Cum scriem un comment de succes [Pamflet]

Day 1,016, 00:42 Published in Republic of Moldova Romania by Ultimul Roman

Tutorial pentru scrierea unui comment de succes.
In primul rand trebuie sa aveti neaparat o tinta bine stabilita, doua vorbe in vant cu "vote,v,subscribe,magnific,incantator,extaziant" vor gadila orgoliul autorului, dar nu vor lasa o impresie prea puternica asupra celorlalti cititori. Aici bineinteles intervenind exceptia unde chiar dumneavoastra sunteti autorul articolului, situatie in care oricare din acele cuvinte sunt binevenite pentru a exalta opera.


Tinta o alegeti dupa obiectiv. Aceasta poate fi o persoana, o actiune sau chiar o reactiune. Neaparat trebuie sa pomeniti pe cineva sau ceva, altfel ceilalti interlocutori se vor gandi mereu la cine sau ce va refereati defapt. Asadar nu trebuie sa ii lasati in dubiu, daca cumva inteleg gresit si se gandesc la alt lucru, dupa apar confuzii si efectul nu este acelasi.
De exemplu: Mai brebenel, lasa ca stiu eu cum ziceai ca ai fost la mare doar sa spui ca te-ai bronzat, dar defapt te bronzasei la solar cu o luna inainte.


In partea a doua apare si subiectul commentului. Aici trebuie sa puneti cat mai clar un repros, un of, ceva foarte dramatic pentru a capta atentia. Trebuie sa pareti preocupati de soarta si evolutia tintei alese, altfel ceilalti vor spune ori ca vorbiti aiurea ori ca aveti o adversitate fata de obiectiv.


Formularea ideii prin intermediul careia urmeaza sa va manifestati opinia. De data aceasta, nu trebuie neaparat sa fiti concisi la subiectul actiunii. Cum a fost si exemplul de mai sus, lumea va aprecia remarci colorate si ironii sau comenturi ce vor avea mai putina legatura cu subiectul, dar mult mai multa cu tinta vizata. Nu va fie frica ca aceasta se va intoarce impotriva dumneavoastra, oricum mare majoritate va spune "I-a tras-o ba sau Ce bine i-a zis-o", aici avand sustinerea publicului deja nu puteti spera la mai mult.


In incheiere trebuie sa fiti siguri ca ati asigurat toate bazele. Asadar trebuie sa va solidificati opinia, prin citarea sau invocarea unor autori sau personaje: Caragiale, Eminescu sau ce considerati dumneavoastra ca da bine in situatia respectiva.
De exemplu: Si Caragiale ar fi uimit de unele persoane din ziua de azi, pacat ca nu a trait unde si cand trebuia.


THE END.


Pentru viitoare articole, va rugam sa va adresati sefei de redactie "Visual Vampire".


Articolul reprezinta un PAMFLET si trebuie tratat ca atare.


O zi placuta.


PS: La cererea mea se adauga o schita: http://img197.imageshack.us/f/templatevq.png/