Ambient on/off

Join the new world

 

Dan 1838

Day 1,838, 00:54 Published in Croatia Croatia by Suster Toni

1.GrčkaGrčka se još drži na Egejskim otocima u bitci protiv Bugarske. Ukoliko je dobiju napast će Srbija ili Makedonija. Grci su se prekjučer osigurali gubitkom Donjeg Egipta u korist Egipta i tako su si kupili vremena. Na ruku im ide i činjenica da Turci stavljaju NE na Egipat i osvajaju ga,

tako da će Srbija,Bugarska i Makedonija morati nastaviti preko Turske, ali tada ne mogu očekivati prednost od NE +10% DMG-a na Grke koji će sigurno staviti NE na osvajatelja Donjeg Egipta, ili će uspješnim RW-om dobiti regiju i staviti NE na nekoga.Jedina regija u Europi koja se još drži je Sicilija. Međutim, Poljaci koji su u TW s Francuskom uspjeli doći do Sardinije, stavljaju NE na Grčku, s namjerom da izbiju njeno posljednje uporište u Europi. Njima se, srećom po nas, ne pruža prilika da nastave istočnija osvajanja.


Što nam ovakav razvoj događaja donosi?Italija ovakvim razvojem događaja najviše gubi, velika je vjerojatnost da sljedećeg mjeseca neće imati niti jednu regiju pa ni kongres. Srbima, Bugarima i Makedoncima se ostavlja mogućnost daljnjeg prodora prema istoku, tj. nama i Kini. Bosna i Hercegovina je sigurno sljedeća meta Srbije, gdje možemo tražiti nekakvu šansu za kakav uspješan RW. Grcima ostaje 60%wep i 60%food bonusa.


2.Brazil i SAD vs Tajvan (EDEN)Tajvan je proteklih mjeseci bio stabilno uporište Kine i EDENa. Držao je pod stalnom okupacijom Japan, a Južnoj Koreji su se smilovali o stavili im tek jednu regiju za kongres.Kako se Brazil sve više udaljavao od TEDEN-a, sve je postajalo neizvjesnije. U dogovoru s Španjolcima koji su im pustili neke kolumbijske regije za osvajanje stigli su do regije Pacifica. Tajvan je bio upoznat s namjerom stavljanja NE od strane Brazila pa je pustio Filipinima regije.
Brazil je vratio regije Kolumbiji (osim Pacifice) i krenuo je na Filipine koji su pružili slab otpor. Tajvanski CP je stavio na izglasavanje NE zakon koji nije prošao, ali zato je proONE vlada skakala od sreće jer ima izgovor za napad na Tajvan. Bilo je mirno dan-dva, a onda je krenuo brazilski napad na Južni Tajvan. Na moje čuđenje izgubili su Brazilci. Razloge u tome možemo vidjeti u sljedećem: mnogo snažnijih MU-ova i igrača lojalno je EDEN-u pa nisu trošili DMG protiv pravih saveznika, a i EDEN nije mirno gledao situaciju.No, javlja se novi problem po EDENu. SAD stavlja NE na Tajvan kao potpora bratskom Brazilu. Sumnjam da će Tajvan odbiti taj napad ( neću se valjda zeznut dvaput zaredom). Jutros je Tajvan krenuo na Luzon i osvaja ga s lakoćom. Idealan scenarij bi bio kad bi uspjeli izbrisati Brazil s Filipina i Pacifice. ProONE vlada se trudi svim mogućim sredstvima da udalji Brazil od EDEN-a, jer znaju da će sljedeća vlast najvjerojatnije biti proEDEN. Suprotni tabor ( mislim na exONE) pokušava prodati priču kako je za vrijeme opsade Tajvana, argentinska vlada digla ustanak u Južnoafričkoj Republici. Par Argentinaca je diglo RW (a i neka su) bez potpore svoje vlade, ovi su to dočekali da bi dodali ulje na vatru.

Nadamo se da će Brazilci shvatiti da im se prodaje magla i da će se vratiti na pravu stranu.3. Argentina i ČileAustralija je iskoristila to što Čile nema NE na njih, a dovoljno su jaki da dobiju bitku dok se Čile muči s Argentinom. Upravo im pokušavaju odsjeći 20% food i wep proizvodnje. Problem Čileu u australskim regijama je taj što gubitkom regije, gube po jedan bonus kao što ova slika predočuje:Što se može očekivati?Bit će još kompliciranije. Australija treba što više pobjeđivati i odnositi čileanske bonuse.Bilo bi zgodno da bude nekakav uspješan RW u Viktoriji. Time bi se Čileu glavni grad preselio u Južnu Ameriku i imali bi lošije bonuse. Morali bi opet stavljati NE na Australiju, s Novim Zelandom odsjeći put Argentini i izgubiti regije u Južnoj Americi i tako dati bonuse Argentini ili Boliviji. O ostalome neću, jer ću zasigurno krivo prognozirati.


Dobra vijest :Novi Zeland je imao nekakav pakt s Argentinom, a Čile je to nedavno otkrio. Mala stvar, ali čovjeka veseli.


4. ABC vs AsgardNekako ovaj dio svijeta uvijek zanemarim. ABC je oslabio odlaskom Letonije u CoT ( zdvojan osjećaj ), Finska se oslobodila Poljske i zauzela je Estoniju. Švedska se bori protiv Letonije i Latvije. Situacija je bolja nego što je bila.

 

Comments

Zvonzi
Zvonzi Day 1,838, 00:58

vote

BacoST
BacoST Day 1,838, 01:00

vote ko uvik

serhio buskez
serhio buskez Day 1,838, 01:01

vote
a sta je s nama mi sam camimo cekajuci

AlenJax
AlenJax Day 1,838, 01:14

7mi

don hrleone
don hrleone Day 1,838, 01:34

vote o/

JerkoKuler
JerkoKuler Day 1,838, 01:36

svaka cast samo tako nastavi 😃
i naravno vote

Pizuh
Pizuh Day 1,838, 01:44

vote

draz2112
draz2112 Day 1,838, 01:53

opet odlican ko i uvjek samo tako nastavi dalje vote

volim karlovac
volim karlovac Day 1,838, 01:59

v

Bioforge
Bioforge Day 1,838, 02:06

Odlicno. Vote.

poreznaoprez
poreznaoprez Day 1,838, 02:11

v

wirelessss
wirelessss Day 1,838, 02:58

Treba amere odjebat i napast

Smiljan
Smiljan Day 1,838, 03:15

USA izglasavanjem NE na ROC(Taiwan) može napasti samo regiju Hokkaido, te nakon osvajanja te regije gubi granicu s ROC(Taiwan). Da bi nastavili Ameri moraju proglasiti Japan za NE, osvojiti regiju Tahoky, dok će ROC vjerovatno RW-at regiju Chuby, ali tek nakon osvajanje regije Tahoky, čime opet Ameri gube NE na Japan, pa ga moraju ponovo izglasavati, pa će opet biti ponovljena procedura samo s regijom Kinky, pa zatim ako Ameri ne odustanu i sa regijom Chugoky, koju Ameri ako osvoje napadaju ROC

Smiljan
Smiljan Day 1,838, 03:17

u regijama Južne Koreje, koje se opet mogu RW-at. Tu Ameri gube puno vremena, do tada će završiti izbori za CP-ove, a tada bi se lako mogla promjeniti politička orijentacija Brazila, čime Američki napad na Taiwan gubi smisao.

Smiljan
Smiljan Day 1,838, 03:23

wirelessss Day 1,838, 02:58

Treba amere odjebat i napast

Ameri ovo rade jer žele zadržati Brazil uz sebe zbog vlastite dominacije, a također očekuju promjenu politike Brazila nakon CP izbora. Napad na Amere bi trenutno bila velika pogreška. Puno bolje bi bilo napraviti pritisak na Španjolsku preko Portugala i Columbije! Mada je najbolje pričekati rezultate izbora za CP.

wirelessss
wirelessss Day 1,838, 03:48

Smiljane napad je najbolja obrana jeli tako kakve koristi od cekanja? Kad se zub pokvari nes cekat da sM istrune nego ces ga vadit van odmah! Eden je mutav jer zna da tamo dvije struje idu i da ta zemlja nije pogodna za partnerstvo i slogu mislim na brazil! E sad se postavlja pitanje koja to djeca vode eden?

Smiljan
Smiljan Day 1,838, 04:10

Za napad nikad nije kasno, uvije možeš napasti, ako nakon izbora Brazil nastavi istim kursom lako ih se može napasti, ali prije toga treba odbiti MPP snjima!

wirelessss
wirelessss Day 1,838, 04:31

Smiljo eden je previse imao kukavica i zemalja koje dodu i odu kao autobusni kolodvor! Treba uvest zakon u igru ako izades iz saveza 1mj ne mozes nikud sam si pa se hebi! U brazilu ce odlucivat ko ima vise botova kao i u vecini zemalja tak da tko je radio i vladat ce! Mene su turci iznenadili iskreno!

Smiljan
Smiljan Day 1,838, 05:24

Mene ih je dosta njih iznenadilo, a to za EDEN HQ stoji, stvarno je potrebna temeljita reorganizacija i promjena vodećih ljudi, očito je da na tom nivou nema pravodobnih i suvislih akcija.

Nino.HR
Nino.HR Day 1,838, 09:34

moje misljenje je za EDEN da bi se trebalo temeljito sve izpeglat a ako ni onda ne bude islo izlazak Hrvatske !
EDEN je jako slab trenutno i neznam sto nam jos vrijedi samo stajati i cekati

Suster Toni
Suster Toni Day 1,838, 09:39

EDEN je najjači savez,samo što ga vode idioti....

boxer 64
boxer 64 Day 1,838, 16:46

EDEN je najjači savez,samo što ga vode idioti....

x 2


x 1000000000

MarkoStojsic
MarkoStojsic Day 1,839, 05:09

Како сломити Мађарску?/Hogyan kell megtörni a Magyarország?
http://www.erepublik.com/en/article/2167893/1/20

wirelessss
wirelessss Day 1,839, 06:00

Marko dam ti 10 eura ak analiziras erogene zone nasih kandidata!

ardealu
ardealu Day 1,839, 08:25

vot

The Bhoys
The Bhoys Day 1,839, 08:43

Volim ove clanke.
Vote kao i inače!

CroShark101
CroShark101 Day 1,839, 13:45

v+s

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.