bez kongresa.

krispo
krispo Day 2,040, 09:29

v

Ika Sense
Ika Sense Day 2,040, 09:32

Kakva uzivancija gledati ovo 😃 Svi si jebu majke a mi ladno tu i tamo koji milijun i alal nam vera 😃
Srbi vise nemaju kondoma koliko im se ostali guze, ali to valjda ide tako , ako ne mozes protiv njih , pridruzi im se. Papci.

Drke John
Drke John Day 2,040, 09:35

Komšije meću, ovi koji se guze nabavljaju kondome xd

Feynovac
Feynovac Day 2,040, 09:41

Kak ideš na more kad si u vladi? 😃

Drke John
Drke John Day 2,040, 09:43

ak Linić može u Dubai, može i Šuster na more 😛

Ashkoort
Ashkoort Day 2,040, 09:43

Jedina drzava koja trenutno moze promijenit stvari u svijetu je Spanjolska, sve ostalo je nebitno vrtenje u krug, jrr ovi MPPovi sto ih je moderno zahtjevati zadnjih nekoliko dana ne donose dmg i ne mijenjaju globalno stanje, jedino ga lokalno pogorsavaju za nas...

PeroST
PeroST Day 2,040, 13:59

oni s uisto pi*kice

frigithefritz
frigithefritz Day 2,040, 09:52

super

HB Warrior
HB Warrior Day 2,040, 09:55

Evo ti vote i sub, možda ćeš prije odmora uhvatit medalju 😉 (51/937)
BTW dobar članak

Rebelsy
Rebelsy Day 2,040, 10:19

hail EDEN

Drunk Bloke
Drunk Bloke Day 2,040, 10:55

Odlican clanak, veoma zanimljiv, dobijas glas, pretlatu i uzvik, a nadam se i redovnog pratioca. o7

Ivan je Car
Ivan je Car Day 2,040, 10:57

jbt ova igrica je tolko postala politički aktivna da ce pocet igrat i milanović,al on ce vjerovatno tuc za srbe

DOBRSbanovani
DOBRSbanovani Day 2,040, 11:19

Imaš Vote i Sub, odličan članak, svaka čast.

Lupus domini
Lupus domini Day 2,040, 11:31

s961 v97

Anthony Tony Soprano
Anthony Tony Soprano Day 2,040, 11:33

s964 , ajd jos malo do MM : )

Stubica Day 2,040, 11:33

Comment deleted

Dr_Revenue
Dr_Revenue Day 2,040, 11:35

"I am sorry for not writting in English, this article is more for my people"

Zasto onda clanak nije na cirilici?!?!? xD

Suster Toni
Suster Toni Day 2,040, 11:42

ако буде било потребе биће

Zarmael
Zarmael Day 2,040, 11:41

komsija odlicno je ovo evo i vote i sub

AlBrave
AlBrave Day 2,040, 11:48

s973 o7

sumar82
sumar82 Day 2,040, 11:49

svaka čast

Anabela 123
Anabela 123 Day 2,040, 12:00

done 🙂

mason Mr.BoRq
mason Mr.BoRq Day 2,040, 12:22

V123 S991

Dr_Revenue
Dr_Revenue Day 2,040, 12:24

1000 \o/

StrideR 83
StrideR 83 Day 2,040, 12:30

dobar clanak : )

orao posebno o7

CooLMasTR
CooLMasTR Day 2,040, 12:35

s 1005 oZ

DarkoRadojevic
DarkoRadojevic Day 2,040, 13:55

I ako je Hrvat autor, clanak je odlican i dobio si sub i vote.Vidim da stanje gledas sa realne tacke gledista i fino je sto priznas da je Srbija veoma mocna...

PeroST
PeroST Day 2,040, 14:00

ma nije bre mocna,to je belosvetska urota 😉

vucesmoj
vucesmoj Day 2,040, 14:30

imas vote zbog ORLA!!!!!!!
zivjela SRBIJA!!!!!!!!!

kavinaugh
kavinaugh Day 2,040, 15:22

it was better when you had an english version:(

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.