Ambient on/off

Join the new world

 

Dan 1834. Novog eSveta: Analiza svjetskih dogadjaja

Day 1,834, 07:06 Published in Serbia Croatia by ludjaciAjde da zapocnemo kao uvijek do sada:
Evo opet mene, odlucio da napisem jos koji clanak. Od mog proslog je proslo tacno 11 dana, oko sedmica i po.
Kao i u prijasnjim clancima i u ovom cu se malo pozabaviti analizom dogadjaja u esvetu za 1834. dan kao i za neke dogadjaje u proslosti te moguce dogadjaje u buducnosti.
Kao i uvijek do sada za pocetak cu pokusati analizirati trenutno stanje nase nam drzave:

eSrbija:


Sto se tice eSrbije i njenog okruzenje tj. komsiluka stvari su opet postale dosta zategnute i napete tako da u ovome trenutku mozemo ocekivati nesto burnije dogadjaje u narednim danima, na ovom nasem brdovitom Balkanu.

E pa da zapocnemo.

Pocecu sa ekonomijom nase zemlje.
Vec neko vrijeme eSrbija ima/uziva u 9 od 10 mogucih resursa i to:
- 5 resursa za hranu(100% bonusa na proizvodnju food raw-a i hrane) te
- 4 resursa za oruzje(80% bonusa na proizvodnju wep raw-a i oruzja).


Sto se tice stanja na racunu Narodne Banke Srbije tamo trenutno posjedujemo 385.59 Golda te 568761.68 rsd-a.
Sto i nije tako lose s obzirom na prijasnja stanja.

Sto se tice resursa za hranu njih posjedujemo sve tako da tu vise nema sta da se prica.
A od resursa za oruzje trenutno posjedujemo aluminium, zeljezo, naftu i salitru, te da bi upotpunili kolekciju treba nam jos guma. Najbliza regija nama koja posjeduje resurs gumu jeste eFrancuska regija Aquitania, te prakticki jedini nacin da mi dodjemo da svih 10 resursa jeste osvajanje te regije.
Medjutim to u ovom trenutku nije moguce zbog vise razloga:
- prvi je taj da je ePoljska proglasila eFrancusku za NE te sada osvaja jednu za drugom sve njihove Sredozemne regije, tako da ce nam oni poprijeciti put do regije Aquitanie;
- drugi je taj da nam je komsiluk trenutno veoma turbulentan tako da je sada pojacan otpor u nasim rw-ovima, te trenutnu tamo trosimo/rasipamo puno previse stete.


U ovome trenutku eSrbija pod svojim drzi sledece:
- sve svoje orginalne regije;
- sve regije eBiH, izuzev regije Federation of BiH;
- sve orginalne/maticne regije eHrvatske;
- sve regije eCrne Gore;
- regije eItalije koje smo "iznajmili" od eMakedonije a to su Apulia, Molise, Lazio i Tuscany. Te regiju Basilicata koju smo osvojili u ratu protiv eGrcke;
- te na kraju eAlbanske regije Tirana i Albanian Coast.

Ajmo reci da ovo i nije tako lose.

E sad malo o ratovima nase zemlje, kako domacih tako i stranih.
Tu covjek ne zna o cemu bi prije pisao al eto pocecemo sa rw-ovima.

Trenutno drzimo bar 1 regiju od 5 razlicitih edrzava esveta, te iz toga zakljucujemo da mozemo da imamo maksimalno 5 rw-ova u isto vrijeme. Takodjer u ovom trenutku imamo i otvoren rat sa eGrckom.
E o rw-ovima:
- prvi: rw u eCrnoj Gori je je vjerovatno onaj kojega najlakse gusimo jer je to nekako gledajuci i najslabija od gore pomenutih zemalaj. Te sto se tice njega ne bih trebali imati nekih poteskoca da ga ugusimo.
- drugi: rw u eItaliji je poslije eCrnogorskog onaj koga bi trebalo da najlakse gusimo. eItalija se ne trudi previse da oslobodi neku od svojih regija jer znaju da su nam one dosta bitne zbog bonusa na proizvodnju oruzja i wep raw-a te znaju da bi odmah ubrzo isao NE na njih. A ovako su sigurni, makar za sada.
- treci: rw u eAlbaniji. Mi nemamo neke pretenziji na njihove regije jer nam sto se tice bonusa ne znace nista. Mi smo njih napali "valjda" jer su eMakedonci to od nas trazili,dok su oni u ratu sa eGrckom, da ih eAlbanija ne bi proglasila za NE i direktno napala, u sta ja sumnjam ali eto. Ovo su nam bili prilicno nevazni rw-ovi, tako da se eAlbaniaj kroz par dana potpuno oslobodila.
- cetvrti: rw u eBiH. Tamo se u zadnjih par dana dva puta vodila akcija za oslobadjanje neke njihove regije. Prvi put u regiji Brcko nisu uspjeli, ali juce/danas(nisam siguran) uspjeli su da oslobode regiju Federation of BiH, uglavnom jer je eSrbija bila usredsredjena na druge stvari, al eto dodje valjda i to na svoje mjesto. Trenutno je borba za regiju East Srpska Republic gdje je rezultat trenutno neizvjestan al se nadam da ce se prelomiti u nasu korist.
- pet: rw u eHrvatskoj. Ovaj rw do prije par dana je bio prakticno najnevazniji jer eHrvatska nije cinila nista da vrati orginalne regije, te se potpuno okrenula onima koje ima u Aziji i ratovima tamo. Medjutim juce je podignut rw mislim u regiji South Dalmatia koju su maksimalno podrzali i gdje je bila veoma tijesna borba, neizvjesna do samog kraja. Na koncu je rezultat bio 83:82 za eSrbiju te smo tako dobili tu borbu te sacuvali tu regiju, i sto je veoma znacajno onemogucili im da se vrate na kartu ovamo u Evropi.

Sto se tice otvorenih ratova imamo samo jedan i to onaj protiv eGrcke. To u biti i nije neki rat s obzirom da je angazovanost eGrcke da brani regije koje ima napadamo minimalna, ako ne i svedena na nulu. Oni su se potpuno posvetili ratu protiv eMakedonije i eBugarske. Tako da regije koje im napadnemo osvojima vrlo lako, uvijek s 88:00.
Doduse ni mi nismo htjeli ovaj rat, iako ga dobijamo. Zakon o NE je izglasan samo, kako bi se pomoglo eMakedoniji i eBugarskoj u ratu, te odvuklo makar malo stete koju pravi eGrcka.
Takodjer zelim napomenuti da smo sa ovim zakonom trebali krenuti mnogo ranije, maksimalno 2dana poslije objavljivanja rata eMakedonije i eBugarske, eGrckoj. No zbog nekih odredjenih "potpuno nebitnih i glupih desavanja" to je "moralo" biti odgodjeno i pomjereno.
O ovome malo detaljnije u: eBugarska i eMakedonija vs eGrcka


I zelio bih jos nesto da kazem o "sukobu" sa eCrnom Gorom. Ovo sto pisem je iskljucivo mije misljenje.
Dakle. Smatram da je ovaj sukob potpuno besmislen i pokrenut iz glupih razloga i smatram da odmah trebamo da vratimo eCrnoj Gori dvije sjeverne regije.
Takodjer razlog pokretanja ovog sukoba je glup na kvadrat. Jedan od clanova eCrnogorske vlade je na svoj avatar stavio sliku jednog od oslobodjenih hrvatskih generala(ne mogu se sjetiti kojeg), te je iz toga nas predsednik digao toliku frku, ko da je ucionio Bog zna sta. To sto je on to uradio je njegova licna stvar i on ima pravo da ima svoje misljenje, a da se to opet ne odrazava kao misljenje svih eCrnogoraca. I ajde da je to islo polako da se zamoli taj igrac, da ukloni taj avatar, pa ako odbije da se poprica sa vladom eCrne Gore o tome pa sta bude da bude. Ali mi to odma divljacki i neke tamo ultimatume saljemo, sto je po meni velika sramota za ovakvu drzavu.
Al eto svasta sam ovdje vidio, i jos cu vidjeti.


eMadjarska:


Sad malo i o nasim sjevernim komsijama.
eUkrainci su uspjeli da oslobode preko rw svoje dvije regije Podolia i Donbas, to vjerovatno zato jer su u to vrijeme eMadjari bili usredotoceni samo na odbranu od eTurskog napada.
eMoldavija je odmah izglasala zakon o NE na eUkrajinu te pokrenula napad na regiju Podolia koju je osvojila. Mislim da su cak eMadjari namjerno pustili ovu regiju, kako bi eMoldavija njenim eventualnim osvajanjem dobila resurs zeljezo. A i ako nisu ovo je prilika da eMoldavija dobije neki novi bonus, koji je odmah iskoristila.

eMadjarska u ovom trenutku ima dva otvorena rata i to onaj protiv eUkrajine, te onaj sa eTurskom.
Sto se tice ovog prvog, nakon sto se eUkrajina oslobodila za vrijeme eTurske ofanzive odmah je stavila eMadjarsku za NE te nakon uspjesnog izglasavanje istog pokrenula ofanzivu na regiju Bukovina. Tu u toj ofanzivi su zakazali te su eMadjari odbili taj napad te se ocekuje njihov skori napad na regiju Donbas. Te bi u slucaju da dobiju tu borbu za Donbas opet obrisali eUkrajinu, jer su im eMoldavci prethodno uzeli regiju Podolia, eUkrajina ponovno bila obrisana.
Takodjer da kazem da eMadjarska ima i rw protiv eBjelorusije, koji uglavno lagano dobija. Ali on je prilicno nevazan tako da o njemu necu nesto posebno pisati.

E sada malo o ratu sa eTurskom. eTurska je eMadjarsku proglasila za NE prije 3 dana. Ova odluka eTurske je pomalo iznenadna i neocekivana ali eto tako je kako je. Usljedila je vjerovatno jer je eTurska relativno lako osvojila sto je mogla u eIranu, eUAE te eSaudiskoj Arabiji, te su zeljeli neki izazov, a i da bi "mozda" pomogli svom savezniku eGrckoj u ratu sa eBugarskom i eMakedonijom. Kako bi malo odvukli stetu na ovo ratiste.
Uglavnom ubrzo je uslijedio njihov napad na eMadjarsku regiju Taurida, koja je krenula veoma lose po eMadjarsku ali su na kraju uspjeli pobijediti sa razlikom od skoro 30 poena.
Nakon dobijene prve runde eMadjarska je sinoc pokrenula kontranapad te napala eTursk u uregiji Black Sea Coast of Turkey, koju je izgubila, veoma uvjerljivo. Ovo i ne cudi s obzirom da eMadjarima ovo i nije neka prioritetna borba. Mislim da prvo zele da se rijese eUkrajinaca, pa se onda ukoliko on jos bude trajao posvete sukobu sa eTurskom.


Sto se tice njihove ekonomije i dalje imaju onih 8/10 resursa i to:
- 5 resursa za hranu(100% bonusa na proizvodnju food raw-a i hrane) te
- 3 resursa za oruzje(60% bonusa na proizvodnju wep raw-a i oruzja).


Ove resurse im trenutno niko nije u stanju da ugrozi, te trenutno su najjaca drzava istocne Evrope.
Sa zapada su im saveznik ePoljska, juzno saveznik eSrbija, sa eRumunija koja je mozda jedino koja bi mogla da im pokvari ovo stanje sigurnosti imaju potpisan NAP u kojem je uljucena i eSrbija, odnosno u NAP-u je navedeno da se eSrbija i eMadjarska sa jedne strane te eRumunija sa druge strane obavezuju da jedna drugu nece proglasavati za NE. Taj NAP je potpisan prije mislim 2 mjeseca, te je produzen i vazi i za ovaj tekuci mjesec, s tim da ima mogucnost produzenja za jos jedan mjesec. To se najcesce radi svakog sedmog u mjesecu 2 dana posto je izabran novi/stari predsednik edrzave, kako bi predsednici imali dovoljno vremena da razmisle da li zele produzenje NAP-a.
Istocno im je eRusija koja je sa njima kao sa eKinom, nisu u istom savezu ali se ne diraju i ne mijesaju jedni drugima u "privatna" posla.

Jos za kraj da kazem da je eMadjarska zadrzala regiju Vorarlberg koja se nalazi na samom zapadu eAustrije.
Razlozi ovoga mi nisu poznati ali pretpostavljam da zele da zadrze neku vrstu uticajne sfere na tom dijelu Europe i svijeta. Ko zna mozda se nekad kao u stara vremena pozele siriti "tamo daleko na zapad".


eSpanija:


eSpanija jos uvijek suvereno vlada Jugozapadnom Evropom i sjevernim dijelom Juzne Amerike i tamo kroji politiku uglavnom kako ona zeli. Desi se pokoja oscilacija, ali se sve to brzo vrati na staro stanje.

Trenutno posjeduju 8/10 resursa i to:
- 4 resursa za hranu(80% bonusa na proizvodnju food raw-a i hrane) te
- 4 resursa za oruzje(80% bonusa na proizvodnju wep raw-a i oruzja).


ePortugal posjeduje u regiji Norte aluminijum, koji je potreban eSpaniji za njihovo kompletiranje bonusa na proizvodnju oruzja i wep raw-a. Te smatram da ce eSpanci ovaj resurs prvo potraziti tamo.
Nadalje sto se tice drugog resursa koji im fali da upotpune kolekciju to je krava, koja im je trenutno veoma nedostupna i daleka(mogu je dobiti tek tamo u svici, a to je ipak predaleko, tako da se moraju zadovoljiti sa "samo" ovih 8/10 resursa.
To je sto bi se ticalo neke ekonomije.

Portugal je poslije duzeg vremena ponovno na mapi, ali pitanje je samo koliko dugo.
Oslobodili su 4 od ukupno 6 svojih regija. Nisam siguran da li je potpisan neki NAP ili nesto slicno, ali sam prilicno uvjeren da nije. Prvenstveno zbog toga sto je izgubljena/vracena regija Norte koja jedina eSpancima omogucava posjedovanje resursa aluminijum, te sumnjam da bi ga se eSpanci olako odrekli.
Trenutno su jedni druge proglasili za NE te imaju otvoreni rat. U njemu je ePortugal trenutno uspjesniji te mislim da ce uspjeti osloboditi sve svoje regije.
Trenutno je u toku ePortugalski napad na eSpansku regiju Extremadura u kojem eSpanije poprilicno vodi te mislim da ce se uspjeti odbraniti. Pretpostavljam da ce zatim krenuti eSpanska kontraofanziva u kojoj ce ponovno obrisati citav ePortugal te stvari vratiti na prethodno stanje.

Sto se tice njihovih regije/kolonija u Juznoj Americi ostale su im jedino one od eVenecuele koje su iznajmljene. A iznajmljene su dvije regije koje im omogucavaju resurse gumu i naftu. Tu regije eVenecuela nece ni pokusavati da oslobadja, a zauzvrat eSpanija ih nece dirati, te ce im eventualno pomagati u mogucim sukobima sa eKolumbijom.
Donedavni rat sa eKolumbijom su prekinuli, nisam bas siguran zasto. U tom ratu su ucestvovali eSpanija, eMeksiko i eVenecuela protiv eKolumbije. Oni su redom brisali sve regije eKolumbije, da bi ovi poneku uspjeli vratiti, ali odmah bi neka od ove 3 edrzave opet je osvojila i tako u krug. Iz tog rata se eSpanija, poslije povukla, valjda kako bi se okrenula ePortugalu te ih proglasila za NE. Poslije su se eKolumbici potpuno oslobodili.
Odmah poslije ovoga, eBrazil je stavio NE na eKolumbiju te ih napao, i na kraju i obrisao, dosavsi tako i to granice sa eMeksikom. Poslije se eKolumbija konacno oslobodila, te evo sad neko vrijeme miruje.

Jos da dodamo:
Trenutno tamo nemaju nekih protivnika koji bi mogli da ih ugroze, tako da su sigurni i trenutno mogu da cine uglavnom kako ih volja sa zemljama iz neprijateljskog tabora.eBugarska i eMakedonija vs eGrcka:

U toku je otvoreni rat izmedju eBugarske i eMakedonije na jednoj strani i eGrcke na drugoj. Ovaj rat traje vec neko vrijeme,mislim oko sedmicu i po, te uz male oscilacije eGrcka je uglavnom imala mnogo vise ratne srece.

eGrcka sama ima malo vecu dnevnu stetu i od eBugarske i od eMakedonije posebno, ali protiv udruzenih ovih dvaju drzava nema nikakve sanse, sama.
Barem bi tako trebalo da bude. Ali naravno ovdje se moze ocekivati velika pomoc EDEN saveza s obzirom da je eGrcka trenutno cini osovinu EDEN-a zajedno sa eHrvatskom i eRumunijom , te je veoma vazan faktor stabilnosti i odlucivanja u njemu. Treba reci i da ona ima najvecu dnevnu stetu u EDEN savezu.

eGrcka je nakon sto se uspjela odbraniti od oba napada, i onog eBugarske i onog eMakedonije, pocela postepeno da vrsi kontraofanzivu. I to tako da u toku dana napadnu jednu drzavu i tu borbu zavrsavaju sto prije moguce, a onda kada dodje noc napadaju drugu. Tako u isto vrijeme imaju samo jedan otvoren rat, te im je to mnogo lakse pratiti, i po mogucnosti pobjedjivati u istome.
- Nakon neuspjelog napada eMakedonije na eGrcku regiju Epirus, od eMakedonije su u pocetku osvojili eItalijansku regiju Campania, koju su odmah vratili eItaliji, te redom osvajali eAlbanske regije Southeastern Albania i Albanian Coast, gdje su regiju Southeastern Albania vratili eAlbancima pretpostavljam jer su im eAlbanci su im saveznici. Zatim su u napadu na eMakedonsku orginalnu regiju Eastern Macedonia izgubili te timi izgubili i inicijativu u ratu protiv eMakedonije. Taj gubitak inicijative su povratili vec sledeci dan kada su eMakedonci pokrenuli napad na eGrcku regiju Macedonia te u istoj borbi izgubili te ponovno vratili inicijativu eGrckoj.
Trenutno je na snazi eGrcki napad na orginalnu eMakednosku regiju Povardarie u kojoj eMakedonija trenutno ima blagu prednost, ali jos je rano za prognoze. O tome ce uglavnom odluciti to koliko ce eMakedonija dobiti rundi u diviziji 4.

- Nakon neuspjelog napada eBugarske na eGrcku regiji Thrace, eGrcka je pokrenula kontraofanzivu te napala eBugarske orginalne regije te redom osvajala Plovdiv i Burgas. Zatim se okrenula eBugarskim kolonijama u eRusiji te napala i osvojila regije North Caucasus i Volga, te tako izbacila eBugare otamo. Te su regije poslije vracene eRusima/oslobodjene od strane eRusije.
U toku napada na njihove eRuske kolonije eBugarska je kroz rw uspjela osloboditi regiju Plovdiv, koju su eGrci odmah po zavrsetku osvajanja ovih dvaju regija u eRusiji ponovno napali. Tamo su se eBugari uspjeli odbraniti od eGrckog napada te pokrenuli kontraofanzivu napadom na orginalnu eGrcku regiju Thrace, koju su i osvojili.
U toku je eBugarski napad na eGrcku regiju Aegean Islands u kojem eGrcka ima blagu prednost na pocetku, ali tek je pocetak pa je jos rano za prognoze.


Nakon sto su eGrci vratili eAlbancima regiju Southeastern Albania, te nakon sto su kroz rw eAlbanci oslobodili regiju Tirana od eMakednonaca, uslijedio je eSrpski NE na eAlbaniju. eSrbija je u ovom ratu relativno lako uzela eAlbaniju, te se nakon sto je njih pobijedila okrenula, konacno, eGrckoj te njih stavila za glasanje za NE.
Nakon izglasavanja istog zakona, uslijedio je prvi napad eSrbije na regiju Albanian Coast koju su eSrbi lako uzeli. Zatim drugi napad je isao na regiju Basilicata, koja je eGrcka kolonija u eItaliji koju smo opet vrlo lako uzeli. Zadnji napad bio je na regiju Campania, koja je opet njihova kolonija na cizmi, te koju smo opet vrlo lako uzeli. Iz ovaga vidimo da se eGrci ne obaziru puno na nas i uopste ne brane ove regije.
Takodjer da kazem da je u toku je nas napad na orginalnu eGrcku regiju Ionian Islands, te i nju zasad lako dobijamo.
Doduse ove regije (osim naravno ove zadnje orginalne) im nista ni ne znace ni u pogledu resursa, ni u pogledu strateskog polozaja.

Moje neko misljenje je da smo mi zakasnili sto se tice ovog napada jer je NE odmah trebao ici na eGrcku, a ne na eAlbaniju pa na eGrcku, al eto tako je kako je. Onda takodjer mislim da smo i prilikom napada trebali napasti eGrcke orginalne regije ici na Epirus pa juzno, kakao bi eventualno mogli ugroziti njihovo kolonijalno carstvo u eEgiptu i Bliskom istoku.

To se jos uvijek moze uraditi te smatram da eBugarska, eMakedonija i eSrbija zajedno mogu i moraju moci savladati eGrcku. Takodjer ovdje treba organizovati i neku pomoc ustanicima u eEgiptu te eSaudiskoj Arabiji. Te kako ove edrzave imaju po barem jednu regiju da i one stave NE na eGrcku ta krenu i sa direktnim napadima, te razvuku eGrcku i EDEN stetu na sto vise strana.


ePoljska:

Sto se tice njih kod njih uvijek ista prica.
Jos uvijek neprikosnovena u srednjoj i zapadnoj Evropi, gdje osvaja kako i sta hoce.

Da napomenem da je ePoljska nedavno odlucila pomoci eEstoniji u ratu sa eFinskom te je proglasila za NE i zajedno sa eEstoncima potpuno obrisala. Kako to sad lako izgleda, dok kad su eFinska i eEstonije igrale 1 vs 1, to je bio vise onaj ping-pong rat. Ipak eFinskje je uspjela spasiti kongres za ovaj mjesec.

Oni vec dugo vremena nisu imali "pravi rat", tj. rat u kome bi pitanje pobjednika bilo makar 50% sansi za obe strane. Njihovi trenutni ratovi uglavnom njihovim protivnicima ne daju ni 1% sanse za pobjedu.

Nedavno su proglasili eFrancusku za Ne te im polaku uzimaju jednu po jednu Sredozemnu regiju. Redom su padale jedna za drugom sledece eFrancuske Mediteranske regije Provence Alpes Azur, Languedoc Roussillon, Corsica te zadnja je pala regija Aquitania.
Ocekuje se njihov skori napad na regiju Midi-Pyrenees cijim ce osvajanjem staviti tacku na i sto se tice brisanja eFrancuske.
Nisam siguran zasto su ih proglasili za NE, da li su ih eFrancuzi uvrijedili necim(kao nas eCrnogorci) ili je posrijedi nesto drugo, uglavnom znam ovo:
Ocekuje se skoro brisanje eFrancuske.

Sto se tice njihovih rw-ova, imaju ih 4 i to:
- prvi: eNjemacka. Sa njima imaju dogovor te sigurno da eNjemci nece podrzavati te rw-ove jer znaju da bi ih u suprotnom ePoljska odmah stavila za NE i obrisala. Ovako su iako prepolovljeni barem na mapi;
- drugi: eFrancuska. Sve da hoce da ih podrzavaju nemaju nikakve sanse bez enormne pomoci EDEN-a tako da ni tu nema nekih problema;
- treci: eHolandija. Ovdje je viska ista reci. Ova zemlja je nula u ovoj igri tako da i taj lako guse;
- cetvrti: eCeska. Njih su napali i osvojili kako bi prosirili mostobran prema zapadnim kolonija. eCeska je protestovala na tu njihovu odluku, al ko ih pita. Oni su malo jaci od eHolandije, tako da i to guse lako.

Cisto radi reda da kazem i ovo:
Trenutno posjeduju 10/10 resursa i to:
- 5 resursa za hranu(100% bonusa na proizvodnju food raw-a i hrane) te
- 5 resursa za oruzje(100% bonusa na proizvodnju wep raw-a i oruzja).


I ova situacije je vec mjesecima unazad, te je prilicno izvjesno da ce ovako ostati jos vrlo dugo.
Ako nije problem da mi poslije citanja lupite vot, sub, shout.
Ako ima neka greska javite u komentaru, budem ispravio.Za SHOUT:

Dan 1834. Novog eSveta: Analiza svjetskih dogadjaja
http://www.erepublik.com/en/article/dan-1834-novog-esveta-analiza-svjetskih-dogadjaja--2165193/1/20
 

Comments

ludjaci
ludjaci Day 1,834, 07:07

Za SHOUT:

Dan 1834. Novog eSveta: Analiza svjetskih dogadjaja
http://www.erepublik.com/en/article/dan-1834-novog-esveta-analiza-svjetskih-dogadjaja--2165193/1/20

SerbianForce
SerbianForce Day 1,834, 07:22

vote i sub za trud \o/

Vladimir M. Vasiljevic
Vladimir M. Vasiljevic Day 1,834, 07:46

odlicna analiza kao i uvek i posteno da ti kazem ne obracam puno paznje na tehnicke greske u pisanju tako da ti nemam primedbi na tu temu 😃
samo nastavi ovako 😃

ludjaci
ludjaci Day 1,834, 07:50

zahvaljujem se obojici

a sto se tice tih gramatickih gresaka, jbg njih uvijek mora da ima
pogotovo ako je neki iole duzi tekst, provjerim ja al opet se potkrade koja

Drke John
Drke John Day 1,834, 08:39

- 5 resursa za hranu(80% bonusa na proizvodnju food raw-a i hrane)

evo greške (za poljake) - 5 resursa = 100%

c/p greška, al eto..

ludjaci
ludjaci Day 1,834, 08:45

@Drke John
ispravljeno
i tnx


to ja svaki put c/p pa prepravim brojeve ako ima potreba, al eto izgleda tu zaboravio

War3hous313
War3hous313 Day 1,834, 10:53

ma jednostavno svaka ti cast na analizi. tako lepo i dinamicno napisana. sto bi se reklo pitka i lako razumljiva, a jos i ima dozu licnog misljenja sto mi se posebno dopada. dodaje malo zivosti u suvoparno ko koga. jos jednom svaka cast na anlizi.
o7

Bran G
Bran G Day 1,834, 11:05

Глас за труд, али се не слажем са тобом у вези Црне Горе. Пре свега то није учињено случајно, па да би се могло уклањати и преговарати, то су они учинили намерно да би нас повредили. Председникова одлука је апсолутно на месту. Да су нам они савезници и пријатељи они нас не би тако повредили и кукавички напали, то јест издали.

Robert E.Lee 1861
Robert E.Lee 1861 Day 1,834, 12:58

u sunce ti koliko si se ti raspisao moras to sazetije
dobronameran savet stare novinarske drtine erepa

ludjaci
ludjaci Day 1,834, 14:35

@SvakoDobro
tnx
o7

@Bran G
tnx i tebi, ali svako ima svoje misljenje i po meni treba da ga ima
po tome se razlikujemo

@Robert E.Lee 1861
cijenim savjet, vidjecemo za ubuduce

kaplarMomciloGavric
kaplarMomciloGavric Day 1,834, 16:18

Глас за труд, али се не слажем са тобом у вези Црне Горе. Пре свега то није учињено случајно, па да би се могло уклањати и преговарати, то су они учинили намерно да би нас повредили. ржати их све док и последњи србомрзац не напусти Црну Гору а онда им дати да распишу референдум о присједињавању. Није само у питању један играч и један аватар. Ту је много њих милогораца и хрватчића који су се населили и шире омразу међу нама.

kaplarMomciloGavric
kaplarMomciloGavric Day 1,834, 16:25

Не слажем се са тобом ни по питању шиптара. Они су нам исто заклети непријатељи као и хрвати те их треба брисати и држати тако дуго док не напусте игрицу. Исто као што Пољаци држе њемачку, белгију, холандију те тамо више скоро да и нема играча.
Исто горе наведено важи и за босну. Кад остану само Срби из Републике Србске у њој онда им је препустити да се припоје матици. Гледано вишедимензионално и у будућност то је слика која треба да свима буде у глави. ВЕЛИКА МОЋНА И ЈАКА СРБИЈА.

kaplarMomciloGavric
kaplarMomciloGavric Day 1,834, 16:28

Оно што се једном формира у глави код нас а и код њих овде у игрици пренеће се и у РЖ и томе ће сви стремити подсвесно.
Не заваравајте се да ова игрица нема никакве везе са РЖ, има ите какве истокао што вам рекламе, филмови музика обликују живот тако и виртуелне игрице нам могу бити путоказ каква СРБИЈА МОЖЕ и МОРА бити!

Shommy Lee Jones
Shommy Lee Jones Day 1,834, 17:28

Допада ми се чланак. Читао сам ти и претходне. И мени је омиљена тема за писање ова. Мислим да је време да спроведеш анализу и шире у Азији.
Иначе се слажем и са капларом. Мислим да рат са Грчком није добар баш због тог пресликавања осећања, али се слажем и око присједињења ЦГ и БИХ.

ludjaci
ludjaci Day 1,835, 04:46

@kaplatMomciloGavric
sto se tice Crne Gore tu sam iznio svoje stavove, kojih se drzim i o tome ne raspravljam

dok sto se tice BiH i Albanije, te Poljske i zemalja pod njenom kontrolom tu se ne slazam sa tobom. Prvenstveno zato sto su igraci ono sto cini ovu igricu. Sta recimo odustanu svi igraci iz BiH koji se tebi ne svidjaju, i oni iz Albanije i mi njih vjecno drzimo pod svojim, sta je tu zanimljivo. Isto tako i stvar sa Poljacima. Promjene su potrebne i nuzne u svemu, jer s vremenom sve p

ludjaci
ludjaci Day 1,835, 04:49

postane monotono i dosadno te vise nema svrhe, u ovom slucaju je igranje ovoga.
Uostalom ovo se i igra da bi se pokusalo "uspjeti" pobjedjivati sto cesce moguce i drzati stvari/svijet pod recimo svojim; da si ti glavni baja i da te se sve pita. Ali opet uvijek treba da bude promjena i na vlasti, kako na unutrasnjem tako i na spoljasnjem planu, jer ako jedni sve vrijeme vuku konce, onda ce ovi drugi shvatiti da nema svhre da igraju, pa ce odustati. A samim tim ako nestane opozicija koja se bori

ludjaci
ludjaci Day 1,835, 04:55

za vlast, nestace i ova drugi na vlasti(koji vuku sve konce).
Te ce i oni s vremenom odustati, jer ce ako imaju iole u glavi, shvatiti da nema svrhe igrati sam sa sobom.

Ja se drzim ovoga, i nema nacina da promijenis moje misljenje.
o7

@Milos I Osvajac banovani
tnx
i vidis da je iovako clanak podugacak, te se vecini neda da cita ni ovo, a kamoli da ga jos poduplam sa analizom ratova u Aziji i Juznoj Americi.

ludjaci
ludjaci Day 1,835, 04:58

Trenutno sam okrenut uglavnom analizom domacih desavanje, te u eMadjarskoj, eSpaniji, ePoljskoj, te na jednom eventualno dva najzanimljivija svjetska ratista.
U ovom trenutku to je rat izmedju eMakedonije i eBugarske protiv eGrcke.

A sto se tice toga sto je kaplar rekao vec sam iznio svoje misljenje s tim da dodam:
stvarni zivot se uveliko preslikava ovdje, pogotovo po pitanju mrznje ili privrzenosti te osjecanja koja neki narodi imaju prema nekim drugim narodima.

ludjaci
ludjaci Day 1,835, 05:02

Dok isto smatram da je moguce vrlo malo uticati na misljenje citavih naroda u stvarnom zivotu preko ove igrice, jer je ovdje jednostavno nedovoljan broj igraca da bi se takvo nesto podstaklo. Pogotovo u zemljama koje ste naveli BiH i Albanija, gdje je broj igraca izraziti mali.
A uporedjivati medije koje gledaju milioni, desetine, a neke i stotine miliona ljudi sa ovom igrom je potpuno apsurdno.
Toliko od mene sto se tice ove teme.
o7

Shommy Lee Jones
Shommy Lee Jones Day 1,835, 05:29

Ето, ипак неко чита 🙂. Кроз овакве дискусије сви напредујемо и унапређујемо ставове и све остале аспекте потребне у овој игри.
Буди ми поздрављен и само би да додам на твоју тему горе да су Руси, па слободно могу да кажем, зезнули Бугаре и сада бугари немају где. Или против Румуна или Грка. Зато мислим да нас малкице користе, а да ми бесциљно идемо јужно и себи увећавамо проблем, а очигледно нисмо тренутно у стању да толико различитих народа држимо под контролом.
Поздрав Милош

volim karlovac
volim karlovac Day 1,835, 08:41

dosta dobro, proširi i na ostatak e svijeta!

Rastko1991
Rastko1991 Day 1,835, 10:52

ludjaci
ludjaci Day 1,835, 14:45

@volim karlovac
Trenutno sam okrenut uglavnom analizom domacih desavanje, te u eMadjarskoj, eSpaniji, ePoljskoj, te na jednom eventualno dva najzanimljivija svjetska ratista.
U ovom trenutku to je rat izmedju eMakedonije i eBugarske protiv eGrcke.

mozda ako mi se bude dalo u sledecem clanku malo opisem pored ovih, i desavanja kod vas u Aziji, te Juznu Ameriku, narocito situaciju sa Cileom

ali to ako bas budem imao vremena i volje pogotovo

kaplarMomciloGavric
kaplarMomciloGavric Day 1,835, 15:17

Није ми ни била намера да те убеђујем у нешто. Твој став је твој став исто као што је и мој. Само да игрица има ите каквог смисла са РЖ нико не може негирати. Јер људи који играју нису виртуелни, они су стварни а њихови ликови из игрице имају исти образац као и из стварног живота. Не кажем да ће сад 5000 играча из Србије на ерепублици променити свет али ипак сутра кад се суоче са реалношћу имаће могућност да нешто пробају. Сад замисли ових 5000 плус 5000 са конвизтадора

kaplarMomciloGavric
kaplarMomciloGavric Day 1,835, 15:22

па 2000 који су редовни на страницама Двери, 3000 који су преко слушања музике Београдског Синдиката схватили да је нешто труло у држави Данској + + + набере се брате мој 1 000 000 (милион) младих који само чекају нешто да буде окидач што ће променити све на боље у нашој отаџбини. О томе ти говорим.
Не брини се ти за друге играче из других држава. Ево из мало јачих као што је Хрватска су научили лекцију. Србија је на балкану тата и они се селе у азију. Мислиш да то не утиче подсвесно на њих

kaplarMomciloGavric
kaplarMomciloGavric Day 1,835, 15:24

те сутра у стварном животу ће носити тај комплекс. Они који нису храбри, јаки и одважни не заслужују да буду на овом серверу. Мислиш да Пољаке баш брига за Немце, Французе и остатак зпадне европе. Газе и држе регије. Тиме јачају свој дух а овима показују да науче лекцију како је некад бити и доле а не само газити по народима.

МИСЛИТЕ О ТОМЕ

PRC PRC PRC
PRC PRC PRC Day 1,835, 17:32

o7

Aleksandar RVP
Aleksandar RVP Day 1,836, 06:20

Vise nego odlicno v + sub (od pre)

igajunior
igajunior Day 1,836, 14:02

o7

xDesertHamsterX
xDesertHamsterX Day 1,836, 15:29

o7

ludjaci
ludjaci Day 1,836, 15:30

hvala svima
prvi clanak sa 100glasova
o7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.