Ambient on/off

Join the new world

 

Da li je Kina zaista neosvojiva tvrđava?

Day 1,928, 13:27 Published in Serbia Serbia by coolinbuneDame i eGospodo, eDrugarice i eDrugovi, eBraćo i eSestre, eBebe i eStarci, ePrijatelji i eNeprijatelji...eOstaliAko se za neku zemlju u eRepubliku može reći da je suvereni vladar resursima, to svakako jeste Kina. Ona gotovo pune 2 godine neprekidno leži na 10/10 bonusima, očigledno bez namere da tu poziciju napusti. Tokom ovog perioda, Kina je postala kičma EDENa, jer se na njenom tlu odvija najveći deo proizvodnje oružja protivničkog saveza.
Dok su Srbija, Poljska, Mađarska i Španija, pa i zemlje CoT saveza svoje bonuse tražile na zapadu i na bliskom istoku, uglavnom ostavljajući Kinu na miru, stanovnici ove zemlje su svoje orgove punili zlatom i valutom. Niko sa sigurnošću ne može tačno da proceni trenutne novčane zalihe Kine, ali verujte mi da su ovih 5 miliona na njihovoj economy stranici sića u odnosu na ono što je odloženo na njihove orgove. Taj novac Kinezi pametno čuvaju za odbranu svog carstva, kada dođe do napada, koji kad tad mora da se desi.Još uvek je sveže sećanje na prošlo leto i poslednji bezuspešan pokušaj Srbije, kao najjače sile u igri, da ugrozi kinesku imperiju. Međutim, koliko god bio kritikovan, taj pokušaj je doneo i nešto dobro. Pre svega, naš savez je odmerio snage sa najjačom ekonomskom silom i u tom pokušaju (procena je) potrošio Kinu za 10-ak miliona valute, što je složićemo se veliki novac. Takvih pokušaja je u protekle dve godine bilo premalo za moj ukus.Proteklih nedelja smo svedoci velikih previranja i preraspodela snaga na međunarodnom planu. TWO savez, sastavljen od 4 jake države, od kojih dve (Srbija i Poljska) prave gotovo polovinu ukupne svetske štete na dnevnom nivou i sve jači CoT trenutno imaju mnogo veću vojnu snagu nego fragmenti TERA saveza i EDEN-a koji se organizaciono i vojno nalazi na kolenima.
Upravo u toj činjenici treba tražiti šansu da se Kina, konačno dobro uzdrma.Ni jedna zemlja nije nedodirljiva pa ni Kina. Pokušaću, u kratkim crtama da vam predstavim neke slabe tačke ovog azijskog giganta.

Slabe karike Kine se nalaze na njenim zapadnim granicama. 4 resursa, od čega 2 za hranu i 2 za oružje se nalaze u 3 pakistanske (Panjab, Sindh i NOrth-West frontier province) i jednoj indijskoj regiji (North Eastern India). Posao prilikom napada na Kinu znatno otežava činjenica da se 3 resursa nalaze na teritoriji Pakistana, pa se u tim regijama u isto vreme može podići samo jedan RW. Tako da taj RW mora biti u regiji sa brojem 3 (NOrth West Frontier province) jer njenim osvajanjem Kina gubi i ostala dva resursa u Pakistanu. Upravo je ova regija najslabija karika u odbrani Kine.
Jedini način da se Kina uzdrma i da joj se nanesu značajni gubici kako u resursima tako i u novcu, je da se ona napadne simultano iz svih pravaca i da se u što većem broju regija podigne RW. Kina pod svojom čizmom trenutno drži 4 zemlje: Pakistan, Severnu Koreju, Indiju i Filipine. Dakle, 4 ustanka u isto vreme je maksimalno što se može posići na kineskom tlu. Pored toga, potrebno je Kineze napasti direktno gde god je to moguće. Sa Severa tu mogućnost ima Rusija, sa zapada trenutno Makedonija (koja ruku na srce nema direktnu granicu sa Kinom, pošto se između njih kao tampon zona nalazi jedina pakistanska regija), sa Juga pretnju Kini trenutno čine Indonezija i USA, dok bi sa istoka mogao da pripreti sve življi, ali još uvek slabašni Japan.Dakle, maksimalni napad na Kinu bi pretstavljalo 4 istovremeno podignuta RW-a u vitalnim regijama (pre svega pakistanskim i indisjkim) i 5 (ili 4 ako izuzmemo Japan) direktnih napada na Kineze. Takvom napadu ne može da se odupre niti jedna zemlja. TReba uzeti u obzir, da je kineski "prime time" za borbu negde oko 14, 15h popodne po našem vremenu, a da nakon toga broj online igrača iz same Kine opada. Međutim, ovu igru igra i veliki broj američkih Kineza, tako da pored značajne štete hrvatskih igrača i to svakako treba uzeti u obzir.

Mnogi će reći da bi cela akcija bila uzaludna jer bi Kina, sve da i izgubi resurse, vrlo brzo povratila iste i to je istina, ali ovakav pasivan odnos prema Kini od strane našeg saveza nikako ne može da bude dobar. Kao što već napomenuh, iako akcija ne uspe do kraja, siguran sam da će kinesko bogatstvo biti značajno okrnjeno i da ćemo tako potrošiti mesece njihovog besomučnog skupljanja novca od poreza.Za sve ovo je potrebna veoma dobra organizacija i detaljno razrađen plan napada. Glavnu ulogu u tome treba da odrade glavni štabovi TWO i CoT-a kao i MOD-ovi pojedinačnih zemalja.
Ubeđen sam da jedna ovakva koordinirana akcija može da urodi plodom, pogotovo sada kada i Poljska i Srbija nemaju previše posla kod kuće.Ne znam da li je kod vas tako, ali meni suviše dugo bode oči ova kineska bezbrižnost u Aziji i njihovo gomilanje bogatstva. Zaista je vreme da Kinezima pokažemo naš kung-fu. I to u serijama. Na kraju krajeva, Kina predstavlja naš poslednji veliki izazov i ujedno jedinu šansu da se u ovoj igri desi rat velikih razmera.


vaš,

coolinbun
 

Comments

Veritas Triumphus
Veritas Triumphus Day 1,928, 13:33

Koji je ovo put da nalazimo poslednji veliki izazov 😃

IMP IOVANVS SERBICVS PIVS
IMP IOVANVS SERBICVS PIVS Day 1,928, 13:33

Kineze na buljuke! o7

AndrijaSrbija
AndrijaSrbija Day 1,928, 13:34

Odlican!

Veprina 22
Veprina 22 Day 1,928, 13:36

Nama treba dva meseca za svaku regiju sto dobijemo protiv eROCa, ne smemo Kinu popreko pogledati...

Rik Daphnee
Rik Daphnee Day 1,928, 13:36

Gde su slike? : D

Rik Daphnee
Rik Daphnee Day 1,928, 13:38

Ulenjili se novinari na koje sam pretplacen, Coolin popravlja prosek ovih dana ovim clankom!

bbb_kambelovac
bbb_kambelovac Day 1,928, 13:37

nice clanak

Fist3
Fist3 Day 1,928, 13:37

ASSEMBLE THE ARMY !

KA ZETRO
KA ZETRO Day 1,928, 13:40

Takav napad bi na kraju bio skuplji nego njihova odbrana. Dovoljno je podići 4 rwa i uložiti dosta para u jednom trenutku, oni bi svakako potrošili najmanje duplo više i nakon par takvih pokušaja bi potrošili pare i postali mnogo ranjiviji nego sada, a sada su mnogo dosadni, sve moguće plaćenike uzimaju.

KA ZETRO
KA ZETRO Day 1,928, 13:41

Mnogo su oni manja sila nego što je eSrbija sa LK bila, pa je i to palo posle 3-4 dobra pokušaja. A posle toga smo samo bleda senka te sile.

The Snow White
The Snow White Day 1,928, 13:50

Dobro, ali moramo da uzmemo u obzir i to da sto se tice LK, novci su nestajali na razne nacine, i u raznim kolicinama. Setimo se da je jedna odbrana u sestarovom mandatu izasla oko 12k golda zar ne?

KA ZETRO
KA ZETRO Day 1,928, 14:22

tu odbranu je vodio Klules, izašla je oko 17k golda ako se dobro sećam, sledeća je bila jeftinija pa je neko izveo proizvoljnu računicu da je nestala neka gomila golda što nije bilo tačno...šestar je lapao u drugom mandatu

The Snow White
The Snow White Day 1,928, 14:38

Onda je u sestarovom drugom nestalo oko 6k golda, ali opet je kao pokrice isla odbrana.

zigazaga
zigazaga Day 1,929, 23:22

blizila se ekskurzija...

Dio Maximus
Dio Maximus Day 1,929, 06:43

Оријани је одбрана изашла око 4к а шести 12к

Robert E.Lee 1861
Robert E.Lee 1861 Day 1,928, 13:41

"Kina je postala kičma EDENa, jer se na njenom tlu odvija najveći deo proizvodnje oružja protivničkog saveza."


kicma Edena je Srbija
http://www.erepublik.com/sr/main/party-members/4280
OLE!

Robert E.Lee 1861 Day 1,928, 13:48

Comment deleted

coolinbun Day 1,928, 13:51

Comment deleted

Mile Barajevac
Mile Barajevac Day 1,929, 14:46

Covek objasnio ovim komentarom....toliko o tome

Laineth
Laineth Day 1,928, 13:43

Ja sam za napad.

obeliks
obeliks Day 1,928, 13:45

Ne bi bilo zgoreg, da si podignu RW i u Tajvanu, možda da neko udari i direktno da udari jako,(npr Japan) jer bi sigurno bio dobar drain.
Btw, prošla naša eksurzija je bila jad i čemer, prvo zbog nedovoljne organizovanosti CP, pa i komande. Usklađenost sa svezom i dobar tajming su 2 stavke dobitne kombinacije, pored naravno organizovanosti svakog vojnika i civila (umesto jurenja BH po Rusiji, Švedskoj ili ko zna gde).

obeliks
obeliks Day 1,928, 13:47

eh da i ovo što reče R.E.L., Sve više smo mi kičma ekonomske moći neprijatelja, a ko je za to zaslužan...., svako ima neki svoj odgovor o.O

Veprina 22
Veprina 22 Day 1,928, 14:04

Ne mozemo da dobijemo eROC 1 na 1, ako nemaju druge bitke, dobijaju nas sa nulom 😕 imaju 4x vise vojnika...

coolinbun
coolinbun Day 1,928, 14:08

eROC je Kina... kada Kinezi budu imali šta da rade.... neće biti tolikog otpora u eROC... a i to "mi" je diskutabilno. Za Japan udaraju prijatelji pozvani u shoutima

Veprina 22
Veprina 22 Day 1,928, 14:11

upravo, nemamo regularnu vojsku, uzmemo Shikoku, i bijemo za Koreju,, mozemo da radimo drain eROCu, i to je sve od nas.

Robert E.Lee 1861
Robert E.Lee 1861 Day 1,928, 14:13

coline za japan udaraju ljudi koji dobiju tenkice i pare za kartu bez toga mi zavrsavamo sa minimalnim rezultatom od par bodova RoC je jak skoro kao i sama Kina samo nema toliko love

Robert E.Lee 1861
Robert E.Lee 1861 Day 1,928, 13:49

PS Drzave susedi Kine se nece usuditi da napadnu Kinu (Rusija,Japan) zato sto kad se TWO i CoT vrate svojim primarnim bitkama Rusija i Japan ostaju da vide sta ce s Kinezima i da cekaju odmazdu za napad.
USA moze da se zeza s RoC zato sto poseduju 50% srpskog dmg i imaju 50 regiona prakticno su nedodirljivi a Rusija i Japan svakako nisu.
I jos jedna stvar zaboravljas Cro koja cuva Pakistanski prolaz.

coolinbun Day 1,928, 13:52

Comment deleted

coolinbun
coolinbun Day 1,928, 13:53

Premalo je dozvoljenog teksta po članku da se napise sve šta je moguće i šta treba sve uraditi. Naravno da je podizanje RW-a u hrvatskim indijskim regijama obavezna stavka. Za sve ovo je potrebno višednevno ili višenedeljno planiranje.

Robert E.Lee 1861
Robert E.Lee 1861 Day 1,930, 07:12

samo sam navodio par stavki na koje vrv nece moci da se racuna ako je sustina da se iscrpi Kina i da se posle Azija vrati u ruke Edena i ove dve drzave koje se nalaze u Aziji Rusija i Japan ostaju na milost i nemilost.

Z4rkO
Z4rkO Day 1,928, 13:55

🙂 "Srbija i Poljska prave gotovo polovinu ukupne svetske štete na dnevnom nivou" to bi bilo super da je tako, mogli bi samo do kine,, al mi pravimo oko 10% , Poljaci oko 7-8%..

inače super članak, kao i uvek

coolinbun
coolinbun Day 1,928, 14:05

moj je utisak takav bio kada sam skoro citao neki egov4you izvestaj. Pa i 17-18% je skoro polovina, kada pogledas odnos saveya, BH-CH lovce, rasutu štetu i slično 🙂

FrutekXXX
FrutekXXX Day 1,929, 09:02

onda gledaj i koliko naših igrača imaju druge CSove zbog resursa upravo a koliko naših saveznika imaju vaš ili poljski cs iz istog razloga a vjeruj neće pucati kontra kine. RWi ne znace ništa, direktan napad jak mozda jer ako RW i prodje nastavak bi bio napad na pakistan pa "jovo na novo" inače samo derite, dosadno je ovako i nama i vama 😃

The Snow White
The Snow White Day 1,928, 13:55

Trebalo bi pokusati, Nikoslav je u pravu, kada kaze da ce to da bude skupa ekskurzija, ali svakako treba pokusati, pa i ovako pare odlaze ko zna na sta... A sa druge strane, ovo sto rece R.E.L, tesko da ce Rusija, da podrzi tu akciju, ali ostalo je sve ok. I samo bi trebalo obratiti paznju, na odabir pakistanskih regija, gde RW, a gde bi isao MKD napad. :😁

KA ZETRO
KA ZETRO Day 1,928, 14:45

dok mi dođemo do Kine, ili ko već treba, 1000 prepreka i 1000 teških bitki u kojima uvek budemo nadigrani..te je em sporo em skupo..dok se ostvari plan Kinezi skupiše još 10 miliona

PiGee.
PiGee. Day 1,929, 14:45

pa uveo admin za pametne Air Strike... al tu opet stupa na snagu poverenje vlasti... da ne "dobiju noge" te pare i food.

Domago
Domago Day 1,928, 13:55

Imate prevlast u dmgu za pun k**** i jos mal vise, a niste nista napravili.. sjeti se sta je eden napravio kad je imao vise dmg-a.

Nadam se da cete skupit muda i krenit na kinu, jer to je jedino sto moze spasiti EDEN tj aktivnost kine, jer ovako su bez koristi 80% RL kineza koji je i ovako malo love merc i BH i nisu od koristi...

Srpski Sin 83
Srpski Sin 83 Day 1,928, 14:01

Pa zasto bi onda neko kranuo naKinu ako bi to znacilo budjenje takvog diva.
Kina koja ne daje drzavljanstva svojim saveznicima odgovara i TWo i CoT-u : P

Robert E.Lee 1861
Robert E.Lee 1861 Day 1,928, 14:04

Ono sto ne da Kina da Srbija,mi nismo resili sami sa sobom sta cemo a kamoli sa Kinom.

coolinbun
coolinbun Day 1,928, 14:07

Kada bi mi neko ponudio da se momentalno EDEN urusi, ja ne bih pristao. Koliko god glupo zvučalo, našem savezu odgovara da se u životu održava ovakav EDEN.

Domago
Domago Day 1,928, 14:10

coolinbun, ofc da vam odgovara jer vam ovako bonusi nisu ugrozeni, a to je vama jedini cilj. A ako krenete na kinu mozete se pozdravit s resursima dok traje ta akcija.. zato i zelim da napadnete kinu da se mi vratimo u core regije + bih itd
a i nije mi posebno drag kineski cp xD

KA ZETRO
KA ZETRO Day 1,928, 14:44

u pravu je domago, ali treba razumeti naše wannabe stratege, nemaju kapacitet da nameste krevet uveče samostalno

Lupus domini
Lupus domini Day 1,928, 15:35

Ako ti se smucio kineski cs, samo treba da se javis odredjenim srpskim komgresmenima i dobices cs. To bar nije problem 😃

Vucko74
Vucko74 Day 1,928, 14:08

Zasto napadati Kinu?
Primimo ih u TWO.

Radenko Montana
Radenko Montana Day 1,928, 14:09

Да ли је шапке заиста заслужио 4 медаље .,,,................,,,,,,,,,,,,,

POP  DJUJIC
POP DJUJIC Day 1,928, 14:11

Ne ide se bez kite u svatove , a ni bez para u rat ....

ljubisavljev
ljubisavljev Day 1,928, 14:17

o7

Tha Godfather II
Tha Godfather II Day 1,928, 14:22

Svidja mi se plan, ali mi se i svidjaju prethodna dva odgovora: 1. Primimo ih u TWO (malo bi to iblo tesko zbog Hrvata tamo) ali bi nam dobro doslo zbog ogromnog njihovog bogatstva
2. "Ne ide se bez kite u svatove , a ni bez para u rat ...."

Boza Kamdzija
Boza Kamdzija Day 1,928, 14:22

E NECES RAZBOJNICE : D

Serdjo
Serdjo Day 1,928, 14:25

SRBIJI TREBA IZAZOV DOSTOJAN SRBIJE!

toliko!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.